Αποστολέας Θέμα: Γειά σας και απο μένα !!!!  (Αναγνώστηκε 768 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Four-Z3ro

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα (Νέα Σμύρνη)
Γειά σας και απο μένα !!!!
« στις: Αυγούστου 10, 2009, 02:56:53 μμ »
Γειά σας και απο μένα !!!!

::salut::

Παρακολουθώ το forum από καιρό και έτσι με την σειρά μου και εγώ έκανα το μεγάλο βήμα. (...την εγγραφή).

Το πρώτο μοντέλο μου το εφτιαξα στα 7-8 μου (Νομίζω ότι ήταν ένα F104 1/72 της matchbox).
Από τότε είμαι on και off στο hobby ανάλογα με το τί παίζει στη ζωή μου. (Σχολείο, φροντιστήρια, εργασία, φίλοι, σπουδές, στρατός, καρριέρα, φίλοι, πολεμικές τέχνες, γάμος, μεταπτυχιακά, παιδί, φίλοι, μουσικές σπουδές, project 'ανακαίνιση σπιτιού' κ.α. ... νομίζω με αυτή σειρά)

Πάντως τις εκθέσεις αλλά και τον χώρο, τα παρακολουθώ στενά.
Επίσης φροντίζω το stock μου και κάνω τακτικά αγορές.
Για φαντάσου να έχω χρόνο και να μην έχω κανένα kit πρόχειρο...
Τέλος μετά από τόσα χρόνια, εχω συγκεντρώσει αρκετά υλικά και εργαλεία, περιοδικά βιβλιογραφία, DVD κ.α. για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Τελευταία δυστυχώς έχω πιάσει τον εαυτό μου να ξεκινά project προ τρι/τετρα-ετίας και να μην τα εχει τελειώσει ακόμη !!!!.
Απαράδεκτο !!!!

Ο τομέας που με ενδιαφέρει :

Ξεκίνησα με αεροπλάνα.
   Ρε παιδιά η συλλογή κατασκευσμένων αεροπλάνων υπό κλίμακα σε ένα θέμα (π.χ. Ελληνική Αεροπορία) είναι άλλο πράγμα.
   Φανταστείτε συλλογή σύγχρονη Ελληνική Αερπορία σε 1/48, ή Διπλάνα του 1ου ΠΠ σε 1/48. Ανατρίχιασα...
   Μετά από 5-6 μοντέλα και αφού ψιλοβαρέθηκα την έρευνα σε βιβλιογραφία, τα ανύπαρκτα 'Ελληνικά εθνόσημα' (πριν 15-20 χρόνια) και την απίστευτη ποικιλία σε grays που σημειωτέον ποτέ δεν πετυχαίνεις τον ακριβή τόνο της παραλλλαγής στο χρώμα, εε τότε λέω ας κάνω και κανένα άλλο 'μοντέλο' εκτός από αεροπλάνο. Ασε που η 1/48 δεν χωράει πουθενά ρε παιδιά !!!

Και επιασα τα άρματα/οχήματα.
   Ετσι διαπίστωσα ότι τα άρματα κάνουν πολύ καλά διοράματα και συγχωρούν πολλά λάθη. Ειδικά στην 1/72 που δεν πιάνει και χώρο.

- Κόλλησες τον τροχό στραβά, τον γεμίζεις λάσπη.
   - Δεν σου βγήκε το βάψιμο καλό, το ψεκάζεις 'σκόνη'και το φορτώνεις με ότι βρεις από το κουτί με τα περισσεύματα, περιγράφεις την τεχνική σου περί ρεαλισμού και τεχνητής παλαίωσης και καθάρισες.
   - Στην χειρότερη περιπτωση ή χώνεις το μισό μοντέλο μέσα στο τεχνητό 'νερό' ή το κάνεις wreck.

Ειδικά αυτά τα γερμανικά άρματα του 2ου ΠΠ, εχουν βρε παιδί μου απίστευτες παραλλαγές.
   Εως το '44 που ο Γερμανικός στρατός έμεινε από μπογιές και έβαφε με ότι νά'ναι.
   Ομως κάποια στιγμή αναζήτησα και κάτι διαφορετικό...Φιγούρες.

Οι φιγούρες ρε παιδί μου, είναι αυτές που πραγματικά λες ότι αξίζουν για να εκφραστείς ως καλλιτέχνης. Πίνακας ζωγραφικής 3-D.
   Μοντέρνοι, αρχαίοι, ιππότες, ναπολεοντικοί.
   Δεν απαιτούν πολύ χώρο στον πάγκο όυτε και πολλά εργαλεία.
   Αλλά και αυτοί απαιτούν ιστορική ακρίβεια.
   Τι χρώμα είχε ο μανδύας του Μεγάλου Αλεξάνδρου? Το κράνος του ήταν θρακικού τύπου βαμμένο μπλέ?
   Τί χρώμα έιχαν οι χιτώνες των Κρητών τοξοβόλων στο εκστρατευτικό σώμα του Μ.Αλεξάνδρου? Φορούσαν κράνος?
   Ασε που δεν μπρώ να πετύχω αυτό το 'ηλιοκαμμένο' flesh με τίποτα !!!!

Αφού λοιπόν είδα και απόειδα πηρα λοιπόν την επόμενη απόφασή μου.
   Τίποτα!!! Θα βάψω φιγούρα Warhammer που δεν θέλει και βιβλιογραφία και βάφω όπως γουστάρω και γίνεται και βιτρίνα αλλά και παίζω και wargame.

Ωσπου κάποια στιγμή νοστάλγησα και πάλι τα αεροπλάνα...

Ρε παιδιά η συλλογή κατασκευσμένων αεροπλάνων υπό κλίμακα σε ένα θέμα (π.χ. Ελληνική Αεροπορία) είναι άλλο πράγμα...

...

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να κάνω ένα come back και να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο χόμπυ που μου χαρίζει ώρες ηρεμίας, χαλάρωσης και φυγής, που τόσο τις έχουμε όλοι ανάγκη.

Keep Modelling !!!!

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

PS. Ερώτηση προς την παρέα:
    Εργαζόμενος (σε ιδιωτική επιχείρηση), παντρεμένος με παιδί, μπορεί άραγε να κάνει αξιοπρεπές modelling ?

Carpe Diem | Memento Mori

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Γειά σας και απο μένα !!!!
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 10, 2009, 03:41:07 μμ »
Καλως ηλθες στη μοντελοπαρεα,καλη επανοδο στο χομπυ. ::eusa_clap::
Οσο για τα μισοτελειωμενα που μαζευονται θα σε ηρεμησει αν σου πω πως υπαρχουν κι αλλοι με την ιδια..."κακια συνηθεια" ??? ::glossa:: 8) 8) 8)

Εδω θα ειμαστε λοιπον να τα λεμε ::icon_thumright:: ::salut::

::welcome_model:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος Zero 3

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πελοπόννησος
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 10, 2009, 05:11:17 μμ »
Καλώς ήλθες και από μένα.
Τα πάντα μπορείς να καταφέρεις, άλλωστε έχεις μάθει να μην βιάζεσαι.
Που να δεις εγώ που παλεύω  ένα ρημάδι 48αρη F-86E τρία+ χρόνια τώρα.
Το δουλεύω 3 μέρες το παρατάω 3-4 μηνες.(Με έχει φάει και η οθόνη του pc όπως τώρα..)

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 10, 2009, 08:35:51 μμ »
 ::hi::
Που να δεις εγώ που παλεύω  ένα ρημάδι 48αρη F-86E τρία+ χρόνια τώρα.
Το δουλεύω 3 μέρες το παρατάω 3-4 μηνες.(Με έχει φάει και η οθόνη του pc όπως τώρα..)
ʼλλαξε την κλίμακα και το F-86 και νομίζω ότι θα καλύπτεις την πλειοψηφία.  :oops: :mrgreen:
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 11, 2009, 09:32:23 πμ »

Εργαζόμενος (σε ιδιωτική επιχείρηση), παντρεμένος με παιδί, μπορεί άραγε να κάνει αξιοπρεπές modelling ?

Ολα κανονίζονται από την θέληση κα την απουσία...γκρίνιας  :mrgreen: Παίζει και ο...μεταμεσονύκτιος μοντελισμός!!!

::welcome_model::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 11, 2009, 10:22:31 πμ »
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 11, 2009, 12:03:36 μμ »

Οι φιγούρες ρε παιδί μου, είναι αυτές που πραγματικά λες ότι αξίζουν για να εκφραστείς ως καλλιτέχνης.
συμφωνώ 100%
   Τίποτα!!! Θα βάψω φιγούρα Warhammer που δεν θέλει και βιβλιογραφία και βάφω όπως γουστάρω και γίνεται και βιτρίνα αλλά και παίζω και wargame.
τα παιδιά στην Αθήνα που ασχολούνται δέν παίζονται... έπαθα πλάκα!   :?

οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι παντρεμένοι με παιδιά! αφού λέω μήπως να ασχοληθώ όταν παντρευτώ και μένω πιό πολύ σπίτι;  :roll: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 14, 2009, 12:21:31 πμ »
Καλως ηλθες  <γειτονα> Μ΄αρεσεις που εκανες το κυκλο σου και ηλθες παλι στο σωστο δρομο. 1/48 κλιμακα και ας θελει λιγα παρα πανω ραφια.Οσω για ελευθερο χρονο.....ΕΕΕ παντα βρισκεις.

Tags: