Αποστολέας Θέμα: The Sea Shall Not Have Them R.A.F.Air Sea Rescue Launch.Airfix 1/72  (Αναγνώστηκε 14086 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
The Sea Shall Not Have Them R.A.F.Air Sea Rescue Launch.Airfix 1/72
« στις: Μαΐου 03, 2009, 10:48:34 πμ »
Σεπτέμβρης του 1944....κανάλι Μάνχης.......οι περιπολίες και οι εξόδοι ασταμάτητες....η ταλαιπορεία εμφανής σε πληρώματα και σκάφη.
Αλλά εμείς δεν θα αφήσουμε τη θάλασσα να τους πάρει.
 108 διασώσεις Βρετανών,Αμερικανών,Γερμανών πιλότων και ναυτών ..................από τα παγωμένα νερά του καναλιού των ανέμων...

Θα επιχειρήσω,εδώ μαζί σας για μία βήμα,βήμα κατασκευή της θρυλικής ακάτου.....
Θα περιγράψω τις τεχνικές που εγώ χρησιμοποιώ προσπαθόντας για ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα.
Η κατασκευή θα γίνει χωρίς κανένα βελτιωτικό (δεν πιστεύω οτί υπάρχει) κατευθείαν από το κουτί.

Στο συγκεκριμένο σκάφος πρέπει να αναπαραστήσουμε την ξύλινη κατασκευή του, η οποία υπάρχει
κάτω από τα χρώματα παραλλαγής ..........Εδώ υπάρχει ένα μικρό δίλημα.....στις οδηγίες βαψίματος υπάρχει ένα ωραιότατο
κίτρινο σκάφος που έδρασε στην αρχή του πολέμου.41'-42'Μετά ολα τα σκάφη βάφτηκαν DARK SEA GREY το δίλημα
μεγάλο...Τι θα λέγατε αν κάναμε και τις δύο παραλλαγές στο ίδιο σκαφος,με το σκεπτικό οτί κάποτε ήταν βαμμένο
TRAINER YELLOW.... και έλεγε στους Γερμανούς κοιτάτε τι ωραίος στόχος που είμαι.... από μιλια μακρυα!!!!!!
Πάμε λοιπόν ας ξεκινήσουμε............ποντάρο στη βοηθειά σας..............

Πρώτες φωτό......

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
Απ: The Sea Shall Not Have Them R.A.F.Air Sea Rescue Launch.Airfix 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 03, 2009, 11:06:48 πμ »
Λίγα σχόλια για τις φωτό........όλο το σκάφος έχει περαστεί με λευκό ακρυλικό ....με πινέλο(ειναι σημαντικό αυτό)
προς την ιδια φορά παντα.... τα νερά του πινέλου θα αναπαραστήσουν τα νερά του ξύλου κάτου από τα χρώματα.

1η,2η 3η φωτο  έχει αρχίσει η δουλειά με τα λάδια στην ίδια φορα που βάφτηκε το άσπρο ακρυλικό.
Λάδι Vandyke brown.....το περναμε όπως βγαίνει απο το σωληνάριο και μετα στρώνουμε με ένα στεγνό πινέλο
σκουπιζοντάς το κάθε φορά σε ένα πανί.

Περιμένω σχολιά σας.......και φυσικά παρατηρησεις.......

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 03, 2009, 01:36:26 μμ »
Το σίγουρο είναι οτι θα δούμε μεγάλη κόντρα ανάμεσα σε σένα και τον Μάστορα  :!: ::icon_thumright:: Και όλοι στο φόρουμ θα ευχαριστηθούμε να δούμε τις κατασκευές σας  ::eusa_clap::
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 03, 2009, 02:21:05 μμ »
Σ'ευχαριστώ φίλε,ramfighter για τα καλα΄σου λόγια,τη φωτογραφία και για την ''πάσα''.
Έχω πρόσφατα δει τη δουλειά του Mastora στο συγκεκριμένο μοντέλο και εχω εμπνευστεί από αυτήν.Είναι άπαιχτη και σε επίπεδα που
εγώ δεν έχω φτάσει.........Ο λόγος που ποσταρα και εγώ το ιδιο μοντέλο είναι για να φανεί η ποικιλία της δουλειάς μας, των τεχνικών
και της άλλης πρότασης.Και για έναν ακόμα λόγο.........οτί ένα φαινομενικά απλό κιτ και ίσως και όχι τόσο καλό, μπορεί να
μεταμορφωθεί σε ένα πολύ καλό μοντέλο και σε ένα ενδιαφέρον θέμα.............

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 03, 2009, 02:48:37 μμ »
ο λογος που το ποσταρες ειναι για να δουμε αλλη μια φορα ωραια πραγματα  ::salut::
θα ελεγα την κιτρινη σε συνδιασμο με την γκρι αλλα και την ξυλινη(για να μη παει και χαμενη η δουλεια του ξυλου που εχεις κανει)
ουσιαστικα λεω για ενα παροπλισμενο πια σκαφος με χιλιες μυριες φθορες(αρματαδικες μεθοδοι)
κανε και μια μικρη βασουλα να το στηριζουν ξυλα σαν σε καρναγιο στιγμες εγκαταλειψης
ζηταω πολλα για να εχω ενα οφθαλμολουτρο? :D :D

ΥΓ Εχω μια vosper patrol φτιαμενη και καταχωνιασμενη απο αρχαιοτατων χρονων θα με αναγκασεις να παρατησω τους παγους και να αρχισω τις φθορες

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:12:10 μμ »
Ο λόγος που ποσταρα και εγώ το ιδιο μοντέλο είναι για να φανεί η ποικιλία της δουλειάς μας, των τεχνικών
και της άλλης πρότασης.Και για έναν ακόμα λόγο.........οτί ένα φαινομενικά απλό κιτ και ίσως και όχι τόσο καλό, μπορεί να
μεταμορφωθεί σε ένα πολύ καλό μοντέλο και σε ένα ενδιαφέρον θέμα.............

Χ 10000000000000000 !!! ::icon_thumright::     
Μην ακούω χαζομάρες για κόντρες.......

Εαν χρειαστείς υλικό ή έχεις απορίες πες μου.
Πρόσεχε το Oerlikon,ήταν βαμμένο γκρί,μην το αφήσεις κίτρινο.Θα έλεγα κιόλλας,μήπως το αφαιρούσες.Δεν έχω δει 20άρι πυροβόλο σε κατακίτρινη άκατο,συνήθως η παρουσία του ενός έφερνε την απουσία του άλλου....

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:33:21 μμ »
Φίλε DIM άργησες και ανησύχησα,αλλά ξέχασα είσαι βραδυνός τύπος...... :D
Φίλε είσαι μες στο μυαλό μου,για τις φθορές σκεφτόμουν αρματικού τύπου ξέρεις σαν ποιού(εντάξει όχι τόσο καλές)
Και για το διόραμα που λες το σκέφτηκα αλλά κοιτα δεσμέυσεις που έχω........το συγκεκριμένο σκαφος το 127 επέζησε του
πολέμου και υπηρέτησε και μετα από αυτόν.....και θα ήταν ιεροσυλία να το κάνω κάπου να σαπίζει....
Επίσης έχω υποσχεθεί οτι με την επόμενη δουλειά μου θα επιχειρούσα να παρουσιάσω και κατασκευή θάλασσας....
Και έχω κάνει ίδη το χειρουργείο από τις φιγούρες( θα ποστάρω αργότερα).

Αλλά το σκάφος και γκρι θα είναι και κίτρινο και το ξύλο θα φαίνεται.....και θα το ταράξω στη φθορά και μάχιμο θα το κάνω
όπως αρμόζει σε έναν βετεράνο που ήξερε να πέρνει ζωές αλλα και να σώζει..........

Υ.ΓΜην παρατάς τον πάγο.........δώσε πάγο στο λαό(δεν θέλω να τον παραγγείλω έτοιμο)....και Keep modelling

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:38:11 μμ »
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 03, 2009, 03:59:38 μμ »
Φίλε Mastora η βοήθειά σου θα είναι ανεκτίμητη και θα συμβάλη στην επιτυχία του ''ενχειρήματος''και σε
ευχαριστώ για τα σχόλια που έκανες.
Σε συνομοιλία με κάποιους φίλους μοντελιστέςπριν από κάποιους μηνες και με αφορμή οτι εφτιαχνα το
συγκεκριμένο κιτ μου είπαν να μπω στο modelclub να δω κάποιο που είχε ''παππάδες'' επάνω του.
Το πρώτο λοιπόν μοντέλο που είδα ηταν η δική σου άκατος και ήταν η αφορμή για να γραφτώ και εγώ......απλός έτυχε και είχα και
εγώ το συγκεκριμενο για χρόνια........συμπτωση;Ισως...........

Τώρα για το Οerlikon...... το ξέρω.Το ανέφερα και στον πρόλογο.......θα φτιαχτεί ένα σκάφος που ήταν κιτρινο το 41 και γκρι το 44 απο τις οδηγίες το 127
Τι λες..........;

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 03, 2009, 05:39:16 μμ »
Η δουλειά είναι λίγο πιό μπροστά από τις φωτογραφίες.Σ'αυτες τις δυο φαίνεται το μασκάρισμα στην ύσαλο γραμμή και η χρήση μασκόλ σε επιλεγμένα σημεία.
Ιδη έχω περάσει παρκετίνη τις επιφάνειες,ο πειρασμός να την κάνω ένα ξύλινο σκάφος μεγάλος.
Sorry για τις φωτο είναι στο πρόγραμμα η αγορά ενός τρίποδα.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 03, 2009, 10:29:19 μμ »

Τώρα για το Οerlikon...... το ξέρω.Το ανέφερα και στον πρόλογο.......θα φτιαχτεί ένα σκάφος που ήταν κιτρινο το 41 και γκρι το 44 απο τις οδηγίες το 127
Τι λες..........;

Το θέμα είναι εσύ σε ποιά χρονιά θα την φτιάξεις,το ΄41 ή το ΄44?
Μιας και την έχεις ήδη βάψει κίτρινη,κάνε την στην αρχή του πολέμου και αφαίρεσε το 20άρι.Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αφαιρέσεις και τα δύο παραλληλόγραμμα κουτιά που βρίσκονται κοντά του.
Στην θέση του ,για να καλύψεις και το μερεμέτι, βάλε την σωστική λέμβο,καθώς εκεί την τοποθετούσαν αρχικά. :wink:

Επέτρεψέ μου να σου πω,οτι η φθορά της rescue launch θέλει προσοχή καθώς ήταν ένα ξύλινο σκάφος.Δεν είχε τσίπινγκ,σκουριές και λαδιές.
Η τεχνική που πας να εφαρμόσεις στο πάλιωμά της-με το μασκόλ- είναι λάθος,καθώς δεν φεύγαν φλίδες χρώματος από την φθορά.
Ξεθώριαζε το χρώμα της και άνοιγαν οι αρμοί του ξύλου,κυρίως στο μέσον του σκάφους που χτυπούσε στα κύματα περισσότερο,λόγω της ταχύτητας.
Επίσης κάτω από το γυαλιστερό μαύρο,στην γάστρα,δεν φαινόταν το μαόνι κατευθείαν.Ηταν περασμένο ένα παχύ λευκό χρώμα που στεγανοποιούσε το ξύλο και το προστάτευε.
Αυτά....ότι άλλο θέλεις εδώ είμαι..... 

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 04, 2009, 12:02:28 πμ »
Φίλε Mastora ευχαριστώ για την παρέμβαση.......το ονομά μου είναι c.nemo και
ειδικεύομαι στα ναυάγια......
Δυστυχως δεν γνώριζα για το λευκό ασταρι στεγανοποίησης του ξύλου.
Σε μπέρδεψα λιγο με τα χρώματα του καταστρώματος.

Θα είναι λοιπόν γκρι, η δράση του θα είναι το 44'αλλά θα υπάρχουν ξεφτήσματα του χρώματος και θα
φαίνεται το κίτρινο.

Φθορές σκουριάς θα γίνουν στα μεταλικά αντικείμενα που είναι διασπαρτα στο σκάφος.
Η ''ράχη της φάλαινας'' δεν ηταν μεταλική;

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 04, 2009, 08:53:17 πμ »
Φίλε Mastora ευχαριστώ για την παρέμβαση.......το ονομά μου είναι c.nemo και
ειδικεύομαι στα ναυάγια......
Δυστυχως δεν γνώριζα για το λευκό ασταρι στεγανοποίησης του ξύλου.
Σε μπέρδεψα λιγο με τα χρώματα του καταστρώματος.

Θα είναι λοιπόν γκρι, η δράση του θα είναι το 44'αλλά θα υπάρχουν ξεφτήσματα του χρώματος και θα
φαίνεται το κίτρινο.

Φθορές σκουριάς θα γίνουν στα μεταλικά αντικείμενα που είναι διασπαρτα στο σκάφος.
Η ''ράχη της φάλαινας'' δεν ηταν μεταλική;

Η ράχη ήταν ξύλινη και αυτή. Το σκάφος ήταν ξύλινο μέχρι αηδίας!
Ελάχιστα τα μεταλλικά αντικείμενα επάνω του,ουσιαστικά μόνο το 20άρι,οι αεραγωγοί και μερικοί σωλήνες εδώ κι εκεί - όπως στους πυργίσκους,στη ράχη της καμπίνας και πισω από το 20άρι.

Ορμα της να το ευχαριστηθείς! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 04, 2009, 10:30:08 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εγω θα ελεγα καντο ολο ξυλινο, μετα κιτρινο και αφαιρεσε το κιτρινο απο επιλεγμενα σημεια σαν να ειναι παρατημενο και να σαπιζει  ::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 04, 2009, 04:30:41 μμ »
Φίλε Περικλή σ'ευχαριστώ είχα σκοπό να κάνω κάτι παρόμοιο αλλά μετά την παρέμβαση του φίλου Μastora
τα πράγματα δυσκολεύουν........

Φίλε Μastora σ'ευχαριστ'ω για το κουράγιο νομίζω οτι μπήκα στα βαθιά.......αν έχεις καμιά φωτο θα με βοηθούσες πολύ(έχω βρεί κάποιες αλλά είναι
μακρυνές)Σ'ευχαριστώ και πάλι.......

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 04, 2009, 06:04:25 μμ »
Εδώ μια φωτό της 127 που θέλεις να φτιάξεις

Εδώ κάποιες άλλες

Και εδώ μερικές ιδέες για φθορές και διόραμα.

Απλά,όσον αφορά τις φωτο με τις φθορές,προσοχή,είναι από σκάφη παρατημένα χρόνια,Ενα σκάφος εν ενεργεία ποτέ δεν θα ήταν έτσι!

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 04, 2009, 06:13:12 μμ »

Επίσης έχω υποσχεθεί οτι με την επόμενη δουλειά μου θα επιχειρούσα να παρουσιάσω και κατασκευή θάλασσας....

που είναι οεο; περιμενω το σεμινάριο εναγωνίως....καλή συνέχεια captain ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 04, 2009, 07:04:30 μμ »
φοβερες φωτο ο μαστορας μαστορας  καπετανιε  και οπως βλεπεις υπαρχει λαικη απαιτηση
 (εκτος Θεοφιλου που εκτος λιακαδας και καφε θελει και παραλια)για διοραμα
παρακληση αφηστε λιγο τις χρονολογιες ,και τις λεπτομερειες και δειτε το λιγο καλλιτεχνικα το πραγμα
captain πηρες το πμ?

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 04, 2009, 09:11:58 μμ »
Φίλε salonikie όπως βλέπεις τα κάναμε θάλατα-θάλατα όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημων πρόγονοι......θα πρέπει να κλείσω για λίγο το ρημάδι το p.c.
και να στρωθώ για τα καλά....πρέπει να περιμένει για λίγο η θάλασσα.

Μastora thanks..........α τι μου κάνεις ......το μοντέλο το έχω προχωρήσει περισότερο από το post.....

Φίλε DIM εσύ δίκιο έχεις, εγώ το πήρα στραβά...........η άκατος πρέπει να ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ .........

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 04, 2009, 09:35:07 μμ »
  (εκτος Θεοφιλου που εκτος λιακαδας και καφε θελει και παραλια)για διοραμα

::danseuse:: ::danseuse:: ::cofee_proi:: ::hlioskaytos:: ::danseuse:: ::danseuse:: ...αυτή είναι ζωή , βασικά το θέλω για τη βάση της επόμενης φιγούρας!

Φίλε salonikie όπως βλέπεις τα κάναμε θάλατα-θάλατα όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημων πρόγονοι......θα πρέπει να κλείσω για λίγο το ρημάδι το p.c.
και να στρωθώ για τα καλά....πρέπει να περιμένει για λίγο η θάλασσα.

εγώ γιατί δέν ανησυχώ; ο c.nemo σαν αρχηγός θα βρεί το δρόμο, ξέρω τί θα βγεί

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 04, 2009, 10:47:51 μμ »
Ν'σε καλά φίλε salonikiie..........

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 06, 2009, 06:59:03 μμ »

Παραθέτω αυτή τη φωτογραφία για να σας δείξω σε τι κατάσταση θα ήθελα να είναι η R.A.F.S.R.L

Εδώ έχει περαστεί το μαυρο στο σκάφος Νο85Ηu και έχουν καλυφθεί όλα τα γδαρσίματα του ξύλου που είχαν γίνει
με τη χρήση μασκόλ ......όλη η δουλειά που έγινε για να υπάρχει ξύλο κάτω από το μαύρο θα μείνει μόνο στο θέμα
και όχι στο μοντέλο.....μετά από τη σωστή παρέμβαση του φίλου Mastora......

Oι παρακάτω φωτογραφίες είναι μια μικρή ιστορική παρατυπία(Φίλε Mastora χτύπα αλύπητα)το σκάφος έχει μασκαριστεί
και έχει γίνει στεγνό πινέλο με ασπρο λαδι για να φανούν οι σανίδες κεντρικά του σκάφους...αυτό συνέβαινε μόνο στα παροπλισμένα
σκάφη......εδώ όμως ο πειρασμός ήταν μεγάλος και ......θα επακολουθούσε κι άλλη φθορά στο καταστρωμα ............

Εδώ φαίνεται αυτό που ίδη είχα κάνει όταν πια είχα ποστάρει το θέμα ........χρήση μασκόλ για πρώτη φορά
δύο χέρια παρκετίνη .............ενθουσιασμό για το αποτέλεσμα......δε μου έκανε να το ξαναβάψω σωστα.......

Λοιπόν αυτά για την ώρα χτυπάτε αλύπητα............

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 06, 2009, 10:22:39 μμ »
ΑΨΟΓΟ ::salut:: ::salut:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 06, 2009, 11:39:03 μμ »
Πρώτα από όλα κάπτεν, τα συγχαρητηρια μου για την επιλογή του συγκεκριμένου σκάφους, μιας από τις πλέον αγαπημένες μου εταιρίας (δεν ξεχνώ τα  παιδικά μου χρόνια).  ::eusa_clap::

Και δεύτερον έξοχο χρωμα και φθορά. Να του βάλουμε ρόδες να το βγάλουμε στην στεριά :mrgreen:?

::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 07, 2009, 03:32:09 μμ »
Φιλε Στρατηγέ μου,σ'ευχαριστώ.....στο δικό μου θα βάλουμε ερπύστριες και στα δικά σου γάστρες........θα μπορούσαμε να το κάναουμε.......
ποιός μας σταματάει......;

Tags: