Αποστολέας Θέμα: 28ος Διαγωνισμός - Εκθεση της IPMS Ελλάδος (2009)  (Αναγνώστηκε 70532 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
πράγματι, πολύ ωραία η αφίσα και η ιδέα για το Best of Show

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Ως μέλος της IPMS εγκρίνω και επαυξάνω για το σκεπτικό της αφίσας, η οποία και μου αρέσει πάρα πολύ.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Μπράβο και στον Τσίτσερο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Πρέπει να είναι η πιο όμορφη αφίσα που έχω δει μέχρι σήμερα αναφορικά με την έκθεση της IPMS.
Τα συγχαρητήρια μου σε όλους όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία της.
Πολύ έξυπνο να παρέχονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα ωράρια της έκθεσης.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μπράβο σε όλους και ιδιαίτερα στον κύριο Τσίτσο για την δημιουργία του.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Τα περι της έκθεσης και στο Ελληνικό τμήμα του armorama (αρμοδρόμιο)

http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=142430&page=1

και στο MIG forum

http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=4285&start=0

ρίξτε τους ματιά άμα βρεθείτε προς τα 'κει

::salut::

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Cybertron
  • Transform, Seek, Attack, Destroy!
  Καταρχήν να ευχηθώ καλή τύχη στους διαγωνιζόμενους και μπράβο σε όσους καταπιάνονται με αυτή την οργάνωση, γιατί καλή  ή κακή έει ΠΟΛΥ δουλειά, οπότε η προσπάθεια και μόνο μετράει.

Τώρα έρχομαι στην ερώτηση μου:

Παραθέτω ένα κομμάτι της προκήρυξης, την οποία διάβασα στο MODEL Expert, και μου δημιούργησε απορία τόσο σε' εμένα, όσο και σε φίλους, ακόμη και δικηγόρους.

Γ. Kριτική Eκθεμάτων

Παράθεση
Γ1. Στην κριτική των μοντέλων συμμετέχουν οι ίδιοι οι διαγωνιζόμενοι ανά ομάδα κατηγοριών με μυστική ψηφοφορία επί ειδικού δελτίου που θα προμηθεύεται από την γραμματεία κατά την παράδοση των μοντέλων. Τα δελτία θεωρούνται έγκυρα μόνον όταν φέρουν τη σφραγίδα του συλλόγου.

Γ1.1 Κάθε συμμετέχων δικαιούται μία ψήφο ανά κατηγορία εκθεμάτων, στην ομάδα κατηγοριών και στην αντίστοιχη κλάση ( «Π», «Ε» ή «Ν» ) στην οποία συμμετέχει. Πχ. εάν διαγωνίζεται με φιγούρα στην κλάση «Ν», δικαιούται να ψηφίσει σε όλες τις κατηγορίες της 4ης ομάδας κατηγοριών, δηλαδή των φιγούρων, στην ίδια κλάση «Ν» κ.ο.κ.

Γ1.2 Οι πεπειραμένοι «Π» δικαιούνται να ψηφίζουν και για τις υπόλοιπες κλάσεις (δηλ. «Ε», «Ν» , «Απλών» και την κλάση  Βελτιωμένων) της ομάδας κατηγοριών - κατηγορίας  στην οποία (-ες) συμμετέχουν .

Γ1.3 Είναι ευνόητο ότι οι διαγωνιζόμενοι δεν μπορούν να ψηφίσουν το δικό τους μοντέλο. Σ' αυτήν την περίπτωση το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο.

Γ1.4    Τα δελτία ψηφοφορίας θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009 στις 19:00

Οι παράγραφοι Γ1 (μυστική ψηφοφορία) και Γ1.3 δεν γίνεται να ικανοποιηθούν ταυτόχρονα. Πως μπορώ να αποκλείσω κάποιον από το να ψηφίσει τον εαυτό του εφόσον έχει μυστική ψήφο, ή πώς γίνεται να ξέρω ότι ο Skywarp ψήφισε τον ευατό του για να τον αποκλείσω χωρίς να άρεται η μυστικότητα?

Αυτό το ρωταω γιατί μου έκανε τεράστια εντύπωση η αντίθεση.

Αν μπορούσε να με διαφωτίσει κάποιος, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.

Ευχαριστώ πολύ!

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Η κάθε συμμετοχή μοντέλου αποκτάει ένα μοναδικό αριθμό κατά την είσοδο στην έκθεση.

Αν φέρεις 2 μοντέλα και τα περάσεις από την γραμματεία την ίδια στιγμή θα έχεις π.χ. τα  Νο 0125 και Νο 0126.

Αυτα τα νούμερα καταγράφονται όχι μόνο στο χαρτί με το οποίο θα πάρεις πίσω τα κιτ αλλά και στο ψηφοδέλτιο... Είναι μάλιστα "σβησμένα" με μια κάθετο.. που σημαίνει ότι δεν ψηφίζεις αυτα!!!

Αν τώρα πας και ψηφίσεις π.χ. το Νο 0125 ενώ από πάνω είναι εμφανώς σβησμένο τότε η ψήφος ακυρώνετε.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
  Επομένως, εφόσον ο Skywarp έχει το 0125, ξέρω ότι το ψηφοδέλτιο που έχει σβησμένη αυτή την επιλογή είναι του Skywarp άρα η ψήφος του παύει να είναι μυστική.

Διότι μυστική είναι η ψήφος όταν δεν την ξέρει  ΟΥΤΕ η εφορευτική επιτροπή.

Αυτό που περιγράφεις είναι ονομαστική ψηφοφορία. Απλώς η μάζα των ψηφοφόρων δεν γνωρίζει ποιος ψήφισε τί, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ονομαστική

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
  Επομένως, εφόσον ο Skywarp έχει το 0125, ξέρω ότι το ψηφοδέλτιο που έχει σβησμένη αυτή την επιλογή είναι του Skywarp άρα η ψήφος του παύει να είναι μυστική.

Διότι μυστική είναι η ψήφος όταν δεν την ξέρει  ΟΥΤΕ η εφορευτική επιτροπή.

Αυτό που περιγράφεις είναι ονομαστική ψηφοφορία. Απλώς η μάζα των ψηφοφόρων δεν γνωρίζει ποιος ψήφισε τί, αλλά δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι ονομαστική

Έχεις δίκιο ότι η ψήφος είναι ονομαστική και όχι μυστική αλλά νομίζω ότι δεν είναι και κανένα κρατικό μυστικό ασφαλείας!!!! Πολλές φορές η ψηφοφορία είναι τόσο φανερή που γίνετε από παρέες όλοι μαζί!!!!!

Τι νομίζεις ότι μπορεί να αλλάξει αν η εφορευτική επιτροπή "ξέρει" ότι ο Skywarp ψήφισε το τάδε ή το δείνα μοντέλο???
ʼσε που δεν μπαίνει καν στον κόπο να δει ποιος είναι ο Mr. Νο 0125 & 0126.
Οι αριθμοί μπαίνουν καθαρά για τους λόγους που είπαμε πιο πάνω (αυτοψήφιση).

Υ/Γ: Τώρα που το ξανασκέφτομαι ούτε ονομαστική μπορείς να την πεις την ψηφοφορία... γιατί στην ονομαστική όλο το κοινό ακούει - βλέπει την ψήφο σου... ενώ εδώ αν θες μπορείς να την κρατήσεις μυστική...τουλάχιστον από το υπόλοιπο κοινό.

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *

Όπως σου είπα και στην αρχή, δεν πρόκειται να συμμετάσχω για να έχω κάποιο ειδικό συμφέρον για το πώς είναι η ψήφος.

Απλώς επειδή έχω μάθει ότι οι γκρίνιες ξεκινάνε όταν κάτι στραβώσει και όχι όταν όλα πάνε καλά, ήθελα από περιέργεια να ρωτήσω πώς θα εξασφαλίζονταν και οι δύο προϋποθέσεις.

Ο λόγος που ρωτάω είναι ότο θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να μάθει ο Nikos ότι ο  Skywarp δεν τον στήριξε παρόλο που του το υποσχέθηκε, να του γκρινιάξει κλπ....

Δεν επιθυμώ να θίξω κανέναν, γι' αυτο κι έβαλα εμάς τους δύο ως παράδειγμα, αλλά επισήμανα ότι υπάρχει ως ενδεχόμενο.

Καλή επιτυχία στην έκθεση!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Αν δεν του του πει μόνος του, δεν θα το μάθει γιατί και η γραμματεία δεν θα του το πει... Και επειδή φέτος υπεύθυνος στη γραμματεία είμαι εγώ, και πλέον τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά(όχι η ψήφος, αλλά η καταχώρηση των συμμετεχόντων και των συμμετοχών), σε αυτά δε θα έχει πρόσβαση κανένας, έξω από το ΔΣ, και όσους βοηθούν στη γραμματεία. Συνεπώς είναι αντιμετωπίσιμο το θέμα. Τώρα εάν παρ' ελπίδα κάποιος μου αποδείξει, ότι ξέρει τις ψήφους των υπολοίπων, μετά την ψηφοφορία σε ένα σεβαστό αριθμό ψήφων, οπότε με πείθει ότι έχει δει τα αποτελέσματα, η παραίτησή μου θα είναι στη διάθεση του ΔΣ, αυτοστιγμή...

Ο Γ.Γραμματέας της IPMS-Hellas.

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
Παιδιά ηρεμία.

Σε έκθεση θα κατέβουμε, όχι σε ...προεκλογικό αγώνα ::glossa::

type less model more

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Μα δε βλέπω να αρπάχθηκε κανένας, άρα ήρεμοι είμαστε... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
Φαίνεται ότι προηγούμενες κατάστάσεις όπου αρπάχτηκε κόσμος μας έκαναν επιφυλακτικούς.

Εγώ απλώς διατύπωσα μια ερώτηση και πήρα την απάντησή μου.

Αν δεν δινόταν στους συμμετέχοντες η δυνατότητα να ψηφίσουν, ή να μπορούσαν να ψηφίσουν στις κατηγορίες που δεν συμμετέχουν, δεν θα είχε περισσότερη πλάκα?

Αυτό εξασφαλίζει άμεσα και το κριτήριο της αισθητικής, γιατί δεν θα κρίνουν με μέτρο τις άπειρες γνώσεις πάνω στη λεπτομέρεια ένός θέματος αλλά μόνο με την αισθητική εντύπωση που θα δημιουργεί ένα μοντέλο. Επίσης, δεν θα υπάρχει το φαινόμενο (υποθετικό πάντα) να μην ψηφιστεί ένα μοντέλο που είναι πολύ καλό για να προμοταριστεί έμεσα η κατασκευή του ψηφίζοντος.

Και το ξαναλέω ότι απλώς διατυπώνω απλές σκέψεις, όπως αν ημασταν μαζεμένοι για καφεδάκι.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Καλημερα σε όλους
το θεμα απαντηθηκε απο το Νίκο και από τον Κώστα (τον ΓΓ ως αρμόδιο) ως προς το διαδικαστικό
Συνοψίζω:
η ψηφοφορία ειναι μυστική απο το κοινό και με τη συγκεκριμένη διαδικασία εξασφαλίζεται η αποφυγή της "αυτοψήφισης" εκ μερους των συμμετεχόντων.
θεωρητικά, πραγματι υπαρχει η δυνατότητα "ταυτοποίησης" της προέλευσης του καθε ψηφοδελτίου αλλά αφενός δεν υπάρχει χρόνος για κατι τέτοιο, αφετέρου πρόσβαση στα ψηφοδέλτια έχει μονο μια "εξουσιοδοτημένη" ομάδα υπό τον ΓΓ του συλλόγου που ειναι υπεύθυνος για τη διαδικασία και εκ των πραγμάτων εξασφαλίζει τη μη διαρροή.
Εαν καποιος έχει - σε επίπεδο καλοπροαίρετης, θεωρητικής συζητησης - να προτείνει μια ακόμη πιο "μυστική" διαδικασία που να εξασφαλίζει   την πλήρη μυστικοτητα της ψηφοφορίας, ας το κάνει. Οι προτασεις-ιδέες ειναι πάντα ευπρόσδεκτες.
Να υπενθυμισω οτι μιλαμε για μια ψηφοφορία για μοντελα απο τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
Καλά Μοντέλα και Ραντεβού τον Οκτώβρη
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Μπραβο σε ολους που προσπαθουν και θελουν να βοηθησουν.Αν πανε ολα καλα,ξεκιναω απο Γερμανια τις 19,οποτε θα τα πουμε την τεταρτη η πεμπτη με το καλο.
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
 ::arrowred::  Skywarp:   ::icon_thumright:: αυτο που προτείνεις γίνεται ήδη. όλοι ψηφίζουν για το καλύτερο έκθεμα (Best of Show) και το καλυτερο Ελληνικό.

::arrowred:: DjANAS:  ::eusa_clap:: Τάσο με το καλό να έρθεις και να τα πούμε. εννοείται βεβαιαοτι περιμένουμε και μοντέλα. στείλε μου εαν θελεις με μεηλ τις λεπτομέρειες για να γινει το registration εκ των προτέρων για να εισαι ετοιμος οταν έρθεις.

Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Εαν καποιος έχει - σε επίπεδο καλοπροαίρετης, θεωρητικής συζητησης - να προτείνει μια ακόμη πιο "μυστική" διαδικασία που να εξασφαλίζει   την πλήρη μυστικοτητα της ψηφοφορίας, ας το κάνει. Οι προτασεις-ιδέες ειναι πάντα ευπρόσδεκτες.
Να υπενθυμισω οτι μιλαμε για μια ψηφοφορία για μοντελα απο τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
Σ.Σ.

Μια ιδέα που θέτω προς σκέψη και η οποία εξασφαλίζει τη μυστικότητα είναι η εξής:
Ο κάθε διαγωνιζόμενος/ψηφοφόρος να ψηφίζει 2 μοντέλα. Έτσι με δεδομένο ότι κατά 99% η μία ψήφος θα πηγαίνει από όλους στο μοντέλο τους, στην βαθμολογία θα φαίνεται ότι ξεκινάνε όλοι από το +1 και όχι από το μηδέν. Η άλλη ψήφος (που δεν θα μπορεί να είναι στο ίδιο μοντέλο) θα είναι αυτή που θα διαμορφώσει το αποτέλεσμα.
Αν κάποιος κατεβάζει πέρισσότερα από ένα μοντέλα και ψηφίσει και τα δύο δικά του, δεν αλλάζει τίποτα αφού θα τα φέρει στο +1 που θα βρίσκονται όλα.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
Αν και δεν το γράφεις, εννοείς ότι θα μπορεί να ψηφίσει κάποιος το μοντέλο του, οπότε αυτομάτως δεν θα αναγράφεται πάνω στο ψηφοδέλτιο, τι ΔΕΝ μπορεί να ψηφίσει από την κατηγορία που συμμετέχει... Καλό σαν ιδέα, αλλά δεν ξέρω πόσο πρακτικό θα είναι... Και από τη στιγμή που δεν τίθεται, θέμα να προσπαθήσουμε να βρούμε ποιός ψήφισε τι, νομίζω ότι μπορεί απλά να μείνει σαν ενδχόμενο αν ποτέ τεθεί θέμα...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Από την συζήτηση που εκτείνεται στις τελευταίες 2 σελίδες, προκύπτει το παράπλευρο συμπέρασμα οτι η περίφημη ρήση του Κουρμπεντέν περί σημασίας της συμμετοχής και όχι του αποτελέσματος, μπορεί να είχε αντίκρυσμα στα τέλη του 19 αιώνα, δεν έχει όμως καμμιά απήχηση στον 21ο αιώνα μας  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Skywarp

• Scale 1/48
  • *
Αυτό που προτείνει ο Getsa είναι πολύ απλό:

Με δύο ψήφους, ο καθένας θα ψηφίσει έτσι κι αλλιώς το δικό του + κάποιου άλλου. Οπότε. όλα τα μοντέλα θα έχουν μία ψήφο σίγουρη, οπότε αυτό δεν θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Αν μάλιστα δοθεί η δυνατότητα για δύο ψήφους στους συμμετέχοντες και μίας σε αυτούς που δεν έχουν κατεβάσει μοντέλο, τότε δεν αλλοιώνεται και το αποτέλεσμα.

Καλό καλοκαίρι παιδιά!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Από την συζήτηση που εκτείνεται στις τελευταίες 2 σελίδες, προκύπτει το παράπλευρο συμπέρασμα οτι η περίφημη ρήση του Κουρμπεντέν περί σημασίας της συμμετοχής και όχι του αποτελέσματος, μπορεί να είχε αντίκρυσμα στα τέλη του 19 αιώνα, δεν έχει όμως καμμιά απήχηση στον 21ο αιώνα μας  :wink:
Ετσι! Για να μην ξεχνιόμαστε.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
Ετσι! Για να μην ξεχνιόμαστε.
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

+1000 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
 ::sprechende_015::

Στην ιστοσελίδα του συλλόγου,
αναρτηθηκαν οι οδηγίες και τα σχετικά έντυπα για την προεγγραφή των μοντέλων σας στην έκθεση   ::icon_thumright::

::Help2::   http://www.ipms-hellas.gr/01_WhatsNew_frame_GR.htm

::helpsos::   http://www.ipms-hellas.gr/05_Activities_GR.htm

Με τη συγκεκριμένη διαδικασία,
 ::arrowred::  αφενός θα εξοικονομήσετε σημαντικό χρόνο κατα την ημέρα παραλαβής των μοντέλων,

::arrowred::  αφετέρου θα βοηθήσετε την Οργανωτική Επιτροπή της έκθεσης να προετοιμάσει καλύτερα την διευθέτηση του εκθεσιακού χώρου

Καλά Μοντέλα σε όλους   ::painting::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Εισητήρια "κλείστηκαν" - ξενοδοχείο "κρατήθηκε"  ::salut:: ::salut:: Ερχόμαστεεεεεεεεεε (22 - 25/10)  :D :D :D 

Ελααααα οι θεσσαλονικείς να οργανωνόμαστε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Tags: