Αποστολέας Θέμα: HAF F-84F της REVELL στην 1/48  (Αναγνώστηκε 5102 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Τζιγκουνακης Τασος
HAF F-84F της REVELL στην 1/48
« στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:00:13 μμ »
Aρχισε η κατασκευη εδω κ μια περιπου εβδομαδα.Λεω να το παμε παρεα να ακουω κ τις παρατηρησεις σας.Για να βλεπετε εσεις κ για να ακουω εγω...

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
Απ: HAF F-84F της REVELL στην 1/48
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:10:43 μμ »
Τασο δειχνει πολυ ομορφο φιλε!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δεν το εχω ψαξει ακομα σαν αεροπλανο απο πλευρας λεπτομερειας και κοκπιτ και χρωματων...αλλα παιδια θα ξερουν καλυτερα.
Οπτικα μονο μου φαινεται οτι εχεις πολλα κιτρινα και κοκκινα κουμπια?
Ισως να κανω λαθος αλλα πιστευω παντα αισθητικα θα εδειχνε καλυτερα αμα τα μειωνες σε αριθμο!
Αααααααααα.....γιατι γυαλιζει τι γκρι?
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:36:51 μμ »
Τασο πολυ ωραια δουλειά! ::eusa_clap:: μονο,αν μου επιτρεπεις,οι πλαινες κονσολες θα εδειχναν πολυ πιο ρεαλιστικες αν κατασκευαζες το οργανο του ρυθμιστη οξυγονου στην δεξια και τη βαλβιδα παροχης αερα στην αντι-g στην αριστερη κονσολα-ριξε μια ματια και εδω-
[imgt]http://www.cybermodeler.net/aircraft/f-84/images/f-84_rside1.jpg[/imgt] [imgt]http://www.cybermodeler.net/aircraft/f-84/images/f-84_lside1.jpg[/imgt]
λεπτομερειες που θα κανουν τη διαφορα-παρολα αυτα το κοκπιτ ειναι πολυ ομορφο,καλη συνεχεια! ::icon_thumright::
Υ.Γ.τους διακοπτες πως ακριβως τους εβαψες? ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 09:39:46 μμ »
Ακυρο για το ρυθμιστή πιεσης οξυγόνου-τωρα ειδα οτι υπάρχει... :oops: :oops: :oops:

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:47:43 μμ »
Τάσο καλή αρχή στο νέο σου project ::icon_thumright::.
Αυτή την περίοδο τυγχάνει να έχουμε υπό κατασκευή το ίδιο θέμα :D, μόνο που εγώ είμαι στα τελειώματα  ::mpr::.
 Ότι βοήθεια θελήσεις μην διστάσεις να με ρωτήσεις :wink:.
Από το χρώμα στο cockpit βλέπω ότι θα κατασκευάσεις τη late version του αφους.
Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 10:50:06 μμ »
Αυτή την περίοδο τυγχάνει να έχουμε υπό κατασκευή το ίδιο θέμα :D, μόνο που εγώ είμαι στα τελειώματα  ::mpr::.
Αλήθεια θα το κάνεις Ελληνικό :?: από το χρώμα στο cockpit βλέπω ότι θα κατασκευάσεις τη late version του αφους.

βαλε και μια φωτο ,,τι παραλαγη θα το βαψεις αν δεν το εχεις βαψει

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 17, 2009, 11:02:39 μμ »
Σώτο οσονούπο έρχομαι με αρκετές φώτο με παραλλαγή ΝΑΤΟ του F-84F ::salut::

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 07:44:08 πμ »
Τάσο πολύ ωραίο το κόκπιτ  ::icon_thumright::καλή συνέχεια στο έργο σου.

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:14:06 πμ »
Τασο δειχνει πολυ ομορφο φιλε!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δεν το εχω ψαξει ακομα σαν αεροπλανο απο πλευρας λεπτομερειας και κοκπιτ και χρωματων...αλλα παιδια θα ξερουν καλυτερα.
Οπτικα μονο μου φαινεται οτι εχεις πολλα κιτρινα και κοκκινα κουμπια?
Ισως να κανω λαθος αλλα πιστευω παντα αισθητικα θα εδειχνε καλυτερα αμα τα μειωνες σε αριθμο!
Αααααααααα.....γιατι γυαλιζει τι γκρι?

Περικλη σ ευχαρισρω πολυ!!Λενε οτι οποιος καει απο το χυλο...το cockpit του F-86 μου βγηκε λιγο μουντο κ την πληρωσε αυτο τωρα καταλαβες,σωστα τα λες δεν εχει τοσα χρωματα θα δω μηπως χαλασω μερικα.Το γκρι ειναι gunze δε γυαλιζει τοσο οσο φαινεται αλλα οι φωτο ειναι απο κοντα κ το φλας δυνατο

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:36:22 πμ »
Τασο πολυ ωραια δουλειά! ::eusa_clap:: μονο,αν μου επιτρεπεις,οι πλαινες κονσολες θα εδειχναν πολυ πιο ρεαλιστικες αν κατασκευαζες το οργανο του ρυθμιστη οξυγονου στην δεξια και τη βαλβιδα παροχης αερα στην αντι-g στην αριστερη κονσολα-ριξε μια ματια και εδω-
[imgt]http://www.cybermodeler.net/aircraft/f-84/images/f-84_rside1.jpg[/imgt] [imgt]http://www.cybermodeler.net/aircraft/f-84/images/f-84_lside1.jpg[/imgt]
λεπτομερειες που θα κανουν τη διαφορα-παρολα αυτα το κοκπιτ ειναι πολυ ομορφο,καλη συνεχεια! ::icon_thumright::

Σε ευχαριστω για τις φωτο πολυ χρησιμες!!! Μολις ειδα οτι το μισο κοκπιτ ειναι λαθος κ μαλον χρειαζεται ανακασκευη :cry: :cry:                      Τους διακοπτες και ολα τα οργανα τους βαφω με λαδια ζωγραφικης νομιζω οτι ειναι πολυ πιο ευκολο γιατι το χρωμα καθεται αμεσως κ ειναι πιο ευδιακριτο απο οτι το στεγνο πινελο, μονο που αργει να στεγνωσει θελει προσοχη μην παει χαμενος ο κοπος δε ακουμπας για τρεις μερες

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 11:04:02 πμ »
Από το χρώμα στο cockpit βλέπω ότι θα κατασκευάσεις τη late version του αφους.

Γιαννη ναι Ελληνικο Ελληνικο late version late version(vietnam  ηταν η late version ετσι δεν ειναι??).Πολυ χαιρομαι που θα δω δικες σου φωτο πριν αρχισω καλα καλα το δικο μου καλητερα δεν γινοτανε περιμενω !! :lol: :D :lol: :D

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 11:25:43 πμ »
Έλα Τασάν, δώσε, δώσε! Μετά τα μεταλλικά ένα SEA είναι ό,τι πρέπει...!

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 01:37:11 μμ »
Εδώ είμαστε!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Καλή συνέχεια Τάσο, του έχεις χαράξει την γράμμωση? Late version αν θυμάμαι καλά (όταν το έιχα φτιάξει κι εγώ) αφορά μοντελιστικά το κάθισμα (είχαμε F-84F που φορούσαν το κάθισμα των F-84G).  Ότι μπορούμε να βοηθήσουμε εδώ είμαστε, γιατί στα παλιά jet έπρεπε να ήσουν "χέρι" για να τα πετάξεις...  ::salut:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 05:59:04 μμ »
Για να δουμε παιδια ελπιζω να μην σας απογοητευσω θα κανω οτι μπορω γιατι το αγαπαω πολυ το σκαφος αυτο κ χρονια το ειχα μερακι.
Σμηναρχε sorry αλλα δεν ξερω να χαραζω γραμμωση κ δεν θα το ρισκαρω σε αυτο εδω!!
Μηπως γνωριζει κανεις που φορτωναν τους bullpup στα F-84F??
Ευχαριστω!!

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 08:15:27 μμ »

Αγαπητέ Νίκο (υποθέτω) γειά σου, επειδή το F-84F είναι το πρώτο Αφος που εργάσθηκα ως Μηχ/κός στην Π.Α. και έχω χάση ένα δύο βιβλία που είχα (Τ.Ος.), θα ήθελα να σε ρωτήσω που βρήκες αυτές τις φωτό του Cockpit εάν το έχης εσύ θα μπορούσες να μου στείλης μερικές ακόμη συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού πίνακα οργάνων, και κάτι ακόμα για τον κύριο που φτιάχνη το μοντέλο, στα πρώτα Αφη με μικρά -RE (όπως λέμε σήμερα Block 10 κ.λ.π.) π.χ. 36RE το Cockpit εσωτερικά και το κάθισμα ήταν βαμμένα
με Interior Cockpit Green και μόνο το επάνω μέρος στις κονσόλες δεξιά και αριστερά και στον κεντρικό πίνακα οργάνων ήταν βαμμένα με μαύρο ημιγυαλιστερό, αντιθέτως στα-RE πάνω από 70 (νεώτερα Αφη) ο χώρος  εσωτερικά, το κάθισμα και ο κεντρικός πίνακας  ο-
γάνων ήταν βαμμένα με Medium Gray και με μαύρο μόνο το επάνω μέρος στις πλαϊνές κονσόλες και το περίγραμμα των οργάνων στον κεντρικό πίνακα και στους δύο μικρούς πλαϊνους πίνακες δεξιά και αριστερά του κεντρικού, επίσης μιά άλλη εμφανής εξωτερική διαφορά μεταξύ νέων και παλαιότερων αφων ήταν το σημείο που ευρίσκετο o σωλήνας PITOT (για στατική και δυναμική πίεση αέρος, για χρήση στο ταχύμετρο και υψόμετρο του Αφους), δηλαδή στα παλαιότερα Αφη ευρίσκετο εμπρός πάνω στο χώρισμα του αεραγωγού εισαγωγής αέρος του κινητήρα και ήταν περίπου 20 εκατοστά, στα δε νεώτερα Αφη ευρίσκετο στο εμπρός μέρος της αριστερής πτέρυγας αμέσως μετά το άκρον αυτής (ακροπτερύγιο) και ήταν περίπου 1 μέτρο μήκος.
Αυτά προς το παρόν και άν χρειασθή θα σας στείλω και φωτό επίσης ο φίλος μοντελιστής κάπου μπερδεύεται με τον οπλισμό του αφους όσον αφορά τα Bullpup δεν θυμάμαι ποτέ να φόρτωσαν τέτοια σε F-84F εκτός εάν εννοεί NAPALM των 230 US Gallons οι οποίες
έμπαιναν ανάλογα με την αποστολή, 2 στους εξωτερικούς φορείς και δύο δεξαμενές καυσίμου 450 US Gallons στους εσωτερικούς για μεγάλα ταξίδια ή 4 ΝΑΠΑΛΜ και στους 4φορείς πάντα κάτω απο τις πτέρυγες επίσης στον δεξιό εσωτερικό φορέα από ότι θυμάμαι στα Αφη που είχαν για επιφυλακή έβαζαν ένα πθρηνικό όπλο κάτι σαν μια μεγάλη κοντόχοντρη βόμβα των 1000 λιμβρών ότι άλλη πληροφορία έχεται ευχαρίστως να σας απαντήσω.
Νίκο μετάφερε τα αυτά στον φίλο , σας χαιρετώ φιλικά Γιάννης   Χανιά... ::salut::
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 08:37:42 μμ »
Φιλε Γιαννη κοιταξε τα πμ σου,σου εστειλα το υλικο που μου ζητησες!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 01:46:43 μμ »

Αγαπητέ Νίκο (υποθέτω) γειά σου, επειδή το F-84F είναι το πρώτο Αφος που εργάσθηκα ως Μηχ/κός στην Π.Α. και έχω χάση ένα δύο βιβλία που είχα (Τ.Ος.), θα ήθελα να σε ρωτήσω που βρήκες αυτές τις φωτό του Cockpit εάν το έχης εσύ θα μπορούσες να μου στείλης μερικές ακόμη συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού πίνακα οργάνων, και κάτι ακόμα για τον κύριο που φτιάχνη το μοντέλο, στα πρώτα Αφη με μικρά -RE (όπως λέμε σήμερα Block 10 κ.λ.π.) π.χ. 36RE το Cockpit εσωτερικά και το κάθισμα ήταν βαμμένα
με Interior Cockpit Green και μόνο το επάνω μέρος στις κονσόλες δεξιά και αριστερά και στον κεντρικό πίνακα οργάνων ήταν βαμμένα με μαύρο ημιγυαλιστερό, αντιθέτως στα-RE πάνω από 70 (νεώτερα Αφη) ο χώρος  εσωτερικά, το κάθισμα και ο κεντρικός πίνακας  ο-
γάνων ήταν βαμμένα με Medium Gray και με μαύρο μόνο το επάνω μέρος στις πλαϊνές κονσόλες και το περίγραμμα των οργάνων στον κεντρικό πίνακα και στους δύο μικρούς πλαϊνους πίνακες δεξιά και αριστερά του κεντρικού, επίσης μιά άλλη εμφανής εξωτερική διαφορά μεταξύ νέων και παλαιότερων αφων ήταν το σημείο που ευρίσκετο o σωλήνας PITOT (για στατική και δυναμική πίεση αέρος, για χρήση στο ταχύμετρο και υψόμετρο του Αφους), δηλαδή στα παλαιότερα Αφη ευρίσκετο εμπρός πάνω στο χώρισμα του αεραγωγού εισαγωγής αέρος του κινητήρα και ήταν περίπου 20 εκατοστά, στα δε νεώτερα Αφη ευρίσκετο στο εμπρός μέρος της αριστερής πτέρυγας αμέσως μετά το άκρον αυτής (ακροπτερύγιο) και ήταν περίπου 1 μέτρο μήκος.
Αυτά προς το παρόν και άν χρειασθή θα σας στείλω και φωτό επίσης ο φίλος μοντελιστής κάπου μπερδεύεται με τον οπλισμό του αφους όσον αφορά τα Bullpup δεν θυμάμαι ποτέ να φόρτωσαν τέτοια σε F-84F εκτός εάν εννοεί NAPALM των 230 US Gallons οι οποίες
έμπαιναν ανάλογα με την αποστολή, 2 στους εξωτερικούς φορείς και δύο δεξαμενές καυσίμου 450 US Gallons στους εσωτερικούς για μεγάλα ταξίδια ή 4 ΝΑΠΑΛΜ και στους 4φορείς πάντα κάτω απο τις πτέρυγες επίσης στον δεξιό εσωτερικό φορέα από ότι θυμάμαι στα Αφη που είχαν για επιφυλακή έβαζαν ένα πθρηνικό όπλο κάτι σαν μια μεγάλη κοντόχοντρη βόμβα των 1000 λιμβρών ότι άλλη πληροφορία έχεται ευχαρίστως να σας απαντήσω.
Νίκο μετάφερε τα αυτά στον φίλο , σας χαιρετώ φιλικά Γιάννης   Χανιά... ::salut::
Φιλε Γιαννη απο τα ομορφα Χανια καλημερα κ σε ευχαριστουμε για της σημαντικες πληροφοριες,αν εχεις κ καμια φωτο θα χαρω πολυ.Δε μπερδευω τους Bullpup με τις Napalm απλα ειχα διαβασει στο περιοδικο "Ελληνικα φτερα" οτι  χρησιμοποιουσαν κ τους συγκεκριμενους πυραυλους

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 06:41:37 μμ »

Φιλε Γιαννη απο τα ομορφα Χανια καλημερα κ σε ευχαριστουμε για της σημαντικες πληροφοριες,αν εχεις κ καμια φωτο θα χαρω πολυ.Δε μπερδευω τους Bullpup με τις Napalm απλα ειχα διαβασει στο περιοδικο "Ελληνικα φτερα" οτι  χρησιμοποιουσαν κ τους συγκεκριμενους πυραυλους

Αγαπητέ Τάσο γειά σου, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, τώρα γιά ότι αφορά Αφη της ΠΑ και δη σε αυτά που έχω εργασθή και πετάξη ότι λέω είναι 100% σωστό διότι καλύτερα ήξερα αυτά τα Αφη παρά το σπίτι μου, συμπτωματικά λοιπόν χθές το βράδυ είχαμε
τον αποκριάτικο χωρό μας (η Ε.Α.Α.Α. ΧΑΝΙΩΝ) και συνάντησα τον Αρχιοπλουργό της 338ΜΔΒ που είμαστε μαζί τότε και τον ρώτησα για το συγκεκριμένο θέμα και η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη, είχαμε BULLPUP στις αποθήκες αλλά για τα F-104G (σε περίοδο........)
αλλά ουδέποτε τοποθετήθηκαν σε F-84F επειδή δεν υπήρχε και η σχετική υποδομή στο Αφος, όλα τα υπόλοιπα που σου έγραψα ισχύουν όπως τα έγραψα, τώρα για φωτό έχω αλλά είναι προσωπικού περιεχομένου και δεν μπορώ να τις βάλω σε δημόσια θέα, αλλά άν
κάτι άλλο χρειασθής πες μου και θα σε εξυπηρετήσω άμμεσα, επίσης σου δίνω ένα web site (εάν ήδη δεν το ξέρης) που θα σε βοηθήση πολύ σε αυτό που φτιάχνης τώρα και αργότερα σε άλλα μοντέλα και είναι το ακόλουθο: www.cybermodeller.com μόλις το ανοίξης
θα κάνης κλίκ στην λέξη AIRCRAFT και θα βρής ότι θέλης.
Σε χαιρετώ φιλικά  Γιάννης   Χανιά... ::salut::
Υ.Γ. Στούς εξωτερικούς φορείς κάτω από τις πτέρυγες μπορής να βάλης 2 βόμβες των 500λιμβρών ή 2 κάλαθους με ρουκκέτες των 2,75 ιντσών ή 10 (5και 5 σε κάθε πλευρά) ρουκκέτες των 5 ιντσών (για τον συνολικό αριθμό θα σου πω σίγουρα με νεώτερο μήνυμα μου, στους εσωτερικούς φορείς έβαζαν συνήθως ανάλογα και με την αποστολή και από 1 βόμβα των 1000λιμβρών, όσο για την  πυρ...... βόμ.... την έπαιρνα 4-5 Αφη (είχαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό)...

IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 07:50:44 μμ »
Συντεκνε Γιαννη ησουν σαφης - σαφεστατος σ ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 07:52:35 μμ »
Τασο ευχομαι καλη αρχη και απροβληματιστη κατασκευη.Το συγκεκριμενο αεροπλανο ειναι απο τα αγαπημενα μου.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 10:47:58 πμ »
Θαναση κ εμενα, την χαιρομαι πολυ την κατασκευη,αλλα απροβληματιστη δεν θα ειναι, παει αργα γιατι θελει προσοχη στις συμμετριες.Παντως η εφαρμογη μεχρι τωρα καλη,λιγο logo αντι για στοκο στην ενωση των φτερων με την ατρακτο...εκει εχω φτασει πακατω θα σου πω

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 08, 2009, 04:24:02 μμ »
Παιδια μετα απο πολυ αγωνα καταφερα να φτασω το μοντελο στο πρωτο γυαλιστερο βερνικι.Μηπως εχει κανεις καμια ιδεα πως θα φθαρει η ατρακτος αφου εχει υπερυψωμενη γραμμωση?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 08, 2009, 07:25:46 μμ »
Τάσο όμορφα μέχρι εδώ με μια μικρή παρατήρηση τώρα που είναι νωρίς, στο σβήσιμο της παραλλαγής σου 8). Αλλού βλέπω ότι είναι το χρώμα σβησμένο με το πινέλο (διόρθωμα) και αλλού έχεις over spray με τον αερογράφο. Μπορείς άνετα να το διορθώσεις κάνοντας τώρα που είναι νωρίς και την φθορά με weathering, προσθέτοντας δηλ. 10% λευκό στα χρώματα της παραλλαγής σου. Όπου δυσκολεύεσαι κάνε το σβήσιμο με bluetak (κάτι σαν πλαστελίνη μπλε, διαμορφώνοντας την σε μακαρόνι) και παίρνοντάς στην από βιβλιοπωλεία ή χρωματοπωλεία. Wash με αραιωμένο μαύρο μπορείς να κάνεις όπου υπάρχει χαραγμένη γράμμωση π.χ. (flaps) ενώ με ξύσμα μολυβιού ή μαύρο pastel και με ένα μαλακό πινέλο μπορείς επιλεκτικά να μαυρίσεις περιοχές όπως επιφάνειες που εργάζονται οι τεχνικοί στην άτρακτο και καπνιές στις εξαγωγές των πυροβόλων, στο ρύγχος του άφους. Από s/n δεν θα έχεις πρόβλημα αφού τελικά όλα τα F-84F κατέληξαν με Vietnam παραλλαγή :mrgreen: :wink:. Καλή συνέχεια ::icon_thumright::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 09, 2009, 09:30:49 πμ »
Γειά σου Τάσο μάστορα!

Αποσυνδεδεμένος T.TASOS

• Scale 1/72
  • *
  • Τζιγκουνακης Τασος
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 09, 2009, 10:23:42 πμ »
Τάσο όμορφα μέχρι εδώ με μια μικρή παρατήρηση τώρα που είναι νωρίς, στο σβήσιμο της παραλλαγής σου 8). Αλλού βλέπω ότι είναι το χρώμα σβησμένο με το πινέλο (διόρθωμα) και αλλού έχεις over spray με τον αερογράφο. Μπορείς άνετα να το διορθώσεις κάνοντας τώρα που είναι νωρίς και την φθορά με weathering, προσθέτοντας δηλ. 10% λευκό στα χρώματα της παραλλαγής σου. Όπου δυσκολεύεσαι κάνε το σβήσιμο με bluetak (κάτι σαν πλαστελίνη μπλε, διαμορφώνοντας την σε μακαρόνι) και παίρνοντάς στην από βιβλιοπωλεία ή χρωματοπωλεία. Wash με αραιωμένο μαύρο μπορείς να κάνεις όπου υπάρχει χαραγμένη γράμμωση π.χ. (flaps) ενώ με ξύσμα μολυβιού ή μαύρο pastel και με ένα μαλακό πινέλο μπορείς επιλεκτικά να μαυρίσεις περιοχές όπως επιφάνειες που εργάζονται οι τεχνικοί στην άτρακτο και καπνιές στις εξαγωγές των πυροβόλων, στο ρύγχος του άφους. Από s/n δεν θα έχεις πρόβλημα αφού τελικά όλα τα F-84F κατέληξαν με Vietnam παραλλαγή :mrgreen: :wink:. Καλή συνέχεια ::icon_thumright::
 ::salut::
Γιαννη σε ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου αλλα μηπως μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης...αν καταλαβα καλα πρεπει να το ξαναβαψω 10% ανοιχτοτερο κ με μικτροτερο σβησιμο? Και τωρα που εχει φαει το γυαλιστερο βερνικι,δε πειραζει?
Με πινελο εκοψα το χρωμα μονο στις δεξαμενες κατω απο την ατρακτο κ εκανα λιγα chip στα φτερα  σε ενδειξη προχειρης επισκευης απο τους μηχανικους (το ειχα δει σε ενα Α-7 κ πηρε η μπαλα κ αυτο )πρεπει ο τυπος να ηταν στη Λαρισα κ πριν τα Α-7... :lol:
Τωρα χωρις πλακα απ οτι καταλαβα δεν δειχνει πολυ καλό για την κλημακα αν κ νομιζω οτι αυτα δειχνουν χειροτερα λογο του βερνικιου κ οταν η επιφανεια γινει ματ ολα θα γινουν καλητερα

Tags: