Αποστολέας Θέμα: Kομπρεσέρ του εμπορίου ή μοντελιστικό ?  (Αναγνώστηκε 1523 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
Kομπρεσέρ του εμπορίου ή μοντελιστικό ?
« στις: Ιουλίου 06, 2009, 08:12:44 μμ »
Παίδες θα ήθελα τα φώτα σας.
Στα πλαίσια της ανανέωσης των μοντελιστικών μου εργαλείων είναι και η αγορά ενός νέου κομπρεσέρ (εδώ και πολλά χρόνια έχω ενα συνεχόμενης λειτουργίας) και σκεύτομαι τα εξής:

1)Απο Alex pack  ενα φτηνό κομπρεσέρ με υδατοπαγίδα και ρυθμιστή πίεσης αλλά δεν ξέρω αν θα βρεθεί αντάπτορας για τοκαλώδιο του αερογράφου.Όπως διάβασα σε σχετικό τόπικ αντάπτορας δεν υπάρχει και γίνεται μεν δουλειά με χρήση τεφλόν αλλά δεν ξέρω δεν μου πολυγεμίζει το μάτι.Σύν ο θόρυβος που πρέπει να είναι εκκοφαντικός....

2)Μοντελιστικό κομπρεσέρ καισυγκεκριμένα. το  WERTHER 15-Α  είναι ακριβό αλλά πρέπει να είναι σχετικά αθόρυβο.

Προσωπικά τείνω πρός την δεύτερη επιλογή αν και ακριβή...Δεν βιάζομαι βέβαια απλά κάνω μια έρευνα!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Kομπρεσέρ του εμπορείου ή μοντελιστικό ?
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 06, 2009, 09:15:07 μμ »
Aνεπιφυλακτα σου προτεινω κατι που προοριζετε για μοντελιστικη χρηση,τα περισσοτερα ειναι αθορυβα -πολυ σημαντικος παραγων-  ::icon_thumright::
Προτιμοτερο να κανεις λιγη υπομονη και οικονομια για καμποσο καιρο και να παρεις κατι αξιολογο που θα σε συνοδευει -πιθανοτατα- και σε ολη την υπολοιπη "μοντελιστικη" ζωη σου :wink: ολα τ'αλλα ειναι ημιμετρα.

Κανε μια ερευνα στο forum και συγκεκριμενα στη παρουσα ενοτητα,θα βρεις πολλα topic που θα σου λυσουν πολλες αποριες,αν σου "γεννηθουν" αλλα ερωτηματικά παρα ταυτα, εδω θα ειμαστε ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 06, 2009, 09:43:50 μμ »
Ευχαρηστώ πολύ !!!! ::salut:: ::salut::
Αν και πιστεύω ότι με βλέπω για κομπρεσέρ μοντελιστικής χρήσης!!!Ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ακριβώς  γιατί το διάβασα σε τοπίκ στην συγκεκριμένη ενότητα!
Καλό το κομπρεσεράκι συνεχούς αλλά κάνει θόρυβο και με περιορίζει επίσης ζεσταίνεται ειδικά κατά την θερινή περιόδο και χάνει σε απόδοση!
Μετά τις 20 του Μήνα θα μπώ στην διαδικασία!!!!Ελπίζω να στήσω ενα μόνιμο εργαστήρι στα Χανιά και μέσα στον προσεχή χρόνο θα μεταφέρω απο την Ιταλία και τα εργαλεία μου!καθώς και τα μοντέλα μου!!
Το συμαντικό είναι ότι έχω βρεί τον χώρο!!! ::icon_thumright::
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 06, 2009, 09:50:58 μμ »
Με το καλό κουρσάρε!Επέλεξα ένα μοντελιστικο κομπρεσέρ με 3 λίτρα δεξαμενή και μπορώ να σου πω οτι είναι άκρως ικανοποιητική επιλογή-ειδικά με εναν αξιοπρεπέστατο αερογραφο όπως ο BG-150(αυτόν δεν είχες αναφέρει σε παλαιότερο τοπικ ή κάνω λάθος?)θα έχεις φανταστικά αποτελέσματα,όσο για τους ανταπτορες λύση θα βρεθεί-αν οχι από έτοιμους μοντελιστικους-σε μαγαζιά με τέτοια είδη σίγουρα-όπως έγινε και στην δική μου περίπτωση,σε κάθε περίπτωση καλές αγορές!  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 06, 2009, 09:54:31 μμ »
THNX mate!!!
Ναι τον 150ρη το περιμένω απο Αμέρικα!!!(Αντε ρε Μαρία...Η αδελφή μου...στείλτον!!!)
Έχω τον 200ρη αλλά θα θέλω να πέρασω και πειραματιστώ και με τους αερογράφους διπλής λειτουργίας!Ο 150ρης θεώρω ότι είναι ιδανικός για την περίπτωση μου!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:07:52 πμ »
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας, αλλά παραξενεύτηκα με κάτι που διάβασα για τους αντάπτορες.
Αυτό το εξαρτηματάκι δεν υπάρχει στην Θεσσαλονίκη  :?: :?:

Το παλιό μου το werther ειχε την συνηθέστατη έξοδο 1/4", οπου και έβαζα αυτόν τον αντάπτορα.
που τον πουλάν τα μοντελιστικά καταστήματα - της Αθήνας τουλάχιστον. Έχει αλλάξει τίποτα  :?:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:27:42 πμ »
Για αντάπτορα εννοούσα σε κομπρεσέρ του εμπορίου όχι μοντελιστικό!!!!
Στα κομπρεσέρ του εμποριου δεν υπάρχει αντάπτορας που να εφαρμώζει σωστά!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 07, 2009, 01:37:23 πμ »
Επέτρεψε μου να αμφιβάλλω, καθώς αυτός ο αντάπτορας ταιριάζει μια χαρά και σε σωλήνα και σε βαλβίδα του εμπορίου. Οπως και να΄χει δεν χάνεις τίποτα να τον προμηθευτείς, είναι πάμφθηνος.

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 07, 2009, 01:56:26 πμ »
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας, αλλά παραξενεύτηκα με κάτι που διάβασα για τους αντάπτορες.
Αυτό το εξαρτηματάκι δεν υπάρχει στην Θεσσαλονίκη  :?: :?:
(Image removed from quote.)
Το παλιό μου το werther ειχε την συνηθέστατη έξοδο 1/4", οπου και έβαζα αυτόν τον αντάπτορα.
που τον πουλάν τα μοντελιστικά καταστήματα - της Αθήνας τουλάχιστον. Έχει αλλάξει τίποτα  :?:

Αδερφέ αυτος ο ανταπτορας μισής ίντσας δεν είναι ή κανω λαθος?Παντως αν αναφερεσαι σε αυτο που ειπα πιο πανω για την δικη μου περιπτωση το προβλημα ηταν διαφορετικο(στο καλωδιο του αερογραφου και οχι στην εξοδο του κομπρεσερ)

Tags: