Αποστολέας Θέμα: F-14A Bombcat VF-154 1/48...ACADEMY  (Αναγνώστηκε 21961 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Thessaloniki
Απ: F-14A Bombcat VF-154 1/48...ACADEMY
« Απάντηση #100 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 06:27:33 μμ »
nasos79 ->
Μάστορα άσε τα αρματικά, ζουζούνι φτιάχνεις όχι αλυσοπρίονο. Ψέκασέ το ένα αραιό 125 πάνω από το μαύρο όπως το έχεις και πιστεύω θα είσαι OK, θα ταιριάζει και με το 145. Αν επιμένεις τόσο, δοκίμασε και το αρματόφιλτρο... δεν έχω άποψη περί αποτελέσματος. Όπως και να έχει, όρμα του και στέλνε φωτό ::salut::

Γ.

Edit: ωραίος ο felix με το 37031 ::icon_thumright::
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #101 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 06:57:31 μμ »
Γιάννη, το 125 θέλει μασκάρισμα, αυτό είναι το πρόβλημά μου. Και δεν με τρελαίνει η ιδέα να μασκάρω αντίστροφα κυρίως την επιφάνεια του ρύγχους, τώρα που είναι βαμμένη. Όλο και κάποια "τριχούλα" θα μείνει ξεμασκαρισμένη και θα φαίνεται στο τέλος.

Λοιπόν, τώρα είμαστε εδώ:

Πωπω, σαν άρμα το 'χω κάνει! Σα να μου φαίνεται ότι του ταιριάζει γάντι το φιλτράκι! :P

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #102 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:04:55 μμ »
 :shock: Δεν είναι κι άσχημο... pas mal, pas mal... OK το αφήνω στην κρίση σου μάστορα 8)
Keep modeling, θα σκίσει ο γατούλης ::salut::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #103 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:17:43 μμ »
Πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα έως τώρα.
Όπως έκανες το preshading, κάνε με πολύ αραιωμένο μαύρο / γκρι τα βασικά panels στην μαύρη περιοχή, και θα είσαι τούμπανο!!!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #104 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:32:45 μμ »
Διονύση μου, σε ευχαριστώ.
Λέω να σταματήσω τα πειράματα κάπου εδώ. Θα πούμε ότι οι μαύρες περιοχές είναι φρεσκοβαμμένες. :P

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #105 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:42:55 μμ »
Διονύση μου, σε ευχαριστώ.
Λέω να σταματήσω τα πειράματα κάπου εδώ. Θα πούμε ότι οι μαύρες περιοχές είναι φρεσκοβαμμένες. :P

Το ίδιο εφέ χωρίς ρίσκο, με ξηρό παστέλ γκρι και πινέλο, μετά το τελευταίο ματ βερνίκι, στο τέλος της κατασκευής.
Αν δεν πετύχει, καθαρίζεις με μία μπατονέτα με λίγο νεράκι, και ξανά...
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #106 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:45:52 μμ »
Σωστά... Αυτό μπορεί και να το δοκιμάσω. Προς το παρόν όμως, θα το αφήσω να στεγνώσει έτσι όπως είναι και θα αποφασίσω αν θα το ξαναβάψω. Το "φίλτρο" μπορεί να δίνει από μακριά την εντύπωση του γκρι, αλλά από κοντά φαίνεται κόκκος.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #107 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:48:15 μμ »
Εμενα μ'αρεσει και μαλιστα πολυ. Πιστευω ειναι ενταξει η αποχρωση  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #108 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:53:48 μμ »
Να πω κι εγώ την αμαρτία μου όντως δεν φαίνεται μαύρο κατράμι. Νομίζω είναι πετυχημένο και ενδέχεται να πέσαμε σε τελειομανή naso79 που τα μετράει με κανα φωτόμετρο και βγάζει RGB "ώπα, εδώ το blue θέλει 168 μονάδες και είμαστε στις 165..." ::eusa_whistle::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #109 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 07:56:57 μμ »
Ναι ρε man! Πραγματικά είναι μια χαρά! Αν δεν ήταν, να είσαι σίγουρος θα στο έλεγα  :lol: :lol: :lol:
Keep walking!
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #110 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 08:32:34 μμ »
Αστο έτσι όπως είναι Νάσο! Μια χαρά είναι!

Αποσυνδεδεμένος vagelis207

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πατρα
« Απάντηση #111 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 08:38:07 μμ »
Μαματο!!!!!!!!!!!!!!!!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #112 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 08:41:01 μμ »
μπα !!!δεν μου αρεσει πετα το στα σκουπιδια!!!! :mrgreen: :mrgreen:

μια χαρα ειναι ρε συ νασο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

αλλα τωρα θελει το μπαλωμα της ζωης του!!! :shock: :shock: :shock:

και μπολικη μπιχλα!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #113 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 08:45:39 μμ »
Χαχαχα!!!  :lol:

Σας ευχαριστώ όλους παιδιά για τα σχόλιά σας! Το φωτόμετρο είχε πολλή πλάκα.

Λοιπόν, απόψε στεγνώνουμε. Αύριο στο φως της μέρας θα σας δείξω τι εννοώ και θα καταλάβετε (ή να μη σας δείξω καλύτερα; χαχαχα... :P ), οπότε μετά θα το ξανασυζητήσουμε λιγάκι για τις τελικές γνώμες.

Πάω να ετοιμάσω το bbq (διότι ο σωστός μοντελιστής κάνει και σωστά σκηνικά όταν έχει μπάλα, χεχεχε...  :wink: )

Αποσυνδεδεμένος ΛΕΥΤΕΡΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γερακας
« Απάντηση #114 στις: Νοεμβρίου 24, 2009, 09:01:17 μμ »
βαλτο διπλα στο BBQ και ετσι θα πιασει μπιχλα χωρις καθολου προσπαθεια!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #115 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 01:26:45 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #116 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 08:17:25 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πολυ ομορφη δουλεια !!!!

::icon_thumright::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #117 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 09:33:20 πμ »
Περικλή, ελπίζω να μιλάς για τις σεφταλιές μου.  :wink: Όντως έγινε κορυφαία δουλειά χτες, χεχεχε... (μπάλα δεν είδαμε πάντως)

Λοιπόν, δείτε το λόγο για τον οποίο θέλω να τα ξαναβάψω... Very close inspection reveals this:

Όπως είπα, το "φίλτρο" δεν έδωσε ενιαίο χρώμα, αλλά μικρούς κόκκους γκρι, που ναι μεν από απόσταση δίνουν τη σωστή εντύπωση, από κοντά όμως χτυπάει άσχημα. Οπότε το αφήνω ακόμα ένα 24-ωρο να στεγνώσει εντελώς, να μην έχω ντράβαλα με το μασκάρισμα των φωτισμάτων/ξεθωριασμάτων και μετά το ξαναβάφω και θα προσπαθήσω η απόχρωση να βγει ίδια, αφού μου λέτε όλοι ότι είναι σωστή.

Till then...  ::salut::

Υ.Γ. Λευτέρη και λοιποί εγκληματίες του μοντελισμού, ετοιμαστείτε να μου δώσετε αναλυτικές εξηγήσεις για το πώς θα κάνω τα μπαλώματα. Προς το παρόν έχω σκεφτεί μασκάρισμα τις ενώσεις των panels και στεγνό πινέλο, ώστε να αναπαραστήσω το βάψιμο των ακμών με αντιδιαβρωτικό, μετά την αφαίρεση/επανατοποθέτηση για συντήρηση.
Επίσης, με έχουν "αναστατώσει" οι εξής φωτογραφίες:

και αναρωτιέμαι πώς μπορεί κανείς να δώσει τόσο μπιχλιάρικο εφέ...
Τέλος, βλέπω σημάδια απ' την κίνηση της πτέρυγας στο σημείο της άρθρωσης. Αυτά δεν τα έχω δει σε κανένα μοντέλο... Είναι ίσως υπερβολικό να ζητάω να τα κάνω; Αν όχι, πώωωωωωωως γίνονται;  :D

Καλημέρα σας!

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #118 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 10:16:25 πμ »
nasos79 ->
Λοιπόν πάμε από την αρχή και ας βοηθήσουν και οι συνάδελφοι.
Ψεκάζοντας από μακριά, προφανώς είχες πολλή διασπορά και το χρώμα στέγνωνε πριν φτάσει στην επιφάνεια του μοντέλου. Η πρότασή μου: άφησε τα αρματόφιλτρα για τους husqvarnάδες, κάνε ένα κουράγιο και μάσκαρε, ψέκασε κανονικά το σωστό χρώμα που σε ικανοποιεί (είτε 2 χέρια 125 είτε μαύρο "σπασμένο" με λίγο άσπρο) και αναπαύσου στις δάφνες του νικητή.
Οι φωτογραφίες των γατούληδων είναι πολύ όμορφες  ::love7:: ::love7::
Για αυτό το είδος μπίχλας, μου έχει δουλέψει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ η μαύρη λαδομπογιά χωρίς υπερβολική αραίωση. Ως εξής: Σφραγίζεις το "καθαρό" με παρκετίνη ή καλύτερα ακρυλικό βερνίκι και το αφήνεις να στεγνώσει ΚΑΛΑ. 1-2 μέρες οπωσδήποτε αν μιλάμε για παρκετίνη. Απλώνεις το λάδι με πινέλο και το δουλεύεις όση ώρα θέλεις να πάει εκεί που θέλεις. Το δύσκολο είναι να το αφαιρέσεις, αλλά με τόση μπίχλα που θέλεις δεν θα χρειαστεί. Μπορείς να επιστρέψεις με πινέλο βουτηγμένο σε white spirit ή διαλυτικό σε όποια σημεία θελήσεις να βελτιώσεις. Για τα σημάδια από την κίνηση των πτερύγων στους αρμούς, πιθανώς με μια μικρή σπάτουλα και σταθερό χέρι να μπορεί να σου τα αποδώσει η λαδομπογιά.
Ελπίζω να βοήθησα λίγο.

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #119 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 10:47:48 πμ »
Βοήθησες ΠΑΡΑ πολύ!!! :)

Θα επιστρέψω με καινούριες φωτογραφίες απ' το φρεσκοβαμμένο tomcat, γιατί όντως, έτσι δεν μπορεί να μείνει! :)

Ευχαριστώ και για τη διαδικασία με το λάδι... Αν και τη φοβάμαι λιγάκι, θα τη δοκιμάσω.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 11:00:42 πμ »
Μάστορα μην φοβάσαι τίποτα. Αν έχεις σφραγίσει, το λάδι δεν θα πειράξει τη δουλειά και θα σου βρωμίσει καταπληκτικά (καταπληκτική βρωμιά - μόνο σε μοντελοφόρουμ περνάνε τέτοια οξύμωρα σχήματα...). Για να το συνηθίσεις, βάψε ένα πρόχειρο άχρηστο κομμάτι, βερνίκωσε και κάνε μια δοκιμή να δεις πόση αραίωση χρειάζεσαι και τι συμπεριφορά έχει με το πινέλο σου ::icon_thumright::
Δώσε γατούλη στον λαό ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γ.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #121 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 04:12:12 μμ »

Να σας πω την αλήθεια μου, μου φαίνεται πολύ ανοιχτό και μάλιστα το σκούρυνα με μαύρο το 125, δεν το ψέκασα όπως ήταν. Όπως και να 'χει τώρα, αυτό είναι. Δεν το ξαναπειράζω, τέρμα.
Ο Ορέστης μου έχει πει ότι με τα βερνίκια σκουραίνουν και λίγο τα χρώματα, οπότε ό,τι έγινε-έγινε. Τέλος μ' αυτά.

Μία άχρηστη πληροφορία: Τα κάθετα σταθερά ξεκολλήθηκαν για να βαφτούν. Δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχω σωστά τις καμπύλες τους στη βάση και θα χαλούσα το υπόλοιπο αεροπλάνο. Έτσι τα ξεκόλλησα και θα κολληθούν ξανά προσεκτικά, αφού στεγνώσουν.

Μάστορα μην φοβάσαι τίποτα. Αν έχεις σφραγίσει, το λάδι δεν θα πειράξει τη δουλειά και θα σου βρωμίσει καταπληκτικά (καταπληκτική βρωμιά - μόνο σε μοντελοφόρουμ περνάνε τέτοια οξύμωρα σχήματα...). Για να το συνηθίσεις, βάψε ένα πρόχειρο άχρηστο κομμάτι, βερνίκωσε και κάνε μια δοκιμή να δεις πόση αραίωση χρειάζεσαι και τι συμπεριφορά έχει με το πινέλο σου ::icon_thumright::
Δώσε γατούλη στον λαό ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γ.

Γιάννη μου, έχω πολύ πικρή εμπειρία από wash και έχω ξενερώσει απίστευτα. Έχω πετάξει 2 μοντέλα που είχα "σφραγίσει" με παρκετίνη ενώ σε ένα τρίτο ευτυχώς το πρόλαβα στο τσακ (ελάχιστη φθορά στο χρώμα) και το έκανα με ακρυλικό βερνίκι. Ακόμα και αυτό όμως, το φοβάμαι πολύ.
Πρόσφατα, μετά από προτροπή του Λευτέρη αν θυμάμαι καλά, πήρα διαλυτικό της Humbrol, για να δοκιμάσω να σκουπίζω το wash λαδιού, πάντα μετά από βερνίκι βέβαια. Θα το δούμε και αυτό, ελπίζω να μην κλάψουμε.
Αναμονή στεγνώματος...

Ευχαριστώ.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος phantomakias

• DUM SPIRO MODELARUM MODELARUM ERGO SUM
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • PHANTOM PHOREVER / ...ΟΛΑ HAFif
« Απάντηση #122 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 04:44:03 μμ »
Λοιπον νασο καταρχην το σκ.γκρι ειναι μια χαρα  ::icon_thumright::
Τωρα για το Wash
1ον περνας ακρυλικο βερνικι (gloss Gunze) και washαρεις αφοβα με λαδια
2ον ΔΕΝ περνας ακρυλικο βερνικι και κανεις wash με ΥΔΑΤΟΔΙΑΛΥΤΑ σκουπιζωντας με οινοπνευμα μπλε.
Τοσα χρονια ετσι το κανω και δεν ειχα ποτε προβλημα.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Indy

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #123 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 04:53:25 μμ »
Την έχω πατήσει κι εγώ, αλλά φταίω αποκλειστικά. Διότι πέρασα παρκετίνη πάνω από ΟΧΙ ΚΑΛΑ στεγνωμένο βερνίκι. Όταν πήγα να απλώσω τα λάδια, το βερνίκι είχε ρουφήξει την παρκετίνη (2 χέρια παρακαλώ), δεν είχε στεγνώσει, και σηκώθηκαν βερνίκι και παρκετίνη μαζί. Και μετά σκούπιζα με διαλυτικό 1 βδομάδα μπας και ξεβρωμίσει. Ευτυχώς είχαν στεγνώσει καλά τα σμάλτα, αλλιώς το έβλεπα το F-16 να κάνει την πρώτη και τελευταία του πτήση από το μπαλκόνι.
Συμπέρασμα: πριν από λάδια, 2 χέρια ακρυλικό βερνίκι και 2 μέρες στέγνωμα. Και μετά κάνεις ό,τι θέλεις. Hakuna matata. Έχουν πλάκα τα λάδια, ανταποκρίνονται πολύ καλά στο χειρισμό, δοκίμασε και θα με θυμηθείς :mrgreen:
Παρκετίνη πλέον εμπιστεύομαι πριν από χαλκομανίες και πριν από wash με νερομπογιές (ή ακρυλικά αραιωμένα αν τα δουλεύεις).
Όσο για τον γατούλη, εγώ μια χαρά τον βλέπω και όντως με γυαλιστερό ή σατέν βερνίκι θα σκουρύνει κι άλλο.
Keep modeling!

Γ.

Υ.Γ. Α ωραία με ψιλοεπιβεβαιώνει και ο phantomakias για τα ακρυλικά βερνίκια. Κι εγώ Gunze σπρέι έχω. Respect.
Qui tangit frangatur

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #124 στις: Νοεμβρίου 25, 2009, 05:12:20 μμ »
Έχω ένα gunze που δεν το 'χω δοκιμάσει ακόμα (το πήρα πρόσφατα) και ως τώρα χρησιμοποιώ microscale. Το microscale δεν με έχει προδώσει πάντως ως τώρα. Με την παρκετίνη το πρόλαβα ευτυχώς, όπως είπα, στην περίπτωση του He-162.
Ακρυλικά σωληναρίου galeria δοκίμασα πάνω σε alclad και κατέστρεψα το μοντέλο. Δεν καθάριζαν με τίποτα. --> http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,11028.msg254103.html#msg254103 Ευχαριστώ, αλλά δεν θα το ξανακάνω.

Αύριο λοιπόν αν προλάβω θα ψεκάσω τα βερνικάκια, θα αφεθούν 3-4 μέρες (δεν θα έχω χρόνο για μοντέλα αυτές τις μέρες) να στεγνώσουν καλά και μετά θα το πλακώσω στα wash και τα κόλπα του, να δούμε τι θα βγάλουμε.

Νικόλα, περιμένουμε και τις δικές σου εξελίξεις... Εγώ ειδικά με ιδιαίτερη ανυπομονησία!!!

Tags: