Αποστολέας Θέμα: Canadian T17E1 Staghound στην 1/35  (Αναγνώστηκε 1400 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Canadian T17E1 Staghound στην 1/35
« στις: Μαρτίου 02, 2009, 11:02:36 μμ »
  Τον Ιούνιο του 1941 ξεκίνησε  στο εργοστάσιο της  Chevrolet  ο σχεδιασμός του οχήματος με κωδικό T17E1 που αργότερα έγινε διάσημο με το παρατσούκλι που του έδωσαν οι ʼγγλοι.

STAGHOUND

Με ισχυρό οπλισμό και καλή θωράκιση ήταν αρκετά βαρύ ώστε οι δύο εξακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες του να του δίνουν τελική ταχύτητα όχι υψηλότερη από 89 χλμ/ώρα.Αυτό όμως δεν εμπόδισε το staghound να υπηρετήσει σε όλα τα μέτωπα, αλλά και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αρκετές περιοχές του πλανήτη για πολλά χρόνια μετά το τέλος του μεγάλου πολέμου.

Στα τέλη του πολέμου, τον χειμώνα του 1944 προς το ΄45 τα staghounds των Καναδών της 12th  Manitoba Dragoons βρίσκονταν στην Ολλανδία με ευθύνη την προστασία των γεφυρών του ποταμού Maas.Το ιδιαίτερο όμως γνώρισμα κάποιων από αυτά τα Καναδικά  οχήματα ήταν ο εξοπλισμός τους με εκτοξευτές αεροπορικών ρουκετών, όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούσαν τα ρουκετοβόλα αεροπλάνα typhoon.

Ένα από αυτά τα οχήματα είναι αυτό που μας προσφέρει η bronco models στην 1/35.Ένα πολύ καλό review του κιτ μπορείτε να διαβάσετε εδώ...........
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/bronco/cb35017.html

Αυτό λοιπόν θα είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στο G.B. μετά το scout.
   Το κιτ αγοράστηκε από την Αγγλία όπου βρέθηκε στο 50% της τιμής που το βρήκα στην Ελλάδα. Με πρώτη ματιά δείχνει αρκετά εντυπωσιακό, με ικανοποιητική λεπτομέρεια,(photo etched, μεταλλική κάνη πυροβόλου κλπ.), δυστυχώς όμως παρόλο που δίνει όλες τις θυρίδες και τα καπάκια ανοιχτά, το εσωτερικό είναι εντελώς άδειο. Η αρχή της κατασκευής έγινε σήμερα και θα ήταν πραγματικά απροβλημάτιστη αν υπήρχε κάποιος τρόπος να κατανοήσω τις οδηγίες της bronco.Βελάκια από δω κι από εκεί, ασυνέχεια στα  στάδια κατασκευής, παρουσίαση μόνο των πλευρικών τμημάτων του μοντέλου με αποτέλεσμα συνέχεια να ψάχνω ποιο είναι το μπροστά και ποιο το πίσω, ποιο το δεξιά και ποιο το αριστερά.Να αναφέρω εδώ πως μετά από χρόνια μοντελισμού, αυτό το κίτ είναι το πρώτο που βλέπω να έχει τις οδηγίες βαψίματος πριν από τις οδηγίες συναρμολόγησης.
Τελικά ανακάλυψα πως ο σωστός τρόπος μελέτης των οδηγιών είναι με την μέθοδο του σταυρού.

Spoiler (hover to show)

Είμαστε λοιπόν εδώ................

Αρχή είναι ακόμα,αλλά θα το τρέξω γρήγορα.
     Πάντως καλόυ κακού ζητάω από τώρα παράταση του G.B.
     Κύριε διαχειριστάαααααααα

Αποσυνδεδεμένος tsap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αττική
Απ: Canadian T17E1 Staghound στην 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 02, 2009, 11:23:04 μμ »
Καλή συνέχεια με την κατασκευή σου! ::icon_thumright::
Το ίδιο ακριβώς κιτ(με τις ρουκέτες γιατί δεν έβρισκα το απλό) έχω πάρει και εγώ για να το κάνω ελληνικό κάποια στιγμή, οπότε θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Και πάλι καλή επιτυχία! ::salut::
Στράτος Τσαποΐτης IPMS 961

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 03, 2009, 12:28:18 πμ »
...όντως κάποιος πρέπει να εξηγήσει στην Βronco ότι οι οδηγίες δεν πρέπει να είναι έτσι φλου...τα ίδια τραβάω και εγώ με το Humber  :evil: :evil: :evil:
Ενώ το Staghound  της Italeri που 'εφτιαξα πριν από 3-4 μήνες για μένα ήταν άψογο και δίνει και ένα σχετικά καλό εσωτερικό.
Καλή συνέχεια Νίκο και καλά ξεμπερδέματα  :roll:

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 03, 2009, 08:34:49 πμ »
Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια και από μένα.
Αυτό τώρα θα σου φαίνεται τεράστιο συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο σου στην 1/72.
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 03, 2009, 08:39:46 μμ »
    Φίλοι συμφορουμίτες καλησπέρα σας...........

Το μοντελάκι προχωράει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς (γιά τα δεδομένα μου πάντα) καί ήδη αρχίζει να παίρνει σχήμα.Βλέποντας όμως τα κομμάτια που βρίσκονται ακόμα πάνω στα πλάισια παρατήρησα στο επάνω εμπρός μέρος του πυργίσκου μιά ακολουθία γραμμάτων καί αριθμών.Επειδή η ποιότητα του κιτ δεν με αφήνει να υποθέσω πως κατά λάθος βρέθηκαν εκεί μήπως μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν όντως υπήρχαν εκεί οι αριθμοί καί στα πραγματικά οχήματα ?
     Δείτε τί εννοώ καί περιμένω νέα σας............ :)

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 03, 2009, 10:11:20 μμ »
καλώς ΄'εχουν και βρίσκονται εκεί
είναι οι αριθμολι σειράς παραγωγής (serial numbers) των συγκεκριμένων τμημάτων (πύργος και σκάφος)
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 03, 2009, 11:10:51 μμ »
καλώς ΄'εχουν και βρίσκονται εκεί
είναι οι αριθμοί σειράς παραγωγής (serial numbers) των συγκεκριμένων τμημάτων (πύργος και σκάφος)
 ::salut::
Σ.Σ.

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Σταύρο μας γιά την πληροφορία. ::icon_thumright::

Έτοιμος ήμουν να τους παρεξηγήσω τους σχιστομάτηδες της Bronco......... :twisted:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 03, 2009, 11:31:48 μμ »
...και μάλιστα η Italeri δίνει ακόμα δύο κομμάτια με αριθμούς, ώστε να τους αλλάξει κανείς ανάλογα με την version που θέλει να κάνει :wink:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 14, 2009, 06:59:06 μμ »
    Αγαπητοί φίλοι...........

Είναι πλέον γνωστή η μοντελιστική αργοπορία μου,όσο καί οι μηδενικές ικανότητές μου στην φωτογράφιση των μοντέλων μου.
  Αφήνοντας στην άκρη το δεύτερο (το οποίο παλεύω να βελτιώσω),είναι παντελώς αδύνατο να επιταχύνω τον ρυθμό κατασκευής του staghound καθώς οι οδηγίες του κιτ είναι γρίφος γιά δυνατούς λύτες.
  Εάν η αγαπητή BRONCO είχε καταργήσει τα σκίτσα καί έδινε γραπτή περιγραφή των σταδίων κατασκευης σε αρχαία Κονγκολέζικα, πιθανολογώ πως θα τα καταλάβαινα καλύτερα.Έχω συνέχεια την ιδέα πως ό,τι κολάω θα έπρεπε να είχε κοληθεί πριν από κάτι άλλο ή μετά από κάτι άλλο...........Καί παρ΄όλο που έχει πέσει αρκετή δουλειά στο μοντέλο,εγώ νομίζω πως δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα προόδου.
  Τέλος πάντων το παλεύω..........Ευτυχώς βέβαια που το μοντέλο έχει καλή εφαρμογή κάι λεπτομέρεια, αλλιώς θα είχε φάει σούτ που θα το έστελνε από εκεί που ήρθε, αλλά έχει χάρη.............

Να ΄μαστε λοιπόν........

Θέλω να πετύχω μόνον του,τον σχεδιαστή που αποφάσισε να χωρίσει την κάθε ανάρτηση σε δύο κομμάτια...... :evil: :evil:

Επίσης όλο καί πιό πολύ φοβάμαι πως αποκλείεται να χωρέσουν πάνω στον πύργο όλα τα ψιψιψίνια που δίνει η bronco, αλλά αυτά θα τα δούμε στο εγγύς (ελπίζω) μέλλον........... :roll:

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 14, 2009, 07:35:09 μμ »
Παράθεση
Είναι πλέον γνωστή η μοντελιστική αργοπορία μου
Καλιο αργα παρα ποτε!
Παράθεση
οι μηδενικές ικανότητές μου στην φωτογράφιση των μοντέλων μου.
Δε ξερω για τις φωτο (εμενα μου φαινονται καλες) αλλα οτροπος που περιγραφεις τα πραγματα ειναι ολα τα λεφτα :lol: :lol:

Παράθεση
Θέλω να πετύχω μόνον του,τον σχεδιαστή που αποφάσισε να χωρίσει την κάθε ανάρτηση σε δύο κομμάτια
  :lol: :lol: Φανταζομαι σκηνικο ::eusa_clap::
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 15, 2009, 05:22:59 μμ »
Παράθεση
Θέλω να πετύχω μόνον του,τον σχεδιαστή που αποφάσισε να χωρίσει την κάθε ανάρτηση σε δύο κομμάτια
  :lol: :lol: Φανταζομαι σκηνικο ::eusa_clap::

Θανάση μου ,φοβάμαι πως δεν έχεις τόσο........νοσηρή φαντασία ούτως ώστε να μπορείς να φανταστείς το σκηνικό   :mrgreen: :mrgreen:

Τέλος πάντων,προχωράμε.........

Έγινε ένα μικρό στοκάρισμα γιά να τσεκάρω τυχόν κενά. Πραγματικά η εφαρμογή του μοντέλου είναι παράδειγμα προς μίμηση. Στην αναμονή γιά το στέγνωμα φτιάχτηκαν τα σασμάν-διαφορικά κλπ. μπιχλιμπίδια ,οι θυρίδες των κινητήρων, καθως καί το κομμάτι που περιέχει τα 3 από τα 5 περισκόπια.Τα περισκόπια δίνονται σε μονοκόματα διαφανή κομμάτια που κάνουν το βάψιμο τους πολύ εύκολη υπόθεση.Τα άλλα 2 βρίσκονται πάνω στον πύργο.

Αυτά τα ολίγα..............

Διάλλειμα μίας εβδομάδας καί επιστροφή το επόμενο Σαββατοκύριακο ....... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 15, 2009, 06:02:48 μμ »
Θα περιμένουμε με αγωνία τη συνέχεια.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ