Αποστολέας Θέμα: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια  (Αναγνώστηκε 61928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: IPMS Ελλάδος - Προτάσεις - Παρατηρήσεις - Σχόλια
« Απάντηση #275 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:28:22 πμ »
Κύριοι, και μιλώ ως μέλος του ΔΣ της IPMS, προκαλώ όποιον επιθυμεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην κριτική των οποιονδήποτε κατηγοριών, στην επόμενη Έκθεση, να δηλώσει συμμετοχή ως υποψήφιος κριτής, και τότε θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Οι υπενιγμοί δε μου αρέσουν καθόλου και κόφτε τους. Αν έχετε να τα χώσετε κάπου, ελάτε στο επόμενο ΔΣ να τα πείτε, και στην επόμενη Έκθεση να μπείτε εσείς. Αμάν πια με την πιπίλα...

Αν ακολουθηθεί η διαδικασία που έχει ορισθεί από το ΔΣ, για τον τρόπο κριτικής, μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε έχει τις μοντελιστικές γνώσεις να κρίνει. Τυφλοσούρτης είναι...

Με το να διαμαρτύρεται κάποιος απλά και να μην κάνει κάτι, δεν θα οδηγήσει κάπου... Είναι ο ίδιος φαύλος κύκλος...

Είναι ακριβώς το ίδιο με το πόσες αλλαγές έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ένωση. Ότι δε μας άρεσε, δε μείναμε απλά να το μαστιγώνουμε, αλλά πιάσαμε πληκτρολόγια, γάντια, σκούπες στίψαμε μυαλό, για να το κάνουμε να αλλάξει. Αν κάτι δεν αρέσει ή δεν κάνουμε καλά, οι πόρτες είναι ανοικτές για όποιον θέλει να δοκιμάσει.

Simple as that...

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #276 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:38:51 πμ »
Και κατι ακομα που ΔΕΝ εχει να κανει με τους κριτες. Απο την στιγμη που το συστημα των κατηγοριων ειναι οπως ειναι (ενηλικες και πεπειραμενοι) θα πρεπει με καποιο τροπο να περιοριστει το κατα την γνωμη μου μη ηθικο φαινομενο ανθρωποι που εχουν μαζεψει ενα καραβι μεταλια τα προηγουμενα χρονια να κατεβαζουν (στην ιδια κατηγορια τουλαχιστον) μοντελα απλα ως ενηλικες! Ποσα χρυσα δηλαδη πρεπει να παρουν για να θεωρηθουν πεπειραμενοι? :evil:

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #277 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:41:11 πμ »
Δημήτρη σε παραπέμπω και πάλι στην απάντησή μου... Το να μου το λες, δεν λέει τίποτε. Είμαι μετριότατος μοντελιστής, (άλλο αν μπορώ να κρίνω κάτι που βλέπω ή όχι), και δε μπορώ να το αλλάξω εύκολα αυτό, ίσως και ποτέ, τόσο φθάνει το χέρι μου.

Στην οργάνωση και εκτέλεση όμως λειτουργώ καλά, και μπήκα και το άλλαξα.
Κάνε το ίδιο...

Όσον αφορά τα μετάλια δε μπορείς να το απαγορεύσεις. Αν δεν το κάνει η ηθική του μοντελιστή, από μόνος του να μην συμμετέχει, δεν έχεις δικαίωμα να του το στερήσεις.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #278 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:51:28 πμ »
Επανερχόμενος και μετά τα λεγόμενα του αγαπητού Κώστα με τα οποία συμφωνώ 100% αλλά και ως συμμετέχων "εκ των έσω" ως μέλος κριτικής επιτροπής για 3η συνεχόμενη χρονιά θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα. (τονίζω καθαρά προσωπικές απόψεις)

1ον ΟΥΔΕΙΣ είναι αλάθητος,  ::arrowred:: γι'αυτό και η κάθε κριτική επιτροπή αποτελείται από 3 μέλη ώστε ο ένας να βοηθά, διορθώνει, υποστηρίζει, απαναφέρει,αλληλοσυμπληρώνει,  κλπ κλπ τον άλλο
2ον ΟΥΔΕΙΣ είναι παντογνώστης  ::arrowred:: το αυτόν με παραπάνω
3ον Δεν μπορώ να διανοηθώ ούτε θέλω να πιστεύω ότι οποιοσδήποτε που συμμετέχει ως μέλος σε κριτική επιτροπή το κάνει για να εξυπηρετεί απώτερους σκοπούς ή συμφέροντα ή για να υποστηρίξει κάποιον ή κάτι σε βάρος κάποιου άλλου. (ελπίζω να μην είμαι τόσο ρομαντικός)
4ον και σημαντικότερο, πιστέψτε με γιατί κι εγώ αλλιώς το έβλεπα "απ'έξω" κι αλλιώς το βίωσα (το αγγουράκι) εκ των έσω. Πραγματικά θέλει πολύ γερό στομάχι, νεύρα, σκέψη, εγρήγορση, και πολλά άλλα για να μην την πατήσεις και φανείς πρώτα απ'όλα εσύ ο ΙΔΙΟΣ ως κριτής μαλ.... πράμα το οποίο σίγουρα δεν το επιθυμεί κανείς.

Σίγουρα όπως σε όλα σε αυτό τον μάταιο κόσμο τίποτα δεν είναι τέλειο. Ατέλειες θα υπάρχουν πάντα όπως και βελτίωση που θα μπορεί να γίνει σε οτιδήποτε. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Πιστεύω ότι πάντα η IPMS και όλα τα όργανά της, όπως είπε και ο Κώστας ήταν "ανοικτά" σε σχόλια, συζητήσεις, προτάσεις, βοήθεια, ώστε το καλό να γίνει καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #279 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:51:43 πμ »
Δεν μπορεις να το απαγορευσει αλλα οι κριτες διατηρουν το δικαιωμα να το κρινουν οπως αυτοι θεωρουν και να αλαξουν τα κριτηρια που θα κρινουν το μοντελο και την συγκεκριμενη κατηγοριωπιηση. Σε ενα μοντελο εγινε,σε αλλο οχι!

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #280 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 11:57:50 πμ »
Δεν μπορεις να το απαγορευσει αλλα οι κριτες διατηρουν το δικαιωμα να το κρινουν οπως αυτοι θεωρουν και να αλαξουν τα κριτηρια που θα κρινουν το μοντελο και την συγκεκριμενη κατηγοριωπιηση. Σε ενα μοντελο εγινε,σε αλλο οχι!

Λάθος... Οι κριτές δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αλλάξουν τα κριτήρια επί των οποίων κρίνονται τα μοντέλα. Τα κριτήρια αναφέρονται στην προκύρηξη. Και πουθενά δεν αναφέρει ότι αυτά τα αλλάζουν κατά το δοκούν. Το ποιά βαθμολογία θα δώσουν σε κάθε κριτήριο, είναι δικό τους θέμα, με βάση την κρίση τους.

Το σύστημα είναι κλειστό πανταχόθεν σε αυτό το κομμάτι, το μόνο (αναγκαστικά και φυσιολογικά) σημείο που μπαίνει ο ανθρώπινος παράγοντας είναι η βαθμολογία... Αν κάποιος-κάποιοι κριτές, θεώρησαν ότι έπρεπε να βάλουν μικρότερη βαθμολογία σε κάποιο κριτήριο κάποιου εκθέματος, ώστε να κατέβει η βαθμολογία του συνολικά και να μην πάρει διάκριση επειδή αυτός που το έφερε έχει ξαναπάρει, το θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο...

Αποσυνδεδεμένος Neptun

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #281 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 12:02:46 μμ »
Αγαπητοί φίλοι

Είναι χαρακτηριστικό της φυλής μας ότι δεν μπορούμε εύκολα να δεχθούμε κριτική σε τίποτα. Ειδικά στα μοντέλα που τα θεωρούμε κάτι σαν παιδιά μας. Παρόλα αυτά όταν διαγωνιζόμαστε πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απορριφθούμε .Σαν κριτής δεν ξέρω ΚΑΙ ΔΕΝ θέλω να ξέρω ποιός έχει κατασκευάσει το μοντέλο ΑΡΑ πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που κάποια μοντέλα δεν βραβεύτηκαν αφού δεν έχω προσωπικά με κανέναν.
Οταν ένα μοντέλο βγαίνει στο Modelclub και μαζευεί παλαμάκια και υποκλίσεις ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και καλό. Όπως επίσης
το ότι ένα μοντέλο 'εχει πολλή δουλειά αυτό δεν το κάνει αυτόματα και καλό.
Επίσης όποιος με πλησίασε προσωπικά και με ρώτησε για το μοντέλο του πιστεύω οτι έφυγε με τις σωστές απαντήσεις. Φυσικά είναι αδύνατον να εξηγήσουμε σε καθένα προσωπικά γιατί δεν βραβεύτηκε.
Από την πλευρά μας κάναμε το καλύτερο δυνατό ,για πρώτη φορά φέτος η επιτροπή στα αεροσκάφη αποτελούταν απο κριτές με ευρύ φάσμα ενδιαφερόντων, επίτηδες για να είναι όσο το δυνατόν πιό δίκαια.
Τώρα επειδή μου αρέσουν τα μαθηματικά εάν κάποιος πιστεύει οτι αδικήθηκε στην ν΄,πολύ ευχαριστώς να του εξηγήσω στην ν' γιατί δεν πήρε βραβείο.

Ευχαριστώ

Κώστας

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #282 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 12:20:31 μμ »
Ας πω και εγώ, ένας από τους πλέον άσχετους και ανιστόρητους μοντελιστές...
Για τη συμμετοχή του Λευτέρη και το αποτέλεσμα της κρίσης έμεινα με απορία, καλώς ή κακώς το λέω.

Θα πω όμως και κάτι άλλο.
Για τη συμμετοχή μου με το Tilly-βυτίο σε διοραματάκι.
Ένας από τους κριτές στα στρατιωτικά διοράματα, τον οποίο έχω συναντήσει ελάχιστες φορές στις εκθέσεις, για τον οποίο έχω ακούσει τα μέγιστα για τις γνώσεις του, το Σάββατο το πρωί-πρωί με πιάνει και μου λέει: Φίλιππε έχεις βρει φωτό για Tilly-βυτίο κάπου;
Φυσικά του απάντησα με το πνεύμα που άρχισα και το σχετικό τόπικ εδώ: φυσικά και υπάρχει φωτογραφία-αλλά κανείς δεν την έχει δει και ούτε θα την δει... ::glossa:: :lol:
Μου απάντησε ότι τουλάχιστον δεν πιάστηκε αδιάβαστος και γελάσαμε και οι δύο.
Όταν τελείωσε η κριτική των συμμετοχών, με βρήκε και μου είπε: θα σου φτιάξω εγώ μία φωτό στο photoshop γελώντας!
Αυτό, τουλάχιστον σε μένα, δείχνει ότι κρίθηκα με κριτήρια μιας κριτικής επιτροπής που τουλάχιστον ψάχτηκε πριν αποφασίσει.
Είναι πιστεύω και αυτό ένα δείγμα και σας το καταθέτω.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #283 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 12:21:29 μμ »
Δεν είμαι ούτε μέλος της IPMS ούτε δυστυχώς έχω συμμετάσχει ποτέ στην έκθεση...

Ζηλεύω όμως κάθε χρόνο (και συγκεκριμένα τα τελευταία 3) που ακούω τους φίλους μου να μου λένε για το επίπεδο διοργάνωσης και το πόσο μπροστά έχει φύγει ο συγκεκριμένος θεσμός στην Αθήνα σε σχέση με το παρελθόν... Φίλοι κάποοι οι οποίοι είναι εξαιρετικοί μοντελιστές και φίλοι κάποιοι οι οποιοί είναι και επαγγελματίες στον χώρο του χόμπυ.. Εχουν λοιπόν και παραστάσεις και εμπειρία απο διοργανώσεις για να κρίνουν..

Έχω κάνει και εγώ κριτής 2 συνεχόμενα χρόνια στην έκθεση του Πήγασου και πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσεις να αξιολογήσεις μοντέλα τα οποία είναι σε πάρομοιο επίπεδο ποιότητας, εκεί ψάχνεις κυριολεκτικά καρφίτσα στα άχυρα (μια λάθος κόλληση, ένα rain streaking σβησμένο λιγότερα καλά σε σχέση με τον άλλο μοντέλο, κτλ).. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και γίνονται, είναι εύκολο στην απο έξω να φωνάζεις και δυσκολότερο στην απο μέσα να ξέρεις πώς ότι και να κάνεις κάποια φρύδια θα σηκωθούν..

Παραταύτα, έχετε κάνει έναν θεσμό ο οποίος είναι η μοναδική μεγάλη γιορτή του μοντελισμού στην χώρα και υπάρχει και ένα ΔΣ το οποίο αν όχι τίποτε άλλο, χειροπιαστά και όχι στα λόγια, δείχνει ότι έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου...

Διασκεδάστε το και φυλάχτε το...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #284 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 12:42:27 μμ »
Κωστη(melpa) και Γεωργιε(gko),δεν χρειαζεται εκνευρισμος και αποτομες/μολων λαβε απαντησεις.Οπως ειπατε κι εσεις και το γνωριζουμε ολοι μας,δεν αφορα εσας το ζητημα και ειναι κριμα να το φορτωνεστε!!Δεν σας πεταξε κανενας το μπαλακι και ειναι ανοητο να το περνετε μονοι σας ρε αδερφια!! :(
Επειδη λοιπον καθε χρονο γινεται το ιδιο και θα γινεται,μιας και ποτε δεν θα ειναι ΟΛΟΙ ευχαριστημενοι,νομιζω οτι θελει μια μικρη τροποποιηση το θεμα για να τελειωνει το παραπονο.
Το ξερω οτι παντου στον κοσμο υπαρχει το ιδιο συστημα κρισης των μοντελων-παρεπιπτοντως κι εκει υπαρχει το ιδιο θεμα στο τελος,ποσο μαλλον εδω που ειμαστε ενα κλικ πιο δυσκολοι ανθρωποι.
Ειναι πολυ απλο.Οποιος εχει παραπονο/απορια/ενσταση να την απευθυνει ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ στην κριτικη επιτροπη.Τελος στα πηγαδακια...στα "εγω πιστευω οτι επρεπε...μπλα μπλα μπλα","εγω ακουσα οτι ειπωθηκε αυτο ενω επρεπε...μπλα μπλα μπλα".
Αφιερωνει μια επιπλεον ωρα η κριτικη επιτροπη γι'αυτον το λογο
Ετσι μπορει και ο ενδιαφερομενος να μαθει και ο κριτης να εξηγησει.
Δεν υπαρχει τιποτα πιο απλο και ταυτοχρονα βαζει και τον κριτη επισημα να "απολογηθει" για την κριση του.
ΤΕΛΟΣ
Απλα και αγαπημενα,διανοητικα πιστευω οτι ειμαστε οι περισσοτεροι ενηλικες και θα βρουμε την ακρη στην λεξη "διαφανεια"
Ειδαλλως υπαρχει και το βορειοευρωπαικο συστημα αξιολογησης που περασα ολα μου τα χρονια σαν φοιτητης,και το οποιο λεει το εξης
Ποιος αξιοτιμος συναδελφος εχει αυτο το αντικειμενο?
Εγω
Καθιστε κυριε εδω(μπροστα σε ολους τους υπολοιπους συνδιαγωνιζομενους) και ακουτε και δεν μιλατε παρα μονον αν ερωτηθειτε
πρωτον-αυτο
δευτερον-αυτο
τριτον-αυτο
Εχετε καποια απορια?
Οχι
κοπηκατε κυριε συναδελφε!
Ψυχοφθορο αλλα δεν μενεις με την απορια....ουτε με την υποψια...ουτε εσυ ουτε κανενας αλλος
Ειναι αυτο που λενε αυτοι "διαφανεια"!
Νομιζω το πρωτο ειναι πιο απλο...
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #285 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 01:35:39 μμ »
Καλοί μου φίλοι, θα το επαναλάβω για άλλη μια φορά.

Τα πράγματα δείχνουν, ότι δε μπορούμε να κάνουμε reflect on practice, στο θέμα της κριτικής των εκθεμάτων.
Η μόνη λύση για αυτό, είναι να έρθουν και άνθρωποι που θα μπορούν να το κάνουν...
Μέχρι τότε, θα μου επιτρέψετε, αλλά ακούω τα υπόλοιπα λίγο βερεσέ...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #286 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 01:44:59 μμ »
Λυπάμαι προκαταβολικά που ίσως γίνω δυσάρεστος σε κάποιους με αυτά που θα γράψω παρακάτω, αλλά δεν σκοπεύω να ζητήσω συγγνώμη   ::077devil::

Ο λαός μας έχει μια παροιμία: "Όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει". Οι περισσότεροι από όσους έγραψαν εδώ, δεν έχουν κάνει ποτέ κρίσεις σε έκθεση. Θα πρέπει να καταλάβετε κύριοι, ότι οι κριτές, δεν κατοικούν σε ένα ροζ συννεφάκι όλο το χρόνο, από το οποίο κατεβαίνουν (κατά προτίμηση μέσα σε ένα χρυσό άρμα) για να κάνουν κριτική στα μοντέλα μας στη διάρκεια της έκθεσης. Είναι άνθρωποι με σάρκα, οστά, αδυναμίες και ελαττώματα (συνεπώς και με λανθασμένες αποφάσεις). Από το πλήθος ημών (το bold "η" για όσους καταλαβαίνουν) τους ξεχωρίζουν δύο πράγματα: Η μοντελιστική προϊστορία τους και το επίπεδο των γνώσεών τους (όπως αυτά  αξιολογούνται από το εκάστοτε ΔΣ)

Επίσης θα πρότεινα να αναλογιστείτε το γεγονός, ότι οι άνθρωποι αυτοί, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ αποσύρονται από τη διεκδίκηση διάκρισης (τουλάχιστον στην "καλή" τους κατηγορία). Για την ενημέρωσή σας: ΟΛΟΙ (μα όλοι) ήταν την Παρασκευή το βράδυ στο Χόκεϋ και δούλευαν (εν πολλοίς απαρατήρητοι), όσο οι υπόλοιποι κλαμπανίζαμε(τε) και βροντάγαμε(τε). Επίσης από τις 08.00 π.μ. μέχρι τις 12.30 μ.μ.του Σαββάτου ήταν παρόντες για τις τελικές κρίσεις, όσο εμείς είτε κοιμόμασταν(σασταν), είτε απολαμβάναμε(τε) τη λιακάδα (τα γράφω όσο πιο ευγενικά μπορώ  :evil:).
Τουλάχιστον στοιχειώδης σεβασμός, τους αξίζει!!!! Υπενθυμίζω ότι η προσωπική κρίση και οι προτιμήσεις κάποιων που έχουν ορισθεί κριτές, απονέμουν (ή στερούν), ακόμα και ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ σε αθλητές, σε πολλά αθλήματα (γυμναστική, καταδύσεις, συγχρονική κολύμβηση, πολλές φορές στην πυγμαχία κλπ. για να αναφέρω μόνο μερικά).

Συνεπώς, για να τελειώνει αυτό το (χιλιοακουσμένο) παραμύθι! Όποιος δεν έχει να παρουσιάσει μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για βελτίωση (ή ιδανικά - αριστοποίηση) της υπάρχουσας διαδικασίας, καλό θα είναι να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό του πριν μιλήσει (ή γράψει). Από την άλλη όποιος έχει πρόταση (όπως παραπάνω), είναι ευπρόσδεκτος να το συζητήσει με το ΔΣ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι μόνο "να 'χαμε να λέγαμε" (λέγεται και μπούρδες) :evil: :evil: :evil: :evil:

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #287 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 01:51:01 μμ »
Δέντρο: βραβεία

Δάσος: Τα μοντέλα μας σε κοινή θέα και ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Πάω να ξεπακετάρω ένα jaguar να μοντελίσω, συνεχίστε παρακαλώ...

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #288 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 02:06:33 μμ »
Δέντρο: βραβεία

Δάσος: Τα μοντέλα μας σε κοινή θέα και ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις με ανθρώπους που μπορούν να μας βοηθήσουν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Πάω να ξεπακετάρω ένα jaguar να μοντελίσω, συνεχίστε παρακαλώ...

x2  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #289 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 02:09:16 μμ »
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για κατι που διαβασα παραπανω για να σχηματισω κι εγω αποψη.Νομιζω ο Κωστας ανεφερε παραπανω οτι οι κριτες δεν κανουν του κεφαλιου τους αλλα βασιζονται αυστηρα στο πλαισιο κριτικης που εγγραφεται μεσα στην προκυρηξη του διαγωνισμου.Δηλαδη να θεσω αλλιως το ερωτημα:Απο "Γ6.    Για να μπορεί ένα μοντέλο να διεκδικήσει κάποια από τις διακρίσεις του διαγωνισμού θα πρέπει να ικανοποιούνται τουλάχιστον οι παρακάτω προϋποθέσεις...: εως εδω ...απαιτείται αντίστοιχη ελάχιστη βαθμολογία ως εξής: για το χρυσό Μ.Ο. 90 βαθμοί, για το ασημένιο Μ.Ο. 80 βαθμοί και για το χάλκινο Μ.Ο. 70 βαθμοί.(Παρμενο απο την προκυρηξη),ειναι τροποντινα το "ευαγγελιο" των κριτων και το πλαισιο μεσα στο οποιο κινουνται?Παρακαλω να απαντηθει το ερωτημα μου απο καποιον που γνωριζει για να μπορεσω κι εγω να καταλαβω πως λειτουργει η διαδικασια και να σχηματισω αποψη.

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #290 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 02:53:49 μμ »
guys good afternoon
apologies for the use of English language but i dont have Greek on my PC at work (although i am trying to get)

from what i read so far it seems that although it was a great show people ar ecomplaining about the competition result

why dont you stop the competition and just make it a Show for the next year

although i know what the answer will be it is a suggestion!
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Κ. Καριωτέλλης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #291 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 03:10:46 μμ »
εποχες μασαλλιας και καισαριανης...
ελειψη σεβασμου για παιδια που ελλιωσαν 4 μερες.
ντροπη παιδια, για τα γαμ...να  τα βραβεια.
οσοι μοντελαρετε γι αυτα, δεν θα ευχαριστηθειτε ποτε αυτο που μοντελαρετε..

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #292 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 03:14:23 μμ »
εποχες μασαλλιας και καισαριανης...
ελειψη σεβασμου για παιδια που ελλιωσαν 4 μερες.
ντροπη παιδια, για τα γαμ...να  τα βραβεια.
οσοι μοντελαρετε γι αυτα, δεν θα ευχαριστηθειτε ποτε αυτο που μοντελαρετε..
Πιστεύω πως με την συγκεκριμένη ατακα του Κώστα θα επρεπε να κλεισει εδω το θεμα αυτό... ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #293 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 03:15:14 μμ »
thats the reason i suggested from next year to be just a SHOW and not a competition
Περικλης Σαλεσιωτης

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #294 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 03:21:21 μμ »
Περικλή μου, δεν θα έρθει κανένας εάν γίνει μόνο Show... Το έχουμε δει και αυτό το έργο...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #295 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 03:27:49 μμ »
χωρίς να έχω διαβάσει ολο το θέμα αλλά μόνο την τελευταία σελίδα,
θα συμφωνησω απόλυτα με την τοποθέτηση του Κ.Κ. και του Κ.Σ. αλλά ...
και με τον Σ.Κ.
θα ήθελα κι εγώ να δω πέρα από θεωρητικές τοποθετήσεις για δήθεν "λάθος κρίσεις", ντοκουμέντα.
δηλαδή ότι το τάδε μοντέλο (φωτό ...), άξιζε να πάρει ΧΡΥΣΟ ενώ πήρε πχ. ΕΠΑΙΝΟ.
ετσι για να αποκτησει πραγματικό ενδιαφέρον το θεμα και η συζήτηση.
το αντίθετο (ότι το δείνα δεν άξιζε να πάρει ΧΡΥΣΟ ενω πήρε, ας το αφησουμε γι αργότερα...)
 ::salut::
Σ.Σ.

ΥΓ. κι όλα αυτά ενώ κάποιοι που ξεκίνησαν να τρέχουν την περασμένη Τρίτη .... θα τελειώσουν το τρέξιμο για την έκθεση απόψε, ίσως κι αύριο το πρωί ... :evil: :evil: :evil:

ΥΓ2 (edit). Τα παραπάνω τα γράφω ως προσωπική άποψη ενός ενεργού (νομίζω ) μοντελιστή για πάνω από 30 χρόνια, με ενεργή συμμετοχή στις εκθέσεις για πάνω από 20 χρόνια, συμμετοχή στις Κριτικές επιτροπές για κάποιες χρονιές (και φέτος στα ...Fanatasy ..) και συμμετέχοντας Εκτός Συναγωνισμού τα τελευταία 6+ έτη ...

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
    • My Home Page
« Απάντηση #296 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 03:33:58 μμ »
Περικλή μου, δεν θα έρθει κανένας εάν γίνει μόνο Show... Το έχουμε δει και αυτό το έργο...

Κώστα that was my thought exactly
but people have to decide either they go to a model Show and everybody will be happy at the end or they go to a model competition and there will be a few unhappy people at the end

i had similar experience with a model show in the UK but i made the mistake to complain directly to teh organisers afterwards. After that event i always try to get comemnts and critic at the day

Περικλης Σαλεσιωτης

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #297 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:08:01 μμ »
θα ηθελα να κανω μια ερωτηση για κατι που διαβασα παραπανω για να σχηματισω κι εγω αποψη.Νομιζω ο Κωστας ανεφερε παραπανω οτι οι κριτες δεν κανουν του κεφαλιου τους αλλα βασιζονται αυστηρα στο πλαισιο κριτικης που εγγραφεται μεσα στην προκυρηξη του διαγωνισμου.Δηλαδη να θεσω αλλιως το ερωτημα:Απο "Γ6.    Για να μπορεί ένα μοντέλο να διεκδικήσει κάποια από τις διακρίσεις του διαγωνισμού θα πρέπει να ικανοποιούνται τουλάχιστον οι παρακάτω προϋποθέσεις...: εως εδω ...απαιτείται αντίστοιχη ελάχιστη βαθμολογία ως εξής: για το χρυσό Μ.Ο. 90 βαθμοί, για το ασημένιο Μ.Ο. 80 βαθμοί και για το χάλκινο Μ.Ο. 70 βαθμοί.(Παρμενο απο την προκυρηξη),ειναι τροποντινα το "ευαγγελιο" των κριτων και το πλαισιο μεσα στο οποιο κινουνται?Παρακαλω να απαντηθει το ερωτημα μου απο καποιον που γνωριζει για να μπορεσω κι εγω να καταλαβω πως λειτουργει η διαδικασια και να σχηματισω αποψη.

Δεν πειραζει εχω μαθει να επιμενω οταν θελω να παρω απαντησεις.Και μαλιστα θα διατυπωσω και δευτερη ερωτηση.Επειση επι δυο χρονια ημουν στρουμφακι και ημουν μεσα στην αιθουσα την ωρα της κριτικης,εβλεπα τους κριτες να κρατανε ενα ντοσιε με εναν πινακα και κατι να σημειωνουν επανω.Τι ειναι αυτος ο πινακας?Καποιος μπουσουλας-οδηγος?Μηπως μπορουμε να τον δουμε κι εμεις για να ξερουμε και τι γινεται?Αφηνει στους κριτες ελευθερια κινησεων και πρωτοβουλια η ειναι ακαμπτος και αυστηρος?

Spoiler (hover to show)

Θα περιμενω λοιπον την απαντηση στις ερωτησεις μου.Ευχαριστω εκ των προτερων ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #298 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:21:41 μμ »
Δεν πειραζει εχω μαθει να επιμενω οταν θελω να παρω απαντησεις.Και μαλιστα θα διατυπωσω και δευτερη ερωτηση.Επειση επι δυο χρονια ημουν στρουμφακι και ημουν μεσα στην αιθουσα την ωρα της κριτικης,εβλεπα τους κριτες να κρατανε ενα ντοσιε με εναν πινακα και κατι να σημειωνουν επανω.Τι ειναι αυτος ο πινακας?Καποιος μπουσουλας-οδηγος?Μηπως μπορουμε να τον δουμε κι εμεις για να ξερουμε και τι γινεται?Αφηνει στους κριτες ελευθερια κινησεων και πρωτοβουλια η ειναι ακαμπτος και αυστηρος?

Spoiler (hover to show)

Θα περιμενω λοιπον την απαντηση στις ερωτησεις μου.Ευχαριστω εκ των προτερων ::salut:: ::salut::

Εν ολίγοις.
Γιώργο όλα αυτά και άλλα πολλά πρέπει να γνωρίζεις για να βάλεις βαθμολογία.
Στα ντοσιέ με τον πίνακα είναι τα μοντέλα με τον αρ. συμμετοχής την κατηγορία και ένα κουτάκι που μπαίνει η βαθμολογία μετά αυτά μπαίνουν στο σύστημα και από εκεί βγαίνει ο μέσος όρος που θα κρίνει και το τελικό αποτέλεσμα χρυσό, αργυρό κτλπ.

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #299 στις: Νοεμβρίου 04, 2013, 04:31:46 μμ »
Γιώργο θα προσπαθήσω, αν και ενδέχεται να κάνω κάπου λάθος, οπότε θα με διορθώση ο GK, ή ο Σταύρος.

Η παράδοση των μοντέλων ολοκληρώνεται (πλην ελαχίστων και προκανονισμένων καθυστερήσεων) την Παρασκευή το βράδυ.
Οι κριτές σε κάθε κατηγορία,  έχουν υποχρέωση, να προσκομίσουν στη γραμματεία, σε κάθε κατηγορία και τις κλάσεις της που κρίνουν, μια sort list από συμμετοχές που πιστεύουν ότι πρέπει να εξεταστούν αναλυτικότερα και να βαθμολογηθούν. Είναι αντιληπτό νομίζω ότι από τα μοντέλα που "κατεβαίνουν" σε μια κατηγορία, δεν είναι δυνατόν σε διάστημα 4 ωρών, να κριθούν όλα. Οι κριτές λοιπόν αυτόνομα ο καθένας, ετοιμάζουν μια λίστα με τα μοντέλα αυτά και την παραδίδουν. Αυτό το κάνουν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον.

Τα κοινά σημεία της short list, αποτελούν τους finalist, ας το πούμε έτσι κάθε κατηγορίας που "πηγαίνουν" για διάκριση. Συνήθως είναι περίπου στο 1/3 με 1/4 της κατηγορίας-κλάσης. οι συμμετοχές αυτές εκτυπώνονται και επιστρέφονται στους κριτές, που ενδελεχώς πλέον εξετάζουν τα μοντέλα που έχουν στη λίστα τους δίνοντας βαθμολογίες όπως περιγράφεται στην προκύρηξη. Κάθε κουτάκι αντιστοιχεί σε ένα κριτήριο, και βαθμολογείται από το 1 έως το 5. Ανάλογα την κλάση (Νέοι, Ενήλικες, Πεπειραμένοι), τα κουτάκια είναι και περισσότερα.

Αφού κάθε κριτής τελειώσει, παραδίδει τις βαθμολογίες του στον αρχικριτή, και αφού τις ελέγξει-υπογράψει (ότι δε λείπει κάτι και ότι έχει γίνει η δουλειά στη λίστα σωστά), τις παραδίδει στη γραμματεία για να περαστούν στο σύστημα.

Στο τέλος της αλυσίδας, και ανάλογα με το τι βαθμούς έχουν δώσει οι κριτές, το σύστημα αποδίδει τις διακρίσεις με βάση την τελική συγκεντρωτική βαθμολογία κάθε συμμετοχής.

Προσοχή αναφέρομαι μόνο στα Χρυσό, Ασημένιο, Χάλκινο. Τα ειδικά βραβεία, δε μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία (πχ Best Dragon ή βραβείο Καββαθάς), ενώ από τους πρωτεύσαντες σε κάθε κατηγορία, προέρχονται και τα best of category, Καλύτερο Ελληνικό κατηγορίας.

Τα καλύτερα ανά κατηγορία, συγκεντρώνονται στο τέλος, σε ξεχωριστό τραπέζι, όπου όλοι οι κριτές μαζί με τον Αρχι-κριτή, συσκέπτονται για το που θα δωθεί ο τίτλος Βest of the Show.