Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166622 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #375 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2015, 11:49:42 μμ »
HEL(las) Παληκαρι μου αυτα ειναι μικρο ριθμυσεις δεν ειναι προβλημα.Αυτο που δεν μας ειπες η ασφαλιστικες διαταξεις της δοκιμασες ??? πρεσοστατης κοβει σωστα παντα στην ιδια πιεση? η σκαστρα ριθμιστικε 0.5-1 bar πανω απο την πιεση λειτουργειας που εχεις ριθμιση τον πρεσοστατη? βαλβιδα ασφαλειας ? αυτη που ενδεχομενος να εχει και τον χαλκα για να την στεκαρεις και χειροκινητα.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #376 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2015, 09:34:17 μμ »
HEL(las) Παληκαρι μου αυτα ειναι μικρο ριθμυσεις δεν ειναι προβλημα.Αυτο που δεν μας ειπες η ασφαλιστικες διαταξεις της δοκιμασες ??? πρεσοστατης κοβει σωστα παντα στην ιδια πιεση? η σκαστρα ριθμιστικε 0.5-1 bar πανω απο την πιεση λειτουργειας που εχεις ριθμιση τον πρεσοστατη? βαλβιδα ασφαλειας ? αυτη που ενδεχομενος να εχει και τον χαλκα για να την στεκαρεις και χειροκινητα.
θα απαντησω απο αυτα που ειδα και εσυ θα βγαλεις το πορισμα..Ο πρεσοστατης εκοψε οταν γεμισε η δεξαμενη.Η πιεση στο πρωτο μανομετρο (ειναι και η πιεση της δεξαμενης; :roll:)οπως ειπα ρυθμιστηκε στα 4bar.
Πηγα σε καταστημα για πεπιεσμενο αερα, του εδειξα την βαλβιδα ασφαλειας και μου ειπε οτι δεν χρειαζεται σκαστρα επιπλεον της βαλβιδας.
Χρειαζεται να ρυθμισω εγω τον πρεσοστατη βαση ολων αυτων που παρατηρησα στην πρωτη δοκιμη;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #377 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2015, 10:14:05 μμ »
HEL(las) Καλησπερα παληκαρι μου οπως ειπες σταματησε στα 4 bar στα ποσα bar ξαναπηρε το μοτερ?

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #378 στις: Νοεμβρίου 09, 2015, 11:11:40 μμ »
Ηρθε και παλι η ωρα να ζητησω βοηθεια..το μοτερ δουλευε κανονικα, εκλεινε μεσω πρεσοστατη (δεν εχω παρατηρησει στα ποσα bar κλεινει και ανοιγει) και μια μερα που διεκοψα(αν αυτο εφταιξε) την λειτουργια του λιγο αφου το εβαλα να δουλευει, ξεκινησε η δυσλειτουργια του.
Δηλαδη,αρχισε να αναβει καπου στα 2 bar, οποτε πολυ συχνα και στο τελος το εκλεισα γιατι ζεσταθηκε πολυ.
Σημερα, ενω ξεκινησε καλα, επανεκινησε καναδυο φορες στα κανονικα πλαισια , καποια στιγμη δεν ξανααναψε ποτε, ενω προσπαθουσε να εκκινησει , με αποτελεσμα να καταναλωθει ολος ο αερας απο την δεξαμενη και να μην ξεκινησει ποτε παλι.. :roll:

Αποσυνδεδεμένος tasos-at

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Αθανασιάδης Τάσος
« Απάντηση #379 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 09:36:09 μμ »
Ενα 80% να τα έπαιξε ο πυκνωτής εκκίνησης ,10% να έχει θέμα η επαφή του πιεσοστάτη ,ένα 5% μου έχει τύχει να ξεκουμπώσει η φίσα του μοτέρ και ένα 5% να έχει θέμα το τήλιγμα εκκίνησης .

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #380 στις: Νοεμβρίου 10, 2015, 11:06:46 μμ »
Ενα 80% να τα έπαιξε ο πυκνωτής εκκίνησης ,10% να έχει θέμα η επαφή του πιεσοστάτη ,ένα 5% μου έχει τύχει να ξεκουμπώσει η φίσα του μοτέρ και ένα 5% να έχει θέμα το τήλιγμα εκκίνησης .
αν σου πω οτι δεν εχει πυκνωτη εκκινησης ;

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #381 στις: Νοεμβρίου 22, 2015, 06:53:07 μμ »
Παιδια , ισχυρο κωλυμμα ! Πηγα το μοτερ σε ψυκτικους και σε μαστορα για περιελυξεις και ο ενας ψυκτικος μου ειπε οτι σ αυτα τα οικιακα μοτερ δεν μπαινει πυκνωτης και θα πρεπει να παρω μοτερ επαγγελματικου καταψυκτη..
Ολα αυτα τα μοτερ εδω μεσα οικακης χρησης δεν ειναι ?
Απο Θεσσαλονικη ξερει κανενας πού να απευθυνθω?

Αποσυνδεδεμένος SkostaS

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #382 στις: Μαρτίου 07, 2016, 02:55:48 πμ »
Καλησπέρα και από εμένα,
Βρέθηκα και εγώ εδώ ψάχνοντας περισσότερες πληροφορίες για τους κομπρέσορες και τις ιδιαιτερότητές τους.
Έχοντας φτιάξει στο παρελθόν ένα vacuum με κομπρέσορα απο παλιό aircontition 16000btu που δουλεύει άψογα και ταχύτατα, είπα τώρα να ολοκληρώσω το σύστημά μου κάνοντάς το και κομπρεσέρ.
Δυστυχώς απογοητεύτηκα μόλις είδα ότι το μοτέρ χωρίς την εκτόνωση του πρεσσοστάτη δεν εκκινεί παρά τη δύναμή του.
Όταν όμως σύνδεσα την εκτόνωση, μόνο ήσυχο κομπρεσέρ δεν έφτιαξα, είναι σαν να φρενάρει νταλίκα στο δωμάτιο :lol:

Ξέρω ότι είναι για Φρέον R22 και αναρωτιέμαι αν αυτό έχει να κάνει που δεν εκκινεί υπο πίεση στην έξοδο...

R22 χαμηλή πίεσή 55-65 psi (3.79-4.48 bar) υψηλή πίεσή 280-330 psi (19.30-22.75 bar)
R407 χαμηλή πίεσή 65-75psi  υψηλή πίεσή 300-350 psi
R410 χαμηλή πίεσή 95-110psi υψηλή πίεσή 470-510 psi

Έχετε καμιά ιδέα - λύση για πιο ήσυχη εκτόνωση?

Χάρηκα για τη γνωριμία
Κώστας

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #383 στις: Μαρτίου 08, 2016, 10:13:29 μμ »
SkostaS Ωραια κατασκευη εχεις αν και λιγο υπερβολικη για αυτο που το θελεις.Ανεπιστρεφο βαλβιδα εχεις??? και σε ποια bar ειναι ο πρεσοστατης on/off. Το μοτερακι που εχεις οσο διακρινω απο τον θορυβο που κανει αλλα και απο τον χρονο λειτουργειας ειναι τζαμι!!!!!

Αποσυνδεδεμένος SkostaS

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #384 στις: Μαρτίου 09, 2016, 01:50:46 πμ »
Φίλε Γιώργο το μόνο που θεωρώ υπερβολικό είναι το μοτέρ, έχει μεγάλη παροχή και γεμίζει πολύ γρήγορα, αλλά δεν είναι τόσο ήσυχο σαν των ψυγείων , είναι ογκώδες  και πολύ βαρύ συν του ότι λόγω μεγέθους στην εκτόνωση ξεφυσάει πολύ ώρα μέχρι να αδειάσει το εσωτερικό του (ακούγεται στο video).
Πίεση θεωρητικά μπορεί να φτάσει άνετα τα 20bar που είναι και ασφαλές για τη φιάλη πυροσβεστήρα (όχι ότι σκοπεύω να το πάω εκεί ) Στο video είναι ρυθμισμένο 7 με 9bar
Αλλά αυτό έχω προς το παρόν.
Τα άλλα όλα είναι απαραίτητα.
Το μοτέρ θα το έχω κάτω απ τον πάγκο για το vacuum  και πάνω του έχει μόνο ένα κενόμετρο  και 2 βανάκια πρίν και μετά τη σακούλα ή τον θάλαμο που κάνω vacuum.
Στη φιάλη έχω ανεπίστροφη, βαλβίδα ασφαλείας, μπαρόμετρο, ρυθμιστή πίεσης με νεροπαγίδα και τον πρεσσοστάτη.
Το σωληνάκι μοτέρ-φιάλη το έχω με ταχυσυνδέσμους όπως και τα καλώδια για να παίρνω τη φιάλη στο χέρι για διάφορες απομακρυσμένες μικρές εργασίες όπως να φουσκώνω ακόμη και τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #385 στις: Μαρτίου 09, 2016, 11:08:48 μμ »
SkostaS Φιλε μου αν διακρινω καλα(λογω ηλικιας) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ που ειναι η καμερα για το βιντεο το σωληνακι του πρεσοστατη για την εκτονωση το εχεις ελευθερο η το εχεις τοποθετηση πανω στην ανεπιστρεπτω  βαλβιδα του αερα????                                                 
1/ Αν εχεις βαλει σωληνα στην εκτονωση του πρεσοστατη θα τον βγαλεις και θα ταπωσεις την εξοδο του αερα κατω απο τον πρεσοστατη.                                                                         
2/Αν δεν εχεις σωληνα στην εκτονωση του πρεσοστατη και ειναι ελευθερη στον χωρο παλι θα την ταπωσεις ( μαλλον ελευθερη πρεπει να ειναι). Θ αγορασεις 1 ηλεκ/βαλβιδα NO ΔΗΛ σε ηρεμια οταν δεν εχει ταση στα ακρατης ειναι ανοικτη (περναει αερας) και θα την τοποθετησης στην γραμη του αερα αναμεσα στην ανεπιστρεπτω βαλβιδα και το κομπρεσερ.                     
Μαζι θα παρεις και 1 διακοπτη για αερα ( δεν σου αναφερω διαστασεις γιατι γνωριζεις απο αυτα) τον διακοπτη τον προσαρμοζεις στο σωμα της ηλεκ/βαλβιδας και η διοδος του αερα θα πενραει 1 απο τον διακοπτη και μετα απο την ηλεκ/βαλβιδα.Με αυτο τον τροπο θα μπορεις να κανονισεις χειροκινητα απο τον διακοπτη την ποσοτητα του αερα που θελεις να περναει.   
Οσο λιγοτερη ποσοτητα αερα θα περναει τοσο λιγοτερο θορυβο θα ακους αλλα θα μεγαλωνει και ο χρονος της εκτονωσης.Τωρα ταση για την ηλεκ/βαλβιδα θα δωσεις απο την μερια του πρεσοστατη που δινεις για την εκινηση του μοτερ. δηλ εκινηση μοτερ ταυτοχρονα ταση για να κλεισει και η ηλεκ/βαλβιδα σταματημα του μοτερ απο τον πρεσοστατη ταυτοχρονη διακοπη της τασης στην ηλεκ/βαλβιδα και αφηνουμε τον αερα να εκτονωθει που υπαρχει αναμεσα στην ανεπιστρεπτω και το μοτερ.Αυτον τον τροπο εχω εφαρμοσει στο δικομου συστημα για να μειωσω αισθητα τον θορυβο ελπιζω να σε βοηθησα χωρις να σε βαλω σε μπελαδες σιγουρα γνωριζεις τι κανεις  απο την κατασκευη που βλεπω.                     
Υ.Γ και εγω ειχα προβληματα με την χωριτικοτητα της δεξαμενης του αερα πηρα 1 καζανακι αερα απο MERCEDES ATECO (μεταχειρισμενο) 20 lit με πιεση λειτ 12 atm και ριθμισα τον πρεσοαστατη 5.5-3.5 atm και μου δινει 1χρονο αυτονομιας στο βαψιμο 3-5 λεπτα αναλογα την πιεση που βαφω η το μπεκ που χρησιμοποιω.

Αποσυνδεδεμένος SkostaS

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #386 στις: Μαρτίου 14, 2016, 11:55:11 μμ »
Καλησπέρα Γιώργο
Συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά είχα να ετοιμαστώ για το τριήμερο.  Όπως είπα παραπάνω έχω συνδέσει την εκτόνωση του πρεσσοστάτη με την ανεπίστροφη, με αυτή ταπωμένη το μοτέρ δεν μπορεί να εκκινήσει.
Ποιος ο λόγος να βάλω και  ηλεκτροβαλβίδα που  κάνει  την ίδια δουλειά με τον πρεσσοστάτη? Και να μην βάλω μόνο ένα βανάκι στην υπάρχουσα μηχανική εκτόνωση για να μειώσω την ροή άρα και τη φασαρία?

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #387 στις: Μαΐου 30, 2016, 09:06:00 πμ »
καλημέρα σε ολους.εφτιαξα και εγω ένα αθορυβο κομπρεσέρ με μοτερ ψυγείου.παρολαυτα μετα από καποιο σημειο αρχιζει να εχει θορυβο η κατασκευη σαν να συντονιζει κατι.επισης το βασικο πρόβλημα που εχω είναι ότι εχω λαδια στην ανεπιστροφη βαλβιδα και συνεπως στον σωληνα του πιεσσοστατη.οταν γεμισει πλήρως και ανοιξει η σκαστρα πεταει λαδι κατά το <<φταρνισμα>> :mrgreen:.
οποτε

-τι θα μπορουσε να προκαλει θορυβο?
-υπαρχει περιπτωση να μεινει από λαδι και να καει το μοτερ? (1/4hp)
-μηπως ο σωλήνας εξοδου είναι χαμηλα και πρεπει να σηκωθεί πιο ψηλα ώστε να μη διαφευγει το λαδι?

--

δεν εχω λαδι στον αερογραφο-αλλα νομιζω ότι δεν θα πρεπει να εχει το μοτερ απωλεια λαδιου  στις σωληνωσεις:?

ευχαριστω για οποιδηποτε βοηθεια  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #388 στις: Μαΐου 30, 2016, 05:11:01 μμ »
Bad_Omen Παληκαρι μου αν ειναι το μοτερ πανω απο το καζανι θα εχεις λαδια στον αερα(κανονικη λειτουργεια στον ψυκτικο κυκλο το μοτερ χαμηλοτερα απο την καταναλωση)     
Αν στο δωσανε μετχ ισως αυτο να ητανε το προβλημα που το αντικαταστησαν.Μην ανησυχεις για αυτο και στο μισο των δυνατοτητων να δουλευει θα σε καλυψει για την δουλεια που το θελεις. Θορυβος που ακους σε συχνοτητα ειναι απο διαφορους λογους ( ελαστικα παρεβυσματα-αλφαδιασμα-χαλαρωση των ελατηριων εσωτερικα-θορυβος απο το εδρανο περιστροφης-κ.λ.π) αυτο μην σε κουραζει εκτος αν ο θορυβος ειναι υπερβολικος.Για το λαδι τωρα ζυγιζεις μοτερ και δια 3 αυτος ειναι ο εμπειρικος τροπος πληρωσεις λαδιου αν δεν εχεις οδηγιες κατασκευαστη.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #389 στις: Μαΐου 30, 2016, 11:43:52 μμ »
Bad_Omen Παληκαρι μου αν ειναι το μοτερ πανω απο το καζανι θα εχεις λαδια στον αερα(κανονικη λειτουργεια στον ψυκτικο κυκλο το μοτερ χαμηλοτερα απο την καταναλωση)     
Αν στο δωσανε μετχ ισως αυτο να ητανε το προβλημα που το αντικαταστησαν.Μην ανησυχεις για αυτο και στο μισο των δυνατοτητων να δουλευει θα σε καλυψει για την δουλεια που το θελεις. Θορυβος που ακους σε συχνοτητα ειναι απο διαφορους λογους ( ελαστικα παρεβυσματα-αλφαδιασμα-χαλαρωση των ελατηριων εσωτερικα-θορυβος απο το εδρανο περιστροφης-κ.λ.π) αυτο μην σε κουραζει εκτος αν ο θορυβος ειναι υπερβολικος.Για το λαδι τωρα ζυγιζεις μοτερ και δια 3 αυτος ειναι ο εμπειρικος τροπος πληρωσεις λαδιου αν δεν εχεις οδηγιες κατασκευαστη.

Ευχαριστω για την απαντηση.το μοτερ το πηρα μεταχειρισμενο και ειναι δυνατο.γεμιζει τα 25 λιτρα που ειναι το καζανι στα 8 bar σε 11λεπτα ακριβως.τα υπολοιπα εξαρτηματα ειναι καινουρια.ο θορυβος σιγουρα θα ειναι απο καποιο συντονισμο.αν και στις πρωτες δοκιμες ηταν τελειως αθορυβο.η κατασκευη εγινε μολις προχθες.ολες οι συνδεσεις ειναι πολυ σφιχτες.αλλωστε ειχα προβληματα διαρροης,τα ελυσα ολα πηγα σε συγκολλητη ,ξαναδεθηκαν ολα-παλι εχω διαρροες αλλα απο τις συνδεσεις.εχω βαλει παντου τεφλον αλλα μαλλον θα βαλω και φλατζοκολλα.αν σηκωσω τον χαλκοσωληνα της εξαγωγης καμια 20_30αρια ποντους ακομα υπαρχει περιπτωση να λυθει τοπροβλημα του λαδιου?να μπει το μοτερ πιο κατω απο το καζανι ειναι λιγακι
δυσκολο γιατι ειναι καζανι απο παλιο αεροσυμπιεστη με ροδες σε οριζοντια θεση και το μοτερ απο πανω

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #390 στις: Μαΐου 31, 2016, 12:00:53 πμ »
Για τους συντονισμούς/θόρυβο/διαρροές νομίζω οτι θα πρέπει να αντικαταστήσεις τις χαλκοσωλήνες με εύκαμπτες ωστε να μπορεί το μοτέρ να "χορεύει" ανεξάρτητο πάνω στις αντικραδασμικές βάσεις και να μήν μεταφέρονται οι κραδασμοί στα υπόλοιπα κομμάτια. Με τους κραδασμούς με τον καιρό πιθανόν να σπάσουν οι κολλήσεις και να έχεις πάλι διαρροές.
Λάδια λίγο-πολύ όλα τα μοτέρ βγάζουν, αν ή λήψη σου προς τον αερογράφο είναι στο επάνω μέρος της δεξαμενής δεν υπάρχει πρόβλημα. Φρόντισε μόνο πού και πού να της κάνεις αποστράγγιση γιατί μαζεύει και υγρασία εκτός από τα λάδια και θα αρχίσει να σκουριάζει.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #391 στις: Μαΐου 31, 2016, 12:33:43 πμ »
Bad_Omen Λοιπον παληκαρι μου 1/ Μην ξοδευεσαι σε κολησεις και φλαντζοκολες και δημιουργεις μονιμα πραγματα μην ξεχνας ειναι μετχ (οπως και το δικο μου).                             
Αφου εχεις διαροες σε αερα θα λυσεις το μοτερ θα το ζυγισεις οπως ειναι για να δεις το βαρος του θα αδειασεις τα λαδια που εχει ( μπορει να ειναι και λιωμενα) θα το ξανα ζυγισεις και θα προσθεσεις καινουργια λαδια ( 1 λιτρο ψυκτρελαιο κοινο συνθετικο δεν ειναι ακριβο) με τον τροπο που σου ειπα βαρος δια 3 για να μπορεις να εχεις 1 μετρο συγκρισεις για την καταναλωση του λαδιου. Οταν τοποθετησεις παλι το μοτερ στην βαση να προσπαθησεις να ειναι οσο γινεται ισιο και σταθερα βιδωμενο ( ιδιος στην εκινηση να μην χτυπαει ο ρωτορας στα πλαινα τοιχωματα).Τωρα αν επιμενεις να κανεις σωληνωση με χαλκο ( ακριβη) θα φτιαξεις 1 σπιραλ μηκους 35-40 εκ με εσ διαμ 10 εκ και θα τον τοποθετησεις ορθιο σε 1 βαση διπλα στο μοτερ στην επανω μερια θα βαλεις 1 ελαιοπαγιδα( οχι καμια ακριβη 10-15Ε) αλλα θα λειτουργει χειροκινητα (εσυ θα την ανοιγεις για να βγαζει το λαδι που θα μαζευεται) και απο εκει θα κατεβεις στο καζανι του αερα.Πιστευω με αυτον τον τροπο να μαζεψεις την περισοτερη λαδιλα που θα φευγει απο το μοτερ.Με 1/4 ΜΟΤΕΡ εισαι περιπου στα 150-185 Watt σε δυναμη μιλαμε για καργα πραγμα.Και αν θελεις την γνωμη μου σε κατι που αναφερεται στην λειτουργεια την πιεση μην την ανεβαζεις πανω απο5-5.5 ΑΤΜ και εκινηση στης 3ΑΤΜ με 25 λιτρα καζανι απο αερα θα εισαι πρωτος                                                     
Υ.Γ Αν κοιταξεις σε αυτην την ενοτητα πιο πισω εχω καποιες φωτο απο το δικο μου  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::                                                                                                 
Και για να μην παρεξηγηθω για την διαμετρο των 10 εκ που σου λεω εννοω σε κυκλο απο χαλκο διαμετρου 6-8 MM :) :) :) :)

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #392 στις: Μαΐου 31, 2016, 01:14:04 πμ »
.....με τον τροπο που σου ειπα βαρος δια 3 για να μπορεις να εχεις 1 μετρο συγκρισεις για την καταναλωση του λαδιου.

Λάθος μάλλον εκ παραδρομής, δεν στέκει το 1/3 του βάρους του μοτέρ να υπολογιστεί για το βάρος του λαδιού που θα βάλει. Ενα μοτέρ 1/4 του ίππου είναι περίπου 11κιλά βάρος αλλά 3,5 κιλά λάδι περίπου μόνο για αυτοκίνητα πάνω από χίλια κυβικά μπορεί να χωρέσει. Δες εδώ ένα κατάλογο της Embraco για τρία μοντέλα 1/4: http://www.embraco.com/catalog/Compressors-Comparison.aspx όπου γράφει για 230ml λιπαντικό ISO10, δηλαδή το κοινό 10ράκι που χρησιμοποιώ κι' εγώ.

Με 1/4 ΜΟΤΕΡ εισαι περιπου στα 150-185 Watt σε δυναμη μιλαμε για καργα πραγμα.Και αν θελεις την γνωμη μου σε κατι που αναφερεται στην λειτουργεια την πιεση μην την ανεβαζεις πανω απο5-5.5 ΑΤΜ και εκινηση στης 3ΑΤΜ με 25 λιτρα καζανι απο αερα θα εισαι πρωτος                                                     

Συμφωνώ απόλυτα, η μεγάλη πίεση δημιουργεί μεγαλύτερες απώλειες στο λάδι του κυκλώματος.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #393 στις: Μαΐου 31, 2016, 01:57:41 πμ »
Γιωργο καλα κανεις και το αναφερεις αυτο.Οπως εχω γραψει και σε παλαιοτερο ποστ (Ironda-19) εχω αναφερει σαν παραδειγμα 1 μοτερ βαρους 6 κιλων δια 3 θα προσθεσουμε λαδι  2οο γρ
και για αυτο προτεινω στους ανθρωπους που παιρνουν μετχ μοτερ πρωτου τα βαλουν σε λειτουργεια να τα ζυγιζουν για να εχουν 1 μετρο συγκρισης                                                   
Στα δικα μας μοτερ της Danfos στο συγκεκριμενο τυπο εδινε λαδι 300 γρ με 1βαρος μοτερ γυρω στα 9 κιλα γραφω στο περιπου τωρα γιατι δεν εχω ευκαιρα τα τεχ χαρακτηριστικα.               
Και ο αλλος  λογος που προτεινω οτι να αδειαζει το λαδι σε 1 μετχ μοτερ δεν ειναι μονο η αντικατασταση του με καινουργιο αλλα και να μπορεις να το μετρησεις για να ξερεις που βρισκεσαι απο ποσοτητα λυπαντικου αλλα και σε τη κατασταση ειναι εσωτερικα το μοτερ αν δεις μεταλικα στοιχεια κατα την αποστραγγιση να μην καθεσαι να παιδευεσαι τσαμπα 1 μοτερ που θα ξεκινησει σημερα και θα σταματησει αυριο.Οποτε σε 1μοτερ μετχ  1/4 Ηp με 1 βαρος γυρω στα 9-10 κιλα αν το αδειασεις απο λαδι και βρεις 240-250 γρ (το καλο ειναι να βρεις)   
με αυτον τον εμπειρικο τροπο προσθεσεις και 50-60γρ λαδι αντισταθμιζεις της απωλειες που εχει το λυπαντικο με τα χρονια λειτουργειας του μοτερ.                                                           
Υ.Γ Και θα το ξαναπω πρωτα ψαχνουμε για οτι  τεχ στοιχειο υπαρχει στο διαδυκτιο και τα μετχ μοτερ που ερχονται στην κατοχη μας κατα κυριο λογο εχουν αλλαχτει 1/ οτι ανεβαζανε λαδια στο κυκλωμα ψυξης 2/ οτι ειχανε προβλημα εκινησης (κολημα).                                       
Ελπιζω να μην εγινα κουραστικος ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::                                       
Γιωργο χαρηκα που τα ειπαμε ειχαμε  καιρο να μιλησουμε. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #394 στις: Μαΐου 31, 2016, 08:21:31 πμ »
Για τους συντονισμούς/θόρυβο/διαρροές νομίζω οτι θα πρέπει να αντικαταστήσεις τις χαλκοσωλήνες με εύκαμπτες ωστε να μπορεί το μοτέρ να "χορεύει" ανεξάρτητο πάνω στις αντικραδασμικές βάσεις και να μήν μεταφέρονται οι κραδασμοί στα υπόλοιπα κομμάτια. Με τους κραδασμούς με τον καιρό πιθανόν να σπάσουν οι κολλήσεις και να έχεις πάλι διαρροές.
Λάδια λίγο-πολύ όλα τα μοτέρ βγάζουν, αν ή λήψη σου προς τον αερογράφο είναι στο επάνω μέρος της δεξαμενής δεν υπάρχει πρόβλημα. Φρόντισε μόνο πού και πού να της κάνεις αποστράγγιση γιατί μαζεύει και υγρασία εκτός από τα λάδια και θα αρχίσει να σκουριάζει.

η ληψη αερα στον αερογραφο είναι από πανω οποτε δεν εχω λαδι στο χρωμα,εκει είμαι κομπλε , εχω βαψει ηδη.τωρα για αντικατασταση των σωληνων με εύκαμπτες....θα δω ,μπορει να το κανω.θα το ψαξω.αποστραγγιση το κανω και μεχρι τωρα δεν εχει βγαλει λαδια ουτε υγρασία από κατω.μαλλον θα καταφυγω παλι στο μεγαλο που εχω 50lt και θα σηκωνω τη γειτονια στο ποδι :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #395 στις: Μαΐου 31, 2016, 08:41:35 πμ »
Bad_Omen Λοιπον παληκαρι μου 1/ Μην ξοδευεσαι σε κολησεις και φλαντζοκολες και δημιουργεις μονιμα πραγματα μην ξεχνας ειναι μετχ (οπως και το δικο μου).                             
Αφου εχεις διαροες σε αερα θα λυσεις το μοτερ θα το ζυγισεις οπως ειναι για να δεις το βαρος του θα αδειασεις τα λαδια που εχει ( μπορει να ειναι και λιωμενα) θα το ξανα ζυγισεις και θα προσθεσεις καινουργια λαδια ( 1 λιτρο ψυκτρελαιο κοινο συνθετικο δεν ειναι ακριβο) με τον τροπο που σου ειπα βαρος δια 3 για να μπορεις να εχεις 1 μετρο συγκρισεις για την καταναλωση του λαδιου. Οταν τοποθετησεις παλι το μοτερ στην βαση να προσπαθησεις να ειναι οσο γινεται ισιο και σταθερα βιδωμενο ( ιδιος στην εκινηση να μην χτυπαει ο ρωτορας στα πλαινα τοιχωματα).Τωρα αν επιμενεις να κανεις σωληνωση με χαλκο ( ακριβη) θα φτιαξεις 1 σπιραλ μηκους 35-40 εκ με εσ διαμ 10 εκ και θα τον τοποθετησεις ορθιο σε 1 βαση διπλα στο μοτερ στην επανω μερια θα βαλεις 1 ελαιοπαγιδα( οχι καμια ακριβη 10-15Ε) αλλα θα λειτουργει χειροκινητα (εσυ θα την ανοιγεις για να βγαζει το λαδι που θα μαζευεται) και απο εκει θα κατεβεις στο καζανι του αερα.Πιστευω με αυτον τον τροπο να μαζεψεις την περισοτερη λαδιλα που θα φευγει απο το μοτερ.Με 1/4 ΜΟΤΕΡ εισαι περιπου στα 150-185 Watt σε δυναμη μιλαμε για καργα πραγμα.Και αν θελεις την γνωμη μου σε κατι που αναφερεται στην λειτουργεια την πιεση μην την ανεβαζεις πανω απο5-5.5 ΑΤΜ και εκινηση στης 3ΑΤΜ με 25 λιτρα καζανι απο αερα θα εισαι πρωτος                                                     
Υ.Γ Αν κοιταξεις σε αυτην την ενοτητα πιο πισω εχω καποιες φωτο απο το δικο μου  ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::                                                                                                 
Και για να μην παρεξηγηθω για την διαμετρο των 10 εκ που σου λεω εννοω σε κυκλο απο χαλκο διαμετρου 6-8 MM :) :) :) :)

ειπα να σηκωσω σωληνα για να αποφυγω όλα αυτά οσο για το κοστος όλα γιναν από μενα και από δικο μου ανθρωπο οποτε πληρωσα μονο τα εξαρτήματα που αγορασα (βεβαια μου εφυγε ένα 100ρικο).οσον αφορα την πιεση λειτουργιας δεν παιζει ρολο το ότι εβαλα ανεπιστροφη βαλβιδα ?"η είναι μονο για την εκκινηση του μοτερ?

για να πω και την αληθεια αυτος που πηρα το μοτερ μου ειπε ότι δεν θα πεταει λαδια....οποτε παω πρωτα μια βολτα από κει και βλέπουμε.οσον αφορα τις πιεσεις,απο τα 8bar μεχρι τα 5 που ξεκιναει το μοτερ βαφω πολύ ωρα και μεχρι να ξαναγεμισει κανει περιπου 4 λεπτα και είναι πολυυυυυυυυυυυυυυ βολικο.μακαρι να μπορουσα να το διορθωσω....

θα δω τι θα κανω και και θα το ψαξω πολύ.
ευχαριστω για τη βοηθεια σας .
λογικα μεσα στη βδομαδα θα εχω νεοτερα
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #396 στις: Μαΐου 31, 2016, 09:18:01 πμ »
...                                 
Γιωργο χαρηκα που τα ειπαμε ειχαμε  καιρο να μιλησουμε. ::salut:: ::salut::

::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #397 στις: Ιουλίου 08, 2016, 08:45:02 μμ »
Γεια σε ολους

Εχω ενα μικρο προβλημα,συναρμολογησα ενα κομπρεσερ αλλα μολις δουλεψει λιγο ριχνει το θερμικο,το μοτερ ειναι 1/3 hp και χωρις να ανεβασει καθολου πιεση
κλεινει.Δεν ειμαι σιγουρος εαν φταιει το σωληνακι του αυτοματου -εχει συνδεθει πριν την ανεπιστροφη- ή εαν εχει προβλημα το θερμικο.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Δεν ειδα να σου εχει απαντησει καποιος και ενας φιλος εδω εχει το ιδιο προβλημα , εχεις βρει μηπως λυση ...επειδη εγω δεν ασχολουμαι με αυτα  :mrgreen: , ευχαριστω!

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #398 στις: Ιουλίου 08, 2016, 10:07:28 μμ »
Το βρηκε , μολις τσακισει το σωληνακι που παει απο τη δεξαμενη στον πιεσοστατη , αρχιζει και γεμιζει!
Τι να κανει ? Να βαλει μια βιδα εκει στη δεξαμενη και στο πιεσοστατη ? Ή να το κοψει και να τσακισει τις 2 ακρες  :roll: ?

Επισης κλεινει στα 8Bar και αργει να παρει παλι πεφτει στα 4 κοντα , ισως το θερμικο να αργει να τον αφησει...,ενω πριν επαιρνε μπρος κοντα στα 6bar  , επισης το μοτερ ειναι αρκετα ζεστο.

Η δεξαμενη που εχει ειναι:6λιτρα και το μοτερ του ψυγειου του 1/3

thanks

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #399 στις: Ιουλίου 09, 2016, 12:18:31 πμ »
Να συνοψισω/ρωτησω.....
-κατεβασαμε τα bar στα 6 , εκει να σταματαει....τωρα ποτε ξανα παιρνει δε το τσεκαραμε! Αυριο.... :mrgreen:
δεν υπαρχει λογος να φορτωνει μεχρι τα 8  :roll:

-το 1/3hp μοτερ ποσα watt ειναι ?

-επισης ειδαμε την αναφορα του Blitz-X , περι ....δεν χρειάζεται καν να το συνδέσεις το σωληνακι απο το σωληνα στο πιεσοστατη , εκει τι βαζουμε ? Και το ερωτημα γιατι καποια βλεπω με το σωληνακι αυτο και αλλα οχι ??? Ειναι θεμα καποιων προδιαγραφων και καλα ?

-επισης βρηκαμε απαντηση ελπιζω στο γιατι αργει να ξαναπαρει , στα λεγομενα του gtdeath13 ...τότε δεν έχει πρόβλημα αλλά άλλη διάταξη εκκίνησης. Κάποιοι συμπιεστές δεν έχουν ρελέ εκκίνησης αλλά πυκνωτές.