Αποστολέας Θέμα: Pz IV AUSF F1(F)  (Αναγνώστηκε 5124 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
Pz IV AUSF F1(F)
« στις: Μαΐου 01, 2009, 12:34:10 μμ »
Το αρματάκι με το βραχυκάνο πυροβόλο των 75mm και τα εκρηκτικά του βλήματα που υπηρέτησε  τόσο στηνν Αφρική όσο και στο ρωσικό μέτωπο. Η παρουσία του ήταν επικούρικη αφήνοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους στο ξαδελφάκι του AUSF F2 με το μακρυκανο 75αρι, παρόλα αυτά αποτέλεσε ένα αξιόπιστο άρμα στα πρώτα χρόνια του πολέμου. Οι εξελίξεις το κατέστησαν στην συνέχεια  obsolete αλλά παρόλα αυτά πήρε μέρος και στο Κουρσκ!

Το συγκεκριμένο αρμα που θα φτιαχτεί ανήκει στην Grossdeutschland και επιχείρησε το καλοκαίρι του 1942 στο Βορονέζ όπου τμήματα της συγεκριμένης μεραρχίας κατέλαβαν την πόλη από τους Σοβιετικούς στις 05 Ιουλίου 1942.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε το πολύ καλό p.e. set της Griffon  με τρεις καρτέλες φωτοχαρακτικά!!! :shock: :shock: :shock: .Ναι , δεν τον γλυτώνω τον οφθαλμιατρο...

Μια αρχική δουλειά με τα p.e. Οι ερπύστριες είναι οι τμημα-τμημα της εταιρίας οι οποίες μπήκαν καλά και μετά βγήκαν σε...δόσεις που δεν ξανακολλούνταν μεταξύ τους :twisted: Γιαυτό και αποφασίστηκε η αντικαταστάση τους με  Friul...

To αρματάκι συναρμολόγημενο με τα p.e του. χωρίς όμως το σκάφος και ο πύργος να έχουν κολληθεί, γιατί εχουμε δουλειά ακόμα.

Ιδού οι φορές που θες νά έχεις χέρια 6χρονου και μυαλό μεγάλου!

Το εργαστήριο-γραφείο. Από το τίποτα...

Συνεχίζεται...
type less model more

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Απ: Pz IV AUSF F1(F)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 01, 2009, 12:41:52 μμ »
Πολύ καλά βγαίνει μέχρι τώρα  ::icon_thumright::
Με τα φωτοχαραγμένα δεν έχεις κι άδικο  :roll:
Αυτές οι Magic Track ερπύστριες της Dragon τελικά περισσότερο μπελάς είναι παρά βοήθεια...
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 01, 2009, 12:53:20 μμ »
Το αγαπημενο μου καλη αρχη και καλα τελειωματα ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 01, 2009, 03:10:49 μμ »
καλά το πας!...ελπίζω να έχω άδικο, αλλά μήπως έχεις βάλει ανάποδα το καπάκι απο το stowage bin (αποθηκευτικός χώρος στο πίσω μέρος του πύργου);;!!...καλή συνέχεια και κυρίως υπομονή;!!

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 01, 2009, 04:03:22 μμ »
καλά το πας!...ελπίζω να έχω άδικο, αλλά μήπως έχεις βάλει ανάποδα το καπάκι απο το stowage bin (αποθηκευτικός χώρος στο πίσω μέρος του πύργου);;!!...καλή συνέχεια και κυρίως υπομονή;!!

Kαλή συνέχεια φίλε μας.. Το καπάκι είναι όντος ανάποδα..  :wink:

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 01, 2009, 04:14:05 μμ »
Πολύ καλό! ʼντε εσύ και ο Nebelwerfer "συναγωνισμό" στο ίδιο αγαπημένο θέμα!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 01, 2009, 05:19:01 μμ »
Πολυ ωραιο μεχρυ τωρα.Heavy metal κατασταση

προσεξε λιγο αυτο που σου ειπαν για το καπακι που ειναι αναποδα
 ::icon_thumright::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 01, 2009, 05:23:51 μμ »
Καλή συνέχεια με αυτό το πανέμορφο άρμα  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 01, 2009, 05:58:17 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
καλή αρχή, και πολύ ωραία δουλειά μέχρι εδώ, τα pz IV  είναι απο τα αγαπημένα μου άρματα, αν και ποτε μεχρι τώρα δεν έχω κάνει 35αρι 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 01, 2009, 06:22:25 μμ »
Στρατηγε μου,  ::salut:: καλη επιτυχια με το αρμα. Το καπακι οντως ειναι αναποδα, αλλα δυο κομματια που καλυπτουν την μηχανη ειναι κολλημενα, η τα εχεις προχειρα, για να ειναι ανοικτα? Και προσεξε, εχεις την θυριδα παρατηρησης  διπλα στην ανοικτη πορτα αναποδα βαλμενη  :? Εχεις και καποια αλλα λαθακια, αλλα και ποιος δεν κανει?.... Να υποθεσω οτι μαλλον βιαζεσαι [ το ιδιο παθαινω κι εγω ].  Εε και το 4αρι εριχνε διατριτηκα βληματα Pzgr 38 που μπορουσε να διατρισει 54mm στα 500m και 49 mm στα 1000 μ.  ::salut:: :
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 01, 2009, 07:20:27 μμ »
Και ενα αλλο λαθακι που προλαβαινεις να διορθωσεις, ειναι η κλειστη πλευρικη πορτα του πυργου, φερε το κομματο με την θυριδα παρατηρησης εξω και το αλλο μεσα για να κλεινει καλα και να μην... μπαζει.... { κανε και ενα κοπο και λιμαρισε λιγο τις χειρολαβες πανω απο τις πορτες του πυργου, εχουν λιγο γρεζι ]   ::salut::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 01, 2009, 08:14:52 μμ »
Παιδιά για το καπάκι τί να πω . Ο p.e. το δίνει όπως το έχω βάλει.

Συνεχίζοντας...

Το αρματάκι βάφθηκε τρία χέρια (αν και δεν το συνηθίζω αυτό) και ΟΧΙ ΜΕ DUNKELGELB το οποίο μπήκε στην παραγωγή το 1943 (βρίσκόμαστε στο 1942). Εκείνη την εποχή το χρώμα που χρησιμοποιούνταν ήταν το RAL 8000 GELBRAUN. Επειδή στην  γκάμα των χρωμάτων μου δεν έχω τέτοιο έκανα τα πειραματα μου και έτσι δημιούργησα μία μίξη desert yellow, dark yellow και brown. Τις δόσεις τις βάζω πάντα με το μάτι και ποτέ μετρώντας σταγόνες ( παλιό κουσούρι και δεν αλλάζει).  Εκανα την ...παραβαση μου και αντί να περάσω  πάνω από το panzergrau το ανοικτό χρώμα, όπως αναφέρουν ΡΗΤΑ οι οδηγίες της Βερμαχτ,  ένανα το αντίθετο. Ετσι το pz grau περάστηκε στην βάση και με απαλό ψέκασμα πάνω από το RAL 8000.  Δυστυχώς λίγο πριν το τέλος ο ΄προδότης αερογράφος έφτυσε και μου τα έκανε σκ.. @@@. Δευτερο χέρι ο Δημητράκης αλλά δεν υπολόγισα σωστά τις χρωματολογίες στο RAL 8000 με αποτέλεσμα το  αρμα να αποκτήσει ένα ...πορτοκαλί χρωμα και να μοιάζει περισσότερο με ολλανδικό ::glossa:: παρά με γερμανικό :oops:.
Τρίτο χέρι και τα καταφέραμε.

Οι φωτό είναι τραβηγμένες με φυσικό φως  για να πάρετε μία ιδέα. Συνεχίζω...

Spoiler (hover to show)

πρώτο χέρι.τα φτυσίματα είναι εμφανή.... :cry:

type less model more

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 01, 2009, 08:44:04 μμ »
Δημητρη συγνωμη αλλα το πισω μερος οπως το βλεπω δεν το εχεις βαλει καλα. εννοω το κοματι που εχει τα συρματοσχοινα. διορθωσε με αν κανω λαθος  ::dontknow::
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 04, 2009, 12:32:34 μμ »
Δημητρη συγνωμη αλλα το πισω μερος οπως το βλεπω δεν το εχεις βαλει καλα. εννοω το κοματι που εχει τα συρματοσχοινα. διορθωσε με αν κανω λαθος  ::dontknow::

Το είδα και το έβγαλα μιας και  το συρματόσχοινο θέλει βάψιμο και θα μπει στο τέλος μαζί με όλα τα περιφερειακά εργαλεία. Ομοίως διορθωσα τα χερούλια από τα γρέζια. Οι πλευρικές θύρες καθώς και αυτή του πολυβολητή θα είναι ανοικτές στην τελική μορφή. Το πρόβλημα μου είναι ότι ξεκόλλησε ένα από τα πίσω πλαινά :twisted: και μου έβγαλε την ψυχή να το φέρω ίσιο ( ίσως να στοκαριστεί απαλά). Λιμάρισα και τους πίσω αεραγωγούς για να πιάνουν καλύτερα.

Η δουλειά βεβαίως συνεχίζεται...

Spoiler (hover to show)
::salut::

type less model more

Αποσυνδεδεμένος anivasgr

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 04, 2009, 02:11:34 μμ »
Φίλτατε Δημήτριε, έχεις πιαστεί με την αγαπημένη μου οικογένεια αρμάτων και το συγκεκριμένο ήθελα να το πάρω και εγώ αλλά τελικά συνέχισα το παλιό κίτ.
Σε οτι αφορά το χρώμα θα έλεγα να ξανακάνεις ένα σβήσιμο με RAL 8000 μιας και προσωπικά εμένα με ξενίζει λίγο το σχέδιο όπως το έχεις κάνει.
Πές μου και κάτι άλλο, βλέπω πολλές τρυπίτσες στη φωτό απο το πάνω μέρος. Κάποιες τις καταλαβαίνω αλλά κάποιες άλλες όχι. Τις έκανες εσύ ή τις έιχε το κίτ ?

Πάντως με τις φθορές και τις σκόνες θα γίνει κούκλα.  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 05, 2009, 12:16:58 πμ »
Στρατηγε μου  ::salut:: μαι και με ρωτησες θ σου πω την γνωμη μου. Μια και τοποθετεις το αρμα καλοκαιρι 42 και εκεινη την εποχη τα βαφανε, με panzer grey, [ σκεψου οτι το F2 με το μακρυκανο 75αρι στο Χαρκοβο φεβρουαριο- Μαρτιο 43 και τα πρωτα νεα Ausf G που πρωτοι παρελαβαν οι LSSAH, Das Reich, Totenkopf ηταν ακομα με panzer grey. ] μηπως πρεπει να αναθεωρησεις την αποψη σου αν πρεπει να κανεις την παραλλαγη που προτεινει η Dragon ? τετοιου ειδους παραλλαγες ....κυκλοφορουσαν την εποχη του Κουρσκ. Το καλο βεβαια με τα γερμανικα αρματα ειναι οτι τα κανεις οπως θελεις απλα εγω λεω την γνωμη μου. Και απο οτι εριξα μια ματια στο υπεροχο βιβλιο για την GROSSDEUTSCHALAND της sguadron / signal αλλα και σε αλλα δεν ειδα κανενα αρμα με διχρωμη παραλαγη. Τωρα που αερογραφος σου :twisted:  σε προδωσε..... σκεψου το  ::noidea::
Πραβινος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 05, 2009, 12:32:16 πμ »
Παντως περι παραλλαγης, το κιτ απεικονιζει ενα αρμα της 5th Panzer Div.Τωρα στο βιβλιο της Squadron για το 4αρι, εχει φωτο με panzer grey και λεπτες γραμμες απο πρασινο dark green, απο ρωσσια το 41-42. [με το διαβολακι  ::evil4::  στον πυργο ]
Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 05, 2009, 09:01:53 πμ »
Παντως περι παραλλαγης, το κιτ απεικονιζει ενα αρμα της 5th Panzer Div.Τωρα στο βιβλιο της Squadron για το 4αρι, εχει φωτο με panzer grey και λεπτες γραμμες απο πρασινο dark green, απο ρωσσια το 41-42. [με το διαβολακι  ::evil4::  στον πυργο ]

ʼγαπητέ Dragon  σε έχω τσεκάρει και είσαι διαβασμένος από ιστορία :wink:. Το συγκεκριμένο βιβλίο το έχω, αλλά πήγα κατευθείαν σε αυτά των Pz IV και το παρέλειψα :oops: Στο θέμα της παραλλαγής δεν έχεις άδικο, ειδικά το  42 που η Lutwaffe  είχε το απόλυτο πάνω χέρι στους ουρανούς ίσως να ήταν και αχρείαστη. Ασε με λίγο να το ψάξω και το πολυ πολύ να γυρίσει όλο σε pz grau με τις λεπτές γραμμες και το διαβολάκι :twisted:

Πές μου και κάτι άλλο, βλέπω πολλές τρυπίτσες στη φωτό απο το πάνω μέρος. Κάποιες τις καταλαβαίνω αλλά κάποιες άλλες όχι. Τις έκανες εσύ ή τις έιχε το κίτ ?

Ανίβα μου, η Dragon έχει καλά και κακά σαν εταιρία. Εκτιμώ προσωπικά την υπερλεπτομέρεια που δίνει στα κιτ ( έστω και αν τελικά καταναλώνω τριπλάσιο χρόνο στην κατασκευή) και βεβαίως με όλα αυτά που δίνει και δεν ...χρησιμοποιούνται ( στο Κιτ υπάρχει και το ....μακρύκανο πυροβόλο :o) μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί χάος. Ετσι οι περισσευούμενες που εντοπίστηκαν ήδη ψιλοστοκαρίστηκαν. Για το θέμα του χρώματος, πιθανώς θα γίνει μία αλλαγή σχεδιών με όσα προτείνει ο φίλος Dragon.

Ευχαριστώ και τους δύο για το ενδιαφέρον και συνεχίστε κι εσείς την πολύ καλή δουλειά σας...

type less model more

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 05, 2009, 11:42:52 πμ »
Αυτό θα πει μοντελισμός και ιστορία, πολύ καλή δουλειά, άντε τώρα  γουος στιπινγκ κτλ
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 06, 2009, 08:20:30 μμ »
Οι απαντήσεις στο θέμα καμουφλάζ το καλοκαίρι του 1942 βρέθηκαν! Συγκεκριμένα στο βιβλίο panzer color camouflage of the German Panzer Forces 1939-45 (εκδόσεις Squadron/Signal) στην σελίδα 25 αναφέρεται  ότι "μετα την λήξη του πρωτου χειμωνα τα πάντσερ και τα οχήματα γενικά αρχισαν να ξαναβάφονται με τα προηγούμενα χρωματα τους και ειδικά με primer το γκρι. Παρόλα αυτα οι φωτογραφίες οχημάτων  την άνοιξη και το καλοκαιρι εκείνης της χρονιάς δείχνουν την εφαρμογή και άλλων χρωμάτων, κυρίως το σκουρο πράσινο και το καφεκίτρινο στα οποία είχαν ήδη κάνει χρωματικούς πειραματισμούς  προπολεμικά. Μάλιστα στους διοικητές των μονάδων είχε δωθεί μία κάποια ελευθερία στην εφαρμογή χρωμάτων. Σαν αποτέλεσμα αυτού τα χρώματα που χρησιμοποιούσαν οι  μεραρχίες πάντσερ που επιχειρούσαν κυρίως στην νότια πλευρά της χώρας να μοιάζουν αρκετά με αυτά του DAK!!! Αλλωστε το έδαφος και τα χρωματα του, έμοιαζαν πάρα πολυ με το αντίστοιχο της Αφρικής και έτσι ήταν φυσιολογική η συμβατότητα χρωμάτων δύο τελείως διαφορετικών σχηματισμών!  Μάλιστα πρεπει να τονιστεί ότι λόγω των αυξανόμενων απωλειών αρμάτων στο ρωσικό έδαφος, πολλά οχηματα και πάντσερ αρχισαν να προμηθεύονται τα τροπικά χρωματα που αρχικά προορίζονταν για το dak  ( gelbbraun, graugrun,braun, grau). Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διευρύνεται πιό πολύ το χάος με τις χρωματικές παραλλαγές στα δύο μέτωπα." (σ.σ. ελεύθερη μετάφραση )

type less model more

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 06, 2009, 10:42:35 μμ »
ΣΤΡΑΤΗΓΕ κανε οτι στη Γαλλια παρακαμψη και αποφασισε γρηγορα
θα τελειωσουν οι μαχες και θα ειμαστε στο βαφειο ακομα αποφασισαμε με τα παιδια να το βαψουμε
επι τοπου και να συνεχισουμε ο χανς ειχε μια ιδεα και με τα χρωματα που ειχαμε αυτοσχεδιασαμε λιγο
παρ οτι ο Γιοχαν λεει οτι στο μελλον οσοι αναπαραστησουν τα αρματα μας θα ειναι color-victims
εγω δεν το πιστευω αλλα ουτε θα φαω και καμμια επειδη τα fs δεν ταιριαζουν με τα χωματα εδω

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 06, 2009, 10:52:58 μμ »
Την πήρα την απόφαση μου και συνεχιζω με τα χρώματα που έχω. Απλά θέλω να κάνω ένα σβυσιματάκι  και λίγο ξάνοιγμα πριν προχωρήσω να βάλω φίλτρα. Μην ανυσηχείτε , σήμερα ρέκλαρα λίγο (έχει και Τσ.Λ.) :mrgreen: από αυρίο ανάβουν οι αερογράφοι ( και τα πινέλα) :lol:

type less model more

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 07, 2009, 02:48:08 μμ »
Εχω 3 F φιαγμενα ενα κοντοκανο βαμμενο Desert Yellow στην ερημο, ενα μακρυκανο Panzer grey και μεγαλες κιλιδες Dark Yellow καπου στο κουρσκ , και τα δυο απο Ιταλερι..... και τωρα προσφατα εκανα το μακρυκανο απο την Dragon [ Γιατι ειναι γ.....το ] το εβαψα για ερημο μ εpanzer grey και απο πανω  Dark yellow . Ειπαμε, εχουμε επιλογες  :mrgreen:

Πραβινος Δημητριος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 24, 2009, 02:51:13 μμ »
To τεσσάρακι συνεχίζεται αλλά δυστυχώς προέκυψαν θέματα, κυρίως λόγω απροσεξίας, τα οποία προσπάθησα να καλύψω, όσο το δυνατόν περισσότερο.  Το χρώμα αρχικά. Επειδή η διχρωμία που πρότεινα αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, το έψαξα ακόμα περισσότερο το πράγμα.  Λοιπόν το 1942 το χρώμα μου ( γκρι και μουσταρδί) δεν εφαρμόζονταν, ή να το γράφω καλύτερα δεν υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα που να το αποδεικνύουν. Πού το βρήκε η Dragon και το προτείνει, αποτελεί απορία μου. Έτσι πήγα στα γνωστά μονοπάτια, δηλαδή pz grau  με olivgrun η οποία ήταν διχρωμία που εφάρμοζαν τα γερμανικά άρματα στις ένδοξες μέρες του blitzkrieg...
To ατύχημα.  Όπως φαίνεται στις φωτό το πέρασμα με pz grau  έδωσε μία ...γκλος μορφή στο άρμα! ʼστα να πάνε δηλαδή... :cry: Μία λύση θα ήταν το φορνέτ, αλλά με τόσα p.e.πάνω ... Έτσι πήρα την απόφαση να το πάω ως το τέλος και να ελπίζω ότι με τις σκόνες και το ματ βερνίκι ίσως η κατάσταση να δείξει καλύτερη.  Έτσι περάστηκε το πράσινο πάνω από το γκρι, μπήκε παρκετίνη, σήματα  (Gross Deutschland) και στην συνέχεια έκανα φίλτρο με burnt sienna (λάδι). Λόγω... σκότους όμως  (γκρι βασικό) η δουλειά δεν έδειχνε και αποφάσισα να ανοίξω κι άλλο τα φίλτρα, χρησιμοποιώντας διάφορα χρώματα στα λάδια (κυρίως σε πράσινους καφέ τόνους) σε τέτοιο σημείο που δεν θυμάμαι ποια ακριβώς μπήκαν  πάνω! Οι φωτό μου σταματάνε στο πριν το wash στάδιο. 

Το κάψιμο και οι φθορά στο καζανάκι έγιναν με κάπως ...διαφορετικό τρόπο από τα συνηθισμένα. Στην ουσία έκανα μία μίξη λαδιών copper και paynes gray

Οι  μεταλλικές ερπύστριες  κολλήθηκαν και είναι έτοιμες για μπάνιο. Το υγρό που χρησιμοποιώ το προμηθεύθηκα από φίλο χρυσοχόο  και έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το Blacken it.

Αραίωση με νερό και περιμένω 24 ώρες. Το αποτέλεσμα φθοράς είναι εντυπωσιακό.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 24, 2009, 02:58:27 μμ »
το θέμα του υγρού που χρησιμοποιησες απο τον φίλο σου τον χρυσοχόο μην το προσπερνας έτσι!...στοιχεία θέλουμε!...τύπος , είδος , προμηθευτής κλπ!!!...

Tags: