Αποστολέας Θέμα: Χαζή ερώτηση για κομπρεσέρ  (Αναγνώστηκε 4320 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
Χαζή ερώτηση για κομπρεσέρ
« στις: Ιανουαρίου 27, 2006, 05:05:58 μμ »
Είχα διαβάσει σε ένα site (δε θυμάμαι που), κάποιος που χρησιμοποιούσε αντί για κομπρεσέρ (για τον αερογράφο), ρόδα αυτοκινήτου.
Φούσκωνε λέει τη ρόδα στα 40 psi και με ένα ρυθμιστή πίεσης (regulator ?) έδινε 20 (?) (ή όσο θέλει) για τον αερογράφο και δούλευε έτσι.
Ξέρει κανείς αν μπορεί να γίνει αυτό, δεδομένου ότι μία ρόδα μπορεί να γεμίσει (έστω αργά) με μία φθηνή (6 ) τρόμπα αυτοκινήτου?

Αν είναι χαζομάρα, γελάστε και λήξη θέματος!
Θα προσπαθήσω να βρω πάντως που το είδα.

Κυριάκος

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 27, 2006, 05:50:57 μμ »
Προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά ο φίλος Zimmerman, μας έχει πει ότι το έχει κάνει με σαμπρέλα από φορτηγό... :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 27, 2006, 06:47:58 μμ »
Χε χε καλό! Για 32άρια συνιστώ φουσκωτό ZODIAC 4,5 μέτρα!!
Σοβαρά τώρα δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, με σωστή διαχείρηση μπορεί να δουλέψει!! Μακριά από λακούβες!!

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 27, 2006, 07:06:38 μμ »
Χαχα! Ναι είναι αλήθεια ο Zimmermanidis χρησιμοποίησε αυτού του είδους την καινοτομία ( :lol:  :lol: ) για να βάφει τα μοντέλα του σε εποχές αφραγγίας  :lol: . Πάντως πέρα από τα αστεία, ίσως ακούγεται καλό σαν ιδέα, αλλά η προστασία απο υγρασία και σκόνη είναι μηδαμινή με ένα τέτοιο σύστημα, με συνέπεια βέβαια να μην έχεις απόλυτη ασφάλεια στην διάρκεια των βαψιμάτων. Για να μην πω, πως η πίεση που θα σου παρέχει ίσως να μην είναι αυτή που θα περίμενες. Πάντως μια δοκιμή δεν βλάπτει!!  :D Έαν το επιχειρήσεις, θα θέλαμε να μάθουμε τα αποτελέσματα!! Καλή τύχη σου εύχομαι  :)
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 27, 2006, 07:11:34 μμ »
Geia sou Kiriako, to dokimasa circa 1985 otan protoagorasa to aerografo mou, douleuei entaksei ta prota 5 lepta, alla molis pesei n piesi eite prepei na eisai strong man pou lene  :lol:  n na menei dipla se venzinadiko gia grigores anagemoseis kai htan roda apo imifortigo arketa varia. Poli argotera dokimasa adeia fiali ygraeriou pou doulepse kala, poli kala, alla anagomosi itan provlima pali. To teleuteo mou kolpo itan electric car inflator apo ta prota pou kikloforisan, se ola eiha air trap giati nero evgene mazi me aera kata diastimata opote afisa sto telos tis efeuresis kai agorasa air compresor.

Kind regards,

Kostas.
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 27, 2006, 07:30:25 μμ »
Καλό ακούγετε σαν ιδέα αλλά μάλλον πολύ κακό για το τίποτα!
Δεν νομίζω πως θα είναι και πολύ βολικό

Μια οικονομική λύση που χρησιμοποιώ εδώ και 6-7 χρόνια (δυστυχώς τώρα τελευταία άρχισαν τα προβλήματα*) είναι το απλό μοτεράκι ψυγείου. Όταν δεις πεταμένο ψυγείο κοντά στη γειτονιά σου κατέβα με μια πένσα/κόφτη ένα κατσαβίδι και 2 γερμανοπολύγωνα 8-12. Κόβεις τα σωληνάκια (προσοχή στο φρέον άστο να ξεθυμάνει) ξεβιδώνεις τα μπουλόνια της βάσης και με το κατσαβίδι τα ηλεκτρικά από το σώμα του ψυγείου. Κατά 95% το πρόβλημα των πεταμένων ψυγείων ΔΕΝ είναι στο μοτέρ! Αν είναι στο μοτέρ μάλλον είναι ένα πολύ μικρό εξάρτημα μέσα στα ηλεκτρικά (κάτι σαν ροοστάτης) που καίγεται και κάνει 10 ευρώ το πολύ σε ένα ηλεκτρολογείο. Τα υπόλοιπα είναι πολύ απλά: περίπου 1 μέτρο σωληνάκι υψηλής, ρακοράκια, βαλβίδα ανακούφισης, σωλήνας παροχής για τον αερογράφο και αφυγραντήρας (τα δυο πρώτα από Χαμοστέρνας και τα υπόλοιπα από μοντελομάγαζο).
Έχεις ένα κομπρεσέρ που τουλάχιστον θα κρατήσει μια 5ετία μέχρι να μαζέψεις λεφτά να πάρεις ένα καλό μηχάνημα :wink:

*Μετά από εξαντλητική χρήση (3ωρα και 4ωρα βαψίματα) και με το μοτέρ να φτάνει τους 100  :shock:  βαθμούς Κελσίου επί μια 5ετία άρχισε να φτύνει λάδια οπότε έφτασε η ώρα για καλό μηχάνημα :D  :D  :D

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 27, 2006, 07:35:41 μμ »
Καλή ηδέα.  :idea:  Θα πάρω από το Opel μου την ρεζέρβα , έχω και ένα κομπρεσεράκι σε περίπτωση κλαταρίσματος μια χαρά θα είμαι. Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα.... άμα το σύνδεα με την νιτρομπουκάλα που είχα παλιά.... Jet  :D

Για πέρασμα του βασικού χρώματος, 1ο χέρι, κάνει. Μετά η πίεση είναι φθίνουσα και θα σου σπάσει τα νεύρα αν προσπαθείς να κάνεις καμουφλάζ.
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος kiriakos

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 28, 2006, 06:25:08 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας.

Σκεφτόμουν να πάρω αερογράφο (αν είναι δυνατόν χωρίς κομπρεσέρ) για αδρό βάψιμο (π.χ. γραμμές τρένου, τοίχους κτιρίων, δρόμους κλπ), όπου αφενός δε χρειάζεται λεπτομέρεια και αφετέρου ακολουθεί παλαίωση, οπότε δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις.

Δυστυχώς στο μοντελισμό τρένων χρειάζονται πολλά εργαλεία (ξυλουργικά, για ηλεκτρονικά, για μακέτες) επιπλέον αυτών για την κατασκευή μοντέλων και πρέπει να γίνεται οικονομία σε χρήμα αλλά και χώρο....

Για την ώρα δε βάζω χέρι σε ακριβά μοντέλα τρένων, απλά βάφω γραμμές και φτιάχνω κτίρια οπότε θα δοκιμάσω τη λύση του φθηνού αερογράφου και αργότερα βλέπουμε...

Κυριάκος

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 06, 2006, 11:24:09 πμ »
Μπορεί να δώσει κάποιος περισσότερες οδηγίες πώς φτιάχνεται κομπρεσέρ από μοτέρ ψυγείου?
Βρήκα ένα πεταμένο και λέω να κάνω την απόπειρα...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 06, 2006, 12:34:39 μμ »
Κοίτα εδώ Κωνσταντίνε... Υπάρχει προς τα κάτω ένα link με την κατασκευή... :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 07, 2006, 04:22:35 μμ »
Παράθεση από: melpas1013
Κοίτα εδώ Κωνσταντίνε... Υπάρχει προς τα κάτω ένα link με την κατασκευή... :wink:

Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν μου ανοίγει το link. ... :cry:

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 07, 2006, 05:25:55 μμ »
Παράθεση από: Κωνσταντινος

Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν μου ανοίγει το link. ... :cry:

την εχω αποθηκεύσει σε μορφή pdf τη συγκεκριμένη σελίδα αλλα
δεν την εχω σε αυτο το pc που ειμαι τώρα

δεν ειναι τιποτα
περνεις το μοτέρ το βάζεις στη πρίζα χωρις μετασχηματιστες ενδιάμεσα
(δεν εχει πρόβλημα), αν δουλεύει βγάζει αέρα απο το ενα σωληνάκι
και σου φτάνει η πίεση του τοτε το πάς σε ενα ψυκτικό του
βάζει μια νεροπαγίδα και φτιάχνεις το βύσμα σε ενα μηχανουργειο για να
συνδέσεις τον αερογράφο με τη νεροπαγίδα και εισαι έτοιμος

αν δεν σου φτάνει η πίεση τοτε
υπάρχει και το option να βάλεις και δεξαμενη αέρα, πας σε ενα συνεργείο
που ασχολειτε με φρένα φορτηγών και σου φτιάχνει και αυτο 8)
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Rambo

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 07, 2006, 05:34:25 μμ »
υπάρχει βέβαια και η dragster εκδοση
με δύο μοτέρια πάνω :shock:  :shock:  :lol:  :lol:  :lol:
για μεγαλύτερη παροχή αν θελεις να γλιτώσεις
τη δεξαμενή αέρα
the devil lies in the details

Αποσυνδεδεμένος Αποστολης Τσολης

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γιαννενα (τωρα Ν. Ηλειας)
Περι αερο... παροχεων
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 07, 2006, 09:15:35 μμ »
Μαγκες επειδη μολις διαβασα για τις διαφορες μορφες "προωθητικου" υλικου για αερογραφους, πριν κατι χρονια εβαφα με... το τρακτερ του πατερα μου!!! Ειχε δικια του τρομπα μηχανικη αλλα επειδη κ ο πατερας μου "γκαριζε" γιατι δουλευε με τις ωρες στο ρελαντι κ επειδη δεν βολευει να αγορασω τρακτερ, να το παρκαρω κατω απο την πολυκατοικια κ να τραβηξω σωληνακι ως τον 3ο κ με τους γειτονες να "γκαριζουν" ολοι μαζι για ησυχια πηγα μια βολτα ως τα Alex Pack. Βρηκα αρκετα καλυτερα κ σχεδον στη μιση τιμη απο τα μοντελιστικα. Διαπιστωσα επεισης οτι εχει κ πολλα αλλα εργαλειακια που κανουν τελεια για μοντελισμο οπως ενα μοτερακι με ντιζα κ διαφορα εξαρτηματακια απομημηση του Dremel σχεδον κ πιστυω της ιδιας ποιοτητας κ τιμης... στο 1/4 του αυθεντικου. Ανταλλακτικα ειχα βρει μια φορα Praktiker κ παποτε κ στα Lidl. Αρκετα πργματα εχω βρει κ σε καταστηματα που πουλανε υλικα για τους χρυσοχοους. Μια γυρα σε ολα αυτα δεν πιστευω οτι ειναι ασχημη ιδεα κ μαλλον ανακουφιστικο για την τσεπη ειναι!!!
Mallias...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 08, 2006, 10:00:10 πμ »
Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Θα το δοκιμάσω....

Tags: