Αποστολέας Θέμα: ΣΕΡΜΑΝ -VIVA LA REVOLUCION!  (Αναγνώστηκε 4629 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
Απ: ΣΕΡΜΑΝ -VIVA LA REVOLUCION!
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 27, 2009, 10:26:10 πμ »
Ωραίο Μητσάρα,αναμένουμε την συνέχεια.
 ::icon_thumright:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 03, 2009, 10:48:18 μμ »
Το Σερμαν τελείωσε σε ότι αφορά το άρμα , η φιγούρα εκρεμμεί όπως και η σημαία την οποία θα ξαναφτιάξω από αλουμινιο νες καφέ.
Το άρμα βάφθηκε εξ ολοκλήρου με σμαλτα τόσο στο βασικό του χρώμα όσο και στο ξάνοιγμα του. Περάστηκε ένα φίλτρο με naples yellow για να πάρει μία ακόμα πιό ωχρή εικόνα και το wash του έγινε τοπικά σε σημεία που ήθελα να φανεί. Οι καπνιές στις γριλλίες έγιναν με black smut της CMK ενώ για να το κάνω λίγο πιο δραματικό αφησα και κάποιες λαδιές στα πλαϊνα  έντονα στην μία πλευρά πιό απαλά στην αλλη.  Απαλά σκονίσματα ( άλλωστε τα αρματα αυτά κινήθηκαν σε δρόμο) στις ερπύστριες τις οποίες χρησιμοποιήσα τις μαμίσιες αφού τις έβγαλα και τις ξαναέβαλα και τις έφερα όσο μπορούσα στα ίσια.
να τονίσω ακόμα ότι οι φωτό πάρθηκαν από την φωτογραφική μηχανή μου κι όχι το κινητό (για πρώτη φορά τέτοιο ποστ) και ορισμένες  ατελειες ελπίζω να συγχωρηθούν. Αλλωστε εδώ εκτός από μοντελιστές θα γίνουμε και φωτογράφοι κοντινών αντικειμένων!! :mrgreen:

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 12:19:15 πμ »
Δημήτρη πολύ καλή προσπάθεια και όμορφο βάψιμο έχεις όμως αφήσει μερικά πραγματάκια να σου χαλάνε την πολύ καλή εικόνα.

1ον Στην ραφή του πύργου (μεταξύ πάνω και κάτω) ήθελε λίγο περιποίηση παραπάνω ίσως με λίγο στόκο ή περισσότερη προσοχή στο κόλλημα. Πιθανόν να σε μπέρδεψε το ότι και στο πραγματικό εκεί υπήρχε ραφή... όμως στο κιτ φαίνεται και το σημείο από όπου έκοψες το κομμάτι από το πλαίσιο!!!! Εδώ μάλλον δεν μπορείς να επέμβεις τώρα οπότε next time. :wink:

2ον Κάνε κάτι με της ερπύστριες στους κινητήριους.....είναι σαν τρικυμία... ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: προσπάθησε να φέρεις το κάθε πέδιλο να είναι συνέχεια του άλλου και να ακολουθούν παράλληλα και ομοιόμορφα τον τροχό.

3ον Decals!!!! Γιατί βιάστηκες??? ::violent1:: Χάθηκε ένα γυαλιστερό βερνικάκι κάτω από τα decals να γείτονες το έντονο silvering???? Τρέχα τώρα να ρωτάς τους αεροπλανάδες και μαστεράκιδες των decals πως να το συμμαζέψεις.

4ον Πέτα το silver από τα χρώματα σου! :roll:  Όπου το έχεις χρησιμοποιήσει πάνω στο άρμα κάνει ΜΠΑΜ!!!! Θέλει κάτι μεταλλικό μεν πιο ήπιο στο μάτι δε!

Υ/Γ: Με τη σημαία τι έκανες τελικά???

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 03:48:35 πμ »
Φιλε Δημητρη καταρχην συγχαρητηρια για την προσπαθεια επανω στο κιτ ::icon_thumright::
Ωστοσο πρεπει να εχεις υποψην σου καποιες διορθωσεις που πρεπει να γινουν εαν αυτο ειναι εφικτο και σε ενδιαφερουν.
Συμφωντας σε ολα καταρχην με τον Νικο δες και τα παρακατω;
α.Τα στηριγματα των πλαινων φτερων ειναι κολλημενα αναποδα
β.Πρεπει να αλλαξεις την κεραια ασυρματου
γ.Το συρματοχοινο ειναι πολυ μακρυ και η βαση που θα επρεπε να βρισκεται κολλημενη στο πηγμα ειναι στον αερα
δ.Τα οβαλ σημεια που ειναι στο πισω μερος του πηγματος αριστερα δεξια στα Ε8 κανονικα δεν υπαρχουν.
ε. Τα προστατευτικα των φωτων και ειδικα το αριστερο ειναι ανοιγμενο υπερβολικα

Με την καλη εννοια παντοτε..............................
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #29 στις: Νοεμβρίου 04, 2009, 11:10:11 μμ »
Ευχαριστώ παρα πολύ για τις παρατηρήσεις σας.

Νίκο, οι ερπύστριες με ταλαιπώρησαν όλσο δεν μπορείς να φανταστείς (δες τις πρώτες φωτό για του λόγου το αληθές)και τις έφερα όσο μπορούσα, ειδικά τις πίσω. Επρεπε να δεις πως ήταν πριν :oops:. Δυστυχώς το φως μας ξεγελά όλους στις φωτό. Δεν έχω χρησιμοποιήσει καθόλου silver στα εργαλεία, είναι βαμένα μαύρα και drybrushed με μολύβι γραφίτη,αλλά το δυνατό φως της λάμπας αλλοιωσε το αποτέλεσμα... Για τα decals πέρασα από κάτω παρκετίνη και Μark Setter,αλλά μάλλον το παραξήλωσα...
Σημαία. Εφτιαξα μία από  νεσκαφέ αλλά την έβαψα με πινέλο και δεν μου άρεσε. Θα ξαναφτιαχθεί μία άλλη και θα μασκαριστεί για να βαφεί με αερογράφο. Μπρος πίσω, γιατί το αλουμίνιο δείχνει αν την εμφανίσω να κρέμεται.
Next time things will be better :wink:

Περικλή, τα στηρίγματα είναι σκρατς γιατί όπως έγραψα τα έφτιαξα εκ του μηδενός,οι φωτό που είχα δεν βοηθούσαν, δυστυχως :oops:. Το σύρμα το αφησα επίτηδες να κρέμεται. Οντως τα οβάλ δεν υπήρχαν στο Ε8, λάθος μου :oops:. Για την κεραία δεν κατάλαβα τι λάθος εκανα μπορείς να μου εξηγήσεις?

Να τονίσω ότι σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις, οι οποίες μόνο βελτιώσεις μπορούν να φέρουν στα μελλοντικά project μου.

Εκ βάθους ψυχης   ::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #30 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 01:16:29 πμ »
Παρόλλες τις παρατηρήσεις δεν είναι άσχημο! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: (και μπράβο σου που τις δέχεσε ::proskino:: )
Στις ερπύστριες φαίνεται να έβαλες περισσότερα πέλματα από όσα έπρεπε (εννοώ ότι μπορεί το πραγματικό να θέλει x αριθμό πελμάτων αλλά το μοντέλο να θέλει πχ λιγότερα όπως στην περίπτωση αυτή)
Επίσης αν δοκίμαζες να περιστρέψεις τον κινητήριο τροχό (ώστε να ευθυγραμιστούν τα δόντια του με τα πέλματα) να καθόνταν καλύτερα το σύνολο.
Καλή συνέχεια με την φιγούρα!
 ::salut::
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 02:53:36 πμ »
Για την κεραία δεν κατάλαβα τι λάθος εκανα μπορείς να μου εξηγήσεις?

Μιλαω για την βαση της κεραιας η οποια ειναι οσο μπορω να καταλαβω λαθος
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 12:11:20 μμ »
και συνονοματε επειδη και η φωτογραφιες (εχουν μια κοκκινιλαλογω φωτισμου) πολλες φορες δειχνουν τα πραγματα χειροτερα απο οτι ειναι
δυστυχως, η καποιες φορες βελτιωνουν ατελειες
πηρα το θαρρος να διορθωσω χρωματικα την πρωτη 

καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 12:17:36 μμ »
Είσαι άπαιχτος φίλε.
και συνονοματε επειδη και η φωτογραφιες (εχουν μια κοκκινιλαλογω φωτισμου) πολλες φορες δειχνουν τα πραγματα χειροτερα απο οτι ειναι
δυστυχως, η καποιες φορες βελτιωνουν ατελειες
πηρα το θαρρος να διορθωσω χρωματικα την πρωτη 

καλη συνεχεια ::salut::
Είσαι άπαιχτος φίλε......

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 03:54:38 μμ »
Για την κεραία δεν κατάλαβα τι λάθος εκανα μπορείς να μου εξηγήσεις?

Μιλαω για την βαση της κεραιας η οποια ειναι οσο μπορω να καταλαβω λαθος

Το κιτ δεν δίνει βαση κεραίας εάν αυτό εννοείς, οπότε την έφτιαξα  μόνος μου. Ακολούθησα οδηγίες συναδέλφων που σκρατσάρουν βάσεις κεραίας. Τώρα αν αυτό είναι λάθος ::dontknow::

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για το ρετούς. Στο θέμα φωτογράφιση κοντινών αντικειμένων είμαι ακόμα στα βασικά ::newbie:: θα τα μάθω για φωτισμούς και λοιπά, σιγά σιγά ...

type less model more

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 04:00:43 μμ »
Στρατηγέ
η προσπάθειά σου είναι παρα πολυ καλή.  ::icon_thumright:: 
Αν κρίνω και απο αλλες δουλειές  που έχεις ποστάρει παλαιότερα, ταπεινή μου γνώμη είναι οτι υπάρχει μεγάλη βελτίωση.  ::icon_thumright::

Συγχαρητήρια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 05, 2009, 11:41:29 μμ »
Πολυ καλη προσπαθεια Δημητρη  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Αν βελτιωσεις και λιγο τον φωτισμο στην φωτο ακομα καλυτερα. [ και λιγο τις ερπυστριες που ειναι και της μοδας  :mrgreen: ]
Πραγματι ενα προτοτυπο θεμα  :wink: που αξιζει  ::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Tags: