Σ'αυτό το θέμα σίγουρα θ'ακουστούν πολλές ιδέες, προτάσεις, σχόλια. Εύχομαι στην IPMS να κατορθώσει να τα "φιλτράρει-διυλίσει" σωστά, ώστε να πάει ακόμα πιο πέρα και να κάνει το καλό, καλύτερο. Οπότε παίρνω το θάρρος να καταθέσω κι εγώ κάποιες προσωπικές απόψεις.
1. Όσον αφορά στο θέμα της διάρκειας της έκθεσης, εγώ είμαι οπαδός των αρκετών ημερών. Μια διάρκεια από Σαββατοκύριακο σε Σαββατοκύριακο πιστεύω ότι θα ήταν το τέλειο. Το πρώτο ΣΚ να γίνονται οι παραδόσεις των μοντέλων με "ανοικτές" για παράδοση φυσικά και τις υπόλοιπες ημέρες και μέχρι Πέμπτη. Όλες αυτές τις ημέρες θα υπάρχει ένα καθαρά εκθεσιακό κλίμα με το κοινό να μπορεί να δει και να θαυμάσει τα εκθέματα. Με το κλείσιμο των συμμετοχών και από Παρασκευή να ξεκινά το καθαρά "διαγωνιστικό" μέρος. Επίσης αυτές τις ημέρες της Παρασκευής και του Σαββάτου και αφού πλέον θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα εκθέματα, θα είναι δυνατό ακόμα και για κάποιες ώρες να είναι περιορισμένη η πρόσβαση στο ευρύ κοινό ώστε να γίνουν οι απαραίτητες φωτογραφήσεις, οι κρίσεις των μοντέλων κλπ. Τέλος Κυριακή να γίνονται οι απονομές και να πέφτει η αυλαία.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι εφικτά όλα αυτά, τόσο από τεχνικής απόψεως, (βλέπε χώρος που θα μπορεί να διατεθεί για τόσες ημέρες και φυσικά να υποστηριχθεί) όσο κυριότερα από οικονομικής, (βλέπε κόστος) Κρίνω πάντως όπως προείπα (και κατ'εμέ πάντα) ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα ήταν το ιδεωδέστερο.
2. Για το θέμα της δυνατότητας συμμετοχής μοντέλων εντός ή εκτός συναγωνισμού, αυτή τη στιγμή δεν έχω άποψη καθώς κι εγώ αμφιταλαντεύομαι.
3. Σε συνέχεια του 2 όμως και σχετικά με το θέμα κρίσης των μοντέλων θα συμφωνήσω με την ύπαρξη πολυμελούς επιτροπής, από γνωστά και "αδιαμφησβήτητου" κύρους ονόματα, με εξειδίκευση ανά κατηγορία, όπως βλέπουμε να γίνεται και στις περισσότερες εκδηλώσεις του εξωτερικού. Πιστεύω όμως ότι εφόσον προσεχτεί αυτός ο τομέας θα βοηθήσει και στο να κατασταλάξουν πολλοί για το 2.
4. Η μηχανοργάνωση της έκθεσης συνέβαλε τρομακτικά στην επιτυχία όπως φάνηκε ήδη φέτος, και από όσο γνωρίζω κάποιες ελάχιστες βελτιώσεις σε κυριολεκτικά λεπτομέρειες, απομένουν για να υπάρχει την επόμενη φορά το απόλυτο. Συμφωνώ ότι το pre-registration βοήθησε και πρέπει να δοθεί έμφαση. Απλά και το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ είναι ότι πρέπει να υποστηριχθεί από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
5. Κλείνοντας θα θίξω και το θέμα του να "πέσουν" τα Ελληνικά σύνορα. Πιστεύω ότι με τις κατάλληλες και συντονισμένες ενέργειες, την απαραίτητη διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, εύρεση χορηγών και τρέξιμο και αυτό είναι εφικτό. Σε πρώτο στάδιο και βλέποντας στην προτελευταία έκθεση του "Πηγάσου" να υπάρχουν αρκετές Βαλκανικές συμμετοχές (Βουλγαρία, Σερβία) θα πρότεινα και εφόσον έχει υπάρξει "επαφή" ήδη, να επιχειρηθεί "άνοιγμα" προς τα εκεί και στην συνέχεια και ακόμα πιο πέρα.
Αυτά προς το παρόν, αν σκεφτώ κάτι επιπλέον θα επανέλθω. Απλά ...

βλέποντας μια ιδιαίτερη άνθηση του χόμπυ μας τα τελευταία 2 χρόνια τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά ακόμα θετικότερο και σε όλη την ΥΠΟΛΟΙΠΗ Ελλάδα,

διαπιστώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟΙ άνθρωποι με πραγματική αγάπη γι'αυτό που μας ενώνει
πιστεύω ότι πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΜΕ, για να τα επιτύχουμε όλα αυτά.
Εγώ προσωπικά δηλώνω από τώρα την συμμετοχή μου στην παρέα των "κυανοκράνων-στρουμφακίων" (τους οποίους θαύμασα όσο και ζήλεψα

) για ότι και όπου μπορώ να βοηθήσω.