Αποστολέας Θέμα: Αγορά αερογράφου και κομπρεσέρ  (Αναγνώστηκε 1804 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Αγορά αερογράφου και κομπρεσέρ
« στις: Ιουλίου 26, 2009, 09:05:37 μμ »
Παιδιά καλησπέρα, όπως κάποιοι ίσως θα γνωρίζετε είμαι νέος στο χομπυ και στο φόρουμ και στο μέσο περίπου κατασκευής του πρώτου μου μοντέλου. Παρ όλο που είχα πεί να ξεκινήσω την βαφή με πινέλο, μετά από κάποιες δοκιμές σε πλαστικά, ψιλοαπογοητέυτικα, και έχω μπεί στο τρυπάκι για την του θέματος αγορά. Διαβάζοντας εδώ μέσα και βάζοντας και το οικονομικό στην μέση έχω ψιλοκαταλήξει, όσον αφορά τον αερογράφο εδώ: Badger 150-7 PROFESSIONAL AIRBRUSH SET-Pro Kit w-3 Tips από το ebay σε τιμή περίπου 95 ευρώ, και για κομπρεσέρ σε αυτό: http://www.moduni.com/product_info.php/products_id/7303135, είναι το TC 108 της werther, όμοιο με αυτό που έχει και ο Καλφάκης (του έχω στείλει μέιλ για να δω τα μεταφορικά και να συγκρίνω αν αξίζει να το αγοράσω από εκεί). Με δεδομένα την αραιή ενασχόληση με το καινούριο άθλημα λόγω χρόνου αλλά και την απειρία, Θα ήθελα τα σχόλιά σας, είμαι σε καλό δρόμο? είμαι καλυμμένος για να κάνω το κέφι μου με κάποια standars ποιότητας?

Γιάννης
FLY LOW HIT HARD....    S.L.U.F.F.

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
Απ: Αγορά αερογράφου και κομπρεσέρ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 26, 2009, 09:47:41 μμ »
Καλησπέρα Ζάχο, καλά κάνεις και θα πάρεις αερογράφο και κομπρεσέρ, θα δεις τα μοντέλα σου να μεταμορφώνονται στην κυριολεξία!! ::icon_thumright:: Για αερογράφο θα σου πρότεινα με πολύ λιγότερα χρήματα να τον πάρεις από εδώ http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,12501.0.html , πήρα τις προάλλες έναν και κοστίζει μόλις 15 dollars δηλαδή 12 ευρώ!!
Και είναι κομπλέ διπλής λειτουργίας κτλ....
http://www.harborfreight.com/cpi/ctaf/displayitem.taf?Itemnumber=95810

Επίσης υπάρχουν και κομπρεσέρ στο ίδιο κατάστημα! Είναι από Αμερική! Μην νομίζεις ότι επειδή είναι τόσο φτηνός είναι και μούφα, απλά στο Ελλαδισταν τα κοπανάνε πάρα πολύ και δεν ξέρω γιατί, εδώ είναι όλα πάμφθηνα!!!!! Με τα ίδια λεφτά που είναι να δώσεις για αυτόν που λες εδώ μπορείς να πάρεις 5 αερογράφους! Και είναι δοκιμασμένος από φίλο έλληνα μοντελιστή, πολύ καλός!! ::icon_thumright::

Υπάρχει και αυτό το site επίσης αν θες να κοιτάξεις κάτι καλό και έχει πολλά αξεσουάρ για αερογράφους, κιτ καθαρισμού κτλ ::salut::
http://www.tcpglobal.com/airbrushdepot/access.aspx

Καλύτερα πάρτα απ'εξω! ::salut:: ::salut:: ::salut:: Καθαρά προσωπική άποψη...!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 26, 2009, 10:23:30 μμ »
σμηναρχέ μου καλησπέρα και ΣΕ ευχαριστώ ΓΙΑ τις υποδείξεις σου. ΤΟΝ αερογράφο που λες ΤΟΝ έχω ήδη παραγγείλει μαζί ΜΕ κάτι άλλα ψιλά, διάβασα κάποιο προηγούμενο πόστ δικό σου. τώρα το κομπρεσεράκι είναι πρόβλημα, δεν μπορώ ΝΑ το φέρω (διάφορα προβλήματα) αλλά ούτε και να το παραγγείλω γιατί είναι στην μέση το τελωνείο. ΤΟΝ badger τον θέλω ΓΙΑ κάτι καλλίτερο (έτσι θέλω να πιστεύω).

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 26, 2009, 10:32:31 μμ »
Ζάχο καλά κάνεις και πέρνεις τον Badger απλά πιστεύω ότι έδωσες αρκετούτσικα λευτά τεσπά δεν έχει σημασία.
Ο 150ρης είναι πολύ καλός αυτόν αγόρασα και εγώ για δεύτερο αερογράφο και είναι ο πρώτος μου διπλής λειτουργίας!!!
Απο κομπρεσέρ αγόρασε ενα συνεχούς λειτουργίας κάνει γύρω στα 80 ευρώ απλά να έχει και υδατοπαγίδα!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 26, 2009, 10:57:24 μμ »
κουρσάρε δεν έχω αγοράσει τίποτα ακόμα εκτός από τα φθηνά που αναφέρει ο σμήναρχος. διάβασα από τον πήρες εσύ, διαφορά 15 ευρώ έχουν στην αρχική τιμή χωρίς τα έξοδα αποστολής. τώρα για το κομπρεσέρ που ανέφερες από που 80 ευρώ? εχεις κάποιοο λινκ? μιλάς για μικρό μοντελιστικό? για δώσε τα φώτα σου!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 26, 2009, 11:08:16 μμ »
Δες απο Καλφάκη έχει διάφορα γύρω στα 80 ευρά!

http://www.kalfakis.gr/aSCALEMODELS/1START_page_SCALE.htm
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 26, 2009, 11:54:02 μμ »
Ζάχο έχεις πμ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 27, 2009, 06:53:16 πμ »
Φίλε και συντοπίτη Κουρσάρε καλημέρα, τον αερογράφο δεν σκοπεύω να τον πάρω από εδώ. Η τιμή που σου λέω των 95 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά είναι από ebay. Η αρχική τιμή που δίνει ο τυπος για το σετ είναι $95 ενώ από εκεί που τον πήρες εσ'υ είναι $80, θα τους στείλω ένα μέιλ να δώ τα μεταφορικά τους, αλλά επειδή είναι εταιρεία πιθανότατα να παίζει τελωνείο, ενώ με τον άλλο θα βρώ ένα τρόπο να μου μειώσει την τιμή στο τιμολόγιο και να γλιτώσω το τελωνείο (η δουλεία με τα τελωνεία είναι μπερδεμένη, έχω φάει ώρες συζυτήσεων με τελωνιακούς για να βρώ ένα τρόπο να φέρνω από αμέρικα χωρίς να πληρώνω. Όποιος από τα παιδιά θέλει μπορώ να σας πω τι παίζει). Τώρα για το κομπρεσέρ δεν μου είπες, δώσε μου πληροφορίες!!!

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 27, 2009, 06:54:19 πμ »
Ζάχο έχεις πμ. ::salut::
Νικόλα σε ευχαριστώ, θα το εξετάσω αν και βλέπω να μου βγαίνει όσο το άλλο που αναφέρω παραπάνω ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 27, 2009, 09:56:00 πμ »
Σου έχω βάλει ένα Likn πιο πάνω αν το είδες απο το μαγαζί του Καλφάκη έχει αρκετά κομπρεσέρ για όλες τις τσέπες!
Τώρα για το πώς θα φέρεις κομπρεσέρ από Αμερική αυτό δεν το γνωρίζω.
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 27, 2009, 10:59:51 πμ »
Φιλική συμβουλή. Επειδή το κομπρεσέρ έχει όγκο, ακόμα και αν γλυτώσεις τα τελωνειακά από  Αμερική ( πράγμα δύσκολο) δεν θα αποφύγεις τα ταχυδρομικά για βαρύ αντικείμενο.  Ετσι τελικά να μην συμφέρει και τόσο η αγορά από έξω. Τσέκαρε λίγο τις τιμές και τα pp Fees από την Αμερική πριν κάνεις οποιαδήποτε παραγγελία και μετά δες στα μοντελιστικά μαγαζιά. Ενδεχεται να συμφέρει η ντόπια αγορά...

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος zaxos345

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 27, 2009, 11:17:30 πμ »
Παιδιά εντελώς αναπάντεχα ένας συνάδελφος μου έφερε έναν Badger 200-5 EX του κουτιού αχρησιμοποίητο (στο σώμα του γράφει 200ΝΗ, είχαμε κάνει μια σχετική κουβέντα και με δεδομένο ότι δεν τον χρησιμοποιούσε μου τον έφερε για να βάψω το μοντέλο, αλλά θα τον κρατήσω). Πιστέυω ότι για αρχή είναι μια χαρά, με δεδομένη την ασχετοσύνη και την απειρία σε τέτοιου είδους μαραφέτια. Στο μέλλον βλέπουμε για κάτι πιο advanced, περιμένω τις απόψεις σας, φιλικά Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 27, 2009, 12:25:09 μμ »
type less model more

Αποσυνδεδεμένος NicAnd

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 27, 2009, 12:31:14 μμ »
Η Αμερικη βασικα δεν βολευει και τοσο βαζοντας μεσα μεταφορικα τελωνεια κλπ + το ρισκο ολης της προσπαθειας
Το πιο σιγουρο αν κάποιος θελει να αγοράσει απο εξωτερικό είναι η Αγγλία σε αρκετα πράγματα μια και συμφερουν αρκετα τα μεταφορικα αλλά και ο χρόνος παραδοσης
Παντως αν ήταν να γλυτωσω 10-15EUR στα 100 θα προτιμουσα να το παρω απο εδω Υπαρχουν βεβαια και ευκαιριες που εκει συμφερει να κανεις το βημα
Και κατι άλλο αν καποιος δεν γουσταρει τον Α ή τον Β καταστηματαρχη μπορει να αγορασει τα πραγματα που θελει απο κάποιο αλλο μοντελιστικο μαγαζι που συνεργαζεται με αυτους και μας εξηπηρετει και καλυτερα
Και κατι τελευταιο που καταλαβα είναι οτι το φτηνο το πραγμα το τρωνε τελικα οι σκυλοι
Κομπρεσερ χρειαζεται καλό με μπουκαλα αερα σταθερης παροχης και καλη υδατοπαγιδα
Οσο για αερογραφους διπλης λειτουργιας παντα και βασικα ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ

Tags: