Αποστολέας Θέμα: ΣΥΓΚΡΙΣΗ BADGER 150 ΜΕ PAASCHE TALON  (Αναγνώστηκε 2804 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tsak

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
ΣΥΓΚΡΙΣΗ BADGER 150 ΜΕ PAASCHE TALON
« στις: Μαΐου 04, 2009, 10:19:02 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.
Αποφάσισα να ανοίξω νέο θέμα με τους δυο αερογράφους που τελικά κατέληξα.
Τα οικονομικά μου δεν σηκώνουν κάτι πολύ παραπάνω.
Θα ήθελα να μου πείτε τι γνώμη σας ώστε να αποκτήσω μια ποιο ολοκληρωμένη άποψη κυρίως για τον paasche.
Ευχαριστώ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
Απ: ΣΥΓΚΡΙΣΗ BADGER 150 ΜΕ PAASCHE TALON
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 04, 2009, 10:25:42 μμ »
Φίλε μου ο paasche είναι ένας "τίμιος" αερογράφος για τα χρήματα του, με πολύ φτηνά ανταλακτικά και επιδόσεις άνω του μετρίου. Τον χρησιμοποιώ τουλάχιστον 4 χρόνια και δεν έχω παράπονο.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 04, 2009, 10:50:03 μμ »
Eχω τον Badger 150 και είναι πολύ καλό εργαλείο. Το μόνο του μειονέκτημα είναι το κυπελάκι με το χρώμα το οποίο κρέμεται και ενίοτε φεύγει και σκάει εντυπωσιακά στον πάγκο ή/και στο πάτωμα χαρίζοντάς σου μερικές ώρες καθαρίσματος. Από ότι βλέπω ο Talon είναι gravity feed και σίγουρα δεν έχει παρόμοια προβλήματα. Επίσης έχει κατάστημα στην Αθήνα που φέρνει και ανταλλακτικά, οπότε μην το σκέφτεσαι, ξεκίνα!

Αλλωστε να ξέρεις πως αν μάθεις έναν αερογράφο καλά θα κάνεις θαύματα. Τα καλύτερά μου μοντέλα τα έχω φιάξει με έναν Graphotec τον οποίο έπειτα από 8 χρόνια τον έχω ακόμα στην πρώτη γραμμή...

Αντε! Πάρε και ένα 48άρη μονόχρωμο, κανένα P-40, να εξασκηθείς και θα δεις πως όλα σιγά σιγά θα έρθουν μόνα τους.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος tsak

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 04, 2009, 10:51:26 μμ »
Φίλε μου ο paasche είναι ένας "τίμιος" αερογράφος για τα χρήματα του, με πολύ φτηνά ανταλακτικά και επιδόσεις άνω του μετρίου. Τον χρησιμοποιώ τουλάχιστον 4 χρόνια και δεν έχω παράπονο.

Ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου.
ο paasche που έχεις είναι αναρώφησης ή βαρύτητας :?:

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 04, 2009, 10:58:54 μμ »
Βαρύτητας

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 05, 2009, 12:01:20 πμ »
Γενικά οι αερογράφοι αναρρόφησης είναι πιο κατάλληλοι για λεπτές δέσμες. Ειδικά ο Budger 150 είναι ένας πολύ καλός all around (γενικής χρήσης) αερογράφος, με σχετικά χαμηλή τιμή (στο απλό σετ). Επειδή τον χρησιμοποιώ σχεδόν 10 χρόνια (!!!) σε διαβεβαιώ ότι αν σφίξεις λίγο το κύπελλο του δεν πρόκειται να φύγει από την θέση του. Ένας Budger 100 συμπληρώνει τις ανάγκες μου σε πολύ ψιλές δέσμες.

Ο Talon είναι αερογράφος βαρύτητας. Το κύπελλό του χωράει σίγουρα περισσότερο χρώμα, αλλά οι βιδωτές ενώσεις σημαίνουν και περισσότερο τμήματα για καθάρισμα.

Η ουσία είναι ότι αν δοκιμάσεις και ασχοληθείς, όποιον αερογράφο και να χρησιμοποιήσεις, θα καταφέρεις πολύ καλά αποτελέσματα.
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 05, 2009, 12:03:16 πμ »
Λοιπον 28 χρονια μοντελισμος αερογραφοι ολοι εν χρησει badger 200, badger 150, iwata revolution br,iwata hp 101 kai badger rengade ποτε δεν μου επεσε κυπελακι και ακομη εχω σαν βασικο τον 200 πρωτον
δευτερον αν δεν πιασεις στο χερι σου αερογραφο να δεις τι και πως ζυγιζει δεν ξεκινας
 τριτον οι βαρυτητας χρειαζονται πολυ λεπτορευστα χρωματα και ιδανικες αραιωσεις αλλιως εχεις μπουκωματα το ιδιο συμβαινει και με τα λεπτα μπεκ
 τεταρτον τα αρματα στην 1/35 βαφονται και με αξιοπρεπη μονης,
πεμπτο θα παρεις ακομη αρκετους αερογραφους οποτε μη τρελενεσαι,
 εκτο ριξε το βαρος στο κομπρεσερ( που πιθανο να αγορασεις μονο ενα )και παιζει βασικο ρολο στην συμπεριφορα του αερογραφου ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 05, 2009, 12:57:19 πμ »
εκτο ριξε το βαρος στο κομπρεσερ( που πιθανο να αγορασεις μονο ενα )και παιζει βασικο ρολο στην συμπεριφορα του αερογραφου ::salut::

σε αυτο συμφωνω κι εγω,στο κομπρεσερ μη διστασεις να δωσεις κατι παραπανω ωστε να παρεις κατι καλο που θα σε συντροφευει για πολυ καιρο,ο πρωτος αερογραφος και πιο απλος να ειναι (και ο δευτερος η ο τριτος καλυτεροι κι ακριβοτεροι) μπορει να σου χρησιμευσει για πιο απλες βαφες η ψεκασμα βερνικιων.

Αποσυνδεδεμένος tsak

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:54:16 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας. :D
Για κομπρεσερ μάλλον έχω καταλήξει σε έναν paasche d3000-50 με tank περίπου 4 λίτρων.

http://www.paascheairbrush.com/cgi-bin/store/search.cgi?category=Compressors+%26+Regulators

Πιστεύω είναι κάτι αρκετά καλό.
 :D ::salut::

Αποσυνδεδεμένος panossake

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 05, 2009, 12:07:27 μμ »
Φιλε tsak με τις περαπανω ερωτησεις σου υπερκαληφθικα και
εγω.μπραβο σε ολους για την ανταποκριση σας σε ερωτησεις νεων..,Οντως αυτο το forum ειναι το κατι αλλο!

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 05, 2009, 07:04:55 μμ »
Πως το λένε εκείνο το ..... Α! "Γηράσκω αεί διδασκόμενος" (κάπως έτσι) γιαυτό  ::lovemodel:: γιατί πάντα θα διαβάσεις/ακούσεις κάτι καινούργιο................   ::eusa_clap::    ::salut::

Tags: badger paasche