Αποστολέας Θέμα: ΦΙΓΟΥΡΕΣ "ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΕ 1/72  (Αναγνώστηκε 4277 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
ΦΙΓΟΥΡΕΣ "ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΕ 1/72
« στις: Μαΐου 02, 2009, 04:13:48 μμ »
Hello fellow modellers!

Ρε παιδιά, έχω "φάει" τον κόσμο για να βρω φιγούρες πολιτών σε 1/72 και δε γίνεται τίποτα!

Έχω φτιάξει το εξής διοραματάκι στην εν λόγω κλίμακα: Mirage F-1CG, στο προαύλιο του Μουσείου Ιστορίας της Π.Α., στο Τροκαντερό και θέλω να βάλω ένα ζευγάρι να "περπατά" στο πεζοδρόμιο θαυμάζοντας το αεροσκάφος.

Οποιαδήποτε σχετική πληροφορία θα ήταν πολύτιμη...

:shock:
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: ΦΙΓΟΥΡΕΣ "ΠΟΛΙΤΩΝ" ΣΕ 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 02, 2009, 04:21:24 μμ »
    H PREISER έχει πολύ μεγάλη γκάμα πολιτών στην κλίμακα που ζητάς.

Στον Καλφάκη θα βρείς σίγουρα (τις έχω δεί πρόσφατα) καί γενικότερα στα καταστήματα ειδών τρενομοντελισμού.Αν κατεβάσεις από την ιστοσελίδα  της εταιρείας τον κατάλογο της,σίγουρα θα βρείς εκεί αυτό που ζητάς.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 02, 2009, 04:51:17 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο!

Θα επικοινωνήσω τόσο με την Preiser, όσο και με τον Καλφάκη για τα περαιτέρω...

::salut::

The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 02, 2009, 08:25:18 μμ »
Να σε στεναχωρήσω λίγο. Πολίτες με σύγχρονα ρούχα όντως βγάζει στην 1/72 η Preiser, αλλά ο κος Καλφάκης δυστυχώς δεν εισάγει αυτα μοντέλα πολιτών . Πολίτες στην 1/76 βγάζει η Dapol, αλλά αυτή η εταιρία δυστυχώς δεν εισάγεται στην Ελλάδα. Πολίτες στην 1/72 δεν πρόκειται να βρείς σε κανένα τρενάδικο γιατί οι φίλοι μας οι τρενάδες ασχολούνται με 1/87 και κάτω. Εαν ενδιαφέρεσαι να παραγγείλεις από το εξωτερικό, σου συστηνω την preiser και μόνο , καθώς είναι η μόνη που έχει σύγχρονους πολίτες. Η ιστοσελίδα της είναι  :arrow: http://www.preiser-figuren.de/
Απο κει και πέρα,  στην ελληνική αγορά υπάρχουν 2 ακόμα επιλογές του στυλ "στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι":
α) Ενα κιτ με αντιστασιακούς WWII της ceasar, που με κοπίδι και αλχημείες μπορούν να σου αποφέρουν κάποιες φιγουρες. Μία φιγουρα μάλιστα είναι γυναικεία. Στην φωτογραφία που σου παραθέτω η πάνω σειρά των πολιτών είναι της ceaser, η δεύτερη της dapol.
[imgt]http://img242.imageshack.us/img242/4617/getsaeb7.jpg[/imgt]
β) ένα κιτ της nexus που δίνει 3 φιγουρες πολιτών, αυτό της ρωσικής επανάστασης, που με λίγη καλή θέληση θα μπορουσαν να περάσουν και για έλληνες με χειμωνιάτικα ρούχα. Τώρα το εαν θέλεις να βάλεις τον Λένιν και τον Τροτσκι στο Πολεμικό Μουσείο, αυτό επαφίεται στις προσωπικές σου πεποιθήσεις

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 02, 2009, 09:02:10 μμ »
φίλε μου εγώ σου βρήκα μία λύση

http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1162 απο εδώ μπορείς να βάλεις μία γυναίκα και ένα παιδί ή τον άντρα με την βαλίτσα που κοιτάει δεξιά -είναι λίγο old fashioned-
http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1161 απο εδώ κανα εργάτη
http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=947  απο εδώ κανα σκύλο

τώρα που θα τα βρείς αυτά τα κουτιά  ::dontknow::

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 02, 2009, 11:10:57 μμ »
http://www.plasticsoldierreview.com/Review.aspx?id=1162 απο εδώ μπορείς να βάλεις μία γυναίκα και ένα παιδί ή τον άντρα με την βαλίτσα που κοιτάει δεξιά -είναι λίγο old fashioned-
Που μπορείτε να τα βρείτε :?: Ευκολο.
Τα δύο πρώτα λινκ είναι φιγούρες της Dapol, που έχω στην 2η σειρά της φωτογραφίας μου. Κοστίζουν περί τις 5 λίρες έκαστο και πωλούνται σε σακουλάκια. Κουτιά h dapol δεν έχει. Τι το περάσατε  :?: :mrgreen: :mrgreen:Η Dapol βγάζει και παλιά κιτ της Airfix για θέματα τρενων. Εαν λοιπόν γράψετε www.dapol.co.uk θα βρείτε τους διανομείς της (που φυσικά είναι μόνο βρεταννοί τρενάδες  :!: :!:).
Oσο για τους σκύλους, είναι το κιτ της Νικολάι από την σειρά της arctic life, μπορείτε να το βρείτε στην Αθήνα στο supermodel, από όπου το έχω αγοράσει και εγώ...

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 03, 2009, 12:02:51 πμ »
       Πήγαινε στον Καλφάκη καί ψάξε στο πατάρι.

Θα βρείς.  :mrgreen:

Αν όχι,τέρμα 3ης Σεπτεμβρίου στο μαγαζί με τα τραίνα.

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2009, 11:31:49 πμ »
Που μπορείτε να τα βρείτε :?: Ευκολο.
Τα δύο πρώτα λινκ είναι φιγούρες της Dapol, που έχω στην 2η σειρά της φωτογραφίας μου. Κοστίζουν περί τις 5 λίρες έκαστο και πωλούνται σε σακουλάκια. Κουτιά h dapol δεν έχει. Τι το περάσατε  :?: :mrgreen: :mrgreen:Η Dapol βγάζει και παλιά κιτ της Airfix για θέματα τρενων. Εαν λοιπόν γράψετε www.dapol.co.uk θα βρείτε τους διανομείς της (που φυσικά είναι μόνο βρεταννοί τρενάδες  :!: :!:).
Oσο για τους σκύλους, είναι το κιτ της Νικολάι από την σειρά της arctic life, μπορείτε να το βρείτε στην Αθήνα στο supermodel, από όπου το έχω αγοράσει και εγώ...

Πολύ ενημερωμένο σε βλέπω φίλε μου..στην Αθήνα έχετε μεγάλη ποικιλία στη Θεσσαλονίκη δύσκολα τα βρίσκεις μόνο online...πάντως μου κάνει εντύπωση ότι πολύ λίγοι ασχολούνται με φιγούρες 1/72. Υπάρχουν τόσα πολλά θέματα, που μπορείς να κάνεις διοράματα πάνω απο 100 μάχες σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Εγώ έχω αρχίσει το Βατερλώ απο το 2003 και βλέπω να το τελειώνω το...2023  :mrgreen: :mrgreen:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 03, 2009, 01:27:20 μμ »
 ::spam_emoticon::  :arrow: salonikios
Spoiler (hover to show)
::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος grmarine

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 03, 2009, 01:48:44 μμ »
επειδή η κοπελιά μου είναι στην αρχιτεκτονική και φτιάχνουνε μακέτες μπορείς να βρείς γύρω από το πολυτεχνείο σε μαγαζιά που έχουνε υλικά για μακέτες. είχε πάρει το ματι μου σε κάποιο  απο αυτά τα μαγαζιά σε δρόμο παράλληλο της Σόλωνος από την κάτω μεριά της Πατησσίων.

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 03, 2009, 02:13:53 μμ »
φίλε μου ramfighter όντως είστε οργανωμένοι! τα κίτ της matchbox που βλέπω στην 1η φωτό είναι συλλεκτικά απο το 1976 άν δέν κάνω λάθος (έχω τους Γιαπωνέζους που βλέπω και τους Αμερικανούς και είναι με πολύ καλή λεπτομέρεια), όσο για τα περιοδικά Κράνος,Εφοδος κτλ. μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια όπου έπεφτε πολύ διάβασμα!  ::icon_thumright:: ::salut::

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 03, 2009, 02:18:20 μμ »
φίλε μου ramfighter όντως είστε οργανωμένοι! τα κίτ της matchbox που βλέπω στην 1η φωτό είναι συλλεκτικά απο το 1976 άν δέν κάνω λάθος (έχω τους Γιαπωνέζους που βλέπω και τους Αμερικανούς και είναι με πολύ καλή λεπτομέρεια), όσο για τα περιοδικά Κράνος,Εφοδος κτλ. μου θύμισες τα παιδικά μου χρόνια όπου έπεφτε πολύ διάβασμα!  ::icon_thumright:: ::salut::
Kαι κράνος έχουμε, και δράση και μάχη και όλα τ΄αλλα σε ενα παλαιοβιβλιοπωλείο επί της Ιπποκράτους :!: Κατέβα για καφέ άμεσα  ::coffee:: ::coffee:: ::gathering::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 04, 2009, 11:28:57 μμ »
Καλησπέρα πέρα για πέρα!

Οφείλω να σας ευχαριστήσω όλους για τον χρόνο σας.

Όπως θα μαντεύετε, είμαι "φρεσκοεγγεγραμμένος" στην κοινότητα του Modelclub & με ικανοποιεί αφάνταστα να διαπιστώνω ότι υπάρχει "αλληλεγγύη" μεταξύ των μελών του...

Όσο για τις φιγούρες,  θα κάνω μια έρευνα και θα σας ενημερώσω...

::thanx::

The Modelling Sting

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 05, 2009, 09:09:50 μμ »
Nα επιβεβαιώσω ότι στο πατάρι του Καλφάκη δεν υπάρχουν φιγούρες σύγχρονων πολιτών στην κλίμακα 1/72.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 05, 2009, 10:01:22 μμ »
Γεια και χαρά σου Ramfighter!

Εχω την αίσθηση ότι κανένα κατάστημα δεν έχει πολιτικές φιγούρες στην 1/72.

Κάτι άσχετο: το μοντέλο της Italeri, που γράφεις ότι "πρέπει να αγοραστεί" το πήρες; Πρέπει να είναι super...

::lovemodel::

The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 05, 2009, 10:53:36 μμ »

Αν  έχεις τους Γιαπωνέζους της Μάτσμποξ τους κρατάς και τους βάζεις σε...θυρίδα. Δες έτσι από πλάκα πόσο πουλιέται ένα τέτοιο κουτί στο e-bay....

Spoiler (hover to show)

type less model more

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:09:54 μμ »
http://www.reynaulds.com/catalog/dept_366.aspx

Δες τον κωδικό που σου κάνει καί κάνε μιά προσπάθεια εδώ...........

EUROTRENO ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 170 11251 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 8641139       
ΦΑΞ. 210 8610422
e-mail: itriantafyllidis@yahoo.gr www.eurotreno.gr

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:15:37 μμ »

Αν  έχεις τους Γιαπωνέζους της Μάτσμποξ τους κρατάς και τους βάζεις σε...θυρίδα. Δες έτσι από πλάκα πόσο πουλιέται ένα τέτοιο κουτί στο e-bay....

Spoiler (hover to show)

Εχω και τους Γιαπωνέζους και τους Αμερικανούς γίνονται ένα διοραματάκι....μούρλια, αλήθεια πόσο πάνε; μήπως να τους πουλήσω; (έτσι και αλλιώς δέν πρόκειται να κάτσω να τους βάψω :wink:)

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:44:00 μμ »
Αν θες να φτιάξεις διόραμα με γιαπωνέζους πιάσε άλλους (ούτε της ρεβελ γιατί κι αυτοί είναι σπάνιοι και ομοίως ακριβοί). Την  δουλειά σου την κάνεις μια χαρά με αυτούς της Waterloo.
Αμερικάνοι της Ιταλερι είναι μία χαρά...

Spoiler (hover to show)

type less model more

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:23:46 πμ »
 :arrow: michalis20
για να μην μακρυγορούμε, έλα το σάββατο στην συνάντησή μας και θα σε περιμένουν 2 φιγούρες, ένας ανδρας και μιά γυναίκα, ντυμενοι με πολιτικά, και πιασμένοι χέρι -χέρι όπως ζήτησες :!:
Οσο για το μοντέλο που ρώτησες, είναι η Βαλκυρία της Ιταλέρι και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη...
 :arrow: salonikios
Ουτε να το σκέφτεσαι να πειράξεις παλιά ΜATCHBOX. Σου περισσευουν εξηντάευρα  :?: :?: Δόξα τω Θεώ , υπάρχουν γιαπωνέζοι και από άλλες εταιρίες

salonikios

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 06, 2009, 12:35:00 πμ »
Ουτε να το σκέφτεσαι να πειράξεις παλιά ΜATCHBOX. Σου περισσευουν εξηντάευρα  :?: :?: Δόξα τω Θεώ , υπάρχουν γιαπωνέζοι και από άλλες εταιρίες

Συγνώμη Μιχάλη στο χω κάνει το πόστ  ::eusa_wall::, πάντως ρε παιδιά το είδα στο ebay και μου κάνει εντύπωση γιατί είναι τόσο σπάνιοι και κοστίζουν 50-70 ευρώ, εδώ τα έχω εγώ, τα έχει το μαγαζί στην Αθήνα, τα έχει ένας μαγαζάτορας με τον οποίο μίλησα πέρσι και αυτός μου είπε αρχικά ότι έχουν αξία, ποιός ξέρει και πόσοι άλλοι τα έχουν ακόμα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 06, 2009, 01:02:25 πμ »
 :arrow: Ramfighter

Με "έφτιαξες"! Θα προσπαθήσω να έρθω στη συνάντηση όπως και δήποτε!

The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 06, 2009, 02:42:23 μμ »

Συγνώμη Μιχάλη στο χω κάνει το πόστ  ::eusa_wall::, πάντως ρε παιδιά το είδα στο ebay και μου κάνει εντύπωση γιατί είναι τόσο σπάνιοι και κοστίζουν 50-70 ευρώ, εδώ τα έχω εγώ, τα έχει το μαγαζί στην Αθήνα, τα έχει ένας μαγαζάτορας με τον οποίο μίλησα πέρσι και αυτός μου είπε αρχικά ότι έχουν αξία, ποιός ξέρει και πόσοι άλλοι τα έχουν ακόμα...

Φίλε Σαλονικιέ, να τους έχεις ,να τους κρατάς και να τους θαυμάζεις τους Γιαπώνέζους της Matchbox. Οσο  και αν σου προκαλεί εντύπωση το συγκεκριμένο κουτί είναι ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ και αν θυμάμαι καλά το τελευταίο που κυκλοφόρησε η εταιρία στα στρατιωτάκια 1/72 και όχι σε μεγάλες ποσότητες. Η ποιότητα κατασκευής τους ειναι ΑΡΙΣΤΗ ( και μιλάμε για καλούπια 30 χρόνια πίσω...) και υπάρχουν πολλοί που μπαίνουν σε διαδικασία καλουπώματος για τα συγκεκριμένα  στρατιωτάκια...
type less model more

Tags: