Αποστολέας Θέμα: ΒΕΡΝΙΚΙΑ!!!!  (Αναγνώστηκε 2403 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος MAVERICK_AGM65

• Scale 1/144
  • *
ΒΕΡΝΙΚΙΑ!!!!
« στις: Ιουνίου 27, 2009, 01:34:11 πμ »
Γεια σας...
Μιας και ασχολούμαι τώρα αρκετά με τα wash και βαφώ τα μοντέλα μου με ακριλικά  παρατηρώ ότι...

1)Τα ακρυλικά και ας είναι διαφορετικής βάσης πάλι είναι πολύ ευαίσθητα στο διαλυτικό των λαδιών (white spirit) (enamel) και ναι μεν δεν 8α σηκώσουν το χρώμα αλλά μόλις πας να καθαρίσεις με μια μπατονετα δεν 8ελει πολύ για να σηκωθεί το χρώμα και να φάνει το πλαστικό.... :evil:

2)Τα ακριλικά επειδή βαφώ και με αερογραφο είναι υπερβολικά flat παραείναι σαγρέ η υφή τησ μπογιάς και έτσι το wash που κάνω είναι σχεδόν αδύνατον να κα8αρισει αφήνει λεκέδες που δεν μπορείς να καθαρίσεις...

Όποτε λέω παιδία να αρχίσω να περνάω βερνίκια τα μοντέλα μου από εδω και περα... :roll: κάτι που θημαμαι από παλιά ότι δεν είναι και κάτι τόσο εύκολο να το πετύχεις :? Ειδικά τα matt αφού μου κάνανε ασπρίλες και χάλαγαν τελείως το χρώμα του μοντέλου...

Θέλω να ρωτήσω εσείς από την πείρα σας τι βερνίκια χρησιμοποιείτε τι μάρκα έχω διαβάσει κάτι για valegero αυτά είναι ακρυλικά νομίζω...? Να προτιμήσω enamel βερνίκια αντέχουν πιο πολύ το διαλυτικό αφού στεγνώσουν αποτι τα ακριλικά..?
Έχω διαβάσει κάτι για future ή παρκετίνη μαζί με ματ βερνίκι ( αυτό τι είναι γυαλίστηκο πατώματος?) κάνει δουλεία...?

Ότι συμβουλή ευπρόσδεκτη!
..άντε γιατί φτιάχνω ένα Panther της Dragon (ναι Αρκάδιε τον πρόδωσα τον κόκκινο στρατό φτιάνω τώρα και γερμανικά :P) της Dragon με zimmerit και τα σχετικα και δεν ειμαστε για πειράματα... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: ΒΕΡΝΙΚΙΑ!!!!
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 27, 2009, 01:46:53 πμ »
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 27, 2009, 01:55:50 πμ »
Φιλε μου  τα ακρυλικα χρωματα πρεπει να τα σφραγισεις και με δυο τρια χερια βερνικι ακρυλικο.
Οι ασπριλες εμφανιζονται συνηθως οταν εχεις βαψει πρωτα με enamel και μετα περνας ακρυλικο βερνικι.
Εγω χρησιμοποιω το ακρυλικο βερνικι της vallejo σε σπρευ,μπορεις βεβαια να χρησιμοποιησεις οποιοδηποτε αλλο.
Σου προτεινω να κανεις δοκιμη κι αν κατι σε προβληματισει εδω ειμαστε.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος MAVERICK_AGM65

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 01, 2009, 02:56:17 μμ »
Έκανα μια δοκιμή με βερνίκι Winsor and Newton ακριλικό ματ με πινέλο και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιαστικά σκουραίνει υπερβολικά τα χρώματα ευτυχώς δεν κατέστρεψα το μοντέλο (πέρασα μόνο την λάσπη στους εδαφιαίους στο t-34)
.... πολύ δύσκολα μου φαίνονται τα βερνίκια και εγώ όσο έφτιαχνα μοντέλα τα απέφευγα αλλά τώρα πρέπει να τα χρησιμοποιήσω....

λέω να τα δοκιμάσω μαζί με future... :shock:
 Έχω δει στο internet από μοντελιστές του εξωτερικού που χρησιμοποιούν βερνίκια έχουν εξαιρετικά αποτέλεσμα απορώ τι κάνουν? ::eusa_wall::

Διάφορες αναμίξεις μαζί με future για διαφορετικά εφέ δεν τις έχω δοκιμάσει όμως για να πω πως πραγματικά δουλεύουν...
      1 part flat base to 3 parts Future = very flat
      1 part flat base to 10 parts Future = flat
      1 part flat base to 15 parts Future = satin

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 01, 2009, 03:02:24 μμ »
Αν δεν εχεις δουλεψει με βερνικια ως τωρα να ξερεις οτι με εξαιρεση το Future ολα τα αλλα δεν προκειται να στρωσουν σωστα με πινελο.Ειδικα τα ματ.

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 01, 2009, 05:04:22 μμ »
το βερνικι που αναφερεις για μενα ειναι το καλυτερο του κοσμου...μονο αυτο χρησιμοποιω, ειναι θεεικο μπλα μπλα μπλα.....Το μονο κακο ειναι οτι στρωνει τελεια μονο με ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ !!!!!!! αλλιως χαλια...μεχρι και γυαλιστερο μπορει να βγει με πινελο......για το σκουρημα το χρωματων ολα τα γυαλυστερα τα σκουραινουν λιγο και μολις πετυχεις το ματ ξανανοιγουν !!!!
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 01, 2009, 05:11:39 μμ »
το βερνικι που αναφερεις για μενα ειναι το καλυτερο του κοσμου...μονο αυτο χρησιμοποιω, ειναι θεεικο μπλα μπλα μπλα.....Το μονο κακο ειναι οτι στρωνει τελεια μονο με ΑΕΡΟΓΡΑΦΟ !!!!!!! αλλιως χαλια...μεχρι και γυαλιστερο μπορει να βγει με πινελο......για το σκουρημα το χρωματων ολα τα γυαλυστερα τα σκουραινουν λιγο και μολις πετυχεις το ματ ξανανοιγουν !!!!

1) Ασπριλες αυτο το βερνικι δεν κανε

2) για να αποφυγεις το λερωμα με τα λαδια(αν δεν εχεις περασει βερνικι) περνας ολο το μοντελο με white spirit καθαρο (μιλαμε για λουσμενο) και μετα το wash τρεχει πανω στις γραμμωσεις αα βερνικωμενο

::salut:: ::salut::
  [img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 01, 2009, 06:21:02 μμ »
βερνίκια = απρόβλεπτα

το πρόβλημα, από ότι λες είναι με το wash
ο τρόπος που εφαρμόζεται είναι μάλλον ...παρεξηγημένος
αν ...λούσεις το μοντέλο και στη συνεχεια πας να σκουπίσεις αυτό που περισσεύει στις εξοχές, πράγματι κινδυνεύεις να σηκωθούν τα ακρυλικά
αν όμως το δουλέψεις, όχι πολύ αραιό και φρονίσεις να πάει μόνο στις εσοχές, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να έχεις ένα ΑΛΛΟ πινέλο με σκέτο white spirit και να σκουπίζεις τις μουτζούρες ΠΡΙΝ στεγνώσει

αν επιμένεις σε βερνίκι, χρησιμοποίησε πάνω από ακρυλικά αυτό της ΧΑΜΠΡΟΛ το γυαλιστερό , άστο 48 ώρες να στεγνώσει και πέρνα το wash- όχι φυσικά να λούσεις το μοντέλο
τότε αυτό πάει πιο καλά στις εσοχές
διορθώνεις αν χρειαστεί και με ένα πιστολάκι στεγνώνεις
θα σκουρήνει το χρώμα, αλλά με το ματ βερνίκι θα επανέλθει

αν και το προτιμότερο είναι το πιν γουώς που στην ουσία βάφεις με ένα λεπτό πινέλο  ::icon_thumright::

Tags: âåñíéêé