Αγαπητοί φίλοι,
Παρακολουθόντας τα δρώμενα του χώρου μας είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον Μοντελισμό. Ο συντονισμός μεταξύ μας δεν είναι απαραίτητος. Εντούτοις θα ήταν χρήσιμος. Ενα παράδειγμα της χρησιμότητας είναι η κατάρτιση ενός ημερολογίου εκθέσεων και δημόσιων εκδηλώσεων των συλλόγων μας. Θεωρώ ότι είναι αρνητικό για όλους εμάς να συμπίπτουν οι ημερομηνίες εκθέσεων και εκδηλώσεων. Ενα παράδειγμα είναι οι φετινοί μήνες Οκτώβριος και Νοέμβριος όπου διοργανώνονται πλήθος εκδηλώσεων ορισμένες εκ των οποίων συμπίπτουν. Είναι δεδομένο ότι πολλόι εξ ημών αν και θα επιθυμούσαν δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν σε όλες ούτε καν σε περισσότερες από μία.
Μια εκθεση μοντελισμού είναι η κορυφαία εκδήλωση ενός Συλλόγου Μοντελισμού. Η επιτυχία της εκθέσεως κρίνεται από την συμμετοχή των εκθετών και από την επίσκεψιμότηττα της εκθέσεως από θεατές.
Σε συνέχεια των παραπάνω είναι προφανές ότι δεν είναι θετικό για όλους εμάς να μην λαμβάνουμε υπόψη τις ημερομηνίες διεξαγωγής εκθέσεων άλλων Συλλόγων (Ελληνικών ή της αλλοδαπής) διότι είναι προφανές ότι αυτοτιμωρούμεθα. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εξ ημών θα ήθελαν να επισκευτούν εάν όχι να διαγωνιστούν σε όσο περισσότερες εκθέσεις μπορούν. Δεν είναι δυνατόν εάν οι εκθέσεις γίνονται η μία μετά την άλλη πολλώ δε μάλλον εάν αυτές συμπίπτουν.
Δινοντας ένα παράδειγμα (προσωπικό μεν αλλά πιστεύω ότι εκφράζει την άποψη της πλειοψηφίας του Ελληνικού Μοντελιστικού κόσμου) παραθέτω τα ακόλουθα: Girona, Saint Vincent, IPMS, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα, Ιωάννινα διοργανώνουν εκδήλωση εντός του διμήνου Οκτ-Νοε.(Μπορεί να έχω ξεχάσει και μερικές αλλά δεν υπάρχει χώρος που να είναι όλες δημοσιευμένες υπό μορφή ημερολογίου και έτσι περιορίζεται η γνώση μου σε ότι έχω αντιληφθεί η πληροφορηθεί μόνος μου) Θα ήθελα να πάω σε όλες σαν μοντελιστής αλλά και ώς Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικής Μινιατούρας Αθηνών στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεών μας σαν Σύλλογος.. Αλλωστε, η προώθηση του Hobby μας απαιτεί και μεγάλη συμμετοχή και μεγάλη επισκεψιμότητα των εκθέσεών μας. Χώρια που οι εκθέσεις μας είναι ένας τρόπος να κοινωνικοποιούμεθα να γνωρίζουμε νέους φίλους και να συζητάμε τις τεχνικές και εξελίξεις του χώρου μας.
Δεδομένων των ανωτέρω ο Σύλλογος Ιστορικής Μινιατούρας Αθηνών λαμβάνει την πρωτοβουλία να προτείνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους να αρχίσουμε τις απαραίτητες συζητήσεις ουτως ώστε να μπορέσουμε από τον επόμενο χρόνο να καταρτίσουμε ένα πιό μελετημένο και οργανωμένο ημερολόγιο μοντελιστικών εκδηλώσεων. Και σαν προσωπική επιθυμία να ρίξω τον σπόρο (πρόταση) να μελετήσουμε την πιθανότητα να συνεργαστούμε ΟΛΟΙ οι Σύλλογοι για να διοργανώσουμε ΜΙΑ κορυφαία εκδήλωση (ανεξάρτητα από τις επιμέρους εκδηλώσεις των Συλλόγων μας) υπό την αιγίδα ΟΛΩΝ μας. Παρακαλώ να δώστε σημασία στα κεφαλαία.
Εν αναμονή των αντιδράσεών σας, εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους.
Χρήστος Δρέττας