Αποστολέας Θέμα: Μοντέλα ΟΣΕ  (Αναγνώστηκε 1816 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Μοντέλα ΟΣΕ
« στις: Αυγούστου 18, 2009, 06:25:52 μμ »
Πρόσφατα αγόρασα το πρώτο μου Marklin set (29481 ελπίζω να έκανα καλή επιλογή) και θέλω να ρωτήσω αν οι ηλεκτράμαξα του ΟΣΕ (Hellasprinter) της Electrotren μπορεί να δεχτεί έξτρα decoder ώστε να βγάζει και ήχους γιατί από ότι γνωρίζω μπορεί να τρέξει σε σύστημα Marklin αλλά από δυνατότητες έχει μόνο τα φώτα πορείας (μπρος-άσπρα, πίσω-κόκκινα). Επίσης μήπως μπορεί να επιταχύνει και να επιβραδύνει μόνη της όπως κάνει η μηχανή που είχε μέσα το σετ; Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων, Αντώνης από Θεσσαλονίκη.

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Μοντέλα ΟΣΕ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 18, 2009, 07:29:16 μμ »
Αντώνη καλώς όρισες στο forum,

Αν και δεν γνωρίζω επαρκώς τα της Maerklin,έχω την αίσθηση , ότι μπορείς να βάλεις decoder για ήχους.
Εάν η μηχανή έχει τις αναμονές (για καλώδια και ηχείο) , απλά συνδέεις τον αποκωδικοποιητή.
Εάν όχι , τότε θέλει λίγο παραπάνω δουλειά , ώστε να βρεθεί (ή να δημιουργηθεί ) ο χώρος μέσα στην μηχανή για τον sound decoder.
Είμαι σίγουρος , ότι οι επαγγελματίες στην Θεσσαλονίκη (Χαντόγλου και Πηγή του τραίνου), θα μπορέσουν να σε συμβουλεύσουν.

Και πάλι καλώς σε βρίσκουμε και καλές κατασκευές,

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος anthpao

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: Μοντέλα ΟΣΕ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 18, 2009, 09:49:39 μμ »
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση στο ερώτημά μου. Το Σαββατοκύριακο θα κατεβώ Αθήνα για αγορές σχετικά με τραίνα φυσικά γιατί στην Θεσσαλονίκη είμαστε "λιψοί" ή έτσι νομίζω. Μια βόλτα από Ιπποκράτους νομίζω πως είναι ότι πρέπει για αγορές αλλά και ιδέες για το αναγεννηθέν χόμπυ μου. Και πάλι χίλια ευχαριστώ.

Tags: