Οταν λες η παραλλαγη ειναι υποθετικη εννοεις οτι το εβαψες οπως σου ηρθε στο μυαλο εκεινη την ωρα χωρις να τεκμηριωνεται απο καπου?
Η αληθεια ειναι οτι δεν θυμαμαι ο Χαρτμαν να πετουσε με Κ -για την ακριβεια με στολισμενο στο ρυγχος Κ-
Παρ ολ αυτα η δουλεια σου ειναι απλως ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ !
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας σχόλια.
Κρίνω την παραλαγή ως "υποθετική" για τους εξής λόγους..
Κατ'αρχήν όπως λέει και ο Farao Mike δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι ο Ερίκος πέταξε με Κ ή ότι είχε προσωπικό α/φ αυτού του τύπου.
Επίσης, η Hasegawa (που δεν φημίζεται για την πιστότητα των paint schemes σε αρκετές περιπτώσεις) δίνει την παραλαγή που έχω επιλέξει με τη διαφορά:
α) το κάτω μέρος της ατράκτου & χείλη προσβολής / φλάπς κλπ. τα οποία αντιθέτως με το προτεινόμενο RLM 76, έχουν βαφτεί με ένα μίγμα RLM 76 & Interior Yellow (Zinc Chromate) ώστε να πλησιάσει σε απόχρωση το περίφημο "γερμανικό sky". Το τελευταίο σύμφωνα με πηγές προέκυπτε προς το τέλος του Β'ΠΠ λόγω ελλέιψεων pigments, ήταν δηλαδή ένα "παραλίγο'' RLM 76 με περισσότερο αστάρι παρά χρώμα προιόν.
β) Το κάτω μέρος των πτερύγων / φωλεές κλπ. σε άβαφο μέταλλο όπως απεικονίζεται σε αρκετές κατασκευές του συγκεκριμένου και άλλων ιδίας περιόδου α/φ στο διαδίκτυο & σε περιοδικά
Λίγο πολύ όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα, αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση και αμφιβολία, πόσο μάλλον όταν καλούμαστε να προσδιορίσουμε αποχρώσεις από μαυρόασπρες φωτό εποχής.
Μετάνιωσα για την κίτρινη μπάντα στο ρύγχος, θα προτιμούσα ολόκληρη την τουλίπα

Στο επόμενο.......
