Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166570 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GEORGE DAMASKOS

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ALIMOS
  • modelclub.gr
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #350 στις: Απριλίου 11, 2015, 07:37:43 μμ »
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ FORUM

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #351 στις: Μαΐου 03, 2015, 11:49:01 πμ »
Ηρθε και η δικη μου ωρα να μπω στο club των ιδιοκτητων αθορυβου κομπρεσερ, και η αρχη εγινε με την αγορα ενος "ετοιμου"  ::danseuse::
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Spoiler (hover to show)
Με τις γνωσεις ολων σας εδω ελπιζω πολυ συντομα να το εχω ετοιμο  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #352 στις: Μαΐου 03, 2015, 12:35:56 μμ »
Καλημέρα. Απ'ότι μπορώ να δω από την φωτό το κομπρεσέρ δεν είναι λαδιού.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #353 στις: Μαΐου 04, 2015, 01:14:13 πμ »
Σιγουρα δεν ειναι λαδιου ειναι 1κιλυνδρο και λογικα οριζοντιο εμβολο ειναι αυτα που τα ονομαζουν χαμηλου κοστους επειδη δεν εχουν καρτερ και λαδι

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #354 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2015, 10:46:44 μμ »
Παιδια μια μικρη βοηθεια και για μενα για να ολοκληρωσω το πολυποθητο κομπρεσερ μου (το ποσταρα πιο πανω, θα πατησει και να επανελθω στην δραση ( :evil: :evil:):

1. Το μοτερ που εχω ειναι αγνωστων λοιπων στοιχειων, μαλλον ειναι μεγαλο παντως (σε ιπποδυναμη) συμφωνα με εκτιμηση ενος ψυκτικου , μιας και νομιζω οτι προηλθε απο επαγγελματικο ψυγειο σουπερ μαρκετ (coca cola ή κατι τετοιο). Χρειαζεται να προσθεσω πυκνωτη;Η δεξαμενη να πω οτι ειναι 20λιτρη και δεν εχω συνδεσει ακομα το μοτερ πανω για να διαπιστωσω κατι.

2. Αυτο που αφαιρεσα απο το "μανισιο" μοτερ τι ακριβως ειναι;χρειαζεται καπου;  ::arrowred::Click to see the original size.

3. Για να μην "φτυνει" απο την εξοδο αερα λαδι,πρεπει να βαλω καποιο φιλτρο;και αν ναι τι ακριβως;

προς το παρον αυτα.. :wink:
 ::salut::
edit : τροποποιηση οσον αφορα την εμφανιση της φωτο  ::glossa::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #355 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2015, 11:38:24 μμ »
HEL(las) Καλησπερα τοσο μεγαλο μοτερ αν ειναι απο επαγγελματικο ψυγειο θα σε βολεψει για αυτο που το θελουμε.Και ενοω το πιο απλο σε επιπεδο θορυβου τα επαγελματικα μοτερ εχουν υψηλο επιπεδο θορυβου και ιδιος σε δωματιο μικρου χωρου.Ασε απο καταναλωση ρευματος σε 1ψυγειο βιτρινας οπως coca colas θα πρεπει να ειναι 1hp περιπου 720-740 watt.
Παιδια μια μικρη βοηθεια και για μενα για να ολοκληρωσω το πολυποθητο κομπρεσερ μου (το ποσταρα πιο πανω, θα πατησει και να επανελθω στην δραση ( :evil: :evil:):

1. Το μοτερ που εχω ειναι αγνωστων λοιπων στοιχειων, μαλλον ειναι μεγαλο παντως (σε ιπποδυναμη) συμφωνα με εκτιμηση ενος ψυκτικου , μιας και νομιζω οτι προηλθε απο επαγγελματικο ψυγειο σουπερ μαρκετ (coca cola ή κατι τετοιο). Χρειαζεται να προσθεσω πυκνωτη;Η δεξαμενη να πω οτι ειναι 20λιτρη και δεν εχω συνδεσει ακομα το μοτερ πανω για να διαπιστωσω κατι.

2. Αυτο που αφαιρεσα απο το "μανισιο" μοτερ τι ακριβως ειναι;χρειαζεται καπου;  ::arrowred::thumb]http://s18.postimg.org/mz9dbgetl/20150918_151150.jpg[/thumb]

3. Για να μην "φτυνει" απο την εξοδο αερα λαδι,πρεπει να βαλω καποιο φιλτρο;και αν ναι τι ακριβως;

προς το παρον αυτα.. :wink:

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #356 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2015, 11:11:55 μμ »
HEL(las) Φιλε μου αυτο που εχεις στην φωτο το ειδα τωρα ειναι πυκνωτης εκινησης.Αυτον θα το ξανατοποθετησεις στην θεση του.Προσοχη... ακριβως οπως ητανε οχι στο περιπου.Το συγκεκριμενο μοτερ ητανε υψηλων πιεσεων και το χρειαζεται για την εκινηση η για να το βοηθαει σε συνεχεις επανακινησεις σε μικρα χρονικα διαστηματα αν ητανε απο επαγγελματικο ψυγειο.Οι πυκνωτες εκινησης συνδεονται εν σειρα στο κυκλωμα και ξεχωριζουν απο το χρωμα (ΜΑΥΡΟ).Σε λαθος συνδεση θα σκασει και με μπολικο θορυβο.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #357 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2015, 11:30:51 μμ »
Αυτος ο πυκνωτης ανηκε στην συνδεσμολογια την "μανισια" για το μοτερ,οπως το πηρα.
Να το ξανατοποθετησω για το μοτερ ψυγειου δηλαδη; και αν ναι,η θεση του πριν ηταν μεταξυ μοτερ και πρεσοστατη,εκει θα ξαναπαει ;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #358 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2015, 12:10:07 πμ »
HEL(las) Φιλε μου ακουσε στο ιδιο ποστ στης πιο πισω σελιδες υπαρχουν σε φωτογραφιες συνδεσμολογιες μοτερ μαζι με πυκνωτες.Το μοτερ που εχεις πρεπει να εχει 1 κουτι συνδεσμολογιας για την παροχη ρευματος και την βαση του πυκνωτη.Αν δεν υπαρχει η ειναι βγαλμενο απο την θεση του μην κανεις τιποτα μονο σου....παρε το μοτερ τον πυκνωτη και το ρελε και πηγαινε σε 1ψυκτικο της γειτονιας να τα συνδεσει ουτε 1 τσιγαρο δουλεια δεν ειναι. Προσοχη στην μεταφορα του μοτερ ταπωσε της σωληνες καλα γιατι το λαδι και μυριζει και δεν φευγει.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #359 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 09:48:26 μμ »
Παιδια 1η δοκιμη αποτυχημενη  :( :(
Ολα κανονικα συνδεδεμενα, αφησα το μοτερακι περιπου 2,5 λεπτα και ο δεικτης πιεσης στο μανομετρο ουτε κουνηθηκε....δεν υπηρχαν απωλειες αερα στην παροχη, αλλα κατω απο τον πρεσσοστατη, εκει που βγαινουν τα καλωδια ρευματος...
δεν περιμενα αρκετα ή μυριζεστε κανενα λαθος;

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #360 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 10:05:06 μμ »
Δημήτρη αν η διαροή είναι από την βαλβίδα (εκτόνωσης του κυκλώματος) που είναι στον πρεσοστάτη, τότε είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και μετά από προτροπή ψυκτικού μέλους του φόρουμ αφαίρεσα το σωληνάκι και τάπωσα την έξοδο πάνω στην αντεπίστρεφη βαλβίδα. Τα μοτέρ ψυγείου επειδή δουλεύουν σε υψηλές πιέσεις δεν έχουν πρόβλημα στην επανεκκίνηση με πίεση στο κύκλωμα πριν τη δεξαμενή, έτσι γλυτώνεις και τον ενοχλητικό θόρυβο της εκτόνωσης του αέρα όταν σταματά το μοτέρ. Εγώ καλού-κακού επειδή το μοτέρ μου είναι μικρότερο χαμήλωσα και την μέγιστη πίεση που ανεβάζει γύρω στα 5bar.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #361 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 10:44:48 μμ »
HEL(las) Δεν ανεβαζεις 1 φωτογραφεια για περισοτερη ακριβεια.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #362 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:04:25 μμ »
Παιδια απο το αριστερο μαυρο  καλωδιο (που οδηγει απο τον πρεσοστατη στην πριζα, 2η φωτο αριστερο) φευγει ο αερας..
Click to see the original size. Click to see the original size.

Καπου εκει κατω ερχεται ο σωληνας απο τον οποιο "καταλαβαινει" την πιεση ο πρεσοστατης και εχει μια τρυπουλα αν βλεπω καλα.. :roll:

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #363 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:11:08 μμ »
Ακριβώς ότι σου είπα. ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #364 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:26:11 μμ »
HEL(las) Το ρακορ πρεπει να ειναι 1/4  για το σωληνακι το μαυρο αν εχεις 1 ταπα αρσενικη η θυλικια ταπωσε απο την μερια που ειναι η ανεπιστροφη βιδωμενη στο αεροφυλακιο.Για δοκιμη να δεις αν δεν εχεις και απο αλλου διαροη σε αερα ξεβιδωσε το σωληνακι κατω απο τον πρεσοστατη ταπωσετω η τσακισετο λιγο και ξανα κανε δοκιμη με τοσο μεγαλο μοτερ που εχεις σε λιγοτερο απο1 λεπτο πρεπει να δεις πιεση 1 bar στο μανομετρο

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #365 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:29:47 μμ »
Ακριβώς ότι σου είπα. ::salut::
Αρα αφαιρω το σωληνακι που ειναι στον κυκλο  ::arrowred:: Click to see the original size. , το ταπωνω και ολα θα ειναι οκ  :?:

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #366 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:33:20 μμ »
Αρα αφαιρω το σωληνακι που ειναι στον κυκλο  ::arrowred:: Click to see the original size. , το ταπωνω και ολα θα ειναι οκ  :?:

Ναι από τη μεριά τις αντεπίστρεφης με μία τάπα, 1/8 νομίζω θέλει. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #367 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:41:20 μμ »
Παιδια αυριο θα παω να παρω μια και μετα κερναω (οποτε ερθετε στην συμπρωτευουσα :wink:) !
!ευχαριστω για την πληρεστατη βοηθεια   ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #368 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:48:08 μμ »
Ορθον για αυτο που δειχνεις στην φωτογραφεια.Στο κυκλωμα παληκαρι μου υπαρχει βαλβιδα ασφαλειας???Και αφου θα πας σε μαγαζι για υλικα θα παρεις και τον σωληνα μαζι με τα2 ακρα σε σπυρωματα που εχει για να μην παιδευεσαι.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #369 στις: Σεπτεμβρίου 23, 2015, 11:58:50 μμ »
Παιδια αυριο θα παω να παρω μια και μετα κερναω (οποτε ερθετε στην συμπρωτευουσα :wink:) !
!ευχαριστω για την πληρεστατη βοηθεια   ::salut:: ::salut::

::kerasma::   ::gyros::

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #370 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2015, 12:12:11 πμ »
 ::trinken_002::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #371 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2015, 12:42:28 πμ »
ΑΚΡΙΒΩΣ αυτη. Θα την ξεβιδωσεις θα την παρεις μαζι σου στο καταστημα που θα πας αυριο και θα σου πουν στα ποσα BAR ανοιγει αυτες ειναι τυποποιημενες.Και θα αγορασεις 1 ταυ για να την συνδεσεις παλι στον πρεσοστατη που ητανε και στην αλλη υποδοχη θα παρεις 1 ανακουφιστικη βαλβιδα (σκαστρα) και θα την τοποθετησεις και θα ειναι ρυθμιζομενη το πολυ μεχρι 8 bar.Αν επιλελεξεις πιεση λειτουργειας μεχρι 5,5bar αυτην θα την ρυθμισης  να ανοιγει στα 6 bar.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #372 στις: Σεπτεμβρίου 24, 2015, 12:49:55 πμ »
Για τα 2 ακρα που μου γραφεις. 1ακρο το σπειρωμα που μου δειχνεις στην τελευταια φωτο και 2 ακρο  το ρακορ που ειναι στην φωτο που δειχνει τον πρεσοστατη απο την κατω μερια μαζι με τα 2 καλωδια.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #373 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2015, 10:39:16 μμ »
Το περιφημο project ολοκληρωθηκε κατα 95% , εμεινε η τοποθετηση των 2 φιλτρων για την εισοδο του αερα στο μοτερ.
Παρατηρησεις - Αποριες :

1. Με την αγορα ενος ετοιμου κονφλερ που εχει ετοιμη ολη την εγκατασταση, την αναγνωση αυτου του θεματος ΠΟΛΛΕΣ φορες, την επίλυση αποριων (κουραστικών ομολογω..)απο συνφορμιτες με ορεξη και υπομονη,  η κατασκευη ενος αθορυβου ειναι υποθεση απλη.

2. Το κλειδι για μενα ειναι η ευρεση μοτερ, γιατι οσο και αν εψαξα δεν βρηκα κατι μεταχειρισμενο (αυτο που εβαλα,το ειχα απο παλια και στην ουσια το ειχα ξεγραμμενο-χαλασμενο)

3. Ολα τα παρελκομενα για στηριξη μοτερ,ρακορακια,μανομετρα, ευκολα μπορει κανεις να τα βρει σε καταστηματα τυπου Praktiker - Leroy Merlin κτλ και να τα μονταρει μονος του (μιλαω βαση του εαυτου μου που δεν ειμαι κανενας μαστορας)

4. Το κοστος δεν ξεπερασε τα 85-90 EUR (κ πολλα λεω) με δεδομενο οτι το κονφλερ το αγορασα στα 72EUR και το μοτερ ηταν δωρεα απο φιλο.

5. Υπαρχουν καποιες μικροδιαρροες αερα στην συνδεση των μανομετρων,αλλα δεν ειναι κατι τραγικο και θα αντιμετωπιστουν με συσφιξεις.

6. Με προβληματισε η μυρωδια οταν λειτουργει το μοτερ,αλλα απ'οτι διαβασα μαλλον προερχεται απο το λαδι του μοτερ (το πως θα το αλλαξω και τι θα βαλω με φοβιζει...) προς το παρον υποφερεται!

7. Ενα προβλημα που αντιμετωπιζω: με το πρωτο ρυθμιστη πιεσης κατεβαζω την πιεση στα 3bar.με το δευτερο (αγορασμενο απο Κινα) την ριχνω στα 2bar ,αλλα οταν παταω την σκανδαλη δεν εχω αερα πανω απο 2 sec και δειχνει το μανομετρο οτι "κλεινει" και η πιεση μηδενιζει,  ενω η δεξαμενη ειναι πληρης! οταν απ'την αλλη, το ανεβαζω και αυτο στα 3bar, τοτε εχω μια χαρα αερα..
φανταζομαι οτι ειναι της πλακας ο ρυθμιστης γιατι καπου ο ρυθμιστης "χανει", εκτος αν καποιος απο εσας καταλαβαινει κατι αλλο..

Γενικη εντυπωση..Γιατι τοσο καιρο δεν εμπαινα στον κοπο να πιαστω με το εγχειρημα;;το κομπρεσερ ειναι πραγματικα αθορυβο,ακομα και τωρα θα μπορουσα να βαψω!

Φωτο θα ακολουθησουν ..

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #374 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2015, 10:57:45 μμ »

6. Με προβληματισε η μυρωδια οταν λειτουργει το μοτερ,αλλα απ'οτι διαβασα μαλλον προερχεται απο το λαδι του μοτερ (το πως θα το αλλαξω και τι θα βαλω με φοβιζει...) προς το παρον υποφερεται!

Μπορείς να αλλάξεις το ψυκτέλαιο που έχει μέσα και να βάλεις ένα ελαφρύ ορυκτέλαιο(sae 10).

7. Ενα προβλημα που αντιμετωπιζω: με το πρωτο ρυθμιστη πιεσης κατεβαζω την πιεση στα 3bar.με το δευτερο (αγορασμενο απο Κινα) την ριχνω στα 2bar ,αλλα οταν παταω την σκανδαλη δεν εχω αερα πανω απο 2 sec και δειχνει το μανομετρο οτι "κλεινει" και η πιεση μηδενιζει,  ενω η δεξαμενη ειναι πληρης! οταν απ'την αλλη, το ανεβαζω και αυτο στα 3bar, τοτε εχω μια χαρα αερα..
φανταζομαι οτι ειναι της πλακας ο ρυθμιστης γιατι καπου ο ρυθμιστης "χανει", εκτος αν καποιος απο εσας καταλαβαινει κατι αλλο..

Ρύθμιζε την πίεση του αέρα από τον ρυθμιστή με πατημένη την σκανδάλη του αερογράφου, άλλη η πίεση που διαβάζει ο ρυθμιστής όταν δεν δουλεύει ο αερογράφος και άλλη σε λειτουργία, εμείς θέλουμε το δεύτερο. :wink: