Αποστολέας Θέμα: Συμβουλες σε στραβαδι για παραλλαγη συγχρονου αρματος και σωστη χρηση αερογραφου  (Αναγνώστηκε 1286 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος manoss27

• Scale 1/144
  • *
καλησπερα παιδια ::salut::
θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις ισως σε μερικους να φανουν και ανοητες :oops:....
 εχω κατασκευασει ενα αρμα http://www.tamiya.com/english/products/35242leopard2a5_2/leopard2.htm λοιπον εχει συναρμολογηθει και ι για βασικο εχει  βαφτει με αερογραφο με ακρυλικο μαυρο ματ ανεμιγμενο με ελαχιστο καφε και τα δυο της lifecolor  απο εκει και περα θα ηθελα να μου πειτε πως θα σχηματισω το καμουφλαζ στο αρμα και οσον αφορα τον αερογραφο  (ειναι η πρωτη φορα που χρησιμοποιω) θα τον δουλεψω σε χαμηλη πιεση? γιατι εχω παρατηρησει οταν τον δουλευω σχετικα κοντα στο αρμα μου πεταει αρκετο χρωμα.... επισης αν μου προτεινετε με ελευθερο χερι πως θα πετυχω την ομοιομορφια στον τονο των χρωματων?....α!!! καποιο λινκ ρε παιδια με καποια τεχνικη θα με βοηθουσε ιδιαιτερα!!!!

ευχαριστω εκ των προτερων
Η διαφορά του παιδιού απο τον άντρα είναι στην τιμή των παιχνιδιών τους..

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
 Φιλε Μάνο δεν ειμαι ο καταλληλος να σου απαντησω γιατι δεν εχω δουλεψει με χρωματα της  lifecolor. Εγω θα σου 'λεγα  να χρησιμοποιησεις τα χρωματα της TAMIYA που εχει ετοιμες τις αποχρωσεις .Nato black ,nato green,nato  brown. Για αραιωση 50% χρωμα + 50%  διαλυτικο.
Το βαψιμο με αερογραφο σηκωνει πολλη αναλυση,θα σου πω μερικα βασικα. Το χρωμα χρειαζεται την σωστη αραιωση για να καταφερεις να ψεκασεις  ψιλη δεσμη (σου ειπα δεν εχω ιδεα για την αραιωση τoν lifecolor) .Eγω χρησιμοποιω το βαρετο αλλα αλανθαστο  συστημα με τις σταγονες ,π.χ 50 σταγονες χρωμα +50 διαλυτικο. Ο  αερας πρεπει να εχει χαμηλη πιεση για να κανεις ψιλη δεσμη. Κρατα κοντα σου μια μπατονετα με διαλυτικο  για να καθαριζεις  το μπεκ που γεμιζει χρωμα.
Ξεκιναμε το βαψιμο με το ανοιχτοτερο  χρωμα και οχι με το σκουροτερο.
Μετα το βαψιμο ολου του μοντελου με το ανοιχτοτερο  χρωμα οριοθετησε τα αλλα χρωματα με μολυβι.
Με ψιλη δεσμη  κανε  το περιγραμα  και μετα γεμισε.
Ο αερογραφος πρεπει να κινειται ,αλλιως σταματημενος  σου αφηνει μεγαλο παχος βαφης που τρεχει κιολας.
Μανο ευχομαι να βοηθησα εστω και ελαχιστα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
αν κανεις ενα ψαξιμο στις τεχνικες βαψιματος σιγουρα θα βοηθηθεις πολυ....αν δεν καταλαβεις κατι εδω ειμαστε!!ολοι αυτο κανουμε αλλωστε,κανεις δεν γεννηθηκε μαθημενος :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος manoss27

• Scale 1/144
  • *

athor ευχαριστω πολυ για την βοηθεια οι λεξεις σου απλες και κατανοητες..... ::icon_thumright::
Η διαφορά του παιδιού απο τον άντρα είναι στην τιμή των παιχνιδιών τους..

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
Το καμουφλαζ μπορεις να το οριοθετησεις φτιαχνωντας <<μακαρονια>> απο bluetac
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Tags: