Αποστολέας Θέμα: Η Κατασκευή Μοντελου Τέλος. Τώρα Βάψιμο συνέχεια....  (Αναγνώστηκε 3318 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jedisefis1

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Γεια σας 

Είμαι αρκετό καιρό στο φόρουμ διαβάζοντας και παίρνοντας  μοντελιστικές ιδέες από τις συζητήσεις σας.
Μέχρι στιγμής έχω κατασκευάσει αρκετά μοντέλα αλλά με τον πολύ τυπικό τρόπο ακολουθώντας ακριβός τις οδηγίες του manual κάθε μοντέλου από βάψιμο πλευράς .
Σε θέματα τεχνικής κατασκευής του μοντέλου τα πάω καλά (στοκάρισμα , τρίψιμο κτλ.) αλλά στο θέμα βαψίματος θα ήθελα να κάνω ένα βήμα παρακάτω δηλαδή να ξεφύγω από το να τελειώνω το μοντέλο και μετά περνώντας το ένα απλό βάψιμο με τον αερογράφο η το πινέλο και τέλος.
Έχω διαβάσει τις τεχνικές του wash-βερνικιού-ασταρώματοςς κτλ.... Απλά θα ήθελα από κάποιον πιο έμπειρο να μου δήξει μια συστοιχία για το μοντέλο ώστε να βγάλω μια σωστή άκρη .   πχ αστάρωμα-βάψιμο-wash η κάτι πιο αναλυτικό.

*Μόλις  τελείωσα ένα f-16  1:48 και περιμένω κάποια απάντηση πριν αρχίσω βάψιμο κτλ.
( έχω την ελληνική παραλλαγής χρώματα και χαλκομανίες)

Σας ευχαριστώ
Γάκος Σεραφείμ

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
Απ: Η Κατασκευή Μοντελου Τέλος. Τώρα Βάψιμο συνέχεια....
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 03, 2009, 04:11:41 μμ »
Φιλε Σεραφειμ αρχικά καλωσόρισες στη παρέα!  ::welcome_model:: Σχετικα με τις οδηγιες που ζητας υπαρχουν διασπαρτες στο φορουμ αλλα ας τα παρουμε απο την αρχη-
Το ασταρωμα δεν ειναι μια υποχρεωτικη διαδικασια απλα γινεται για να πατησουν καλυτερα τα χρωματα και ταυτοχρονα να εντοπισεις ευκολοτερα τις οποιες ατελειες στη κατασκευη.Μετα απο αυτο θα γινει το βαψιμο του μοντελου.Θα σου προτεινα να περασεις μερικα χερια το χρωμα-πιο αραιωμενο-αντι για ενα χερι πηκτού χρωματος,θα σε βοηθησει να στρωσεις καλυτερα τη παραλλαγη και ταυτοχρονα δεν θα ΄΄μπουκωσει΄΄τη γραμμωση του μοντελου,Οταν ολοκληρωσεις τη διαδικασια του βαψιματος θα περασεις-αφου βεβαια στεγνωσει-ενα καλο χερι παρκετινη ή ενα βερνικι-
 γυαλιστερό ομως!Αυτο θα ''κλειδωσει''το βαψιμο και ταυτοχρονα θα βοηθησει τις χαλκομανιες σου να στρωσουν καλυτερα!Κατοπιν θα εφαρμοσεις τη τεχνικη που λεγεται wash.Aφου γινει και αυτο θα προχωρησεις στη τοποθετηση και των χαλκομανιων,τελος,θα πρεπει να περασεις ενα χερι βερνικι ακομη-ματ-αυτη τη φορα για να αποκτησει το μοντελο πιο ρεαλιστικη μορφη αφου τα περοσσοτερα μαχητικα δεν ''γυαλίζουν''.Θα πρεπει ομως να ξερεις πως αν βαφεις με χρωματα τυπου enamel τοτε το βερνικι θα πρεπει να ειναι ακρυλικο και το αντιστροφο!Αυτα για να παρεις μια πρωτη γευση,σιγουρα υπαρχουν και αλλα πραγματα που θα πρεπει να μαθεις με τον καιρο,ελπιζω οι πιο εμπειροι να διαφωτισουν ακομα καλυτερα το θεμα και οτι σε δυσκολευει ΝΑ ΡΩΤΑΣ!!!το modelclub ειναι μια παρεα ανθρωπων με σκοπο την ανταλλαγη ιδεων και αλληλοβοηθειας στο χομπι,παντα θα βρεθει καποιος προθυμος να βοηθησει-οσο μπορει-καλη συνεχεια! ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 03, 2009, 06:09:15 μμ »
Φίλε Νικόλα ευχαριστώ πολύ και  συμβουλή σου είναι πολύ κατατοπιστική και θα αρχίσω το βάψιμο από τώρα για να είμαι έτοιμος για την συνεχεία.
Για το βερνίκι κατέληξα στο Long Shine της Jonshon σύμφωνα με άλλα ποστ που διάβασα.
Τώρα για το ματ βερνίκι θα το ψάξω στο τέλος.

* Όλα τα χρώματα που χρησιμοποιώ είναι Humbrol Enamel.

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 04, 2009, 12:04:57 πμ »

Φίλε μου καλώς ήλθες στην παρέα.

Θα συμφωνήσω με το Νικόλα εκτός από ένα σημείο  ::arrowred:: Το wash γίνεται με τα σήματα φορεμένα.

Βασικά τα στάδια θα τα βρείς όλα με πειραματισμούς αφού πρώτα  ::book:: τα αντίστοιχα topic πολλών καλλιτεχνών του forum.....

Στη διάθεσή σου.....

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 04, 2009, 10:32:59 πμ »
Φίλε Θάνο σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά η διαδικασία που μου είπε ο Νικόλας μου φάνηκε πιο σωστή.
Έχω  την εντύπωση ότι άμα κάνω wash στις  χαλκομανίες φοβάμαι ότι θα τις τραυματίσω.
 Σίγουρα το έχεις  κάνει μιας και πιο έμπειρος από μένα αλλά φοβάμαι μην τις διαλύσω με το wash.
*Μετά από πολύ ψάξιμο το βρήκα το Long Shine ( γύρισα 6 super market να το βρω  :) )

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 04, 2009, 10:53:29 πμ »
Καλημέρα. Εαν χρησιμοποιήσεις και enamel βερνίκι, βασική προϋπόθεση είναι γερό (μην σου πω τρελό) ανακάτεμα και καλή αραίωση. Σκέψου και την παρακάτω σειρά : Παρκετίνη, χαλκομανίες, γκλός βερνίκι, wash, mat βερνίκι.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 05, 2009, 12:28:06 μμ »
Ευχαριστώ παίδες σύντομα θα ποστάρω εικόνες από το μοντέλο.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 05, 2009, 12:31:36 μμ »
* Θέλω και πολλές γνώμες...
Από τις πολλές σωστές παρατηρήσεις μαθαίνεις καλύτερα....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 12, 2009, 10:19:08 μμ »

Τέλος από βάψιμο να μερικές φωτογραφίες να μου πείτε κανένα σχόλιο πριν προχωρήσω βερνίκωμα -χαλκομανίες-wash κτλ...
Το παράκανα με το μπλε όμως έπρεπε να το αναμίξω με το γκρι πιο πολύ αλλά δεν πειράζει.

Μια ερώτηση  το πινέλο αυτό  κάνει για το βερνίκωμα η να το κάνω με κάτι άλλο?

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 12, 2009, 11:57:08 μμ »
Θα έλεγα να μην χρησιμοποιήσεις την ... μπατανόβουρτσα στο μοντέλο... Καλύτερα ένα φαρδύ πινέλο με μαλακή τρίχα ( το ιδανικό θα ήταν βέβαια ψέκασμα) ..

Καλή συνέχεια Σεραφείμ  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 13, 2009, 02:25:31 μμ »
Θα έλεγα να μην χρησιμοποιήσεις την ... μπατανόβουρτσα στο μοντέλο... Καλύτερα ένα φαρδύ πινέλο με μαλακή τρίχα ( το ιδανικό θα ήταν βέβαια ψέκασμα) ..

Καλή συνέχεια Σεραφείμ  ::icon_thumright::

+1 και φρόντισε το πινέλο να μην είναι λουσμένο στην περκετίνη γιατί αμα κτίσει σε γωνίες και στις φωλιές του Σ/Π αφήνει κιτρινίλες. Λεπτά στρώματα και καλύτερα 2 χέρια.  Την έχω πάθει όντας νεόπας.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 13, 2009, 02:47:20 μμ »
Για να βγει καλύτερο αποτέλεσμα ψέκασμα με αερογράφο η πέρασμα με ένα πινελάκι?

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 13, 2009, 03:12:45 μμ »
Το ψεκασμα σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι καλυτερη επιλογη!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 13, 2009, 04:16:46 μμ »
Αν αυτό είναι η πρώτη απόπειρα που κάνεις για βάψιμο... τί να πω! Απλά να ετοιμαζόμαστε για πολύ δυνατές δουλειές σου στο μέλλον.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 19, 2009, 12:08:50 πμ »
Το τελείωσα σχεδόν το μοντελακι,εγινε το βερνίκωμα -χαλκομανίες- έκανα το wash αφού το δοκίμασα σε παλιά μου μοντέλα πρώτα. Τώρα μένει ένα βερνίκι ματ ,τα remove before flight τα ελληνικά σήματα (τα όποια θα μου αργήσουν να μου έρθουν). Θέλω να μου πείτε τι ψάρια έπιασα για πρώτη φορά (πιστεύω πως μπορώ να κάνω καλύτερη δουλεία αλλά είμαι λίγο βιαστικός  :D ).

*Παντός έχω πολλά παράπονα από το κίτ της ACADEMY (ελλιπή σε χαλκομανίες και ποιότητας γενικά) . Ίσως από το επόμενο ανεβώ σε TAMYIA η κάτι καλό ποιοτικό.

[IMGt]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jedisefis1/DSC00503.jpg[/imgt] [IMGt]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jedisefis1/DSC00504.jpg[/imgt]
[IMGt]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jedisefis1/DSC00505.jpg[/imgt] [IMGt]http://i709.photobucket.com/albums/ww94/jedisefis1/DSC00508.jpg[/imgt]

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 02, 2010, 02:16:19 μμ »
Έστω και ένα χρόνο μετά και ελπίζοντας να δεις το post μου, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι jedisefis..
Εχεις κάνει χάραξη πριν το βάψιμο ?
Γιατί βλέπω ότι τα πριτσίνια , γραμμώσεις κλπ, φαίνονται πεντακάθαρα μετα το wash..

Συγχαρητήρια από μένα..
Πράγματι πολύ πολύ καλή δουλειά..

Tags: