Αποστολέας Θέμα: Φαρος στην 1/35 Νο2  (Αναγνώστηκε 3861 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ανθιμος Γκ.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Φαρος στην 1/35 Νο2
« στις: Ιουνίου 01, 2009, 11:59:16 πμ »
Μετά από πολλή προσπάθεια κατάφερα να τελειώσω τον φάρο μου!
Ποστάρω φωτογραφίες της θάλασσας που με βασάνισε τόσο και άμεσα θα έχετε μια γενική παρουσίαση.

ÁÍ Ï ÄÏÕÑÅÉÏÓ ÉÐÐÏÓ ÇÔÁÍ ÓÔÇÍ 1:35 ÈÁ ÅÉ×ÁÌÅ ÐÁÑÅÉ Ô’ ÁÑ×..ÉÁ ÌÁÓ!!!!!!!!!!!!!

salonikios

• Επισκέπτης
Απ: Φαρος στην 1/35 Νο2
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 01, 2009, 12:16:06 μμ »
στα κατασκευαστικά είσαι κορυφή! το ακριβώς αντίθετο απο εμένα....λίγα λόγια για τη θάλασσα;

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 01, 2009, 03:40:16 μμ »
Eτσι ειναι η θαλασσα εχει βασανα
την συγκεκριμενη ξερεις βεβαια οτι δεν πρεπει να τη βαλεις μεσα σε αεροπλανο :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 01, 2009, 03:52:50 μμ »
στα κατασκευαστικά είσαι κορυφή! το ακριβώς αντίθετο απο εμένα....λίγα λόγια για τη θάλασσα;

Με καλοπιάνετε και θα το πάρω πάνω μου και είναι και ασήκωτος ο φάρος. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.  ::thanks_smilie::

Απλή κατασκευή αλλά με ταλαιπώρησε, πρώτον γιατί προσπάθησα να φτιάξω τη θάλασσα
με ατλακολ κρυσταλλική  ::bristow:: και δεύτερον οι κάκιστες συνθήκες εργασίας (βεράντα).
Τα βράχια είναι από αφρό πολυουρεθάνης ενώ ο βράχος - ακρωτήρι είναι από εφημερίδες και γυψόγαζα.
Τέλος η θάλασσα μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες έγινε με διάφανη σιλικόνη
και βάφτηκε με τα κλασικά βιτεξάκια (πλαστικά χρώματα σε μικρή συσκευασία για ζωγραφική).

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2009, 03:55:52 μμ »
Eτσι ειναι η θαλασσα εχει βασανα
την συγκεκριμενη ξερεις βεβαια οτι δεν πρεπει να τη βαλεις μεσα σε αεροπλανο :mrgreen:

Λες να σκάσει και να μείνω με τις πολυουρεθάνες στο χέρι?  ::nutkick::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2009, 04:53:27 μμ »
εμ χαζος ειμαι εγω που την φτιαχνω με γυψακο?
Ετσι εχω το πλεονεκτημα και την παω παντου :mrgreen:
παντως ειναι αρκετα καλη και σαν χρωμα ταραγμενης θαλασσας και εχει και κινηση

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2009, 05:22:49 μμ »
ωραίο και εντυπωσιακό γενικά  ::icon_thumright::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
νομίζω ότι η θάλασσα πρέπει να "γυαλίσει" περισσότερο με κάποιο διαφανές βερνίκη (gloss) ή με κάποιο αντιστοιχο υλικό
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Zark

• Professional Lego builder !!!
  • Scale 1/35
  • *
  • aka Παναγιώτης Ζαρκάδης
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 02, 2009, 12:00:40 πμ »

Με καλοπιάνετε και θα το πάρω πάνω μου και είναι και ασήκωτος ο φάρος. Αν νομιζεις οτι θα μπορεσεις να κουβαλησεις αυτο το πραγμα στην εκθεση....Χα χα χα... εγω θα γλυψω τις χαλκομανιες μου (αυτη και αν ειναι καταρα...)  Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.  ::thanks_smilie::

Απλή κατασκευή αλλά με ταλαιπώρησε, πρώτον γιατί προσπάθησα να φτιάξω τη θάλασσα
με ατλακολ κρυσταλλική  ::bristow:: και δεύτερον οι κάκιστες συνθήκες εργασίας (βεράντα).
Τα βράχια είναι από αφρό πολυουρεθάνης ενώ ο βράχος - ακρωτήρι είναι από εφημερίδες και γυψόγαζα.
Τέλος η θάλασσα μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες έγινε με διάφανη σιλικόνη
και βάφτηκε με τα κλασικά βιτεξάκια (πλαστικά χρώματα σε μικρή συσκευασία για ζωγραφική).

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 02, 2009, 12:56:06 μμ »
Ξεκίνα ζαρκ να γλύφεις γιατί έχω κλίσει Κλαρκ ::077devil:: για την έκθεση

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2009, 03:21:53 μμ »
Πολύ καλή η θάλασσα φίλε, όπως και ο ο κυμματισμός  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Νομίζω και εγώ ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να της δώσεις μιά γυαλιστερή υφή   :?

...αλλά μη τα θαλασσώσεις... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2009, 03:34:50 μμ »
Πολύ καλή η θάλασσα φίλε, όπως και ο ο κυμματισμός  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Νομίζω και εγώ ότι με κάποιο τρόπο θα πρέπει να της δώσεις μιά γυαλιστερή υφή   :?

...αλλά μη τα θαλασσώσεις... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Πρώτον ευχαριστώ και δεύτερον απαντώ :mrgreen:. Της έχω δώσει αρκετή γυαλάδα αλλά χάνει πολύ στις φωτογραφίες

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2009, 04:17:23 μμ »
Για όσους απορούν για τις διαστάσεις του διοράματος έχει μήκος 1μ πλάτος 70 πόντους και ύψος 1μ περίπου

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2009, 04:24:30 μμ »
πριν κοψεις τα νερα δεν φτιαχνεις και καμια βαρκουλα ειτε κανονικη ειτε ναυαγιο κοντα στον βραχο μισοκαλυμενες με σιλικονη?
δευτερο βαλε που και που στα σκασιματα ασπρη σιλικονη να σπασει λιγο η μονοτονια του γαλαζιου ?

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2009, 04:27:45 μμ »
πριν κοψεις τα νερα δεν φτιαχνεις και καμια βαρκουλα ειτε κανονικη ειτε ναυαγιο κοντα στον βραχο μισοκαλυμενες με σιλικονη?
δευτερο βαλε που και που στα σκασιματα ασπρη σιλικονη να σπασει λιγο η μονοτονια του γαλαζιου ?
εκτος αν το εχεις κανει ηδη αλλα δεν φαινεται καλα στη φωτο

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 02, 2009, 04:33:36 μμ »

Σωστές οι παρατηρήσεις σου αλλά λόγω φωτογραφιών γιατί αν το έβλεπες από κοντά έχει λευκό στα σκασίματα και σκουραίνει στην κοιλιά των κυμάτων.
Όσο για τη βαρκούλα το σκέφτηκα αλλά θα βγάζαμε άχρηστο τον φαροφύλακα με ένα ναυάγιο ακριβώς κάτω απ' τον φάρο :mrgreen:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 03, 2009, 03:24:29 μμ »
Ενώ η πετρούλα :shock:

προέβλεπε κακοκαιρία :|

ο ανυποψίαστος φαροφύλακας με τον γιο του

έπιναν καφέ και κουβέντιαζαν στο θεωρείο του φάρου! ::cofee_proi::
Και ξαφνικά τι συνέβη?
Ελπίζω τίποτα γιατί μου πείρε πολύ καιρό να το φτιάξω :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 03, 2009, 03:30:59 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock:
....χωρείς λογία .....
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 03, 2009, 03:41:16 μμ »
:shock: :shock: :shock: :shock:
....χωρείς λογία .....
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ευχαριστώ πολύ john-john! Πάντως με τόσα χέρια να ανοιγοκλείνουν  ::eusa_clap:: δεν πιστεύω πως ζει μύγα γύρο απ' το φόρουμ  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 03, 2009, 04:32:54 μμ »
ότι πρέπει για το καλοκαίρι, κάνουν και για τα κουνούπια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 03, 2009, 04:50:25 μμ »
ότι πρέπει για το καλοκαίρι, κάνουν και για τα κουνούπια :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Θα προτιμούσα βέβαια κάτι πιο δραστικό ::violent1:: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 03, 2009, 07:59:52 μμ »
πολλη καλος φαρος και θαλασσα συγχαρητηρια  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 03, 2009, 08:55:42 μμ »
Φίλε Ανθιμε υπέροχος ο φάρος σου και η θάλασσα άγρια οπως αρμόζει στην περίσταση .......αλλά το βλέμα μου έπεσε στα ρούχα από
τις δύο φιγούρες....Τί έχεις βάλει ύφασμα; Μου αρέσουν πάρα πολύ.....μπορείς να μας πεις (γράψεις ) για αυτές;

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 03, 2009, 09:51:09 μμ »
Φίλε Ανθιμε υπέροχος ο φάρος σου και η θάλασσα άγρια οπως αρμόζει στην περίσταση .......αλλά το βλέμα μου έπεσε στα ρούχα από
τις δύο φιγούρες....Τί έχεις βάλει ύφασμα; Μου αρέσουν πάρα πολύ.....μπορείς να μας πεις (γράψεις ) για αυτές;

Ευχαριστώ πολύ κύριοι
Ο καράφλας (γιος) είναι Γερμανός αρματιστής της dragon χειρουργημένος ::tsekouri:: ::gyros:: και ντυμένος με χανζαπλάστ ενώ το κεφάλι είναι hornet με μαλλιά από βαμβάκι. Ο γέρος (φαροφύλακας) είναι από MIG productions ελαφρά χειρουργημένος

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 04, 2009, 01:58:19 μμ »
Και ενω οι χειρουργημενοι φαροφυλακας και ο γιος του επιναν τον καφε μεσα γιατι η πετρουλα ειχε δικιο για την κακοκαιρια
βγηκαν εξω να τον πιουν οχι γιατι ηταν μαζοχες αλλα γιατι ακουσαν ενα μπαμ και ειδαν μια βαρκα να σκαει στο βραχο
κοιταξαν γυρω τον βραχο που δεν φυτρωνε τιποτα σαν να ηταν στα καλαμπακος (πως το λενε...) και αρχισαν να τραβανε
τα μαλια  τους (πραγμα που δεν βλεπουμε γιατι ο ενας ειναι καραφλος και ο αλλος με καπελο )ψαχνωντας απεγνωσμενα για τον ατυχο χειρουργημενο ψαρα που θα κατασκευασεις για να γεμισει και το τεραστιο διοραμα  ελπιζοντας ταχα μου οτι δεν συνεβει κατι
και επειδη σου πηρε καιρο να το φτιαξεις κανε κουραγιο να το ομορφυνεις και αλλο γιατι η λεπτομερεια κανει τη διαφορα
εξ αλλου να κρατας το λογο σου δες τι ειχες υποσχεθει ::arrowred::Μετα την παροτρυνση και του φιλου Καμι μαλλον θα το συνδιασω σε δυο κομματια με το MARE NOSTRUM της ARTESANIA LATINA (αλιευτικο τυπου γατζαο στην 1/35)!απο το φαρο 1
και τι σου ειχα ζητησει ο θαυμαστης σου απο τοτε ::arrowred:: εφτιαχνες βυθο (κανενα κιουπι ναυαγιο βαρκουλας φυτα )και το γεμιζες με "νερο "¨?προβλεπεται τιποτα απο το σεναριο?

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 04, 2009, 03:42:45 μμ »
Και ενω οι χειρουργημενοι φαροφυλακας και ο γιος του επιναν τον καφε μεσα γιατι η πετρουλα ειχε δικιο για την κακοκαιρια
βγηκαν εξω να τον πιουν οχι γιατι ηταν μαζοχες αλλα γιατι ακουσαν ενα μπαμ και ειδαν μια βαρκα να σκαει στο βραχο
κοιταξαν γυρω τον βραχο που δεν φυτρωνε τιποτα σαν να ηταν στα καλαμπακος (πως το λενε...) και αρχισαν να τραβανε
τα μαλια  τους (πραγμα που δεν βλεπουμε γιατι ο ενας ειναι καραφλος και ο αλλος με καπελο )ψαχνωντας απεγνωσμενα για τον ατυχο χειρουργημενο ψαρα που θα κατασκευασεις για να γεμισει και το τεραστιο διοραμα  ελπιζοντας ταχα μου οτι δεν συνεβει κατι
και επειδη σου πηρε καιρο να το φτιαξεις κανε κουραγιο να το ομορφυνεις και αλλο γιατι η λεπτομερεια κανει τη διαφορα
εξ αλλου να κρατας το λογο σου δες τι ειχες υποσχεθει ::arrowred::Μετα την παροτρυνση και του φιλου Καμι μαλλον θα το συνδιασω σε δυο κομματια με το MARE NOSTRUM της ARTESANIA LATINA (αλιευτικο τυπου γατζαο στην 1/35)!απο το φαρο 1
και τι σου ειχα ζητησει ο θαυμαστης σου απο τοτε ::arrowred:: εφτιαχνες βυθο (κανενα κιουπι ναυαγιο βαρκουλας φυτα )και το γεμιζες με "νερο "¨?προβλεπεται τιποτα απο το σεναριο?

Το σενάριο με το mare nostrum ισχύει ακόμα αλλά δυστυχώς δε χωράει στο διόραμα
οπότε θα γίνει σε δικιά του ξεχωριστή βάση.
Αυτό που δε φαίνετε στις φωτογραφίες είναι ότι τα νερά είναι ρηχά και τα βράχια απόκρημνα
οπότε είναι δύσκολο έως απίθανο να προσεγγίσει πλεούμενο.
Στο αρχικό σενάριο (στο μυαλό μου) προβλεπόταν αποβάθρα με μία μικρή βαρκούλα
στα δεξιά του βράχου αλλά εγκαταλείφθηκε λόγο χώρου.

ΥΓ
Θα το ξανασκεφτώ και ίσως κανένα κυματάκι κάνει στην άκρη και αφήσει χώρο στον μικρό φύλο μας τον βαρκούλα-αποβάθρα  :mrgreen:

Tags: