Αποστολέας Θέμα: Αεροπορική φωτογραφία!  (Αναγνώστηκε 303420 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Αεροπορική φωτογραφία!
« Απάντηση #175 στις: Ιουλίου 05, 2009, 02:25:12 μμ »
Κωστα η Olympus που εχει προσφορα ο Γερμανος ειναι παρα πλου καλη.Εχω το αμεσως προηγουμενο μοντελο την Ε-400 εδω και 2 χρονια για τις ληψεις που κανω στο μαγαζι και εχω μεινει απολυτα ευχαριστιμενος.

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #176 στις: Ιουλίου 05, 2009, 03:17:31 μμ »
Συν (στο σχόλιο του Crow), ότι αν το θέμα είναι χρηματικό, η Olympus με δυο φακούς σου βγαίνει πιο φθηνά από την Canon πχ, και λίγο πιο ακριβή από την SP-590.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #177 στις: Ιουλίου 05, 2009, 03:28:32 μμ »
Έχω την Olympus 510 UZ και είμαι ευχαριστημένος, Η 590 έχει παραπάνω χαρακτηριστικά. Η επιλογή δική σου.....

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #178 στις: Ιουλίου 05, 2009, 04:02:16 μμ »
Κώστα καλησπέρα, καθαρά προσωπική μου άποψη, αν "πας" σε DSLR να προτιμήσεις μηχανή Nikon ή Canon....υπάρχουν δεκάδες φακοί που έχουν το "μπαγιονέτ" τους και έτσι πέραν των original Canon & Nikon μπορείς να βρείς λύσεις σε Tamron + Sigma κτλ.....Οι φακοί της Olympus είναι καλοί αλλά πολύ μικρή γκάμα επιλογών, έτσι η μηχανή σου δεν θα έχει πολυ-χρησιμότητα....Τώρα απο τις "ψευδο-DSLR" που παραθέτεις εγώ θα προτιμούσα την Canon και αυτό οχι γιατί είναι "Canon-άκιας"  :D :D :D αλλά έχει κάποια πολύ καλά χαρακτηριστικά όπως π.χ.
 Ultrasonic μηχανή εστίασης που βρίσκεις σε πολύ ακριβούς Canon φακούς για DLSR
 Voice Coil Motor που σημαίνει τελείως αθόρυβο μοτέρ
 Image Stabilizer "επάνω" στην μηχανή
 4-stop (+/-) όταν μηχανές new entry DSLR μηχανές έχουν +/- 3-stop  8) 8) 8)
 CMOS sensor που είναι πολύ καλύτερος σε απόδοση απ' οτι τα CCDs
 περιστρεφόμενη οθόνη αλλά και "ματάκι" σκόπευσης (πίστεψε με βοηθά πολύυυυυυ)
 4fps που για "ψευδο-DSLR" είναι πάρα πολύ καλή απόδοση
 και τέλος έχει hot-shoe ώστε να παίρνει extra φλάς τύπου Speedlite (τα ενσωματωμένα φλάς πάνω απο 3 μέτρα δεν κάνουν τπτ)
υπόψην πέρα του x20 zoom που έχει η μηχανή στην συσκευασία εσωκλείεται και ενα converter x2 για extra zoom ---- βέβαια χάνεις σε απόδοση μ' αυτό αλλά απο το τπτ καλό είναι να υπάρχει  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #179 στις: Ιουλίου 05, 2009, 09:31:30 μμ »
Η επιλογή γίνεται όλο και πιο δύσκολη... Επειδή και εγώ προς την Canon πήγαινα από τις compact, στην προκειμένη περίπτωση αν πάρω την dslr Olympus και τον καλύτερο από τους διαθέσιμους φακούς για αυτήν, μέχρι του πόσού της Canon, με ποιά από τις δύο επιλογές θα έχω καλύτερα αποτελέσματα??? Εννοείται πως το επίπεδο εκμάθησης χρήσης και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να θεωρείται αντίστοιχο.

Φέρι και εγώ την 510 έχω αυτή τη στιγμή, αλλά τη μοναδική φορά που ίσως να χρειαζόμουν πραγματικά το max της, δε μου το έδωσε, όσο και να προσπάθησα.

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
« Απάντηση #180 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:05:08 μμ »
Κωστα καλησπερα κι απο μενα.... ::salut::

Προσωπικη αποψη παντα, χωρις να θελω να σε μπερδεψω περισσοτερο, θα ελεγα να δεις κι αυτο το μοντελο της Sony Cyber-Shot DSC-HX1 το οποιο για την
κατηγορια της εχει παρα πολυ καλα χαρακτηριστικα.....+ οτι  φετος πηρε το βραβειο  ως «Καλύτερη  Superzoom Ψηφιακή Φωτογραφική Μηχανή για το 2009» (Best Superzoom D-Camera in 2009 ).

Μεταξυ των αλλων, μου εκανε τρομερη εντυπωση αυτο:.....επιτυγχάνει συνεχή λήψη με ταχύτητα 10 καρέ ανά δευτερόλεπτο σε ανάλυση 9,1 megapixel και βιντεοσκοπεί σε 1080p HD. Η μηχανή διαθέτει επίσης τεχνολογία οπτικού zoom 20x

Τον τελευταιο λογο τον εχεις εσυ...... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #181 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:06:01 μμ »
Εδω μπορεις να δεις καποιες πληροφοριες..... ::icon_thumright::

http://www.techpress.gr/index.php/archives/9934

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #182 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:16:21 μμ »
Σε ευχαριστώ Σπύρο. Την απέκλεισα για τους εξής τρεις λόγους. Θα χρειαστώ εντελώς νέες μνήμες, για επιπλέον μπαταρία θα πρέπει να πάω σε ακριβή αγορά και όχι σε συμβατικές επαναφορτιζόμενες ΑΑ όπως οι υπόλοιπες compact, ενώ περιορίζεται στα 560 mm όπως η Canon... την ώρα που η Olympus φθάνει στα 676 και η Kodak στα 624.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #183 στις: Ιουλίου 05, 2009, 10:17:37 μμ »
Προσέξτε αυτό το σημείο με τα 10 frames/sec. Όταν μια compact μηχανή δουλεύει σε αυτό το mode ο καθέπτης κλειδώνει στην επάνω θέση και έτσι δεν βλέπεις τι τραβάς! Επίσης τα καρέ δεν σώζονται σε μεγάλη ανάλυση διότι η μηχανή δεν διαθέτει ισχυρό buffer. Τώρα αν έχει κάτι αλλάξει στη συγκεκριμένη μηχανή δεν το ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #184 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:47:17 μμ »
Και για να επιστρέψουμε στην φωτογραφία, ένα θέμα που αγαπώ ιδιαίτερα. Χειριστές στο cockpit...

Τραβηγμένη με τον EF-15 fisheye f2,8.

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #185 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:52:10 μμ »
Απλα ΤΕΛΕΙΑ φιλε μου..... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Υ.Σ. Ειναι πανακριβοι αυτοι οι φακοι ρε μ@μωτο..... :(

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #186 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:54:29 μμ »
Απλα ΤΕΛΕΙΑ φιλε μου..... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Υ.Σ. Ειναι πανακριβοι αυτοι οι φακοι ρε μ@μωτο..... :(

Σε ευχαριστώ Σπύρο! Ο συγκεκριμένος δεν θεωρείται από τους πιο ακριβούς. Τον αγόρασα στο adorama με 500 ευρώ. Φυσικά δεν είναι λίγα αλλά είναι ένα λογικό ποσό.

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #187 στις: Ιουλίου 05, 2009, 11:59:49 μμ »
Σιγουρα δεν ειναι απο τους πιο ακριβους, αλλα και παλι κοστιζει πιο πολυ απο μια καλη DSLR φιλε μου.

Αλλα ειπαμε, οτι πληρωνεις παιρνεις....& το χομπυ μας ειναι ακριβο εντο στο Ελλαντα.... :mrgreen:

Απο την αλλη ομως, ειναι κατι που αν το προγραμματισεις σωστα & τον αγορασεις, θα σε αποζημιωσει με το παραπανω.... ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #188 στις: Ιουλίου 06, 2009, 12:13:16 πμ »
'Ετσι ακριβώς Σπύρο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #189 στις: Ιουλίου 06, 2009, 01:25:43 πμ »
Και για να επιστρέψουμε στην φωτογραφία, ένα θέμα που αγαπώ ιδιαίτερα. Χειριστές στο cockpit...

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #190 στις: Ιουλίου 06, 2009, 10:55:31 πμ »
Δυστυχώς, 500 ευρώ για φακό δεν είναι και τόσα πολλά αν τον συγκρίνουμε με άλλους!!! Για τη μέση οικονομική κατάσταση των Ελλήνων βέβαια είναι πάνω από μισό μηνιάτικο, άρα μόνο στα χαρτιά είναι φθηνός. Στην πράξη δεν τα δίνεις εύκολα τόσα χρήματα...
Φθηνός ή ακριβός πάντως, κάθισμα, χειριστή και κόκπιτ φάτσα-κάρτα σε μια φωτογραφία δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος να τα χωρέσεις.

Γιάννη φοβερή φωτογραφία όπως πάντα   ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: Μόνη ένσταση (ίσα για να βρω ένα σχόλιο δηλαδή :D), ότι από λίγο πιο ψηλά (ξέρω είναι πρακτικό το θέμα ειδικά στα Corsair με τα σκαλάκια μινιατούρες), ίσως έστελνες τον ορίζοντα εκτός φωτογραφίας με το cropping, γιατί η έντονη καμπυλότητά του κάνει τη φωτογραφία να φαίνεται αφύσικη. Στο κυρίως θέμα σου πάντως και στα αεροσκάφη από πίσω, η γωνία είναι άψογη και η παραμόρφωση για τα δεδομένα του fisheye είναι πολύ μικρή (δεν ενοχλεί). Και ως γενικότερο σχόλιο για τους fisheye, αυτό ίσως είναι και κάτι που πρέπει να προσέχουμε στη χρήση τους. Αυξάνουν την γκάμα φωτογραφιών που μπορούμε να τραβήξουμε, αλλά αν βγάλουμε τα αεροπλάνα ή τους ανθρώπους σαν ...μπανάνες κάπου το έχουμε παρακάνει. Επομένως, συνολικά, ο Γιάννης το χειρίστηκε αρκετά καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και πάλι συγχαρητήρια ::salut::
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #191 στις: Ιουλίου 06, 2009, 11:15:18 πμ »
Γιώργο σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θα συμφωνήσω μαζί σου για τα οικονομικά του φακού. Δεν ήταν εύκολο να τον αγοράσω αλλά τελικά δεν το μετανιώνω, αξίζει κάθε ευρώ τα χρήματα του.

Θα διαφωνήσω μαζί σου για την γωνία διότι αν ανέβαινα πιο ψηλά δεν θα έβαζα τον χειριστή στην μέση του κάδρου και θα έμπαινε στην ζώνη παραμόρφωσης του φακού. Εξάλου να σημειώσω πως το αεροσκάφος έχει βάλει μπροστά τον κινητήρα και δεν ήταν εύκολο να κινούμε πάνω του. Δεν είναι δηλαδή μια στημένη φωτό με τον χειριστή να κάθεται εκεί για την φωτογράφηση.

Για την ιστορία το συγκεκριμένο αεροσκάφος έφευγε για Ιταλία για μια άσκηση μεταξύ των πολεμικών μοιρών του ΝΑΤΟ όπου το σενάριο περιλαμβάνει την προσβολή ενός ιταλικού αεροδρομίου. Φυσικά η χώρα μας λόγω έλλειψης αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού μόνο το Α-7 μπορεί να φέρει σε πέρας την συγκεκριμένη υποχρέωση.   

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #192 στις: Ιουλίου 06, 2009, 11:59:26 πμ »
Εσύ ήσουν εκεί, οπότε ξέρεις καλύτερα. Δεκτή η διαφωνία σου. Αποσύρω την ένστασή μου και περιορίζομαι στο δεύτερο μισό του σχολιασμού: ::salut::

Παράθεση
Στο κυρίως θέμα σου πάντως και στα αεροσκάφη από πίσω, η γωνία είναι άψογη και η παραμόρφωση για τα δεδομένα του fisheye είναι πολύ μικρή (δεν ενοχλεί)... Επομένως, συνολικά, ο Γιάννης το χειρίστηκε αρκετά καλά στη συγκεκριμένη περίπτωση. Και πάλι συγχαρητήρια
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #193 στις: Ιουλίου 06, 2009, 12:02:54 μμ »
Καλώς φίλε μου! Πάντως σε αυτό που λες έχεις δίκιο, αν ήταν δυνατό να ήμουν πιο ψηλά και να καδράρω τον χειριστή θα έδειχνε καλύτερα χωρίς τον ορίζοντα.

Σε περιμένω την επόμενη φορά που θα πάω για τέτοιου είδους φωτογράφηση να ανέβουμε μαζί στο cockpit!  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #194 στις: Ιουλίου 06, 2009, 12:13:17 μμ »
Μακάρι, αλλά κάτσε να πάρω και εγώ κανά fisheye πριν ανέβουμε στο κόκπιτ, για να βγάλω καμιά φωτό που να fish-άει, όπως η συγκεκριμένη :D
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #195 στις: Ιουλίου 06, 2009, 12:50:20 μμ »
Προσωπικά με τρελένουν οι φωτογραφίες με fisheye και ΕΙΔΙΚΑ όταν υπάρχει παραμόρφωση  :!: :!: :!:
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #196 στις: Ιουλίου 06, 2009, 02:06:33 μμ »
Γούστα είναι βέβαια αυτά. Έψαξα μπας και βρω τίποτε ακραίο στο Airliners, αλλά δεν βρήκα κάτι σαν αυτό που φανταζόμουν (πιθανότατα τα άσχημα παραδείγματα που έψαχνα είχαν κοπεί από τους κριτές). Ενδεικτικά πάντως, κάτι σαν αυτό:

http://www.airliners.net/photo/Airbus-Industrie/Airbus-A380-841/1423084/L/
όπου το 380 μοιάζει με Zeppelin, ή σαν αυτό:

http://www.airliners.net/photo/Trans-World-Airlines/Lockheed-L-1049H-01-Super/0237001/L/
όπου το Super Constellation έχει γίνει σαν μπανάνα, εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν. Γι' αυτό θεωρώ ότι ο Γιάννης έκανε καλή δουλειά. Θα μπορούσε άνετα να βγάλει το χειριστή από ...Τιραμόλα μέχρι ...Hulk, αλλά εντέχνως το απέφυγε.
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #197 στις: Ιουλίου 06, 2009, 02:17:07 μμ »
Γιώργο και εμένα δεν μου αρέσουν οι μπανάνες στις φωτό. Ειδικά αυτές που πόσταρες. Προτιμώ η παραμόρφωση να περιορίζεται στο background και όχι να είναι στο θέμα μου.

Αλλά πάλι γούστα είναι αυτά.

Αποσυνδεδεμένος kongrigo

• ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ PATCHES!!!
  • Scale 1/48
  • *
  • ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ PATCHES !!!
« Απάντηση #198 στις: Ιουλίου 06, 2009, 03:11:48 μμ »
Από γούστα άλλο τίποτα.

Απλά με τον fisheye θα πρέπει να δεις το αντικείμενο με ... άλλο μάτι... δημιουργικό...
Ως ηγήτορες των ιδεών μας, πρέπει να αντεπεξέλθουμε στις πιέσεις των ιδανικών μας..

[/u

Αποσυνδεδεμένος phantom_phixer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: LGTG
« Απάντηση #199 στις: Ιουλίου 06, 2009, 04:49:01 μμ »

Αυτά είναι! Δεν φτάνει να έχεις τα εργαλεία αλλά πρέπει να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς! Μπράβο Γιάννη!

Εγώ από την άλλη έχω κόλλημα με τους υπολόγους και γενικά το προσωπικό εδάφους γύρω από το αεροπλάνο. Ίσως και λογω επαγγέλματος... Π.χ.:

http://www.airliners.net/photo/Greece---Air/McDonnell-Douglas-F-4E/1371998/L/

http://www.airliners.net/photo/Greece---Air/McDonnell-Douglas-RF-4E/1373140/L/

Κώστας Πάντιος
Some of my military aviation photos here

Tags: