Αποστολέας Θέμα: "COCKPIT ΑΣΤΡΟΜΑΧΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ"  (Αναγνώστηκε 12613 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• "Η Π.Α ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΟΥ"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πάτρα-Μέγαρα
  • "ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ"
"COCKPIT ΑΣΤΡΟΜΑΧΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ"
« στις: Απριλίου 13, 2009, 12:34:28 πμ »
Λόγω δουλειάς ταξιδεύω πολύ & συχνά.
Χτές ήμουν στον Αγ. Κύρικο της Ικαρίας, όπου έκπληκτος διαπίστωσα την παρουσία ενός παλαίμαχου Αστρομαχητή στο λιμάνι της μικρής αυτής πόλης.......
Πιό συγκεκριμένα, ενός cockpit απο τον Αστρομαχητή.......
Δέν θα έλεγα ότι ήταν & στην καλύτερη κατάσταση, το αντίθετο μάλιστα όπως θα δείτε και στίς φώτο που παραθέτω.....
Ρώτησα έναν ψαρά για το ιστορικό του εν λόγω cockpit, & μου είπε ότι το είχαν φέρει για την Ικαριάδα, αλλα ξέμεινε στο λιμάνι & θα μπορούσα να πώ ότι
"καννιβαλίστηκε" κυριολεκτικά...!!!!!
'Αλλωστε μην ξεχνάμε οτι ζούμε στην Ελλάδα & είναι συνήθες φαινόμενο να βλέπεις σε κακά χάλια αεροπορικούς "θησαυρούς"....!!!!
Προσπάθησα, μάταια όμως να βρώ κάτι που θα μου δήλωνε την ταυτότητα του συγκεκριμένου αφους, όπως s/n κτλ.
Όποιος απο σας γνωρίζει κάτι περισσότερο για το εν λόγω cockpit, θα ήταν πάρα πολυ ενδιαφέρον να το μοιραστεί μαζί μας.....
Παραθέτω & μερικές φώτο πoυ τράβηξα χτές.......

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: "COCKPIT ΑΣΤΡΟΜΑΧΗΤΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ"
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:36:52 πμ »
οριστε χαλια :evil: αντι να το δωσουν σε καποιο ιδιωτη λατρη της αεροπορικης ιδεας και της Π.Α τα πετανε στο δρομο :roll:

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:50:21 πμ »
Έτσι ακριβώς φίλε " Viper "......Δεν το δίνανε σε έναν άνθρωπο που θα το προσέξει & θα το συντηρήσει για πάντα?
Είναι κρίμα κι άδικο να βλέπεις τέτοια κατάντια σε α/φοι που άφησαν την δική τους ιστορία στην Π.Α.
Μόνο που δεν δάκρυσα χτές όταν το είδα έτσι.....  :cry:
Σκέφτηκα ότι κάποτε αυτο το αφος πετούσε πάνω απο την πόλη μου, το σπίτι μου.....!!!!!!!!!!!! :(
ΑΙΣΧΟΣ στους υπεύθυνους.................. :x :x

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:22:59 πμ »
Eγω πιστευω οτι δεν το γδυσαν οι ντοπιοι ,αλλα επισκεπτες αθηναιοι βαρεμενοι μοντελιστες ,,,γιατι ολοι οι μοντελιστες θελουν ενα κομματι απο καποιο αφος ,της ΠΑ ,και γιαυτο λοιπον ας μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας ,αρκετοι απο δω μεσα ,εχουν στην κατοχη κομματια απο οπλικα συστηματα .........

Ειναι πολυ ασχημο παντως να συναντας τετοιες εικονες.Σχετικα με τα λαφυρα που λες-εκτος απο ενα εκτινασσομενο καθισμα για το γραφειο-ολα τα λεφτα-δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο ως αξιο κατοχης...

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:32:45 πμ »
Για το καθισμα ,αν το βρηκε σε εκποιηση στρατιωτικου υλικου ας το κανει οτι θελει ,,,και εγω θα ηθελα ενα πυργο απο Μ-48 ,στο σπιτη μου αλλα δεν γινεται , να τα κανουμε ολα μνημεια,,,,
Αλλα ολα ειναι θεμα ΠΑΙΔΕΙΑΣ,κατι που στην Ελλαδα κανεις δεν εχει και φταιμε ολοι μας ,γι αυτο πηγε μοντελιστε και αφηστε τα F-104 να αναπαυονται στο Ακτιο

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:57:54 πμ »
Φίλε μου Kookooniaw μην είσαι απόλυτος....
Επειδή τυγχάνει να έχω δει και εγώ από κοντά το συγκεκριμένο "μνημείο" (ο Θεός να το κάνει) νομίζω ότι έχουν και άλλοι ευθύνες, εκτός από τους (όντος) κάφρους που το κατάντησαν έτσι, και μάλιστα μεγαλύτερες....
Αυτοί που το τοποθέτησαν εκεί!
Τι δουλειά έχει εκεί ένα κόκπιτ πολεμικού αεροσκάφους??? Είναι μνημείο??? Δεν νομίζω... δεν υπάρχει ούτε μια πλακέτα που να λέει τι και πως.... οπότε γιατί???
ʼρα δυστυχώς είναι παρατημένο στο έλεος!

Στο ίδιο λιμάνι φαντάζομαι θα πρόσεξες και το υπέροχο μνημείο (γλυπτό) για τον Ίκαρο (αν δεν το έχουν βγάλει λόγο χειμώνα και επειδή διαβρώνετε λόγο των τεράστιων κυμάτων)... Είδες φθορές??? Όχι! Γιατί??? Ποιος κάφρος θα σκαρφαλώσει 5-6 μέτρα για να χαλάσει ένα μνημείο??? ʼρα πάλι λάθος εκείνων που το παράτησαν εκεί εκτεθειμένο!!!!

Τέλος θέλω να μου πεις αν έχεις δει το F104 που φυλάσσετε στον προαύλιο χώρο του πολεμικού μουσείου της Αθήνας.... Στα δικά μου μάτια (άσχετος με αεροσκάφη) ΑΨΟΓΟ!!! Χωρίς φθορές και βανδαλισμούς.... Γιατί??? Γιατί εκεί είναι ο ΣΩΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ να εκτεθεί ένα τέτοιο μνημείο και όχι σε χωράφια, πάρκα, αυλές, λιμάνια.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:09:40 πμ »
Ρε παιδιά, προτείνω ψυχραιμία σε  τιμητές και μη.
Πέρα από την κατάντια του συγκεκριμένου αεροσκάφους η έκθεση του στα φυσικά φαινόμενα αποκαλύπτει ένα άκρως ενδιαφέρων βάψιμο κάτω από την ξεθωριασμένη βιετνάμ με το γνωστό μπλε γκρι της ΠΑ. Είναι γνωστό ότι φόρεσε αυτή την παραλλαγή αλλά πρώτη φορά την  βλέπω σε φωτογραφία εκτός εκείνης που κυκλοφορεί από κάποιο περιοδικό.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:20:55 πμ »
Δεν θα πάρω θέση στο θέμα που θίξατε...
Το συγκεκριμένο,μου κάνει περισσότερο για πρώην Ολλανδικό,ή Γερμανικό...
Γιατί αυτά είχαν την splinter παραλλαγή με γκρι και πράσινο.
Επίσης το κόψιμο της παραλλαγής με το κάτω χρώμα είναι στην μέση της ατράκτου,αποδεικνύει το αληθές!
Επίσης το κάθισμα C-2 απ όσο ξέρω δεν το φορούσαν τα Γερμανικά!
Το φορούσαν όμως τα Ολλανδικά όταν ήρθαν και για κάποιο διάστημα,πριν αλλαχτούν με MK-7!
Επίσης μιας και τα Ολλανδικά ήταν ελάχιστα (12 νομίζω),να θεωρήσω ότι το συγκεκριμένο ή είναι κάποιο απ τα 12 που είχε ελάχιστες ώρες πτήσης,ή κάποιο που ήρθε μαζί με τα υπόλοιπα Ολλανδικά,ως ανταλλακτικά ή ως εκπαιδευτικό υλικό...?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:21:48 πμ »
Στο εξωτερικο ομως σε μια χωρα οπως η Αγγλια  ,εχουν παιδεια και συμπεριφερονται στην ιστορια τους οπως πρεπει ,εδω στην Ελλαδα , δεν υπαρχει παιδεια ,και γι αυτο φταινε και οι γονεις αλλα και το σχολειο ,,μην ψαχνεις ευθυνες ,,,γιατι αυτος που εγδυσε για αναμνηστικα το Φ-104 ,κλεβει την εφορια ,δεν χτυπαει εισητηριο στα ΜΜΜ,οδηγαει μεθυσμενος,περναει με κοκκινο ,προσπαθει με βυσμα να μπει στο Δημοσιο , η να διεκπαιρεωσει μια δουλεια του ,για αυτο λοιπον να ζητας αλλου ευθυνες

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:32:01 πμ »
Ρε παιδιά, προτείνω ψυχραιμία σε  τιμητές και μη.
Πέρα από την κατάντια του συγκεκριμένου αεροσκάφους η έκθεση του στα φυσικά φαινόμενα αποκαλύπτει ένα άκρως ενδιαφέρων βάψιμο κάτω από την ξεθωριασμένη βιετνάμ με το γνωστό μπλε γκρι της ΠΑ. Είναι γνωστό ότι φόρεσε αυτή την παραλλαγή αλλά πρώτη φορά την  βλέπω σε φωτογραφία εκτός εκείνης που κυκλοφορεί από κάποιο περιοδικό.
Κώστα το μπλε γκρι που υποτίθεται έχει θεωρηθεί ότι βάφτηκαν κάποια F-104,ήταν στην ουσία το μπλε-γκρι του Γερμανικού Ναυτικού!
Οταν πρωτοπαραλάβαμε από Γερμανία και Ολλανδία τα μεταχειρισμένα f-104,αυτά ήταν βαμμένα με τα χρώματα που υπηρετούσαν μέχρι τότε!
Μιλάμε για την γνωστή γκρι-πράσινη παραλλαγή (Norm72  http://www.jpsmodell.de/dc/draw/f104g_n72.jpg ) και την μονόχρωμη γκρι του Ναυτικού!(Norm76  http://www.jpsmodell.de/dc/draw/n76mff104g.jpg )
Παρέμειναν δε με αυτά τα χρώματα μέχρι και την επόμενη μεγάλη επιθεώρηση που βάφτηκαν φυσικά με την Βιετνάμ!
Σε μερικές περιπτώσεις επίσης,όπως μαρτυρούν φωτογραφίες,ήρθαν μερικά Γερμανικά αεροσκάφη που πρόσφατα είχαν βαφτεί με την σχετικά νέα Norm83
http://www.jpsmodell.de/dc/draw/n83_f104g.jpg
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:34:02 πμ »
Βρε Καρατζιδη,μια κουβεντα ειπε ο ramfighter και τον κατεστησες λησταρχο...νταβελη :o
κατα πρωτον,γιατι δεν ηρεμεις? κατα δευτερον,γιατι δε χρησιμοποιεις πιο κοσμιες εκφρασεις?

Ωστε γαιδουρια :o τελικα ο ντοπιος πλυθησμος της Ικαριας!!! ΟΛΟΙ ??? καμια εξαιρεση???.... :roll:

Και σε αυτο το τοπικ δινεις ρεσιταλ..... :arrow: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,502.msg236760.html#msg236760
"αγραμματοι Καραγκιοζηδες" και..."κλικαδοροι"  οι ανθρωποι της 113 ΠΜ λοιπον!! και μπορει να συμφωνω οτι διεπραξαν καποιοι ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος πανω στα αεροπλανα αυτα, αλλα ο τροπος σου ειναι απαραδεκτος.

Μεχρι και πορνο δημοσιευες προχθες κ. Καρατζιδη προς τερψιν των οφθαλμων μας ,μονο που ξεχασες πως εδω μας διαβαζουν και μικρα παιδακια,κι αν εσενα σε αφηνει αδιαφορο αυτο το ειδος χιουμορ (χιουμορ το ειπες...) εμενα με προσβαλει και με φερνει σε δυσκολη θεση σαν διαχειριστη οταν ο οποιοσδηποτε πατερας διαπιστωσει πως αντι για μοντελα το παιδι του βλεπει αιδοία και πορνοσταρ επειδη εσυ εισαι ο αντρας, ο καραμπουζουκλης, ο ντερμπετερης. ::eusa_clap::

Εδω βεβαια να πουμε πως ο λογαριασμος Kookooniaw ειναι ο τεταρτος που δημιουργεις στο φορουμ!

nick karatzides ο πρωτος
Fighting Falcon  ο δευτερος με τον οποιο ησουν ερειστικος για αλλη μια φορα  ::arrowdown::

::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,58.msg231544.html#msg231544
::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,58.msg231554.html#msg231554
::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,58.msg231558.html#msg231558

εκανες μαλιστα και τριτο λογιαρασμο που στον εσβησα αμεσα χωρις να προλαβεις να ποσταρεις....
....και τωρα μας γραφεις με τον τεταρτο  :arrow: Kookooniaw

συνολικα σε μια εβδομαδα 3 account,οχι κι ασχημα :roll: δε πιστευω να σου διεφυγε στους κανονισμους πως απαγορευονται οι διπλοι λογαριασμοι (θα μου πεις εσυ εκανες τετραπλο αρα δε σε πιανει...)

δε θα σου πω να τους....εκατοστησεις γιατι αυτο δε προκειται να συμβει.

Το spam σε ευλογο χρονο θα αφαιρεθει

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:40:33 πμ »
Να το ξαναπώ??? Δεν είναι έκθεμα αυτό βρε παιδιά ούτε καν μνημείο!!!! Τα εκθέματα πάνε στα μουσεία!!! Αλλά φαίνεται τόσο τους ένοιαζε αυτούς που το έβαλαν εκεί.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 13, 2009, 03:44:24 πμ »
Λυπάμαι που το σκέφτομαι αλλά το "κόβω" παιδιά οτι πάει για scrap (παραγωγή υλικού ίσως για "καραβίσια" χρήση)  :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 13, 2009, 09:32:30 πμ »
Δεν ξέρω αλλά εμένα αυτό το κόκπιτ κάτι μου θυμίζει. Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται τη δεκαετία του '80, ότι σε μια κάθετη της Πανεπιστημίου υπήρχε ένα γραφείο της ΠΑ και στη βιτρίνα είχαν ένα κόκπιτ από F-104 ακριβώς όπως αυτό. Μάλιστα ήταν βαμμένο με το ίδιο γαλάζιο χρώμα και είχε τα εθνόσημα στην ίδια λανθασμένη θέση. Δεν ξέρω ούτε τι έγινε το γραφείο της ΠΑ ούτε τι έγινε το κόκπιτ που είχαν εκεί. Δεν μου φαίνεται διόλου παράξενο πάντως να είναι το ίδιο, το οποίο έβαψαν με κάποιο πράσινο από πάνω αλλά με την πάροδο του χρόνου βγήκε στην επιφάνεια το παλιό γαλάζιο.
Εκτός αν υπήρχαν περισσότερα από ένα τέτοια κόκπιτ και δεν το γνωρίζω...

Παρεπιπτόντως, όλο το λέω και όλο το αναβάλλω, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να φωτογραφίσω και τη συλλογή από παρόμοια κόκπιτ που έχει κάποιος Χανιώτης στον κήπο του!!! :shock:
Θα άξιζε η σύγκριση, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι αν αυτός που το παραλαμβάνει έχει μεράκι και (λόγω δουλειάς ή χόμπυ) δεν βλέπει τα αεροπλάνα ως απλά σιδερικά, τελικά το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες...
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 13, 2009, 09:40:03 πμ »
Όπως είπα και στην αρχή, ρώτησα έναν ντόπιο ψαρά για το συγκεκριμένο αφος, & μου είπε ότι προοριζόταν για την Ικαριάδα, αλλά ξέμεινε(!!!) στο λιμάνι & κατέντησε έτσι όπως το βλέπετε......
Εγώ πάντως πιστεύω ότι πρόκειται για πρώην Γερμανικό αφος, γιατι μέσα στο cockpit,υπήρχε μια πλακέτα που εγραφε την λέξη "MARINE",& απ'όσο ξέρουμε η Γερμανία είχε
στο ναυτικό αφοι Starfighter.....
Σε απάντηση στον φίλο τώρα "Nikos Tsitsos" σχετικά με το άλλο μνημείο του Ίκαρου στο λιμάνι, μπορώ να πώ ότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, εκτός απο τους προβολείς στο έδαφος που έλειπαν...!!!!
Πρόσφατα όμως η Π.Α. είχε αναλάβει την συντήρησή του απ'όσο ξέρω.....

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 13, 2009, 12:10:44 μμ »
οριστε χαλια :evil: αντι να το δωσουν σε καποιο ιδιωτη λατρη της αεροπορικης ιδεας και της Π.Α τα πετανε στο δρομο :roll:

Χ1000   :evil: :evil: :evil: :roll: :roll: :roll:
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:36:18 μμ »
Λατρεμένα μου παλιοσίδερα...

Αποσυνδεδεμένος F-104G

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 13, 2009, 01:50:46 μμ »
Μερικές ακόμη.........  ::salut::
Στην φώτο με το ποδωστήριο έχει & μια χλωρίνη(!!!!)................. :shock:

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 13, 2009, 02:09:39 μμ »
Δεν ξέρω αλλά εμένα αυτό το κόκπιτ κάτι μου θυμίζει. Οι παλιότεροι ίσως θυμούνται τη δεκαετία του '80, ότι σε μια κάθετη της Πανεπιστημίου υπήρχε ένα γραφείο της ΠΑ και στη βιτρίνα είχαν ένα κόκπιτ από F-104 ακριβώς όπως αυτό. Μάλιστα ήταν βαμμένο με το ίδιο γαλάζιο χρώμα και είχε τα εθνόσημα στην ίδια λανθασμένη θέση. Δεν ξέρω ούτε τι έγινε το γραφείο της ΠΑ ούτε τι έγινε το κόκπιτ που είχαν εκεί. Δεν μου φαίνεται διόλου παράξενο πάντως να είναι το ίδιο, το οποίο έβαψαν με κάποιο πράσινο από πάνω αλλά με την πάροδο του χρόνου βγήκε στην επιφάνεια το παλιό γαλάζιο.
Εκτός αν υπήρχαν περισσότερα από ένα τέτοια κόκπιτ και δεν το γνωρίζω...

Σε κάθετο της Πανεπιστημίου δεν ήταν παλιότερα το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ (πριν μεταφερθεί στην Σόλωνος);  :?:
Εκεί ήταν το F-104, ή υπήρχε και άλλο γραφείο του ΥΠΕΘΑ (ή της ΠΑ) στο κέντρο;

Παράθεση
Παρεπιπτόντως, όλο το λέω και όλο το αναβάλλω, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να φωτογραφίσω και τη συλλογή από παρόμοια κόκπιτ που έχει κάποιος Χανιώτης στον κήπο του!!! :shock:
Θα άξιζε η σύγκριση, μόνο και μόνο για να διαπιστώσετε ότι αν αυτός που το παραλαμβάνει έχει μεράκι και (λόγω δουλειάς ή χόμπυ) δεν βλέπει τα αεροπλάνα ως απλά σιδερικά, τελικά το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες...

:wink:
Υπέθετα ότι θα είχες πάει προ πολλού για επιτόπου έλεγχο  :D
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος fisherman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
    • http://hafcphotos.cs.net/
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 14, 2009, 08:33:26 πμ »
Μύρωνα τι να σου πω. Μιλάμε για 25 χρόνια πριν. Στην ηλικία που ήμουνα τότε, εμένα το F-104 μου χτυπούσε στο μάτι και κάτι διαφημιστικά φυλλάδια της ΠΑ που είχαν, οπότε με την Αεροπορία το έχω συνδέσει. Δεν αποκλείεται όμως να ήταν του Υπουργείου.

Πάντως όπως μου υπενθύμισε με pm και ένας φίλος, το κόκπιτ στην Πανεπιστημίου είχε διάφανα καλύμματα στα σημεία της ατράκτου που λείπουν σε αυτό της Ικαρίας. ʼλλη μια ένδειξη ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα.
Τώρα για το ποιο α/φ είναι, αν κάποιος ανατρέξει στα άρθρα του Θ. Βρανά για τα αποσυρμένα F-104G στο Ελληνικό (εικάζω) και βρει φωτό από κανένα κουφάρι που να του λείπει το μπροστινό μέρος, ίσως και να βρει την απάντηση. Αν δεν βρει καμία ένδειξη εκεί, τότε δύσκολο να βγει άκρη. Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα το ψάξω καλύτερα...

Spoiler (hover to show)
Γιώργος Ψαρράς

Αποσυνδεδεμένος Sjmygian

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 14, 2009, 10:24:54 πμ »

Spoiler (hover to show)
"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια
--------------------------------------------------
clopy & paste
επειδή και η αντιγραφή θέλει μυαλό

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 08, 2009, 12:21:59 πμ »
Φίλε Σπύρο και λοιποί συνδαιτυμόνες στο Forum,

Όσον αφορά το συγκεκριμένο εμπρόσθιο τμήμα F-104 σίγουρα προέρχεται από α/φος που έφερε πάντα το κάθισμα της Lockheed C2 αυτό αποδεικνύεται από τις ράγες εκτόξευσης οι οποίες είναι μονοκόμματες έως επάνω, έτσι λοιπόν έχουμε δύο υποψηφιότητες: α) τα 40 Καναδικά της αρχικής παρτίδας κατασκευής CANADAIR και β) τα 10 Ολλανδικά κατασκευής FIAT.
ʼρα δεν πρόκειται για Γερμανικό σκάφος, τώρα αν όντος είναι το έκθεμα που υπήρχε στο γραφείο ενημέρωσης κοινού που βρίσκονταν στη γωνία Πανεπιστημίου & Βουκουρεστίου μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για σκάφος από την αρχική παρτίδα (Ίσως κάποιο σκάφος που καταστράφηκε σε ατύχημα στο έδαφος και το ρηναίο τμήμα έμεινε άθικτο και πάντως πριν το 1967 οπότε και ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των C2 με M.B.GQ7) και όχι ολλανδικό διότι εκτίθετο στον εν λόγο χώρο ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του '70 και τα Ολλανδικά παρελήφθησαν Μάιο - Ιούλιο 1982 και τα οποία είναι γνωστό που βρίσκονταν εκτός από το 6684 το οποίο κανιβαλίστηκε για ανταλλακτικά στον ʼραξο (Ίσως και να παίζει με κάποια ερωτηματικά καθώς αυτό το σκάφος δεν εντοπίζεται μέχρι σήμερα).
Τώρα όσον αφορά το αν υπάρχει κάπου η ταυτότητά του ή κατά την αεροπορική ορολογία Data Plate με Serial No., πράγματι υπάρχουν τρία σημεία:
α) Στην επάνω αριστερή γωνία του εμπρόσθιου διαφράγματος πάνω στο οποίο στηρίζεται το ραντάρ. Δύσκολο όμως να το δούμε διότι πρέπει να αφαιρεθεί ο κώνος.
β) Στο πίσω μέρος της αριστερής κονσόλας και πάνω στο όρθιο Panel, πρακτικα στο ύψος του αγκώνα του χειριστή (αν δεν έχει αφαιρεθεί) και
γ) Στο Κάθισμα υπάρχει ακόμη το Data Plate ακριβώς κάτω από κόκκινο προσκέφαλο, βλέπε τρίτη φωτό από τη αρχική σειρά, αν καθαριστή προσεκτικά από τη σκόνη που είναι καλυμμένο θα διαβάσουμε το S/N του καθίσματος το οποίο αποτελείται από δύο νούμερα αυτό του μοντέλου καθώς  και c/n του σκάφους π.χ. S/N 683d/6684     
Έτσι λοιπόν Σπύρο στο επόμενο ταξίδι σου εκεί μπορείς να κάνεις ακόμη μιά προσπάθεια, εκτός και αν υπάρχει κάποιος απ΄εκει να κάνει τη δουλεία.
Ελπίζω με αυτά τα λίγα να διαφώτισα κάπως τη σεβαστή κοινότητα

aetosjm ::iconairforce::

Αποσυνδεδεμένος MicaGR

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: A8hna
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 11, 2009, 03:46:30 μμ »
Κάπως άσχετο αυτό που θα πω.. ΙΣΩΣ!.. Αν κάποιος πραγματικά ενδιαφέρετε δεν νομίζω αν ψάξει να του απαγορεύσουν να το αγοράσει στην κατάσταση που είναι και να το συντηρήσει... στο ebay υπάρχουν πάρα πάρα πολλά ανταλλακτικά που μπορέι να βρει κανείς...

Απ το λίγο που έχω ψάξει για το F1... βρίσκεις πάρα πολλά στο Ιντερνετ!... Από κάθισμα Martin Baker όλες τις σειρές μέχρι ραντάρ HUD κτλ...
Αν λοιπόν κάποιος είναι συναισθηματικά δεμένος και θέλει και μπορεί οικονομικά... τότε πιστεύω ότι είναι εύκολο στην κατάσταση που είναι το συγκεκριμένο έκθεμα να το αγοράσει και να το συντηρήσει...!

Για F-104 έχω βρει πάρα πάρα πολλά στο ebay... ;)
[

"Αμες δε γεσόμεθα, πολλώ κάρρονες"
https://www.facebook.com/Vitrina.Collection

Αποσυνδεδεμένος aetosjm

• Member of Air Britan Scale 1/48
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αετός Μεσσηνίας
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 16, 2009, 09:23:40 μμ »
Σε συνέχεια των όσων αναφέρω πιο πάνω σχετικά με το θέμα έχω να προσθέσω μια ακόμα παρατήρηση η οποία σαφώς υποδηλώνει ότι πρόκειται για πρώην Ολλανδικό σκάφος η τουλάχιστον το κάθισμα C2 που φέρει.

Στο Youtube υπάρχει σχετικό βίντεο.... ::arrowdown::

...από το οποίο προέρχεται η εικόνα πού παραθέτω:

[IMGt]http://i635.photobucket.com/albums/uu71/aetosjm/F-104FWDFuselage_Ikaria.jpg[/imgt]

Στην εικόνα λοιπόν παρατηρούμε οτι στην αριστερή πλευρά υπάρχει ένας προσαρμογέας στο υψος του αγκώνα.
Το εξάρτημα αυτό διαφέρει στα C2 κατασκευής Lockheed, Canadair από αυτά κατασκευής Consortium (Ευρωπαϊκά SABCA, Fiat, MBB κλπ), στα μέν πρώτα είναι μονός και παρέχει το σωλήνα για την φόρμα anti-g ενώ στα δεύτερα είναι διπλός και παρέχει το σωλήνα για την φόρμα anti-g και το σωλήνα για τον αέρα της φόρμας του χειριστού.
Εδώ λοιπόν έχουμε τον διπλό προσαρμογέα και επιπλέον ο βραχίονας που τεντώνει το δίχτυ από ιμάντες (είναι κομμένοι!!!) για την προστασία των χεριών κατά την εκτόξευση είναι βαμμένος κόκκινος πράγμα που συνήθιζαν να κάνουν οι Ολλανδοί.
Νομίζω λοιπόν ότι θα πρέπει να να ψάχνουμε για κάποιο από τα Ολλανδικά και το 6684 παίζει σοβαρά.

aetosjm  ::iconairforce::

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 17, 2009, 01:55:15 πμ »
...το βίντεο που παραθέτεις είναι του κι αυτό του "F-104G:wink:

Tags: f-104