Αποστολέας Θέμα: Γραναζια και μοτερ  (Αναγνώστηκε 1774 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος greg

• Scale 1/144
  • *
Γραναζια και μοτερ
« στις: Ιουλίου 01, 2009, 02:06:00 μμ »
Γεια χαρα παιδια.
Κι εγω ασχολουμε λιγο με slot cars.Βεβαια γενικα με μοντελισμο(στατικα κυριως) αλλα και με τρενα στην ΗΟ.
Απο Slot cars εχω κατι αρχαια στην 1/43 2 set, 1 carrera go 1/43 επισης εχω φτιαξει και κατι ferrari απο αυτα που εδινε η Shell
Βασικα σκεφτομαι να γυρισω στην 1/32
Ηθελα να ρωτησω επειδη ειμαι και της κατασκευης λιγακι.
Μοτερ και γραναζια στην 1/32 που βρισκουμε γιατι μεχρι τωρα ξηλωνα απο παλια και εβαζα σε καινουργια.(κανιβαλισμος)
Επισης τα λαστιχα που φτιαχνουν απο σιλικονη ξερει καποιος να δωσει πληροφοριες και που θα βρουμε τα υλικα?
εχει προσπαθησει κανεις να μετατρεψει μεταλικο μοντελο σε slot car?
Εγω εχω κανει μια προσπαθεια στην 1/43 αλλα ηταν πολυ βαρυ.Παντως δουλεψε.
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια.

Αποσυνδεδεμένος APR

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
    • APR
Απ: Γραναζια και μοτερ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 02, 2009, 03:17:32 πμ »
Γεια χαρα παιδια.
Κι εγω ασχολουμε λιγο με slot cars.Βεβαια γενικα με μοντελισμο(στατικα κυριως) αλλα και με τρενα στην ΗΟ.
Απο Slot cars εχω κατι αρχαια στην 1/43 2 set, 1 carrera go 1/43 επισης εχω φτιαξει και κατι ferrari απο αυτα που εδινε η Shell
Μοτερ και γραναζια στην 1/32 που βρισκουμε γιατι μεχρι τωρα ξηλωνα απο παλια και εβαζα σε καινουργια.(κανιβαλισμος)
Επισης τα λαστιχα που φτιαχνουν απο σιλικονη ξερει καποιος να δωσει πληροφοριες και που θα βρουμε τα υλικα?

Γειά σου Greg!
Τα πάντα απο αντ/κα, τα παίρνουμε απο το Club που πέζουμε. Ο Χρήστος, ο "πρόεδρος μας" εχει τα πάντα.Σου στέλνω ενα Link για να τα δείς, αλλα καλύτερα πάρτον και τηλέφωνο να μιλήσετε(κινητό και σταθερό, μην ντρέπεσε).Θα σου λύσει ολες σου τις απορείες και θα σου δώσει λύσεις σε πολλά.Επίσης να ξέρεις οτι υπάρχουν σασί universal και καπάκια αβαφα και αμοντάριστα, εσωτερικά με rollbar- χωρίς, χαλκομανίες  κλπ, ωστε να φτιάξεις οτι θέλεις και οπως θέλεις(Πολλά απο τα δικά μου, είναι κατασκευές). Αναρτήσεις, Ζάντες, άξονες, ρουλεμαν, μοτέρ... τα πάντα. Για να εχεις και μια τάξη μεγέθους το φθηνότερο αντ/κο ξεκινάει απο 0,50 και φτάνει μέχρι 15 Ευρώ...

τηλ. 210 6135518, 6977204530 Χρήστος.
http://www.creativehobby.gr/

Το Σάββατο έχουμε αγώνα φιλικό με GT.Γιατί δεν έρχεσε καμιά βόλτα απο το club να μας δείς και να σε δούμε και να πιούμε και καφέ? Απο τις 15:00 μέχρι τις 22:30 θα είμαστε εκεί!Φέρε και τα αυτοκίνητά σου να τα δοκιμάσεις στην πίστα!
VASSILIOS ANAGNOSTOPOULOS

Αποσυνδεδεμένος alexis in greece

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: Γραναζια και μοτερ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 07, 2009, 12:01:33 μμ »
Γεια χαρα παιδια.

Καλώς όρισες,δεν ξέρω αν διάβασες το θέμα μου για μετατροπή στατικών κιτ Revell σε slot cars,άν όχι ρίξε μια ματιά θα βρείς κάποιες ιδέες.
Αν θέλεις να πας ένα βήμα παραπέρα διάβασε το θέμα αγώνας Early Birds,Wolverhampton είναι ο παράδεισος του scratch builder.
Για τα λάστιχα σιλικόνης που ρωτάς θα βρείς σιλικόνη 2 συστατικών 1/1 στην εταιρεία NEOTEX Βίκτωρος Ουγκώ 42 2105223534,το μειονέκτημα είναι ότι έχει πράσινο χρώμα.Εχω κατασκευάσει λάστιχα σιλικόνης μαύρα χρησιμοποιώντας σιλικόνη γενικής χρήσεως μαύρη(πιστολιού)σε καλούπια από γύψο με πολύ καλά αποτελέσματα πρόσφυσης.
Επίσης έχω κατασκευάσει λάστιχα σιλικόνης, χρησιμοποιώντας σιλικόνη γενικής χρήσεως μαύρη,τορνιριστά στο δράπανο,εδώ το πρόβλημα είναι η ακρίβεια των διαστάσεων,για να τα φέρει κανείς εκεί που θέλει πρέπει να τα τροχίσει,πράγμα καθόλου εύκολο.
Γενικά πάντως τα λάστιχα σιλικόνης απαγορεύονται ως επί το πλείστον στην Ευρώπη(και στη Ελλάδα),επιτρέπονται όμως(στην Ευρώπη)τα λάστιχα πολυουρεθάνης που τελευταία άρχισα να πειραματίζομαι.
Οτι μπορώ να βοηθήσω στην διάθεσή σου

Tags: