Αποστολέας Θέμα: Leighter Panzerspåhwagen 1/35 Tamiya  (Αναγνώστηκε 3159 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ore

• Scale 1/144
  • *
Απ: Leighter Panzerspåhwagen 1/35 Tamiya
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 29, 2009, 06:56:54 μμ »
ήθελα η άμμος να γίνει ποιό βαθειά ώστε να καλύψει τις ρόδες αλλά δεν ήξερα πως να το κάνω κ να μείνει κολλημένη εκεί :(

Καλησπέρα Spartan,

Γενικότερα στο μάτι μου η δουλειά σου μ'αρέσει πολύ

Aν και είμαι ο πλέον αναρμόδιος για να κάνω κριτική σε τέτοια θέματα θα σου πω και εγω τη γνώμη μου...

Σχετικά με το chipping οντως ειναι λιγάκι υπερβολικό. Οι γρατζουνιές μου φαίνονται πολύ μεγάλες σε σχέση με το μέγεθος του οχήματος. Προσωπική μου άποψη βέβαια και επ' ουδενι απόλυτη...

Σχετικά με την άμμο τώρα και πως αυτή κολλάει στα λάστιχα. Θα σου πω τι έκανα εγω στο jagdpanther μου και είναι πολύ απλό. Λίγη ατλακόλ, το υλικό που θες να κολλήσει πάνω στην επιφάνεια (στην συγκεκριμένη περίπτωση άμμος) και λίγο νεράκι. Βάλτα μέσα σε ένα πλαστικό ποτιράκι ή τάπερ, και ανακάτεψέ τα καλά. Υστερα πάρε ενα λεπτό πινέλο (ίσιο κατα προτίμηση) και έχοντας λίγη ποσότητα μίγματος πάνω σε αυτό άρχισε να χτυπάς το "μοντέλο". Γράφω "χτυπάς" γιατί οι κινήσεις σου πρέπει να είναι κοφτές και οχι σαν να βάφεις την επιφάνεια αλλά σαν να έχεις καρφίτσα και να την τρυπάς (ελπίζω να γίνομαι κατανοητός αλλά sorry δεν μπορώ να το περιγράψω αλλοιώς :oops: :lol:).

Επίσης τα λάστιχα προσωπικά θα τα έκανα πιο ταλαιπωριμένα και βρώμικα. Στους λασπωτήρες έχεις βάλει άμμο, τα λάστιχα-τροχοί ομως μου φαίνεται πως παρα είναι στην τρίχα για ενα οχημα που κινείται στην άμμο. Ωραιότατο το σκόνισμα που τους έχει κάνει αλλά αν έβαζες και λίγη άμμο θα γινόταν πιο ρεαλιστικό.

Πάντα καλοπροαίρετα και φιλικά

Ορέστης

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Oslo
  • Δημήτρης
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 29, 2009, 07:11:11 μμ »
ήθελα η άμμος να γίνει ποιό βαθειά ώστε να καλύψει τις ρόδες αλλά δεν ήξερα πως να το κάνω κ να μείνει κολλημένη εκεί :(

Καλησπέρα Spartan,

Γενικότερα στο μάτι μου η δουλειά σου μ'αρέσει πολύ

Aν και είμαι ο πλέον αναρμόδιος για να κάνω κριτική σε τέτοια θέματα θα σου πω και εγω τη γνώμη μου...

Σχετικά με το chipping οντως ειναι λιγάκι υπερβολικό. Οι γρατζουνιές μου φαίνονται πολύ μεγάλες σε σχέση με το μέγεθος του οχήματος. Προσωπική μου άποψη βέβαια και επ' ουδενι απόλυτη...

Σχετικά με την άμμο τώρα και πως αυτή κολλάει στα λάστιχα. Θα σου πω τι έκανα εγω στο jagdpanther μου και είναι πολύ απλό. Λίγη ατλακόλ, το υλικό που θες να κολλήσει πάνω στην επιφάνεια (στην συγκεκριμένη περίπτωση άμμος) και λίγο νεράκι. Βάλτα μέσα σε ένα πλαστικό ποτιράκι ή τάπερ, και ανακάτεψέ τα καλά. Υστερα πάρε ενα λεπτό πινέλο (ίσιο κατα προτίμηση) και έχοντας λίγη ποσότητα μίγματος πάνω σε αυτό άρχισε να χτυπάς το "μοντέλο". Γράφω "χτυπάς" γιατί οι κινήσεις σου πρέπει να είναι κοφτές και οχι σαν να βάφεις την επιφάνεια αλλά σαν να έχεις καρφίτσα και να την τρυπάς (ελπίζω να γίνομαι κατανοητός αλλά sorry δεν μπορώ να το περιγράψω αλλοιώς :oops: :lol:).

Επίσης τα λάστιχα προσωπικά θα τα έκανα πιο ταλαιπωριμένα και βρώμικα. Στους λασπωτήρες έχεις βάλει άμμο, τα λάστιχα-τροχοί ομως μου φαίνεται πως παρα είναι στην τρίχα για ενα οχημα που κινείται στην άμμο. Ωραιότατο το σκόνισμα που τους έχει κάνει αλλά αν έβαζες και λίγη άμμο θα γινόταν πιο ρεαλιστικό.

Πάντα καλοπροαίρετα και φιλικά

Ορέστης

Ευχαριστώ τα σχόλια είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτα ::salut:: έτσι κ αλλιώς ψάχνομαι σε τεχνικές δεν γνωρίζω κ πολλά πράμματα :( κ για το chipping ε΄χει δίκιο ειδικά στις κάθετες επιφάνειες όπως είπε κ ο pfilio ποιό πριν αλλά μου φαίνετε ότι στην φωτογραφία φαίνεται πολύ ποιό έντονα απο όταν το κοιτάω :shock:

την άμμο την κόλλησα όπως είπες κ εσύ αλλά θα ήθελά ποιό πολύ υλικό ώστε να φαίνονται σαν βουλιαγμένες οι ρόδες :!:
"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks." Winston Churchill

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 29, 2009, 07:33:36 μμ »
τιπ για φτιάξιμο σημαίας? έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι θέλω να βάλω μία σημαία πίσω στο όχημα για αναγνώριση, σε απλό χαρτί αν και δεν είναι
άσχημο δεν είναι τόσο ρεαλιστικό νομίζω δεν κάτι καλές "τσαλάκες" ώστε να κάτσει ωραία επάνω στο όχημα.

πάρε ένα υγρό χαρτομάντηλο - αυτά μέσα σε φακελάκι
άνοιξε το και βάλτο στο καλοριφέρ να στεγνώσει
κόψτο στη διάσταση που θέλεις
βάψε τη σημαία με αερογράφο
βάλτο σε νερό με ατλακόλ
βάλτο πάνω στο όχημα και κάνε τις δίπλες που θέλεις
μάζεψε με ένα χαρτομάντηλο  το νερό-κόλλα που περισσεύει
άστο να στεγνώσει

Tags: