Γεια σας παιδια.
Το θεμα ειναι εκτακτο και εκτος προγραμματος...μου.
Εκει που μαστορευα ωραια και καλα τα φαντομια μου γυρισε το ματι αναποδα (5xF-4 ειναι πολλα στην 1/48)

Ετσι για να ξελαμπικαρω ειπα να κανω το Νο2 αγαπημενο θεμα μου της Π.Α.
MIRAGE 2000 και μαλιστα x3.EGM,BGM kai 5αρι.Ολα HELLER(ενταξει το BGM ειναι κουτι EDUARD αλλα το ιδιο κιτ ειναι οποτε...)
Οι πιο πολλοι θα μου πουν:Καλα μ'αυτα τα χαλια θα χαλαρωσεις?
Ειναι γνωστο το προβλημα εφαρμογης του συγκεκριμενου κατα τ'αλλα αξιαγαπητου κιτ και ακριβως εκει θ εστιασω(συην αρχη τουλαχιστον)
Εχω βρει ενα κολπακι για να ερχεται κλακ η ατρακτος με τα φτερα ΚΑΙ ν παιρνει τη διεδρο που δεν βγαινει απο το κιτ καλα.

Στις παραπανω φωτο φαινονται οι ατρακτοι και τα φτερα πριν την ενωση τους και στησυνεχεια δοκιμαστικη προσαρμογη.
Ειναι οφθαλμοφανη τα κενα στην ενωση πτερυγας ατρακτου ειδικα στο διθεσιο (λογω σκεβρωματος)
Ωραια και τωρα?

Τα πραγματα ειναι απλα.
Η ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΥΧΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ.
ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΕΓΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙ.
Ειναι απλο.
Κοβεις sprue απο τα πλαισια του κιτ (συνισταται) που ειναι και τζαμπα,και τα τοποθετεις στο εσωτερικο της ατρακτου σε στρατηγικα σημεια.
Παντα δοκιμαζοντας τα φτερα.

καπως ετσι.Η θεση των κομματιων ειναι ενδεικτικη εδω και ειναι του EGM.
Στο 5αρι αλλαξα τις θεσεις των δυο ακριανων sprue προς τα εξω.
τα αποτελεσματα ειναι τα ακολουθα.

τα2 πρωτα ειναι το EGM και τα αλλα 2 ειναι το 5ρι.
Απο κατω τωρα βαζουμε πρωτα τα φτερα και ΜΕΤΑ το κομματι με τα πολυβολα(αντιθετα απο ο,τι λεει η χελερ).
Τα αυτακια εννοειται κοβονται.

τα 2πρωτα εινι παλι το EGM και τα αλλα 2 το 5ρι.
Προφανως την ψιλοπατησα στο EGM αλλα δεν πειραζει.
Τελικα ο στοκος που μπηκε ηταν πολυ λιγοτερος αποτι αν δεν ειχ κανει το τρυκ.
Οσο για το δθεσιο...

ηταν τοοοοσο σκεβρωμενο ...
παλι καλα...
Αυτες οι φωτο ειχαν τραβηχτει πριν κατεβει το σαιτ κι ελεγα να σταματησω εκει αλλα...

λεω να συνεχισω την παρουσιαση με το 5ρι κυριως (αν θελετε κι εσεις βεβαια)
οι πιο πανω φωτο ειναι απο το στοκαρισμα,λεμε τωρα,του 5ριου.
Με ακρυλικο στοκο οικοδομων,τοσο απλα.
Ελπιζω το τρυκ να βοηθησει ολους οσους θελουν μιραζακι αλλα αποφευγουν το κατα ταλλα ολοσωστο χελερακι για χαρη του

εσι ιταλερι.
Αυτη τη στιγμη τα μοντελα ειναι στο βαφειο της ΕΑΒ .
πριν βαφτουν θα επανελθω με νεες φωτο.
Και με μια εκπληξη!

τα λεμε.