Αποστολέας Θέμα: Στη παραλιακη  (Αναγνώστηκε 4703 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ανθιμος Γκ.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
Απ: Στη παραλιακη
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 21, 2009, 01:08:20 μμ »
Για μια στιγμή πίστεψα ότι δε θα δω μιλιταριστικό θέμα  :oops: και ότι θα αρχίσουμε να γινόμαστε πολλοί ::eusa_pray::!
Φοβερή εκτέλεση πάντως αν και νομίζω ότι σκηνοθετικά το στρίμωξες λίγο το άρμα.
Anyway άποψή μου είναι (ούτε κι εγώ με παίρνω στα σοβαρά) και πάλι μπράβο.
Αλήθεια θα ήθελα κι εγώ να μάθω λίγο για την κατασκευή. ::sprechende_015::
ÁÍ Ï ÄÏÕÑÅÉÏÓ ÉÐÐÏÓ ÇÔÁÍ ÓÔÇÍ 1:35 ÈÁ ÅÉ×ÁÌÅ ÐÁÑÅÉ Ô’ ÁÑ×..ÉÁ ÌÁÓ!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 21, 2009, 07:02:22 μμ »
Να ειστε ολοι καλα παιδια Ανθιμε πραγματι στο χομπυ τα μιλιταριστικα ειναι πολλα ας τα αποφυγουμε στη ζωη τουλαχιστον
φιλε sluff ο μαστερ θαλασσας ειναι ο c nemo που μαλιστα ετοιμαζει κατασκευη θαλασσας δειτε στα πλοια (http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11867.45.html)
εγω ειμαι παραλιας απλα :mrgreen:
Θεοφιλε παλιο ειναι ο στρατιωτης απολαμβανει ενα τσιγαρακι,πονηρε john john και Ni_Kos ειδαμε παραλιακη και αμεσως 2μπ( μπαρ-μπικινι)
φιλε dive και DJ ANAS  ευχαριστω ναι το jackson ειναι φιλε kap τσιπουρολάβρακο στο επομενο post "στο μικρολιμανο" :mrgreen:
Σταματη σταματα ενας ειναι ο "θαλασσας"φιλε ronin ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 21, 2009, 07:30:31 μμ »
Φίλε Δημήτρη έπαθα πλάκα με τη διαφήμιση, δεν έχεις το θεό σου!
Το ποστ εδώ αφορά εσένα ..........και για άλλη μια φορά έδωσες ρέστα........οι τεχνικές σου ξεπερνούν το στενό αρματικό θεμα......
έχει γίνει συνηθησμένο πια ....τα......Συνχαρητηρια και μπράβο, αρχίζουν να φαντάζουν φτωχά.....

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
« Απάντηση #28 στις: Μαΐου 22, 2009, 09:08:51 πμ »
Πέραν του γεγονότος , ότι είναι πολύ ωραίο (αυτό είναι προφανές ::icon_thumright::), ο παραπλανητικός τίτλος και αμέσως μετά η εικόνα, μου έδωσε την εικόνα "εξελιγμένων" νονών της νύχτας , έτοιμων για ξεκαθάρισμα λογαριασμών..... (όπως θα έλεγε και ο Σόμπολος.....) :lol:

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Μαΐου 22, 2009, 10:19:41 πμ »
Jimmy μαχη για τα παρκινκ οταν τα καλασνικωφ δεν θα ειναι αρκετα με κανεις να μοιαζω προφητικος :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Ανθιμος Γκ.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 22, 2009, 11:00:46 πμ »
Δεν πιστεύω να θέλουν να σπάσουν πιάτα με το κανόνι του Jackson  ::Alcooli5::
ÁÍ Ï ÄÏÕÑÅÉÏÓ ÉÐÐÏÓ ÇÔÁÍ ÓÔÇÍ 1:35 ÈÁ ÅÉ×ÁÌÅ ÐÁÑÅÉ Ô’ ÁÑ×..ÉÁ ÌÁÓ!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 22, 2009, 11:10:35 πμ »
Λουλουδοπολεμος :D

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 22, 2009, 11:37:57 πμ »
και μιας και δεν απαντησα αμεσα για τη θαλασσα εκανα μια υποτυπωδη ξηρα με χαρτοπετσετα και αμμο
 μετα με πηλο εκανα τα κυματα (σαν με πλαστελινη) οταν στεγνωσε εβαλα σε διαφορα σημεια λαδια
 ασπρο κιτρινο μπλε σκουρο και αρχισα να τα αναμιγνυω με το πινελο
ετσι το μπλε οπου ερχοταν σε επαφη με ασπρο γινοταν γαλαζιο και οπου με κιτρινο πρασινωπο
πριν στεγνωσουν ολα αυτα ξαναπεραστηκαν οι κορυφες των κυματων με λευκο και η βαση τους με σκουρο μπλε
δουλευτηκε λιγο και αφου στεγνωσαν ολα εβαλα σιλικονη διαφανη και λιγο λευκη στο σκασιμο του κυματος
 και ολα μαζι γυαλιστερο βερνικι

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 22, 2009, 12:56:24 μμ »
Ώπα!!! Σου έχω καλά και κακά νέα.

Τα καλά πρώτα: Ωραίο άρμα (εξαιρετικά τα γδαρσίματα), ρεαλιστικά εμπόδια, υπέροχη θάλασσα, ευρηματικός τίτλος.

Τα κακά τώρα: Ιστορική ακρίβεια: Χάλια!!!!! Το Μ36 Β1 (σασί Μ4Α3 + πύργος Μ36), εμφανίστηκε μόνο προς το τέλος του πολέμου (μετά και από τη μάχη στις Αρδένες) λόγω έλλειψης σε σασί Μ10, ενώ παράλληλα υπήρχε περίσσευμα από σασί Μ4Α3. Οι Αμερικάνοι (που ήταν και οι μόνοι χρήστες τους), είχαν αναλάβει το "εσωτερικό" μέτωπο, οπότε δεν είδαν ποτέ θάλασσα μετά την επιχειρήση Cobra. Ο συνδυασμός που εμφανίζεις στο διοραματάκι (παραλία, "σκατζόχοιροι", Μ36Β1), απλά δεν υπήρξε ποτέ.

Για να το σώσεις, άλλαξε το άρμα και αντικατέστησέ το με Μ4 ή Μ4Α1 (οι μόνοι τύποι Σέρμαν που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί στη Νορμανδία), ή έστω με Μ10 ή M7 Priest (όλα άλλωστε έχουν τον ίδιο τύπο ερπύστριας, οπότε καλύπτεις και το ζήτημα του ίχνους τους πάνω στο έδαφος).

Συγγνώμη αν σε στεναχώρησα :oops:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 22, 2009, 01:42:14 μμ »
συνονοματε αν εκανα τη θαλασσα ποταμι σωζεται η κατασταση? :mrgreen:
εξ αλλου το εχω δηλωσει οτι η ιστορικη ακριβεια ουδολως με απασχολειτωρα πια(μη το ακουσει ο jagdpanther την εβαψα)
μπορει και να κανω λαθος αλλα διασκεδαζω βαφοντας κυριως χωρις να με πολυαπασχολουν πολυ ειδικες λεπτομερειες
Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι με ενοχλησε κατι στην αποψη σου αντιθετως ειναι πολυτιμες πληροφοριες για καποιους αλλους ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 22, 2009, 02:25:48 μμ »
Ναι, σίγουρα θα το έσωζες. Θεωρώ ωστόσο, ότι είναι πιό λογικό και πρακτικό να αλλάξεις το άρμα. Για να κάνεις ρεαλιστική όχθη χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αλλαγή στο όνομα του θέματος. Σκέψου το: θα σου μείνει το (πολύ όμορφο) άρμα να το βάλεις σε κάποιο άλλο διόραμα. Ούτως ή άλλως είναι αρκετά "εξωτικό" και ωραίο όχημα.

Για την ιστορική ακρίβεια φυσικά και ΔΕΝ συμφωνώ μαζί σου. Αν και δεν είμαι τόσο ψείρας ώστε να μετράω βίδες :lol:, ορισμένα πράγματα τα προσέχω. Να παρακαλάς όντως να μην το διαβάσει ο Jagdpanther με τον οποίο έτσι κι αλλιώς αλληλομαστιγωνόμαστε αλύπητα πάνω σε διάφορες περίεργες λεπτομέρειες και του οποίου απολαμβάνω τις ιστορικές απόψεις και τα debates μας. Αν το διαβάσει την  ::painting:: (έβαψες)  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Μαΐου 22, 2009, 02:43:45 μμ »
It was not until September, 1944 that the vehicle first began to appear in the European Theater of Operations. About 1,400 M36s were produced during the war. The need for 90 mm gunned tank destroyers was so urgent that, during October-December 1944, 187 conversions of standard Medium Tank M4A3 hulls were produced by Grand Blanc Arsenal. These vehicles, designated M36B1, were rushed to the European Theatre of Operations and used in combat alongside standard M36s. The M36 was well liked by its crews, being one of the few armored fighting vehicles available to US forces that could take out heavy German tanks from a distance.

After World War II, the M36 was used in the Korean War.
 η Κορεα εχει θαλασσα? :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #37 στις: Μαΐου 22, 2009, 04:50:08 μμ »
Θάλασσα σίγουρα έχει στην Κορέα - μια ματιά στο χάρτη είναι αρκετή. Αυτό που δεν ξέρω (για μένα η Ιστορία σταματάει το Σεπτέμβρη του 1945 :oops: :oops: :oops:) είναι αν έγιναν μάχες ή μετακινήσεις στρατού στις παραλιακές περιοχές πάνω από την άμμο. Δεν ξέρω επίσης αν το Μ36Β1 πέρασε τον Ειρηνικό (90άρι πυροβόλο προσέφεραν ούτως ή άλλως τα Pershings και τα κανονικά Μ36). Ακόμα δεν ξέρω αν υπήρχαν σκατζόχοιροι στις παραλίες (μιλάω για τα εμπόδια, κανονικοί φαντάζομαι ότι υπήρχαν).

Σε κάθε περίπτωση καλή η προσπάθεια..... διάσωσης. Βλέπω πάντως ότι το σηκώνει και σένα το  ::mastigoma:: η πλατούλα σου :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #38 στις: Μαΐου 22, 2009, 05:08:31 μμ »
Παιδιά, για να βάλω λιγο τα πράγματα στη θέση τους...........φίλε Dimitri 72.   και φίλε DIM το μόνο σίγουρο είναι........και είναι ευρέως γνωστό......

oτι οι κανονικόι σκατζόχοιροι σιχαίνονται τις παραλίες και ειδικότερα  τις αμμουδερές........

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Μαΐου 22, 2009, 06:08:54 μμ »
και επειδη η ιστορια καπεταν Σταματη συνεχιζεται δεν χρειαζεται να σωσουμε τιποτα ετσι?
ειπαμε δεν ασχολουμαστε ΠΙΑ οχι οτι δεν γνωριζουμε
και για να στο αποδειξω φιλε Δημητρη σου λεω το εξης
ο γερμανος διοικητης Δημητρης Μπισλανης στη ταινια Ρουπελ ΔΕΝ επεβαινε σε m36 αλλα σε m47
αυτο ηταν αστειο οπως και το αν η ΚΟΡΕΑ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #40 στις: Μαΐου 22, 2009, 07:30:55 μμ »

ο γερμανος διοικητης Δημητρης Μπισλανης στη ταινια Ρουπελ ΔΕΝ επεβαινε σε m36 αλλα σε m47
::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Ε, στην ηλικία μου πιά μπορώ να καταλάβω και 2-3 πράγματα (αν και ο άλλος Γερμανός διοικητής - αυτός που έχει μανία με τους ....ηλικιωμένους- ο Αλτσχάιμερ ντε, παραμονεύει)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαΐου 22, 2009, 08:08:28 μμ »
Μισο κιλο τυρι αλτσχαιμερ λεει η γιαγια δεν υπαρχει τετοιο τυρι γιαγια εισαι σιγουρη? της λεει ο πωλητης
δεν ξερω παιδακι μου,με βασανιζει και αυτο το εμενταλ......... :mrgreen:

Η δικη μου ειναι μεγαλυτερη ..η ηλικια(+3)

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 22, 2009, 10:25:20 μμ »
Η δικη μου ειναι μεγαλυτερη ..η ηλικια(+3)

::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 22, 2009, 11:47:49 μμ »
και επειδη η ιστορια καπεταν Σταματη συνεχιζεται δεν χρειαζεται να σωσουμε τιποτα ετσι?
ειπαμε δεν ασχολουμαστε ΠΙΑ οχι οτι δεν γνωριζουμε
και για να στο αποδειξω φιλε Δημητρη σου λεω το εξης
Και για του λογου το αληθες
Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Μαΐου 23, 2009, 12:11:43 πμ »
Μετα σου λεει οτι ο μοντελισμος δεν εχει χιουμορ μπραβο Σωτηρη ::salut::

Tags: