Αποστολέας Θέμα: Απορία για κόλλα (Ξυλοκολα-κρυσταλλιζε)  (Αναγνώστηκε 10211 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
Απορία για κόλλα (Ξυλοκολα-κρυσταλλιζε)
« στις: Μαρτίου 20, 2009, 12:24:14 πμ »
Απορία  :arrow: ξυλόκολλα κρυσταλιζέ (την θέλω για να κολλήσω διαφανή τμήματα) πού βρίσκω, πώς την ζητώ, και τι συσκευασίες και τιμές υπάρχουν;
Ή αν έχετε να προτείνετε κάποια άλλη κόλλα που να μην θαμπώνει τα διαφανή τμήματα.
(Ξέρω ότι υπάρχουν παρόμοια θέματα αλλά δεν βρήκα πληροφορίες για το που τις αγοράζουμε κτλ.)
Ευχαριστώ!
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: Απορία για κόλλα
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 20, 2009, 12:34:22 πμ »
Συμπτωματικα σημερα περασα απο το πρακτικερ για καποια εργαλεια και κολλες-ειχε αρκετα ειδη και ξυλοκολες,οποτε αν δεν βρεις σε μαγαζια με τετοια ειδη πανε μια βολτα απο καποιο πρακτικερ-ολο και κατι θα βρεις! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 20, 2009, 12:52:04 πμ »
 ::thanks_smilie:: φίλε μου θα το ψάξω!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEVE-BEE

• ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- I.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 20, 2009, 08:14:04 πμ »
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ ΩΣ "ΞΥΛΟΚΟΛΛΑ ΚΡΥΣΤΑΛΙΖΕ"ΜΑΡΚΑΣ ΒΙΣΟΝ ή ΑΤLACOL
ΑΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ,ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ"ΑΙΝΣΤΑΙΝ"

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 20, 2009, 01:05:32 μμ »
έχει το πράκτικερ και τις 2 - η μία γράφει επάνω κρυσταλλιζέ - η κρυσταλλιζέ έχει 2 συσκευασίες μισού κιλού και κιλού νομίζω (την απλη την έχει σε μικρότερη συσκευασία). Το μισόκιλο 2κάτι EUR το κιλό 4κάτι EUR. Υπόψην με το μισόκιλο φτιάχνεις καμμιά χιλιάδα μοντέλα και μια δίφυλη ντουλάπα.

Αποσυνδεδεμένος mixalis

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ (ΚΑΛΑΜΑΚΙ)
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 20, 2009, 07:05:21 μμ »
Ειναι απλο.Μπες στο χρωματοπολειο της γειτονια σου,ζητα ATLACOL κρυσταλλιζε. Εγω την αγορασα την περασμενη εβδομαδα 1,80

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 20, 2009, 08:09:23 μμ »
 ::thanx:: παιδιά να 'στε καλά! Ήταν λίγο παιδική η απορία μου, αλλά δεν ήθελα να μπω σε κανά κατάστημα και να με κοιτάνε σαν εξωγήινο με αυτά που θα ζητούσα. :oops: :D

Αποσυνδεδεμένος Markpa

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Norwich
    • Shuttleworth
Απ: Απορία για κόλλα (Ξυλοκολα-κρυσταλλιζε)
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 29, 2009, 11:40:24 μμ »
Έγώ θα σου προτείνω αντίθετα την Durostick D-100, ανεπιφύλακτα. Είναι η μόνη που γίνεται 100% διαφανής όταν στεγνώσει και έχει την μεγαλύτερη κολλητική ικανότητα απο τις υπόλοιπες PVA κόλλες ( Atlacoll, Bison κλπ.) Αυτό που κάνω εγώ είναι να την αραιώσω με λίγο νερό και να την εφαρμόσω με μια οδοντογλυγίδα. Την αφήνω να δράσει για περίπου μια ημέρα αν και θα έχει στεγνώσει πολύ πιο νωρίς, συγκατόντας το διαφανές κομμάτι στην θέση του με χαρτοταινία. Το μόνο πρόβλημα που έχω εντοπίσει μέχρι τώρα είναι ότι αν περάσει εσωτερικά, το χρώμα την αντιθαμβωτικής επιφάνειας θα γίνει γυαλιστερό. Ελπίζω να βοήθησα.
PER ARDUA AD ASTRA

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 30, 2009, 01:02:56 πμ »
 ::thanks_smilie:: Markpa για την βοήθεια  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 30, 2009, 01:08:26 πμ »
Φιλε Markpa εγω χρησιμοποιω την bison το μικρο μπουκαλακι αν την αφησεις λιγο ανοικτη να "πηξει" λιγο κολλαει σε 5 λεπτα και στεγνωνει παρα πολυ γρηγορα τωρα αν την εχεις δοκιμασει και λες οτι η durostick ειναι καλυτερη θα την δοκιμασω επισης καλη φενεται και η ponal οχι σαν την bison ομως
παντως φιλε  tsap καλο ειναι να αγορασεις τη μικρη συσκευασια σε μπουκαλακι και οχι το ταπερ που πιθανον να εχουν στα χρωματοπωλεια της γειτονιας που δεν ειναι ευκολοχρηστα δεν κλεινουν καλα κλπ

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 30, 2009, 01:51:05 πμ »
Έγινε, θα το προσέξω DIM57 ::icon_thumright:: (πάντως τόσες μέρες περνάω έξω από ένα χρωματοπωλείο και όλο το ξεχνάω  :oops: )

Tags: