Αποστολέας Θέμα: P-61A διοραμα 1/48  (Αναγνώστηκε 2751 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
P-61A διοραμα 1/48
« στις: Αυγούστου 04, 2009, 08:49:58 μμ »
Αυτη ειναι μαυρη...Η δικια μου ΟΧΙ... ::salut:: ::salut::          

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
Απ: P 61 A διοραμα 1/48
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 06, 2009, 01:16:13 πμ »
Το καλυτερο "μοντελλιστικο" ανεκδοτο...Καλοοοοόςς

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 06, 2009, 02:53:25 μμ »
Χαιρομαι που τον προαγγελο του διοραματος μου τον βρισκεις αστειο!Που να δεις τι γελια εχουν να πεσουν με το ΙΔΙΟ το διοραμα!!!Θα ριξω κανα-δυο βουτιες ακομα και θα το ποσταρω!...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 06, 2009, 03:11:08 μμ »
Και εγώ τόσες μέρες που νόμιζα  οτι το είχε φάει η γαλάζια σφήγκα των βάλτων  :!: :!:

(Η οποία ως γνωστόν τρέφεται με μαύρες χήρες)

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 06, 2009, 05:41:28 μμ »
 :oops: :oops: :oops: :oops: ::karekla_gelio:: Και η πλακα ειναι οτι απο μικρος ειχα φοβο στα εντομα!!..Μαυρη χηρα απο δω,απο την αλλη το bf 110 που φτιαχνω με τη σφηκα μπροστα,τωρα εστειλες κ συ αυτη την τερατωδη φωτογραφια ::brancard:: ::icon_antegeia::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: P-61A διοραμα 1/48
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 08, 2009, 05:16:21 μμ »
Μπορει αγαπητε μου φιλε την αραχνη μου να την εκανε μια χαψια η γαλαζια σου σφηγκα,αλλα ΑΥΤΗ

η μαυρη χηρα με το εκατοστομετρικο ρανταρ στο ρυγχος,τα τεσσερα πυροβολα 20 χιλ. στην κοιλια κ τον τηλεχειριζομενο πυργισκο στη ραχη με τα τεσσερα πολυβολα των 12,7 χιλ.,με τα φλαπς διπλης σχισμης,ανασυρομενα πηδαλια κλισης που του εδιναν ασυνηθιστη ευελιξια,καθως κ πολλες αλλες καινοτομιες της εποχης συν το μεγεθος του,το εκαναν απλα το πρωτο εξειδικευμενο κ ταυτοχρονα το πιο ογκωδες νυχτερινο καταδιωκτικο του Β"Π.Π.Και αν ειχε μπει σε υπηρεσια νωριτερα απο το καλοκαιρι του 1944 ισως ο τερματισμος του πολεμου να ειχε επελθει νωριτερα..Οσο αφορα την κατασκευη του διοραματος τωρα, ηταν το πιο χρονοβορο project μου μεχρι τωρα.20 μηνες (!) παρακαλω,με αρκετες παυσεις ενδιαμεσα συμπεριλαμβανομενων μιας μετακομισης και μιας αλλαγης δουλειας!Ο λογος που επελεξα την κατασκευη του συγκεκριμενου αφους ηταν να αναπαραστησω με την οποια τοτε εμπειρια μου(2005-2006) τις φθορες και το ξεθωριασμα του μαυρου χρωματος αλλα κ της olive drab/neutral grey παραλλαγης του που τελικα επελεξα για την κατασκευη.Βεβαια αν ειχα τον 150αρη badger που εχω τωρα και οχι τον αντιστοιχο 200αρη που ειχα τοτε, το αποτελεσμα θαταν κατα πολυ ανωτερο.Λοιπον το κιτ της

εγγυοταν κλασσικα την χορταστικη λεπτομερεια της MONOGRAM αλλα ταυτοχρονα και εκτεταμενη χρηση στοκου.Με βιβλιογραφια τα κατατοπιστικοτατα  ::arrowdown::

ξεκινησα την κατασκευη...ΔΥΣΤΥΧΩΣ απο τις φωτο που ειχα βγαλει τοτε απο την φαση της κατασκευης διασωθηκαν μονο αυτες

Στην επομενη φωτο φαινεται μια πολυ φιλοδοξη-για την υπομονη μου- προσπαθεια να αποδωσω την νευρωση των πτερυγων του αφους με pastel(!)!,προσπαθεια που εγκατελειψα γρηγορα βεβαια....

Στο πολυ φτωχο ρανταρ του κιτ προσθεσα σωληνωσεις κ καλωδιωσεις.

...Δυο ακομα φωτο απο το κοκπιτ που μου απορροφησε πολυ χρονο

,μια πιο γενικη

και μια τελευταια στην οποια προσπαθησα να δειξω το μεγεθος απο τα ιχνη των καυσαεριων στις πτερυγες!

Βεβαια θαπρεπε ναχα αραιωσει το χρωμα κατα πολυ περισσοτερο αλλα...Την επομενη φορα θα ποσταρω γενικοτερες φωτο του διοραματος που τραβηξα στο αγαπημενο μου σημειο,καπου μεταξυ Βαρυμπομπης κ Θρακομακεδονων γυρω στις 0630 μετα το νυχτερινο 8ωρο μου, περιπου 10 μερες πριν... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 08, 2009, 07:12:25 μμ »
Καταφερες να με πιασεις αδιαβαστο δυο φορες  μεσα σε μια εβδομαδα...Εγω φταιω που νομιζα οτι ηταν αστειο αλλα η δουλεια σου ειναι κατι παραπανω απο ανεκδοτο...ειμαι λατρης των φθορων και των διοραματων με αεροσκαφη και εσυ με καλυπτεις πληρως...αναμενω το ολοκληρομενο διοραμα...

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 08, 2009, 09:53:26 μμ »
Ειναι παρα πολυ ομορφο! θα μπορουσες να μας πεις δυο λογια πχ χρωματα-υλικα και λεπτομεριες της κατασκευης? Οι καπνιες μου αρεσουν πολυ αν και καποιοι ισως τις βρουν λιγο υπερβολικες.Θα ηταν ωραιο αν ειχες και ενα πιο γενικο πλανο
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 09, 2009, 05:25:54 πμ »
Σας ευχαριστω Θαναση κ Zark!Περισσοτερες φωτο κ λεπτομερειες κατασκευης λιαν συντομως.Σε οτι αφορα τις καπνιες κ λιγες εκανα!!-απλα δεν αραιωσα σωστα,επρεπε να κανω πολυ πιο αραιο το Η 311 της Gunze αν θυμαμαι ηταν το χρωμα.Το Ρ 61 ηταν απο τα πιο 'βρωμικα' α/φη του Β'ΠΠ, βασικα λογω συνθηκων στον Ειρηνικο...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 09, 2009, 06:24:18 μμ »
Λοιπον, συνεχιζοντας κ ολοκληρωνοντας την παρουσιαση του διοραματος, μια φωτο-ρετρο που δεν ποσταρα χτες

που δειχνει τον εκπληκτικο Pratt & Whitney R2800-65 της Aires.Σ αυτη τη φωτο φαινονται οι κωδικοι ατρακτου που ψεκαστηκαν με μασκαρισμα,καθως κ αλλες φθορες,μπαλωματα,κλπ

Εδω φαινεται η δουλεια που εγινε να αποδοθει το ξεθωριασμα στις πτερυγες-αρκετα ικανοποιητικα πιστευω-δεδομενης κ της υπερυψωμενης γραμμωσης της Μonogram που δεν με βοηθησε καθολου,οπως επισης και τα spoilers της Aires

Σ αυτη τη φωτο το σκελος κ η δομη του ριναιου τροχου,καθως κ η ανορθοδοξη στηριξη του λασπωτηρα πανω του, εγινε απο το μηδεν καθως το κιτ ηταν λιτοτατο και ηθελε τον λασπωτηρα κολλημενο(!!!)πανω στη ροδα.

Στην κεντρικη καλυπτρα,(που γενικοτερα η εφαρμογη της με την ατρακτο αποδιδοταν ΚΑΚΙΣΤΑ απο το κιτ),προσθεσα τον μοχλο ανασυρσης της καθως κ καποιους αλλους λεβιεδες

Στους αεραγωγους χειλους προσβολης φαινεται λεπτομερεια της δομης της πτερυγας που ειχα προσθεσει απο πριν.

Στις επομενες δυο φωτο φαινεται η κουταμαρα μου να καλυψω κατα πολυ τον κινητηρα (ανασφαλεια μηπως?)

Εδω φαινεται το "κουτσουρεμα" στις καπνιες του κινητηρα-καλο η κακο στην κριση σας!

Το κιβωτιο ειναι απο τα spares,ενω σκαλες κ αλλα αξεσουαρ ιδιοκατασκευες.

Το συγκεκριμενο διοραμα απεσπασε το

στην περσινη εκθεση της IPMS.Σας ευχαριστω ολους για το χρονο σας καθως κ το ιδιο το site μας που μας δινει την μοναδικη ευκαιρια να παρουσιαζουμε αλλα κ να μοιραζομαστε τους κοπους,τις χαρες, τις λυπες κ την ικανοποιηση που νοιωθουμε μετα την ολοκληρωση του τελευταιου μας δημιουργηματος. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 22, 2009, 10:30:46 μμ »
Φίλε καταπληκτική δουλειά.Τα ειλικρινά μου συνχαριτήρια ,η ρεαλιστικότητα του μοντέλου είναι το κάτι άλλο.
Και η φωτογράφιση με αληθεινό φόντο πραγματικά ξεγελάει και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι μοντέλο.
Πολλά πολλά μπράβο .Το βραβείο βέβαια μαρτυράει του λόγου το αληθές.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 24, 2009, 03:41:24 μμ »
Σε ευχαριστω  captain για τα καλα σου λογια!..(Αλλα κ καποια παρατηρηση την ιδια χαρα θα μουδινε).Με τον 150αρη badger πουχω τωρα, στο τσακ ειμαι να βγαλω τη θηκη που εχω το διοραμα τωρα κ να του κανω αλλες τοσες (αληθοφανεστερες) φθορες!..Αλλα ασε,θα 'ασελγησω' στη Βetty,τη χοντρη Γιαπωνεζα που περιμενει το περας του διοραματος με το bf 110..

Αποσυνδεδεμένος thanosg

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 25, 2009, 09:16:58 πμ »
ʼριστο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 08:04:18 μμ »
Θανο σ ευχαριστω,εστω κ με καθυστερηση!Το μοντελο ΔΕΝ ειναι αριστο,αλλα το δεχομαι οπως κ ναχει.Θα εκτιμουσα απ ολους καποια κριτικη η παρατηρησεις αλλα κυριως απο Σ.Σ. ή Ζark...Καθως επισης για το που ειναι καλυτερα να φωτογραφιζουμε τα μοντελα μας σε φυσικο φως, η κατω απο διπλες λαμπες,κλπ.Εγω πιστευω ακραδαντα στο πρωτο.Για να ακουσω γνωμες!...

Αποσυνδεδεμένος thanosg

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 08:58:15 μμ »
Η δουλειά που έχεις κάνει είναι πραγματικά άριστη και μου είναι δύσκολο να σου κάνω κάποιο σχόλιο όσο και να προσπαθήσω. Αν γράψε μας δύο λόγια για το ξέφτισμα στα φτερά πως το έκανες.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2009, 09:15:56 μμ »
Με 10/0 πινελακι,ασημι κ πολυ προσοχη.Θαταν πολυ αληθοφανεστερο αν τοχα ψεκασει απο μεσα με αλκλαντ,τοβαφα πανω κανονικα και μετα το ξεφλουδιζα με τις γνωστες τεχνικες.Στα φτερα πειραματιζομουνα ενα ολοκληρο μηνα εχοντας δοκιμασει ολους τους πιθανους συνδυασμους με το olive drab(που κατα τη γνωμη μου μαζι με το interior green 'φωναζουν για διαφορετικες αποχρωσεις κ fading)..Το πραγματικο αφος ειχε κυριολεκτικα τις 3πλασιες φθορες απ αυτες που του εχω κανει!!!

Tags: