Αποστολέας Θέμα: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR  (Αναγνώστηκε 166602 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος peri

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SILENT AIR COMPRESSOR
« Απάντηση #275 στις: Απριλίου 27, 2014, 11:08:36 μμ »
Κατάλαβα ισχύει αυτό που φοβόμουν από την αρχή αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω! Πρέπει να βρω άλλο μοτέρ. Και είναι το δεύτερο που βρίσκω το πρώτο δεν δούλευε καθόλου.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #276 στις: Απριλίου 27, 2014, 11:18:03 μμ »
κλείσε την μια αναρρόφηση, αυτή που είναι κοντά στην κατάθλιψη (από εκεί που βγάζει τον αέρα ο συμπιεστής) κι άσε την μια καλά ανοιχτή.

Αποσυνδεδεμένος peri

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #277 στις: Απριλίου 28, 2014, 01:07:09 πμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έκανα διάφορες δοκιμές αλλά δυστυχώς δεν είχα αποτέλεσμα. Αύριο θα πάω να δω αν μπορέσω να βρω ένα τρίτο μοτέρ.

Αποσυνδεδεμένος sorrow31

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
« Απάντηση #278 στις: Μαΐου 04, 2014, 05:53:45 πμ »
καλημερα ,
φτιαχνω μια αναλογη κατασκευη (μοτερ ψυγειου-πυροσβεστηρα), και εχω την εξης απορια-προβλημα:
Ο πρεσσοστατης εχει 4 εισοδους-εξοδους του 1/4 και μια (1) μικροτερης διατομης.Αυτη η μικροτερης διατομης (εισοδος -εξοδος δε ξερω τι ειναι) τι κανει?Εχω δει οτι την συνδεουν με ενα σωληνα στην βαλβιδα αντεπιστροφης,εμενα ομως η βαλβιδα μου δεν εχει τετοια εισοδο.Το ερωτημα μου ειναι λοιπον αν πρεπει να την συνδεσω για να δουλεψει ο πρεσσοστατης και που?να την συνδεσω στην μπουκαλα με ενα ταφ?
Ευχαριστω εκ τω προτερων για την βοηθεια σας

βαζω μια φωτο για να καταλαβετε για ποια συνδεση μμιλαω

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #279 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:05:19 πμ »
η μικρη εξαγωγη του πρεσοστατη συνδεεται στη μικρη εξαγωγη της αντεπιστροφης του πυροσβεστηρα και χρησιμευη για την εκτονωση του αερα του κυκλωματος οταν σταματαει ο συμπιεστης.Δεν μπορει να συνδεθει με ταυ γιατι θα χαναται ο αερας απο εκει.

Αποσυνδεδεμένος sorrow31

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
« Απάντηση #280 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:27:35 πμ »
καταρχην ευχαριστω για την αμεση απαντηση,
αλλα οπως ειπα η αντεπιστροφη που εχω δεν εχει θεση για το συγκεκριμενο σωληνα(εχει μονο εισοδο-εξοξο).
Οποτε το ερωτημα παραμενει πως μπορω να συνδεσω το σωληνακι στο κυκλωμα?χωρις αυτη την αντεπιστροφη δε θα δουλεψει το συστημα?και αν οχι ξερει κανεις που πουλανε αντεπιστροφη με την αναλογη εξοδο?διοτι μενω επαρχεια και δυστυχως εδω δε βρηκα τετοια αντεπιστροφη.Συγγνωμη αν σας ζαλισα! :oops: :oops:

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #281 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:32:56 πμ »
Το συστημα θα δουλευει αλλα θα καταπονεις το συμπιεστη στις εκινησεις.Αντεπιστρεφη βαλβιδα τετοια μπορεις να βρεις σε καταστηματα που πουλανε κομπρεσερ αλλα και στο airblock.gr.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #282 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:44:05 πμ »
Φίλε μου, αυτή είναι όντως  η εκτόνωση του κυκλώματος από το μοτέρ μέχρι τον πρεσσοστάτη για να βοηθάει τα εμβολοφόρα (και μόνο) μοτέρ στην επανεκκίνηση τους, ώστε να μην τραβάνε τρελλά ρεύματα. Με το μοτέρ ψυγείου δεν υπάρχει λόγος να τη συνδέσεις πουθενά.
Στο δικό μου κομπρεσέρ πχ, το οποίο έχει προέλθει από μετατροπή έτοιμου 24λιτρου εμβολοφόρου, ήταν συνδεδεμένη στην αντεπίστροφη και επειδή κατά το σβήσιμο του μοτέρ (ψυγείου πλέον) έκανε το χαρακτηριστικό σκάσιμο (εκτόνωση αέρα), άρα και θόρυβο, απλά την αποσύνδεσα. Δύο χρόνια από τότε και το μοτέρ μου χαίρει ακόμα άκρας υγείας :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος sorrow31

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
« Απάντηση #283 στις: Μαΐου 04, 2014, 11:47:45 πμ »
Ευχαριστω θα  το αφησω κενο και θα  κοιταξω να βρω μια με την πρωτη ευκαιρια!! ::thumbleft::

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #284 στις: Μαΐου 04, 2014, 12:20:34 μμ »
Το θέμα είναι ότι οι συμπιεστές των ψυγείων λειτουργούν με μικρές πιέσεις για την κυκλοφορία των ψυκτικών υγρών.Οταν εμείς τους χρησιμοποιούμε για κομπρεσέρ, με πιέσεις πάνω από 5bar, καταπονουνται στις επανεκινήσεις όταν το κύκλωμα του αέρα παραμένει υπό πίεση μεγάλη, συνέχεια,ειδικά αν το μοτέρ είναι μικρότερο από 1/5 του ίππου.

Αποσυνδεδεμένος tasos-at

• Scale 1/144
  • *
  • Αθανασιάδης Τάσος
« Απάντηση #285 στις: Μαΐου 04, 2014, 02:11:02 μμ »
Καλημέρα δεν θα εχεις πρόβλημα αν δεν συνδέσεις το σωληνάκι της εκτόνωσης γιατί τα μοτέρ αυτά εκινούν τουλάχιστον με 8 βαρ γιατί αυτή ειναι η πιεση του κυκλώματος των ψυγείων εν στάση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 22-32 βαθμους κελσίου και μπορουν να συμπιέσουν μέχρι 16 βαρ περίπου ισως και παραπάνω

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #286 στις: Μαΐου 05, 2014, 04:08:58 μμ »
 Πίεση 16bar σε λεπτά σωληνάκια χαλκού με κωλήσεις από καλάι και λαμαρίνες πάχους λιγότερο από 1mm μου προξενεί απορία.Στίς δεξαμενές των εμβολοφώρων κομπρεσέρ γίνεται έλεγχος με υδραυλική πίεση αρχικά και επιβάλετε να επαναλαμβάνεται ανά διαστήματα ,γιατί δεν προβλέπεται αυτό και στα οικιακά ψυγεία αφού μια πίεση μεγαλύτερη από 8bar θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε περίπτωση που υπήρχε μια αστοχία στο ψυγείο.

Αποσυνδεδεμένος tasos-at

• Scale 1/144
  • *
  • Αθανασιάδης Τάσος
« Απάντηση #287 στις: Μαΐου 05, 2014, 08:27:05 μμ »
Πίεση 16bar σε λεπτά σωληνάκια χαλκού με κωλήσεις από καλάι και λαμαρίνες πάχους λιγότερο από 1mm μου προξενεί απορία
Μη σου προξενεί απορία αλλα οι πιέσεις στα συστήματα ψύξεις είναι 1,5 έως 3 bar στο κύκλωμα χαμηλής και 8 έως 18 bar στο κύκλωμα υψηλής .

Αποσυνδεδεμένος benhour

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #288 στις: Μαΐου 06, 2014, 12:39:32 πμ »
καταρχην θα ηθελα να πω ενα μεγαλο Γεια σε ολους!!

για να σε βοηθησω λιγο μιας και λογο σπουδων και Hobby εχω ασχοληθει καπως με το "αθλημα" !!
δεν εχεις θεμα με τα σωληνακια λογο του ογκου του αεριου που περιεχεται στο κυκλωμα!!ακομα και στα  35bar να ηταν και να εσπαγε το χαλκινο σωληνακι (αν δεν σε πετυχει θραυσμα στο ματι 0,00001%) δεν εχεις κανενα απολυτως θεμα ακομα και αν εισαι σε αποσταση  1μετρου!

παρεπιπτωντος η κολλησημε καλαι αν γινει σωστα σε σωληνα οι προδιαγραφες θραυσης ειναι 1500psi(το Moter απο το ψυγειο δεν τα φτανει ουτε για ανεκδοτο)!! για moter 1/4-1/5-1/6 hp που ειναι τα συνηθισμενα τα max bar ειναι 32-40 bar!! το δικο μου που ειναι  1/4 τερματισε για πλακα το μανομετρο 25 bar που εβαλα για να κανο test!

την υποδοχη για την αντεπιστροφη μην την συνδεσεις δεν χρειαζεται! οπως πρωαναφερθει μονο τα νευρα θα σου σπασει και δεν κερδιζεις κατι

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #289 στις: Μαΐου 06, 2014, 12:13:41 μμ »
Σήμερα έβγαλα κι εγώ το σωληνάκι της βαλβίδας εκτόνωσης και τάπωσα την εξαγωγή της στην αντεπίστροφη βαλβίδα.Το μοτέρ λειτουργεί ομαλά. Η προηγούμενη απάντηση στο θέμα πρέπει να αναρτηθεί ως οδηγός στην ενότητα "κατασκευή κομπρεσέρ"γιατί λύνει θέματα πού αφορούν όχι μόνο το θόρυβο της βαλβίδας εκτόνωσης αλλά και την διαφυγή αέρα από εκεί όταν το μοτέρ ψυγείου είναι μικρό και δέν μπορεί να την "κουμπώση"κατά τις εκινήσεις.

Αποσυνδεδεμένος kostasiii

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • KostasIII
    • Greek miniatures
« Απάντηση #290 στις: Μαΐου 22, 2014, 11:17:23 μμ »
καλησπέρα σε όλους.
Μετά απο αρκετό καιρο, προσπάθεια, και αναζήτηση εφτιαξα ένα βίντεο για το πως μπορούμε να κατασκευάσουμε ενα αθόρυβο κομπρεσέρ αέρα.

Το βίντεο εδώ
 ::arrowred:: ::arrowred:: ::arrowred:: Ειναι εδώ
W0lCw  ::webmaster:: ::webmaster:: ::webmaster::

Δεν ξέρω πρέπει να ανοίξω νεο θέμα. Νομίζω όχι.
Ελπίζω να σας αρέσει και να σας βοηθήσει

Ευχαριστώ
Δεν ξέρω πως ζούσα χωρίς τον αερογράφο μου
Επικες μινιατουρες, φαντασία, Dnd http://greekminiatures.blogspot.gr/

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #291 στις: Αυγούστου 01, 2014, 12:50:12 πμ »

Λοιπον ηρθε η ωρα να ποσταρω και το δικο μου κομπρεσερι!
Η δεξαμενη αερος φτιαχτηκε απο ανοξειδωτο απο τον Father. Κολληθηκε η βαση και βασουλες για ροδακια (απο μια παλια καρεκλα γραφειου). Ενα φιλαρακι μου ψυκτικος εφτιαξε το βασικο σεταρισμα με ευγενικη χορηγεια μοτερ ψυγειου, πρεσοστατη, φιλτρου αερα και τις βασικες συνδεσεις. Μετα ανελαβαν οι μαστροχαλαστες  :lol: και προστεθηκαν μανομετρο για την μπουκαλα, υδατοπαγιδα με ρυθμιστη πιεσης, ανεπιστροφη βαλβιδα (η μπλε βαλβιδα στην φωτο), οι συνδεσεις απο προς την μπουκαλα, βαλβιδα εξυδατωσης, βαλβιδα ασφαλειας (στα 9 bar).

Τα θετικα.
1 Δεν ανατιναχτηκαμε  :lol:
2 Δουλευει
3 χαμηλο κοστος

Τα αρνητικα/προβληματισμοι/αποριες

1 Πρεπει να στεγανοποιηθει καλυτερα το μανομετρο της μπουκαλας γιατι χανει αερα απο εκει και να στεγανοποιηθει η συνδεση του μαστου για το λαστιχο του αερογραφου με τον ρυθμιστη πιεσης.

2 Κατι περιεργο. Εχει διαρροη ρευματος αναλογα με την πλευρα που θα τοποθετηθει η μπριζα. Πχ την βαζεις εχει διαρροη, την γυρνας τουμπα και δεν εχει. Μαλλον εχει θεμα ο ουδετερος γιατι κανει και κατι περιεργα με την επανεκινηση του μοτερ οταν πεφτει η πιεση στην δεξαμενη. Πρεπει να αδειασει σχεδον για να ξαναπαρει ενω ειναι σωστα ρυθμισμενος ο πρεσοστατης. Οποτε παω για αλλο μοτερ.

3 Οταν ειναι αδεια τελειως η δεξαμενη αερα και αρχισει να δουλευει το κομπρεσερ, τοτε χανει αερα απο την βαλβιδα της υδατοπαγιδας, την οποια πρεπει να κραταω κατω μεχρι να πιασει μια ελαχιστη πιεση η μπουκαλα οποτε και μενει στην θεση της.

4 Απορια. Δεδομενου του μεγεθους της μπουκαλας θα ηταν καλυτερα να πειραξω την βαλβιδα ασφαλειας (να ανεβασω το οριο της απο τα 9 μπαρ) ωστε να μπαινει περισσοτερος αερας?

Σημειωση. Παιδευτηκα λιγο να βρω μαστο 1/4 σε 1/8 που να στεγανωνει με λαστιχο τυπου iwata. Συνηθως η εσωτερικη διατομη ειναι μικροτερη απο την απαιτουμενη κατα 1 χιλιοστο και ετσι δεν παταει καλα στο o ring. Εψαξα σε ολα τα ρακοραδικα/βιομηχανικα/υδραυλικα στον Πειραια και τελικα βρηκα στον Παφιτη επι της Βλαχακου λιγο πριν τις γραμμες του τρενου. Kοστος 70 λεπτα.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #292 στις: Αυγούστου 01, 2014, 01:16:35 πμ »
Ελπίζω το φις σου να είναι σούκο και να έχεις συνδέσει  ωποσδήποτε τη γείωση και στον πρεσοστάτη και στο μοτέρ. Ο πρεσοστάτης αυτός που έχεις είναι ψυγείου και πρέπει να ρυθμιστεί στην μία ένδειξη που έχει στο ανώτερο σημείο που θα σταματάει π.χ 6bar ώστε να κόβει εκεί. Η άλλη ρύθμιση που έχει λειτουργεί διαφορικά δηλαδή αν βάλεις την ένδειξη 3 το μοτέρ θα ξεκινά στα 3bar (6-3=3) αν βάλεις την ένδειξη 4 θα ξεκινάει στα 2bar (6-4=2) κτλ. Οσο για την μέγιστη πίεση πιστεύω ότι είναι καλά μέχρι 6-8bar. Στο δικό μου κόβει λίγο πάνω από τα 5bar αλλά η δικιά μου δεξαμενή ειναι από πυροσβεστήρα 6κιλών που είναι μεγάλη για τη χρήση που κάνομε. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις στις συνδέσεις εκτός από το κανονικό και υγρό τεφλόν είναι πολύ καλό. Οσο για τα ρακόρ- μαστούς-μούφες εγώ στο Ηράκλειο- Κρήτης που μένω δεν είχα κανένα πρόβλημα να τα βρώ. Οσο για την υδατοπαγίδα βάλε ένα απλό βανάκι που θα το ανοίγεις εσύ όταν τελειώνεις για να φεύγει ο αέρας και να μένει ανοιχτή για να στεγνώνει τελείως η μπουκάλα μέχρι την επόμενη φορά, ελπίζω να βοήθησα. ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #293 στις: Αυγούστου 01, 2014, 11:43:14 πμ »
Ελπίζω το φις σου να είναι σούκο και να έχεις συνδέσει  ωποσδήποτε τη γείωση και στον πρεσοστάτη και στο μοτέρ. Ο πρεσοστάτης αυτός που έχεις είναι ψυγείου και πρέπει να ρυθμιστεί στην μία ένδειξη που έχει στο ανώτερο σημείο που θα σταματάει π.χ 6bar ώστε να κόβει εκεί. Η άλλη ρύθμιση που έχει λειτουργεί διαφορικά δηλαδή αν βάλεις την ένδειξη 3 το μοτέρ θα ξεκινά στα 3bar (6-3=3) αν βάλεις την ένδειξη 4 θα ξεκινάει στα 2bar (6-4=2) κτλ. Οσο για την μέγιστη πίεση πιστεύω ότι είναι καλά μέχρι 6-8bar. Στο δικό μου κόβει λίγο πάνω από τα 5bar αλλά η δικιά μου δεξαμενή ειναι από πυροσβεστήρα 6κιλών που είναι μεγάλη για τη χρήση που κάνομε. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις στις συνδέσεις εκτός από το κανονικό και υγρό τεφλόν είναι πολύ καλό. Οσο για τα ρακόρ- μαστούς-μούφες εγώ στο Ηράκλειο- Κρήτης που μένω δεν είχα κανένα πρόβλημα να τα βρώ. Οσο για την υδατοπαγίδα βάλε ένα απλό βανάκι που θα το ανοίγεις εσύ όταν τελειώνεις για να φεύγει ο αέρας και να μένει ανοιχτή για να στεγνώνει τελείως η μπουκάλα μέχρι την επόμενη φορά, ελπίζω να βοήθησα. ::salut::

Nαι σουκο ειναι το φις. Οι συνδεσεις ειναι σωστες γιατι τις εκανε το φιλαρακι μου, ο οποιος ειναι ψυκτικος σε μεγαλες μοναδες (καραβια, βιομηχανιες κτλ) πολλα χρονια, οποτε δεν νομιζω να παιζει λαθος εκει. Την μεγιστη πιεση την εχω ρυθμισει γυρω στα 7+ bar και το Dif στον πρεσοστατη γυρω στα 3, οποτε λογικα στα 4+ θα επρεπε να παιρνει ξανα μπροστα. Kανει κατι κλακ κλακ, αλλα κατι παιζει και δεν ξεκινα κανονικα το μοτερ.

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #294 στις: Αυγούστου 01, 2014, 01:08:59 μμ »
Επειδή τυχαίνει να είμαι ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης να σου πω από την πείρα μου ότι έχω δεί γειώσεις σε ψυγεία να αιωρούνται ασύνδετες μέσα στο φις ή στην κλέμα σύνδεσης. Προσωπικά αυτό που προσέχω πάντα είναι η σωστή σύνδεση της γείωσης γιατί χωρίς ουδέτερο ή την φάση το πολύ να μην δουλεύει η συσκευή οπότε το βλέπεις και το ψάχνεις αν όμως δεν υπάρχει "συνέχεια" στηνλ γείωση (κόψιμο, κακή σύνδεση) τότε θα γίνει αντιληπτό μόνο σε περίπτωση που παρουσιαστεί διαροή στα μέταλα της συσκευής με μοιρέες συνέπειες. Το ρεύμα διαλέγει πάντα τον ευκολότερο δρόμο και δεδομένου ότι το ανθρώπινο σώμα έχει περίπου 2000ohms αντίσταση θα προτιμήσει να διαρεύσει μέσω της γείωσης που προφανώς αν είναι σωστή είναι κατά πολύ μικρότερη και βάση κανονισμών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1-2ohms. Ωσον αφορά την εκίνηση του μοτέρ από το θόρυβο που ακούς και λόγω της μικρής δεξαμενής κόβει το θερμικό του ψυγείου λόγω συνεχών επανεκινήσεων.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #295 στις: Αυγούστου 01, 2014, 01:19:26 μμ »
Αν ανοίξεις τον πρεσοστάτη (το μπροστινό καπάκι) θα δεις αν είναι γειωμένος κι αυτός. Συνήθως το καλώδιο της γείωσης πιάνει στο ελατήριο ή στο σώμα του πρεσοστάτη. Δες μήπως λείπει το καλώδιο.

επίσης, αν βρεις το part number του πρεσοστάτη, δες μήπως βρεις και το εγχειρίδιο με τις οδηγίες. Πρέπει να είναι ένας από τους δυο παρακάτω τύπους:

http://www.danfoss.com/Products/Categories/List/IA/Pressure-switches/KP-Pressure-switches-for-light-industry/73cf29ce-89b7-4f08-ad8e-ac5c66b4c45a.html

http://www.danfoss.com/Products/Categories/List/IA/Pressure-switches/KPI-Pressure-switches-for-light-industry/1f4e135b-09c1-48f5-8235-834a438d3bb9.html

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #296 στις: Αυγούστου 02, 2014, 12:27:56 πμ »
ποσταρω μερικες φωτο απο τον πρεσοστατη και τις ηλεκτρικες συνδεσεις

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #297 στις: Αυγούστου 02, 2014, 12:29:50 πμ »
ποσταρω μερικες φωτο απο τον πρεσοστατη και τις ηλεκτρικες συνδεσεις

ΥΓ το προβλημα με το ρευμα το εκανε και πριν οταν ειχα πανω εναν σχεδον ιδιο, αλλα οχι αυτοματο πρεσοστατη (επρεπε να πατας τον διακοπτη για να ξαναπαρει)

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #298 στις: Αυγούστου 02, 2014, 12:36:12 πμ »
Κοιτάζω και την υπόλοιπη συνδεσμολογία...

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #299 στις: Αυγούστου 02, 2014, 12:42:32 πμ »
Επίσης αυτός θα ήταν πιο καλός: http://switchselector.danfoss.com/en-GB/selector/result/AirCompressor(1-PhaseSwitch)/IP30/Automatic/G14A/-0.2_7.5

Τώρα ο πρεσοστάτης που έχεις είναι για υψηλές πιέσεις...