Το περιφημο project ολοκληρωθηκε κατα 95% , εμεινε η τοποθετηση των 2 φιλτρων για την εισοδο του αερα στο μοτερ.
Παρατηρησεις - Αποριες :
1. Με την αγορα ενος ετοιμου κονφλερ που εχει ετοιμη ολη την εγκατασταση, την αναγνωση αυτου του θεματος ΠΟΛΛΕΣ φορες, την επίλυση αποριων (κουραστικών ομολογω..)απο συνφορμιτες με ορεξη και υπομονη, η κατασκευη ενος αθορυβου ειναι υποθεση απλη.
2. Το κλειδι για μενα ειναι η ευρεση μοτερ, γιατι οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι μεταχειρισμενο (αυτο που εβαλα,το ειχα απο παλια και στην ουσια το ειχα ξεγραμμενο-χαλασμενο)
3. Ολα τα παρελκομενα για στηριξη μοτερ,ρακορακια,μανομετρα, ευκολα μπορει κανεις να τα βρει σε καταστηματα τυπου Praktiker - Leroy Merlin κτλ και να τα μονταρει μονος του (μιλαω βαση του εαυτου μου που δεν ειμαι κανενας μαστορας)
4. Το κοστος δεν ξεπερασε τα 85-90 EUR (κ πολλα λεω) με δεδομενο οτι το κονφλερ το αγορασα στα 72EUR και το μοτερ ηταν δωρεα απο φιλο.
5. Υπαρχουν καποιες μικροδιαρροες αερα στην συνδεση των μανομετρων,αλλα δεν ειναι κατι τραγικο και θα αντιμετωπιστουν με συσφιξεις.
6. Με προβληματισε η μυρωδια οταν λειτουργει το μοτερ,αλλα απ'οτι διαβασα μαλλον προερχεται απο το λαδι του μοτερ (το πως θα το αλλαξω και τι θα βαλω με φοβιζει...) προς το παρον υποφερεται!
7. Ενα προβλημα που αντιμετωπιζω: με το πρωτο ρυθμιστη πιεσης κατεβαζω την πιεση στα 3bar.με το δευτερο (αγορασμενο απο Κινα) την ριχνω στα 2bar ,αλλα οταν παταω την σκανδαλη δεν εχω αερα πανω απο 2 sec και δειχνει το μανομετρο οτι "κλεινει" και η πιεση μηδενιζει, ενω η δεξαμενη ειναι πληρης! οταν απ'την αλλη, το ανεβαζω και αυτο στα 3bar, τοτε εχω μια χαρα αερα..
φανταζομαι οτι ειναι της πλακας ο ρυθμιστης γιατι καπου ο ρυθμιστης "χανει", εκτος αν καποιος απο εσας καταλαβαινει κατι αλλο..
Γενικη εντυπωση..Γιατι τοσο καιρο δεν εμπαινα στον κοπο να πιαστω με το εγχειρημα;;το κομπρεσερ ειναι πραγματικα αθορυβο,ακομα και τωρα θα μπορουσα να βαψω!
Φωτο θα ακολουθησουν ..