Αποστολέας Θέμα: STURMPANZER IV ------> απορια  (Αναγνώστηκε 1329 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
STURMPANZER IV ------> απορια
« στις: Ιουνίου 24, 2009, 05:39:52 μμ »
Καλησπερα... μια απορια,
Αν οι παρακατω φωτο μπορει να αντιπροσωπευουν ενα sturmpanzer iv που εδρασε στην Αφρικη ?????

Ευχαριστω...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
Απ: STURMPANZER IV ------> απορια
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 24, 2009, 06:22:19 μμ »
sturmpanzer ΔΕΝ εδρασαν στην Αφρικη

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 24, 2009, 07:04:09 μμ »
Ευχαριστω Πετρο... οπως καταλαβαινεις εχω χαλια βιβλιοθηκη... :oops:...
αλλα το αρματακι εφυγε για ΚΟΥΡΣΚ... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 25, 2009, 06:59:11 μμ »
Δυστυχώς, το συγκεκριμένο Sturmpanzer IV δεν τα καταφέρνει ούτε για Κουρσκ.

α) Το κιτ της Tamiya με την διαμόρφωση που δίνει ξεκίνησε να κατασκευάζεται αρκετά μετά την περίοδο της μάχης του Κουρσκ.

β) Χρειάζεται και την αντιμαγνητική επίστρωση από Zimmerit.

γ) Τα συνολικά 306 Sturmpanzer IV που κατασκευάστηκαν διατέθηκαν αποκλειστικά στις Επιλαρχίες Τεθωρακισμένων Εφόδου (Sturmpanzer Abteilung) 216, 217, 218 και 219. Συνεπώς, το μεραρχιόσημο που έχεις αυτή τη στιγμή στο μοντέλο σου, αυτό της 26. Τ/Θ μεραρχίας (κεφάλι με καπέλο Γρεναδιέρου) είναι λάθος. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, Sturmpanzer IV σαν αυτό είχαν παραδοθεί στην Stu.Pz.Abt.216 και έδρασαν κυρίως στην Ιταλία. Οπότε, μπορείς, αν θες, απλά να αφαιρέσεις το έμβλημα.

Αυτά σε γενικές γραμμές.

Σχετικά με τη βιβλιογραφία και τη "χάλια βιβλιοθήκη" σου, συμφωνώ πως η βιβλιογραφία και η έρευνα αποτελεί σημαντικότατο στοιχείο του μοντελισμού (προσωπική άποψη και προτίμηση) και ευτυχώς που εκτός των πατροπαράδοτων βιβλίων έχουμε και το πολύτιμο εργαλείο-βοήθημα του διαδικτύου. Μπορώ να πω ότι πλέον στο διαδίκτυο μπορείς να βρεις, χωρίς υπερβολή, τα πάντα. Ενδεικτικά και για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν οι παρακάτω σύνδεσμοι (ειδικότερα από την 1η ιστοσελίδα μπορείς να αντλήσεις πάρα πολλές πληροφορίες) αλλά και γενικά αν έχεις την υπομονή, μπορείς με λίγη ή και περισσότερη έρευνα και προσπάθεια να βρεις ό,τι θες.

1) http://www.sturmpanzer.com/Default.aspx?tabindex=0&tabid=1

2) http://www.network54.com/Forum/47207/thread/994533033/Help+on+Sturmpanzer+IV!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 25, 2009, 07:34:41 μμ »
αρμα "πολης" κατα κυριο λογο ::salut::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 25, 2009, 11:01:16 μμ »
Ευχαριστω για τισ πληροφοριες... ::salut::
Ξερετε εχω φαει την Αθηνα για να βρω τα κοπιδια για zimmerit αλλα τιποτα... απλως περιμενω να ερθουν  :cry:

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 25, 2009, 11:27:33 μμ »
Αν θελεις να δαπανησεις περιπου 25 ευρο, αλλα να εχεις τελειο αποτελεσμα σε χρονο 0  σου συνηστο το κιτ για zimmerit απο την ΑΤΑΚ Ειναι πλακες ρυτινης με τελειο!!! αναγλυφο και ειναι αποκλειστικα για συγκεκρημενο μοντελο, εν προκειμενο  το Νο 35008.  βεβαια ο εν λογο κοδικος αφορα το κιτ της DRAGON αλλα ειναι σχεδον ιδια. Η ΑΤΑΚ εχει για παρα πολλα μοντελa zimmerit και πλεον ειναι η λυση. Και κατα την προσοπικη μου γνωμη αξιζει να επενδυσει καποιος αντι να τα ριχνει σε μεταλλικες ερπυστριες, που οταν σκονιστουν κλπ πολυ μικρη διαφορα εχουν με της απλες. Η διευθηνση να ριξεις μια ματια ειναι WWW.ATAKMODEL.COM.PL 
Τωρα πιο μαγαζι εχει , αν εχει στην Αθηνα  ::dontknow:: ενεκα οτι μενω Θεσ/νικη.

Υ.Γ Σωστο τον βρισκω τον Pz-Pano  :wink:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 25, 2009, 11:52:09 μμ »
...Ειναι πλακες ρυτινης με τελειο!!! αναγλυφο και ειναι αποκλειστικα για συγκεκρημενο μοντελο, εν προκειμενο  το Νο 35008.  ...

Αυτό πως το έκαναν?
Επίσης το κιτ της Tamiya είναι λάθος σε διαστάσεις...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 26, 2009, 12:24:10 πμ »
Φιλε ALEX δεν εχω την μηχανη διαθεσιμη τωρα να σου στειλω φωτο να δεις και να  ::proskino:: οπως εγω. Οι τυποι απο την πολονια ειναι πρωτοι [ και γενικα οι Πολονοι ειναι πρωτοι και σε βιβλια και σε p.e και τωρα σε zimmerit. Θα σου στειλω αυριο και αν συμφωνει και ο φιλος raziera μιας και το θεμα ειναι δικο του, να βαλω φωτο και εδω.
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Κωστας
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 26, 2009, 07:20:44 μμ »
Οτι προαγει το modelling ειναι δεκτο σε καθε θεμα πιστευω... 8)
Εγω προσωπικα θα προσπαθησω να φτιαξω zimmerit απο στοκο και κατσαβιδι... :lol: :lol: :lol:...
δεν ξερω για το αποτελεσμα αλλα θα δουμε...(ειδα μια εφαρμογη στο διαδυκτιο)
Εχω και αλλα 3 μοντελα στο κουτι, που θελουν zimmerit οποτε δεν λει να αγορασω για ολα τις πλακες....
Αλλα για την ωρα το εριξα στο διαβασμα... να μαθω τιποτα μπας και μοντελαρω σωστα... :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 26, 2009, 10:33:59 μμ »
Οτι προαγει το modelling ειναι δεκτο σε καθε θεμα πιστευω... 8)
Εγω προσωπικα θα προσπαθησω να φτιαξω zimmerit απο στοκο και κατσαβιδι... :lol: :lol: :lol:...
δεν ξερω για το αποτελεσμα αλλα θα δουμε...(ειδα μια εφαρμογη στο διαδυκτιο)
Εχω και αλλα 3 μοντελα στο κουτι, που θελουν zimmerit οποτε δεν λει να αγορασω για ολα τις πλακες....
Αλλα για την ωρα το εριξα στο διαβασμα... να μαθω τιποτα μπας και μοντελαρω σωστα... :oops: :oops:

Φίλε μου το αποτέλεσμα μου αρέσει, για το zimmerit με τον τρόπο που λές, ρίξε λίγο μελέτη και πιστεύω πως θα τα καταφέρεις μιά χαρά  :wink:
Για το σωστό μοντελάρισμα όπως λές, διαφωνώ, είναι χόμπυ και όχι αυτοσκοπός  :wink:  , όσο το διασκεδάζεις είσαι σε σωστό δρόμο και παράλληλα με το διάβασμα θα μάθεις και κάτι παραπάνω για μελλοντικά εγχειρήματα  :wink: ::icon_thumright::
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 26, 2009, 11:29:36 μμ »
Αυτο το χομπυ ειναι πολυ μεγαλη υποθεση  :mrgreen: Απλα πιστευω οτι οι ανθρωποι που το κανουν, κανουν την διαφορα. Οπως αλλωστε και ολα σχεδον τα πραγματα στην ζωη αυτη. Εν πασι περιπτωση οι φωτο δειχνουν την ποιοτητα του κιτ. Απλα οτι καλυτερο υπαρχει. Αν και βεβαια η Dragon θα τα βγαλει ολα ξανα με Zimmerit. Πρεπει να πουλανε συνεχως...... [ εγω τα εχω παρει ολα μεχρι τωρα, κι ας ταχω κανει ] Ο χρονος ειναι χρημα, αλλα... εδω πληρωνουμε για τον χρονο  ::dontknow::

[IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P6260126.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P6260127.jpg[/IMGt]  [IMGt]http://i628.photobucket.com/albums/uu10/jimpravinos/P5310069.jpg[/IMGt]

Που να κανω κατι τετοιο που εκανα παλια με πυρογραφο...... Τωρα οι νεοι μοντελιστες ειναι αφανταστα τυχεροι που υπαρχουν σχεδον ολα τα μοντελα και τοσα μα τοσα αξεσουαρ.  Παντων αν εχει καποιος χρονο, αξιζει πραγματικα να το κανει με τα ιδια του τα χερια, γιατι ειτε καλο γινει ειτε μετριο ειτε κακο, ειναι κατι μοναδικο.
Καλη δυναμη.
Πραβινος Δημητριος

Tags: