Αποστολέας Θέμα: M-113A2 Academy (Ελληνικο) 1/35 και M1A1 Abrams AFV Series 1/35  (Αναγνώστηκε 2024 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikos hondrogiannis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: μπραχαμες
M-113A2 Academy (Ελληνικο) 1/35 και M1A1 Abrams AFV Series 1/35
« στις: Απριλίου 29, 2009, 06:33:27 μμ »
Παιδια να και μερικες φωτο απο δυο νεα μοντελα που ετοιμαζω,προσεχως θα μπουν και αλλες φωτο οταν θα ειναι τελειωμενα.
Στο m 113 ,βαφω για πρωτη φορα με αερογραφο διπλης... :)

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Απ: m 113 a2-academy(ελληνικο) 1/35 και m1a1 abrams-afv series 1/35
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 29, 2009, 09:10:04 μμ »
Νομίζω ότι χρειάζεσαι μια προσπάθεια ακόμα για τις φθορές στο Abraams. Κάπου έχει πιάσει κάπου όχι, και θέλει μια ομογενοποιήση το όλον... Το παπάκι είναι Ελληνικό?

• Scale 1/144
  • *
Απ: m 113 a2-academy(ελληνικο) 1/35 και m1a1 abrams-afv series 1/35
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 29, 2009, 09:35:46 μμ »
Το παπι ειναι ελληνικο οντως,αλλα οπως ειπα κανενα απο τα δυο δεν εχει τελειωσει,το μεν παπακι μολις περαστηκε με γυαλιστερο βερνικι ,στο δε <<αμερικανακι>> εχουν μπει χαλκομανιες και εχει δεχτει ενα χερι wash απο raw umber και μαυρο ματ αραιωμενα και επεται συνεχεια....Και τα δυο κιτ ειναι απευθειας απο το κουτι με μερικες δικες μου προσθηκες!!! :wink:

• Scale 1/144
  • *
Απ: M113A2-Academy (Ελληνικο) 1/35 και M1A1 Abrams-AFV series 1/35
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 30, 2009, 09:20:01 μμ »
Παιδια θα ηθελα τη βοηθεια σας για το πως θα πρεπει να βαψω τις ερπυστριες στο abrams,τι χρωμα δηλαδη...αν ξερει κανεις ας βοηθησει.

Αποσυνδεδεμένος kall1966

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 30, 2009, 10:27:29 μμ »
Φίλε Νίκο

Για το wash, προσπάθησε την επόμενη φορά να αραιώσεις την σωστή ποσότητα  νεφτίνης ή white spirit με το αντίστοιχο λάδι. Προτίμησε το διαλυτικό που προτείνει η κάθε εταιρία που φτιάχνει λάδια.Επίσης προτού απλώσεις  το λάδι στη βαμμένη και βερνικωμένη επιφάνεια (γυαλιστερό ή ημιγυαλιστερό βερνίκι) σκούπησε το πινέλο σου 1,2 φορές στην πλευρά του δοχείου που χρησιμοποιείς για για την αραίωση. Σκοπός είναι το πινέλο να είναι ''νωτισμένο''  και όχι ''μουσκεμένο'' με το λάδι. Επίσης μπορείς πριν άπλώσεις το λάδι να ωωτίσεις λίγο την επιφάνεια με whitw spirit, για να ακολουθήσει το λάδι τις εγχάρακτες λεπτομέρειες. Πριν εφαρμόσεις επίσης το wash, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις φίλτρα (1% λάδι ,99%διαλυτικό) σε διαφορετικές αποχρώσεις του γαιώδους που χρησιμοποίησες για το Abrams. Θα εκπλαγείς με την αποτελεσματικότητά τους, και με το πόσο καλά θα ομογενοποιήσουν την επιφάνεια σου (φτιάξτα μόνος σου με χρώματα σμάλτου ή λάδια και διαλυτικό. Υπάρχουν και έτοιμες προαραιωμένες αποχρώσεις από τον Μιγκ).

Ελπίζω να βοήθησα κάπως. Οι προσπάθειες σου είναι πολύ καλές. ʼντε και στα επόμενα. ::eusa_clap:: ::salut:: ::icon_thumright::
Νίκος Χατζής

Ενασχολήσεις:  μουσική, μοντελισμός,διάβασμα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 30, 2009, 11:47:41 μμ »
::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 01, 2009, 02:07:13 πμ »
μπραβο Νικολα για τις ερπυστριες δεν ξερω(απο συγχρονα δεν εχω ιδεα ) αν δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο χρωμα καποιο σκουρο μεταλλικο φανταζομαι
Για το wash εχουν δικιο τα παιδια αλλα διορθωνεται και τωρα αν βεβαια το βασικο χρωμα ειναι ΑΚΡΥΛΙΚΟ!!!!!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΥΛΙΚΟ με ενα φαρδυ πινελο περνα ολο το μοντελο (τριψε σχεδον με το πινελο)white spirit επιμονα ωστε το καφε να φυγει απο εκει που ειναι συσωρευμενο
και να παει στις εσοχες κατοπιν περνα τις μεγαλες επιφανειες με ενα νοτισμενο στο διαλυτικο χαρτομαντηλο να ξαναφωτισουν και αστο να στεγνωσει
κατοπιν ακολουθησε τα του kall1966 και οπου δεν σου αρεσει καθαριζε με χαρτομαντηλο καθετα για να δημιουργηθουν ισως και τρεξιματα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 23, 2009, 10:34:34 μμ »
Παιδια μετα απο ενα διαστημα απουσιας επεστρεψα δριμυτερος  ::salut::και με εχει πιασει μια εκρηξη δημιουργιας θα ελεγα προσπαθωντας να κερδισω τα χρονια απουσιας μου απο το χωρο του μοντελισμου :mrgreen:...λοιπον να που εχω φτασει μεχρι τωρα και θελω αυστηρη κριτικη :twisted: για να γινω καλυτερος και να μαθω απο τα λαθη μου,θα ποσταρω και αλλα θεματα και για αυτα ισχυει το ιδιο.... :wink,ακομα ομως δεν ειναι ετοιμα τα παρακατω,θα μπουν περισοτερες σκονες mig(θελω να μου πειτε αν το παρακανα με το weathering) και θα φιξαριστουν καλυτερα οι ερπυστριες,το ιδιο ισχυει και για τα αλλα που θα ποσταρω.

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 24, 2009, 01:35:58 πμ »
Νίκο μου κατα την ταπεινη μου γνώμη εχεις υπερβάλει παρα πολυ με τις φθορες.
Ο χρυσός κανονας ειναι λιγοτερο παρα περισσοτερο
Για το Αbrams θα σου προτεινα να δοκιμάσεις σκονες σε αποχρωση sand .Περνα ολο το αρμα σαν να κανεις στεγνο
πινέλο μηπως και καταφερεις να  κανεις ηπιοτερο το αποτελεσμα.
Για το Μ113 το θεωρω δυσκολοτερο λογω της παραλλαγης.
Δεν ξερω αν εχεις ψεκασει καποιο βερνικι απο κατω ετσι ωστε να αφαιρεσεις τις εντονες φθορες.
Νικο δεν θελω να σε αποθαρυνω, στην πορεια θα γινεσαι ολο και καλυτερος.
 :D :D :D

Tags: