Αποστολέας Θέμα: Πρωτο ποστ: Mercedes Benz CLK-GTR  (Αναγνώστηκε 6531 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Στην πολη που γραφεται με 2 "σ" και προφερεται με 2 "λ"..
Πρωτο ποστ: Mercedes Benz CLK-GTR
« στις: Αυγούστου 04, 2009, 05:09:06 μμ »
...Αλλα ας παρουμε τα πραματα απο την αρχη.
Το ονομα μου ειναι Δημητρης και ειμαι σχετικα παλιος στο χωρο του μοντελισμου (αλλα σε αντιθεση με τα κρασια δεν βελτιωνωμαι με το περασμα των χρονων :oops:).Ο κυριος λογος ειναι οτι μοντελαρω για ενα διαστημα,μετα τα παραταω για αλλο ενα,μετα ξαναρχιζω και παει λεγοντας.
Ανακαλυψα τυχαια το καταπληκτικο φορουμ σας (μας) και γραφτηκα αμεσωςγια να μπορω να χαζευω (και οντως εχω χαζεψει μ'αυτα που βλεπω) τις φοβερες δουλειες σας.
Και μονο να βλεπεις ομως ειναι αρκετο να σε βαλει στην πριζα να ξαναπιασεις κοπιδια και πινελα μετα απο περιπου 5 χρονια και αποφασισα να μοιραστω την επανοδο μου μαζι σας αφου εσεις ειστε ο λογος που ξαναρχιζω και γι'αυτο σας ευχαριστω ολους.
Ζητω εκ των προτερων την επιεικεια σας γιατι τα χερια ειναι ακομα σκουριασμενα και τρεμουν και λιγο :roll:
Ας παμε ομως στην ουσια:Το μοντελο που θα κακοποιησ...εεε,θα κατασκευασω ειναι η Mercedes CLK-GTR της Tamiya στην 1/24 που αγωνιστηκε στο πρωταθλημα FIA GT το '97 με οδηγους τον Alessandro Nannini και τον Marcel Tiemann βαμμενο στα χρωματα της Warsteiner (το αλλο αυτοκινητο της ομαδας με τον Bernd Schneider και τον Alexander Wurz κερδισε το πρωταθλημα,αλλα καλοκαιρι ειναι,τοση μπυρα που ηπιαμε την περασαμε και στα μοντελα  :mrgreen:)
Το κιτ ειναι στα γνωστα στανταρ της εταιριας,με πολυ καλη λεπτομερεια παντου και εφαρμογη που μονο εκπληκτικη μπορει να χαρακτηριστει.
Η κατασκευη θα γινει κατευθειαν απ'το κουτι (ΟΟΒ που λενε και στο χωριο μου) γιατι οπως ειπα και πριν ακομα τα χερια τρεμουν και δεν ειμαι για πειραματα καλοκαιριατικα (παντως το κιτ προσφερεται αν οχι παρακαλαει για προσθηκη λεπτομερειας αφου ολο το πισω μερος μπορει να εκτεθει ανοιχτο).
Η κατασκευη ξεκινησε με το χωρο του κινητηρα (κινητηρας,κιβωτιο,πισω αναρτηση) και βαφτηκε συμφωνα με φωτογραφικο υλικο που συγκεντρωθηκε απο το ιντερνετ.
Ομως μια εικονα ισον με χιλιες λεξεις,οποτε..

Καποια μισοβαμμενα κομματια

Η προοδος του κινητηρα χωρις τις αναρτησεις

Το συγκροτημα του κινητηρα σχεδον τελειωμενο (λειπουν οι εξατμισεις)

Understeer is when you hit a wall with the front of your car.
Oversteer is when you hit a wall with the back.
Power is how fast you hit the wall.
Torque is how far you move the wall after the hit.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
Απ: Πρωτο ποστ:Mercedes Benz CLK-GTR
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 04, 2009, 05:16:23 μμ »
Και μια ακομα

Και μερικες με τις εξατμισεις προχειρα τοποθετημενες (δεν εχει τελειωσει το βαψιμο τους) για να φαινεται πιο ομορφο

Σας ευχαριστω για την υπομονη και περιμενω τα σχολια σας ειδικα τα επικριτικα γιατι αυτα με κανουν καλυτερο.Μονο παρακαλω οι ντοματες να μην ειναι πολυ ωριμες και τα αυγα να ειναι χωριατικα.
Αυτα προς το παρων,θα ακολουθησει update συντομα (ελπιζω).

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 04, 2009, 11:28:36 μμ »
Αλλο ενα ασημενιο βελος  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πολυ καθαρη η αρχη, δωσε φωτογραφιες στο λαο (ειμαστε και λιγοι αυτοκινητισται, να χωρτενουμε  :mrgreen: )

Αποσυνδεδεμένος Vaggouras

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 05, 2009, 11:38:02 μμ »
Καλώς ήρθες Δημήτρη και καλές κατασκευές.... 

Από ότι βλέπω είσαι και του ίδιου κόμματος.... των απανταχού βενζινοαίματων    ::icon_thumright::

Πολύ ώραία και καθαρή δουλειά στη Mercedes μέχρι τώρα.
Αν δεν σου είναι πολύ κόπος πές και ποια χρώματα χρησιμοποιεισες.

Καλή παραμονή και πάλι και να θυμάσαι .... το πόδι πάντα στο φρένο δηλαδή στο στο δεξι πεντάλ   ::glossa::  ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 06, 2009, 01:14:40 μμ »
Σας ευχαριστω παιδια,οντως ειμαστε λιγοι εδω οι λατρεις των 4 (και των 2) τροχων,αλλα ειμαστε πιο ομορφοι :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ελπιζω η συνεχεια να συνεχισει να ειναι καθαρη μιας και σκοπος μου ειναι να αναδειχτουν και οχι να καλυφθουν οι υπεροχες γραμμες της γερμανιδας (ειναι σαν να εχεις γυμνη μπροστα σου την Cameron Diaz και να της λες να ριξει κατι πανω της.Ντροπης πραματα...)
Το μπλοκ του κινητηρα ειναι βαμμενο με σμαλτο aluminium της Testors,ενω τα καπακια των εκκεντροφορων ειναι chrome silver και gun metal (σμαλτο και ακρυλικο αντιστοιχα) επισης της Testors.
Οι δαγκανες των δοσκοφρενων ειναι aluminium,οι δισκοι metallic grey,και το εσωτερικο τους steel.
Οι εξατμισεις εχουν ηδη ξεβαφτει οποτε το χρωμα στις φωτο δεν λαμβανεται υποψη.
Σχεδον ολα τα "μαυρα" ειναι gun metal,αφου στο πραγματικο αυτοκινητο ειναι CF και ετσι θα συνεχισουν να ειναι αφου δεν προτιθεμαι για διαφορους λογους να χρησιμοποιησω aftermarket χαλκομανιες.
Θα ακολουθησουν φωτογραφιες απο τον "χωρο εργασιας" του οδηγου.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 07, 2009, 12:12:11 πμ »
Πολύ καλή δουλειά φίλε Δημήτρη!  ::icon_thumright::
Συγχαρητήρια...  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
ΥΓ. Αντί για afetrmarket χαλκομανίες, μπορεί να ψεκάσεις τα carbon μέρη με μια διαφορετική αποχρωση gun metal (π.χ steel) πάνω από ένα τούλι, το οποίο το εφαρμόζεις στο κομμάτι που θέλεις να βάψεις.
Καλή συνέχεια...  ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 07, 2009, 04:00:16 πμ »
Φιλε gtziaf σ'ευχαριστω πολυ!Εχω υποψη μου την τεχνικη που προτεινεις,αλλα τη θεωρω ανεφαρμοστη για το συγκεκριμενο κιτ αφενος λογω των δικων μου περιορισμενων δυνατοτητων,αφετερου λογω του συγκεκριμενου αυτοκινητου οπου ολο το σασι (που ηταν carbon monocoque),το εσωτερικο,αλλα και το αμαξωμα ηταν ουσιαστικα απο ανθρακονηματα (μονο ο κινητηρας και τα ζαντολαστιχα τη γλυτωσαν.Οταν θελουν να κανουν μαγικα οι Γερμανοι...).Σ'ευχαριστω παντως για την ενημερωση. ::salut::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
Απ: Πρωτο ποστ: Mercedes Benz CLK-GTR
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 09, 2009, 04:43:20 μμ »
Μικρο update απο το κοκπιτ του οδηγου..

Επιμερους κομματια βαμμενα και ετοιμα για κολλημα

Και το..τερας

Κι'εδω τακομματια τοποθετημενα στο βαμμενο με (τι αλλο?) gun metal εσωτερικο

Και μια προχειρη τοποθετηση των ετοιμων μεχρι τωρα κομματιων (η εξατμιση ακομα δεν εχει τελειωσει :oops:) στο πατωμα για να δουμε πως και αν θα "κατσουν" ολα μαζι (τσαμπα ανησυχια,οι ανθρωποι της Tamiya ειναι μαγοι σ'αυτο το θεμα)

Και επειδη ολα πηγαιναν κατ'ευχην μεχρι στιγμης,ειχα αρχισει να αναρωτιεμαι ποτε θα γινει η στραβη.Και φυσικα εγινε :evil:

Το συγκεκριμενο κομματι ειναι το μπροστινο καπακι των ψυγειων και βαση της εμπρος αναρτησης.Αφου βαφτηκε (ειπαμε,με gun metal :lol:),ψεκαστηκε με γυαλιστερο βερνικι σμαλτου της Humbrol για να τοποθετηθουν οι χαλκομανιες του οπως και εγινε.Οταν στεγνωσαν τις ξαναψεκασα με γυαλιστερο βερνικι της Humbrol ακρυλικο αυτη τη φορα.Τα βερνικια αντεδρασαν αστραπιαια μεταξυ τους,ζαρωνοντας σε δυτερολεπτα..Μεσα στον πανικο μου δεν τραβηξα φωτογραφιες,αλλα οταν επανελαβα το "πειραμα" για να δω τι πηγε σταρβα,και αφου αφησα το σμαλτο να στεγνωσει για 3 μερες,το αποτελεσμα ηταν ακριβως το ιδιο

Τελος παντων,αφου ολη η γυρω περιοχη ξυπνησε απο τις κραυγες μου,το εν λογω κομματι βουτηχτηκε στη χλωρινη,τριφτηκε ανελεητα (φυσικα οι χαλκομανιες καταστραφηκαν,αλλα οταν θα κλεισει δεν θα φαινεται οποτε μικρο το κακο) και ξαναβαφτηκε,χωρις ικανοποιητικο αποτελεσμα,οποτε θα φαει Fornet που θα ειναι ολο δικο του και θα τα ξαναπουμε... :twisted:)
Και οσο συνεβαιναν αυτα σιγα σιγα αρχισα να ασχολουμαι με το αμαξωμα..Αλλα αυτο ειναι αλλο update.
Σας ευχαριστω για την προσοχη σας και περιμενω σχολια,κρισεις και παρατηρησεις ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 12, 2009, 11:04:40 μμ »
Θεωρω οτι η ελειψη σχολειων στο προηγουμενο update (ιδιαιτερα αρνητικων) ειναι γιατι ολα φαινονται καλα ως τωρα (θα'θελα :oops:) και συνεχιζω.
Οσο αλλα κομματια ξεβαφαν και αλλα στεγνωναν,επιασα σιγα σιγα και το αμαξωμα το οποιο αν και πολυ σωστο,απαιτουσε αρκετο τριψιμο αλλα και επισης αρκετο στοκαρισμα (πραγμα αρκετα σπανιο για κιτ της Tamiya).

Κατ'αρχην υπηρχαν σημαδια απ'το "χυσιμο" του πλαστικου στο καλουπι,αλλα και ελαχιστο φιλμ πανω στο αμαξωμα,αλλα πολυ εμφανες (φαινεται ελαχιστα διπλα απο τη γραμμη του μαρκαδορου στο εμπρος φτερο.Στο πισω εχει ηδη τριφτει,αλλα τα σημαδια ειναι ολοφανερα).

Κατοπιν κολληθηκαν ο αεραγωγος της οροφης και τα κομματια κατω απο τις πορτες και στοκαριστηκαν αφου στο πραγματικο αυτοκινητο δεν υπαρχουν ενωσεις στα σημεια αυτα.Επισης στοκαριστηκε και ενα περιεργο σκαλοπατι στο πισω φτερο,αλλα και το σημειο που ενωνονται τα δυο πισω κομματια(πανω στην προεκταση της αεροτομης)

Και μια φωτο του πραγματικου για τις απαραιτητες συγκρισεις

Επισης πρεπει να αφαιρεθει η μικρη προεκταση πο υπαρχει στα εμπρος φτερα,αλλα οχι στο πραγματικο

Μετα απο καμποσο τριψιμο,εγινε ενα τοπικο ασταρωμα για να δουμε τι μας γινεται

Και το "εγχειρισμενο" φτερο

Χρειαζεται ακομα λιγη δουλιτσα στα ηδη στοκαρισμενα κομματια,καθως και στοκαρισμα για να εξαφανιστει το σκαλοπατι που κανουν τα εμπρος φτερα με το σποιλερ και τον αεραγωγο κατω απο τις πορτες.
Αυτα τα ολιγα,ξαναστοκαρω,ξανατριβω και επανερχομαι. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 13, 2009, 01:08:54 πμ »
Πολύ καλή δουλειά με το αμάξωμα.  ::eusa_clap::
Με τι χρώματα θα το βάψεις (αυτοκινήτου ή ακρυλικά - εταιρεία)?
Καλή συνέχεια στο βάψιμο και την υπόλοιπη συναρμολόγηση...  ::icon_thumright::
Περιμένουμε updates της δουλειάς σύντομα...
 ::salut::  ::salut::  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 13, 2009, 05:49:11 πμ »
Σ'ευχαριστω για τα καλα σου λογια φιλε gtziaf,αν ακι το αμαξωμα εχει ακομα αρκετο δρομο για να ετοιμαστει για βαψιμο και η καταστροφη στην οποια ειμαι και ιδιαιτερα επιρρεπης καραδοκει παντα.
Για το χρωμα του αμαξωματος υπαρχει μια ιστορια που αξιζει πιστευω να αναφερθει:Η πρωτη σκεψη ηταν να βαφτει με σπρει της Ταμιυα(το TS-17 Gloss Aluminium που δινουν οι οδηγιες).Επειδη ομως το να βρεθει το εν λογω σπρει στην Θεσ/νικη ειναι περιπου αδυνατο,θελησα να κανω μια δοκιμη με χρωματα αυτικινητου (οχι Zero,κανονικου,αφου πλεον τα χρωματα που χρησιμοποιουνται απο τους βαφεις ειναι ακρυλικα υδατοδιαλυτα).
Απευθυνθηκα λοιπον σε φανοβαφειο αγαπημενου συγκαινικου προσωπου,αλλα μια ματια στα χρωματολογια της Mercedes μου προκαλεσε πονοκεφαλο,αφου οι αποχρωσεις του silver-aluminium που χρησιμοποιει η εταιρια ειναι ουσιαστικα αμετρητες.Ευτυχως το προγραμμα του υπολογιστη που βγαζει τις μιξεις προσφερε τη δυνατοτητα αντιστροφης αναζητησης αναλογα με τη σειρα του μοντελου και τη χρονολογια.Ετσι για το 1997 και τη σειρα CLK (την πολιτικη,αλλα φανταζομαι οτι ειναιαποτο ιδιο και για το αγωνιστικο) προσφερονταν μονο 1 :mrgreen: ασημι,το brillant silver απο το οποιο κατασκευαστηκε αμεσως μια μικρη ποσοτητα (το προγραμμα βγαζει τις αναλογιες για οποια ποσοτητα του ζητηθει με ενα ελαχιστο 30γρ.περιπου).
Μεσα στην καλη χαρα μου που βρηκα το χρωμα ξεχασα να παρω και λιγο διαλυτικο επειδη το χρωμα ηταν σχετικα πυκνορευστο,αλλα επειδη η μυρωδια του ηταν σχεδον ιδια με αυτη των ακρυλικων της Tamiya,αποφασισα τουλαχιστον για τις δοκιμες να χρησιμοποιησω το Χ-20 Thiner και βλεπουμε.
Οι δοκιμες εγιναν σε ενα παλιο αβαφτο μοντελο χωρις ιδιαιτερες προεργασιες (ασταρια κτλ) και με αφησαν κυριολεκτικα χαζο,αφου το εν λογω χρωμα ειναι οτι καλυτερο εχω ψεκασει με τον αγαπημενο Badger 200 μου και μαλιστα με διαφορα.Με ελαχιστη διαλυση,το χρωμα εστρωνε κα-τα-πλη-κτι-κα,ηταν ιδιαιτερα λεπτοκοκκο,και με 2 χερια η επιφανεια καλυπτοταν τελεια.Ο δε αερογραφος αμεσως μετα καθαριζοταν σε 10 λεπτα με Αzax.Τωρα πλεον ξερω με τι θα βαφω απο δω και στο εξης :mrgreen:.Ελπιζω μονο να βαφτει το ιδιο καλα και το μοντελο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 19, 2009, 10:34:50 πμ »
Nα ρωτήσω και γω κάτι πάνω στο βάψιμο με χρώματα αυτοκινήτου.
Καραρχήν πολύ καλή η δουλειά σου και πιστεύω ότι και το βάψιμο του αμαξώματος δεν θα πάει πίσω!!!
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι αν βάψουμε με χρώματα αυτοκινήτου πρώτον να εφοδιαστούμε και με τον δικό τους διαλύτη?? Δεύτερον θα περάσουμε μετά το αμάξωμα με βερνίκι και αν ναι τι βερνίκι (ακριλικό ή το βερνίκι που βάζουμε και στα κανονικά αυτοκίνητα?)Τρίτον μετά την τοποθέτηση των χαλκομανιών ξαναψεκάζουμε με βερνίκι?Τέλος αφού στεγνώσουν όλα περνάμε την polishing compound της Tamiya???   
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 19, 2009, 11:45:53 μμ »
Φιλε Κουρσαρε σ'ευχαριστω.
Για να απαντησω στις ερωτησεις σου χρειαστηκα κι'εγω ενα μικρο σεμιναριο απ'τον καθ'υλην αρμοδιο επαγγελματια βαφεα.
Εννοειται οτι το ιδανικο ειναι να προμηθευτεις και τον αναλογο διαλυτη της εταιριας των χρωματων.Προσωπικα χρησιμοποιησα το διαλυτικο της Tamiya (Χ-20) στηριζομενος μονο στη μυρωδια του χρωματος που ηταν εντελως παρομοια με αυτη των ακρυλικων της εν λογω εταιριας και οι δοκιμες μπορω να πω οτι με εξεπληξαν ευχαριστα,αλλα καλυτερα να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο :roll:
Τα χρωματα αυτοκινητου αν στεγνωσουν καλα (περιπου 24 ωρες καλου κακου) "σηκωνουν" οποιοδηποτε βερνικι.Φυσικα μπορεις να χρησιμοποιησεις βερνικι αυτοκινητου,αλλα φροντισε να βρεις ενα "ψιλο" (λεπτο στο στρωσιμο) μιας και υπαρχουν σε διαφορες εκδοσεις με διαφορετικο τελειωμα στο φινιρισμα απο "ψιλα" εως πολυ "χοντρα" που ειναι ιδιαιτερα ανθεκτικα στις γρατζουνιες,αλλα μαλλον δεν κανουν για μοντελιστικη χρηση.
Μετα τις χαλκομανιες εννοειται οτι θα περασεις κανα-δυο-τρια-πεντε :oops: χερια βερνικιου για να "σφραγισουν" οι χαλκομανιες.
Οσον αφορα την polishing compound αν το τελικο φινιρισμα δεν σε ικανοποιει,κανε μια εντριβη και μ'αυτη :mrgreen:.Περι ορεξεως...
Παντως πιστευω οτι θα δεις τα χάλια αποτελεσματα ολων αυτων σχετικα συντομα ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 20, 2009, 01:14:36 πμ »
Σε ευχαριστώ πολύ με κάλυψες πλήρως!!!!
Καλή συνέχεια με το project σου και είμαι σίγουρος ότι θα πάει μια χαρά!!!! ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 21, 2009, 01:41:41 πμ »
τί βερνίκι σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις?

Έχω απογοητευτεί από τα ακρυλικά βερνίκια.
ʼλλα στρώνουν καλά και δεν είναι καθόλου ανθεκτικά στα αποτυπώματα και τις γρατζουνιές, ενώ άλλα δεν αντέχουν το οινόπνευμα (για τις μικροδιορθώσεις)

Δε θέλω να περάσω σε αυτοκινήτου 2Κ που αντέχουν τα πάντα γιατί είναι τοξικά και είμαι τσαπατσούλης με τις ποσότητες και τις αναμίξεις...
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 21, 2009, 02:12:01 πμ »
Γι'αυτη τη φορα (και ελπιζω να ειναι η τελευταια γιατι σκυλοβρωμαει) θα χρησιμοποιησω γυαλιστερο βερνικι σμαλτου (Humbrol),τοσο σαν υποστρωμα για τις χαλκομανιες,οσο και για το σφραγισμα τους,γιατι δεν επηρεαζονται απ'το νερο,το οινοπνευμα και τα διαφορα βελτιωτικα των χαλκομανιων,αλλα και γιατι εχω την εντυπωση οτι η γυαλαδα τους ειναι κατα πολυ ανωτερη αυτης των ακρυλικων.
Παντως στο μελλον θα πειραματιστω με βερνικια αυτοκινητου (τα καινουρια δεν ειναι καθολου τοξικα γιατι ειναι οπως και τα χρωματα ακρυλικα υδατοδιαλυτα),και αν μεινω ικανοποιημενος θα τα υιοθετησω αμεσως.

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 21, 2009, 05:57:09 μμ »
Μικρο update:Μεχρι να στεγνωσουν οι στοκοι για να τριφτουν,το πατωμα αρχισε να παιρνει την τελικη του μορφη με την τοποθετηση του ολοκληρωμενου πλεον κινητηρα:

Ολο το πατωμα (και η κατω πλευρα του) ειναι βαμμενο με Gun Metal (παει το πρωτο μπουκαλακι,παμε για το δευτερο :mrgreen:) το οποιο αφου στεγνωσε μασκαριστηκε για να βαφτει με Chrome Silver η heat shield.

Επισης ολοκληρωθηκε το συγκροτημα του κοκπιτ του οδηγου και της μπροστινης αναρτησης και τοποθετηθηκαν κι'αυτα στη θεση τους.

Εδω πιστευω οτι ειναι σωστο να κανω μια μνεια στην εφαρμογη του κιτ,η οποια ειναι συγκλονιστικη τουλαχιστον,αφου οσο αυξανονταν ο αριθμος των κομματιων που κολλουνταν μεταξυ τους τοσο μεγαλωνε και η αμφιβολια μου για το αν θα "καθησουν" σωστα στην τελικη τους θεση,αλλα τελικα τα παντα καθοταν τελεια.Μπορει να ακουγωμαι σαν διαφημιση της Tamiya,αλλα πιστευω οτι το σωστο και το καλο πρεπει να επαινουνται.
Μ'αυτα και μ'αυτα το πατωμα με τα παρελκομενα του τελειωσε,οχι χωρις απροοπτα,αλλα με συμπαθητικο αποτελεσμα.
Και μερικες φωτο οπου αξιζει να προσεχθει το μεγεθος του τεραστιου V12 των 6 λιτρων που καταλαμβανει τον χωρο του μισου σχεδον αυτοκινητου.

Και αφου το πατωμα τελειωσε εμεινε το αμαξωμα στο οποιο εγινε μια τελευταια αισθητικη παρεμβαση που αφορουσε δυο προεξοχες πισω απο τις γριλιες της μασκας οι οποιες δεν ξερω γιατι βρισκοταν εκει αφου η μασκα παταει λιγο πιο μπροστα,αλλα αφαιρεθηκαν παραυτα

Και τελος,ολο το πισω καλυμα που δεν ειχε τοση αναγκη στοκαρισματος,ασταρωμενο και ετοιμο για βαψιμο περιμενει το εμπρος μερος για να μπουν στον φουρνο βαφης

Επομενο update (και φαρμακερο) το βαψιμο που ουσιαστικα θα κρινει σε ενα μεγαλο βαθμο την επιτυχια ή οχι του project.
Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια σας και περιμενω τις παρατηρησεις σας ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος natna

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδική - Καβάλα
  • Πάνος - Pashion for model cars!
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 21, 2009, 07:03:44 μμ »
υπέροχη δουλειά!!!

ʼντε ρίξε και το ασημί...
Tόσα πολλά ωραία μοντέλα... Τόσο τεμπέλης εγώ...

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 21, 2009, 08:35:31 μμ »
Σ'ευχαριστω φιλε μου!Τωρα ειναι που αρχιζουν και τρεμουν τα χερια γιατι οποιο λαθος γινει δεν διορθωνεται,αλλα πιστευω πως θα τα καταφερω.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 25, 2009, 07:12:19 μμ »
Συνεχεια με το βαψιμο της Γερμανιδουλας...
Αφου τα 2 μερη του αμαξωματος ασταρωθηκαν (οπως επισης και οι ζαντες,τα χερουλια στις πορτες και η εισαγωγη αερα στο εμπρος μερος),τριφτηκαν πολυ απαλα με βρεμενο ντουκοχαρτο 2000 για να εξομαλυνθουν τυχον "αγριαδες" στις επιφανειες των πλαστικων που εχουν την ταση να δημιουργουν καποια ασταρια,αλλα κια για να ειναι οσο το δυνατον πιο λειες οι επιφανειες που θα βαφτουν.Κατοπιν τα κομματια πλυθηκαν,σκουπιστηκαν και αφεθηκαν να στεγνωσουν σε χωρο μακρυα απο σκονες.Αφουστεγνωσαν καλα ξεκινησε το βαψιμο τους.
Το χρωμα που χρησιμοποιηθηκε οπως ανεφερα σε προηγουμενο ποστ,ειναι το brillant silver της autocolor,ειναι χρωμα αυτοκινητου,ακρυλικο,υδατοδιαλυτο,και ειναι απο την γκαμα της Mercedes Benz για τη σειρα CLK και το ετος 1997.Σαν διαλυτικο χρησιμοποιηθηκε το Χ-20 της Tamiya.
Το χρωμα οπως ακριβως και στις δοκιμες συμπεριφερθηκε αψογα,εστρωνε παντου τελεια χωρις να "τρεξει" ή να "σπασει" ή να "ζαρωσει" σε καμια περιπτωση,και δημιουργησε μια πολυ ομορφη κατα τη γνωμη μου επιφανεια χωρις κοκκους.
Εδω και οι πρωτες φωτογραφιες

Εδω οι ζαντες

Και τα χερουλια με την κατω εισαγωγη

Και μερικες με τα δυο μερη του αμαξωματος προχειρα τοποθετημενα

Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα (αν δεν παινεψει ο γυφτος το τσαντηρι του... :twisted:),αλλα υπαρχει ακομα αρκετη δουλεια να γινει ωστε να δειξει σωστα το ολο πραμα.Αφηνω λοιπον το χρωμα να στεγνωσει καλα,περναω το πρωτο βερνικι και ξεκιναω τις χαλκομανιες.
Αυτα προς το παρων,αναμενω εναγωνιως τις παρατηρησεις και τα σχολεια σας ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 26, 2009, 02:05:41 πμ »
Πολύ καλή δουλεια με το βάψιμο και ωραίες φωτογραφίες...
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια με τα βερνικόματα και τα σήματα...  ::icon_thumright::
Μην βιάστεις, δώσε χρόνο στο χρώμα να στεγνωσει κάλα και μετα βουρ...  :wink:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 27, 2009, 11:57:34 πμ »
Φιλε gtziaf σ'ευχαριστω.
Το χρωμα αφεθηκε περιπου 24 ωρες να στεγνωσει,κατοπιν ψεκαστηκε με 2 χερια βερνικι σμαλτου,αλλες 24 ωρες στεγνωμα και...χαλκομανιες.
Οι οποιες χαλκομανιες ηταν τελειες.Καθοταν οπως ηθελα,ακολουθουσαν καμπυλες κατα βουληση,διορθονωνταν πανευκολα οπου χρειαζοταν,και γενικα μπηκαν τελειως απροβληματιστα και παρα τον μεγαλο αριθμο τους (ειναι πανω απο 50 συνολικα,οσο κι'αν δεν τους φαινεται :shock:) προσφεραν μια ευχαριστη τοποθετηση χωρις παρατραγουδα,φωνες,κραυγες απελπισιας και υβρεις κατα παντων οπως για παραδειγμα σ'εκεινη τη Honda RC211V 1/9 της Revell που προσφατα προσπαθησε να με στειλει στο ψυχειατρειο...
Καλα ομως τα λογια,αλλα οι φωτογραφιες πολυ καλυτερες και σαφεστερες οποτε..

Το συνολο περαστηκε με ακομα 3 χερια βενικι σμαλτου για να σφραγισουν οι χαλκομανιες και να "δειξει" το χρωμα (αν και προσεξα πως τα βερνικια μοντελιστικης χρησης δεν αναδυκνειουν ιδιαιτερα τα χρωματα αυτοκινητου,οποτε την επομενη φορα παμε και για βερνικι αυτοκινητου εκτος απο χρωμα),θα αφεθει να στεγνωσει αλλες 24 ωρες και κατοπιν θα προστεθουν οι τελευταιες λεπτομερειες στο αμαξωμα (φωτα,φλας,χερουλια,καθρεφτες,βαψιμο των πλαισιων των παραθυρων,τζαμια,κτλ).
Αν ολα πανε καλα θα υπαρξουν ενα ή δυο ακομα updates και κατοπιν η CLK-GTR θα παρει τη θεση της διπλα στην ασπονδη "φιλη",την Porsche 911 GT1 που σκονιζεται εκτιθεται μονη στο ραφι περιμενωντας παρεα.
Περιμενω κι'εγω τα σχολια και τις παρατηρησεις σας ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 27, 2009, 05:21:43 μμ »
Πολύ καλή δουλειά!!!! Ειλικρίνα είναι πολύ υψηλου επίπεδου... ::icon_thumright::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ερωτήσεις :
1)Τι βερνίκι σμάλτου χρησιμοποιησες? Το Humbrol?
2)Τα πλαισία των θυρών θα πρέπει βαφτούν μαύρα? Τι θα χρησιμοποιησείς για μαυρό σε αυτήν την περιπτώση?
3)Με τι σκοποευείς (αν) να το γυαλίσεις?

Καλή συνέχεια... ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος overlord

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 27, 2009, 07:44:04 μμ »
Φιλε gtziaf,με τιμουν ιδιαιτερα τα λογια σου,αλλα υψηλου επιπεδου ειναι η συναντηση των Testarossa σου και οχι η Mercedes μου...
Ναι το βερνικι ειναι το γυαλιστερο της Humbrol.
Οπως πολυ σωστα παρατηρεις,τα πλαισια των θυρων δεν βαφονται μαυρα,βαφεται ομως ολο το πλαισιο του μπροστινου παρμπριζ.

Επισης βαφεται ολο το μηκος του αμαξωματος στο επανω μερος του που συνανταει το τζαμι μεχρι το πισω μερος,συμπεριλαμβανωμενου και της κολωνας (δεν ξερω αν φαινεται καλα στην φωτο)

Αυτα θα βαφτουν με semi-gloss black ακρυλικο για να μπορω να κανω διορθωσεις αν χρειαστει,αλλα και γιατι απο το υλικο αναφορας που εχω δεν ειναι σαφες αν τα συγκεκριμενα μερη γυαλιζουν ή οχι,οποτε θα βασιστω στην ασφαλεια του semi-gloss.
Η αρχικη σκεψη ειναι να μην χρησιμοποιησω γυαλιστικα αφου πολυ απλα...δεν εχω :oops: :oops: (ειπαμε,επιστρεφω μετα απο αρκετα χρονια αποχης και μου λειπουν ακομα πολλα υλικα-εργαλεια).Αν ομως δεν μεινω ικανοποιημενος με το τελικο φινιρισμα,τοτε βλεπουμε :shock: :shock:
Ελπιζω να σε κατατοπισα,και σε ευχαριστω για ακομα μια φορα για τη στηριξη σου καθ'ολη τη διαρκεια του προτζεκτ ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 27, 2009, 08:26:40 μμ »
Για γυαλιστικό μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Tamiya Modeling Wax, είναι σχετικά ασφαλές και με ακρυλικά, σμάλτα ή lacquers.
Είναι εύκολο να το βρεις ακόμα και στη Σαλόνικα, που έχει ξεμείνει από μοντελάδικα και δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα.
Καλή συνέχεια και πάλι.
ΥΓ. Πως να μην σε στηρίξω, αφού είμαστε ομόσταβλοι  :wink: .... Forza Gilles!!!!  ::icon_thumright::

Tags: