Αποστολέας Θέμα: Επί του....πιεστηρίου F/RF-4 PHANTOM II - "PHOTO GALLERY & PROFILES"  (Αναγνώστηκε 7053 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vasilis 07

• Scale 1/48
  • *
Απ: Επί του....πιεστηρίου F/RF-4 PHANTOM II - "PHOTO GALLERY & PROFILES"
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:15:41 μμ »
...δε νομιζω οτι θα βγει σε ελληνικη εκδοση...

Την ίδια αίσθηση έχω και εγώ  :( άν και για μένα το θέμα της γλώσσας έρχεται δεύτερο.Ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο Αγγλικό βιβλίο θα είναι που θα πάρω.Το θέμα είναι η ποιότητα της εκτύπωσης και των φωτογραφιών καθώς και το πόσες από αυτές είναι αδημοσίευτες  :roll:.

Κατά τη γνώμη μου η γνωστή, πολύ όμορφη απόδοση του θέματος από τους γράφοντες, με λεπτομερείς, καθαρές και επεξηγηματικές φωτογραφίες πιστεύω είναι ότι καλύτερο για έναν μοντεληστή ή μη, που αναζητά την λεπτομέρεια και την τεχνική ανάλυση σε βάθος από κάθε λεζάντα ::icon_thumright::. Για τέτοιου είδους βιβλία με τόση δουλειά και υψηλής ποιότητας εκτύπωσης, τα 28 euro δεν νομίζω  :roll: ότι είναι και τόσο τρομερό το κόστος. Προσωπικά το συνιστώ ανεπιφύλακτα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το εν λόγω αεροσκάφος. ::icon_thumright::
 ::salut::  

Μάλιστα.Φίλε Γιάννη μάς έβγαλες από τον κόπο  ::icon_thumright::

Μήπως να κάναμε κάποια ομαδική  :?: :roll: Όσο ναναι δέν βρίσκονται εύκολα 200-300 τρελοί αυτές τις δύσκολα οικονομικά μέρες  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:24:17 μμ »
οι περισσότερες φωτό λεπτομερειών που περιλαμβάνει είναι αφενός μοναδικές  - θυμίζουν τα παλιά α/μ "in detail and scale" αλλά είναι έγχρωμες και αδημοσίευτες (είναι των συγγραφέων), αφετέρου συνοδεύονται απο εξαιρετικά λεπτομερείς και περιγραφικές λεζάντες.
η γλώσσα επίσης δε νομιζω να είναι πρόβλημα καθώς αν κρινω απο τη βιβλιοθήκη μου το 75% είναι ούτως η άλλως ξενόγλωσση και το ιδιο νομιζω συμβαινει στους περισσότερους.
τα προφίλ του πάλι είναι χρήσιμα για μοντελιστική χρήση - πιο πολύ ως πηγη έμπνευσης παρα σαν σημειο αναφοράς - αλλά εκει μάλλον είναι "ριγμένα" τα Ελληνικά θέματα ή για να το πω καλύτερα, προσωπικά θα επιθυμούσα πολύ περισσότερα Α/Φ της ΠΑ σε προφίλ. αν μη τι άλλο, τα Ελληνικά φαντόμια διακρίνονταν για την...πολυχρωμία τους
τέλος πάντων, στα τοσα βιβλια για το F/RF-4E έχουμε άλλο ένα απο Ελληνες δημιουργούς, με σαφή "εξαγωγικό" προσανατολισμό λογω του αγγλόφωνου κειμένου του. και στους ξένους εκτιμώ θα φανεί αρκετά εξωτικό και ενδιαφερον για να το αγοράσουν.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 10:24:51 μμ »
Απαραίτητο βιβλίο αναφοράς του F/RF-4E Phantom για την βιβλιοθήκη μου :D. Eίμαι μέσα για ομαδική αγορά  :wink:

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 11:19:37 μμ »
Απαραίτητο βιβλίο αναφοράς του F/RF-4E Phantom για την βιβλιοθήκη μου :D. Eίμαι μέσα για ομαδική αγορά  :wink:
Δεν το συζητώ και εγω μεσα........(αν γινει)..  ::icon_thumright::

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 10:31:45 πμ »
Μέσα και εγώ για την ομαδική του βιβλίου,αλλά όντως είναι ακριβό επειδή δηλαδή έχουμε τρέλα πρέπει να μας τον βάζουν κανονικά είναι απαράδεκτο.Το F-104 που είχα πάρει πρίν 2-3 χρόνια κόστιζε τα μισά αν θυμάμαι καλά και αν.Οντως οι εκδόσεις του Τσαγκάρατου που είναι αψογες,απίθανες,πόσο πρέεπι να της κοστολογούσε.Η σειρά της SAMPUBLICATIONS που έχει βγάλει 3 βιβλία για τον Φαντομά με σχέδια,φωτό,μοντελιστικά κοστίζει 25 ευρώ αλλά τα αξίζει τα λεφτά του.Και στην ομαδική να υπάρχει καμιά έκπτωση σοβαρήόχι 2-3 ευρώ και κάτι έγινε.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 10:50:45 πμ »
οκ με το καινουργιο....απ οτι φαινεται παμε για ομαδικη......το παλαιο με το F-104  υπάρχει πιθανότητα να το βρούμε;;;;;

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 11:21:19 πμ »
Το F-104 που είχα πάρει πρίν 2-3 χρόνια κόστιζε τα μισά αν θυμάμαι καλά

10 ευρω...ποια μισα... :?

το παλαιο με το F-104  υπάρχει πιθανότητα να το βρούμε;;;;

στην ιστοσελιδα το εχει διαθεσιμο για αγορα αρα...θα το βρεις πιστευω!

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 12:04:00 μμ »
Το F-104 που είχα πάρει πρίν 2-3 χρόνια κόστιζε τα μισά αν θυμάμαι καλά

10 ευρω...ποια μισα... :?

το παλαιο με το F-104  υπάρχει πιθανότητα να το βρούμε;;;;

στην ιστοσελιδα το εχει διαθεσιμο για αγορα αρα...θα το βρεις πιστευω!

Eχεις δίκιο πλέον τα 28ευρά που ζητάνε είτε είναι αγγλική έκδοση είτε ελληνική  προσωπική μου γνώμη είναι απαράδεκτη τιμή για να μην πώ τίποτα πιο χοντρό όσο και να έχει ανέβει το κόστος χαρτιού κτλ.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 12:42:42 μμ »
Eχεις δίκιο πλέον τα 28ευρά που ζητάνε είτε είναι αγγλική έκδοση είτε ελληνική  προσωπική μου γνώμη είναι απαράδεκτη τιμή για να μην πώ τίποτα πιο χοντρό όσο και να έχει ανέβει το κόστος χαρτιού κτλ.

Η ποιότητα του χαρτιού και γενικά σάν έκδοση τα δικαιολογεί τα 28 ευρώ  :roll:.Το βιβλίο του F-104 κόστιζε 9,5 ευρώ αλλά σάν έκδοση δέν δικαιολογούσε ευρώ παραπάνω νομίζω...

ΥΓ:Μια ειδική τιμή 20 ευρώ για τα μέλη του modelclub νομίζω είναι αποδεκτή και συνάδη με τον ανταγωνισμό πχ το εκπληκτικό βιβλίο για τα 50χρονα του Phantom "SMOKE TRAILS: The Last of the F-4 Phantoms" το είχα πάρει 25 ευρώ.

Αποσυνδεδεμένος Busa

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Μοσχάτο
  • the fun lies in the curves... all kind...
« Απάντηση #34 στις: Φεβρουαρίου 19, 2009, 01:22:13 μμ »
Έχουμε και λέμε...
F/RF-4E PHANTOM II  140σελ.  EUR27,9 = EUR0,199/σελ.
F-104 STARFIGHTER    64σελ.    EUR9,5 = EUR0,148/σελ.

Αποτέλεσμα,  περίπου 35% πιο ακριβό το F/RF-4E.  :evil:
Τώρα ποιος έχει πάρει αύξηση μισθού 35%  μέσα σε δυο χρόνια  να σηκώσει το χέρι του...
Μάλιστα....

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #35 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 08:38:31 πμ »
...δε νομιζω οτι θα βγει σε ελληνικη εκδοση...

Λαθος μεγαλο για μενα τοτε αν το κανουν αυτο οι κυριοι αυτοι....Οχι τιποτε αλλο, αλλα μαλλον δεν τους ενδιαφερουν οι Ελληνες αναγνωστες.... :(

Σε καταλαβαίνω που σκέπτσαι έτσι αλλά θα σε απογοητεύσω. Δεν δουλεύει έτσι το σύστημα! Εσύ δηλαδή πιστεύεις πως ο εκδότης δεν ενδιαφέρεται για τους Έλληνες μοντελιστές; Για σκέψου πως η ελληνική αγορά είναι πολύ δύσκολη και οτι δεν πουλάει τα κομμάτια που έχει υπολογίσει να δώσει. Δυστηχώς ο Έλληνας μοντελιστής και αναγνώστης έχει αποδείξει έμπρακτα πως είναι γκρινιάρης και απρόβλεπτος! Δεν θα δώσω συγκεκριμένα παραδείγματα για να μην θίξω καταστάσεις, είμαι άλλωστε και εγώ "καμμένος" από τους Έλληνες αγοραστές. Μπορεί από την μια να φωνάζει γιατι δεν κυκλοφορόυν θέματα που τον ενδιαφέρουν και απο την άλλη όταν εκδοθούν τα αγνοεί!  :evil:

Είναι πολύ σοφή η απόφαση του εκδότη-διευθυντή να τυπώσει το βιβλίο μόνο στα αγγλικά γιατι έτσι θα πουλήσει τους αριθμούς που θα του εξασφαλίσουν το κέρδος του. Αν το τυπώσει στα ελληνικά το πιο πιθανό είναι να μπει μέσα!

Όσο για την τιμή την βρίσκω λογικότατη. Τα 28 ευρώ δεν είναι πολλά για ένα βιβλίο που θα το έχεις για πάντα και θα χρησιμεύσει σε πολλές κατασκευές.   

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #36 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 08:42:13 πμ »

Η ποιότητα του χαρτιού και γενικά σάν έκδοση τα δικαιολογεί τα 28 ευρώ  :roll:.Το βιβλίο του F-104 κόστιζε 9,5 ευρώ αλλά σάν έκδοση δέν δικαιολογούσε ευρώ παραπάνω νομίζω...

ΥΓ:Μια ειδική τιμή 20 ευρώ για τα μέλη του modelclub νομίζω είναι αποδεκτή και συνάδη με τον ανταγωνισμό πχ το εκπληκτικό βιβλίο για τα 50χρονα του Phantom "SMOKE TRAILS: The Last of the F-4 Phantoms" το είχα πάρει 25 ευρώ.

Το SMOKE TRAILS υποστηρίζεται από έναν οργανισμό που αποτελεί παγκόσμιο κολοσσό στο χώρο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τα νούμερα που πουλά αυτός με τις εκδόσεις Περισκόπιο!

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • ΕΛΛΑΣ
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 08:50:55 πμ »
Μέσα και εγώ για την ομαδική του βιβλίου,αλλά όντως είναι ακριβό επειδή δηλαδή έχουμε τρέλα πρέπει να μας τον βάζουν κανονικά είναι απαράδεκτο.Το F-104 που είχα πάρει πρίν 2-3 χρόνια κόστιζε τα μισά αν θυμάμαι καλά και αν.Οντως οι εκδόσεις του Τσαγκάρατου που είναι αψογες,απίθανες,πόσο πρέεπι να της κοστολογούσε.Η σειρά της SAMPUBLICATIONS που έχει βγάλει 3 βιβλία για τον Φαντομά με σχέδια,φωτό,μοντελιστικά κοστίζει 25 ευρώ αλλά τα αξίζει τα λεφτά του.Και στην ομαδική να υπάρχει καμιά έκπτωση σοβαρήόχι 2-3 ευρώ και κάτι έγινε.

Το είπα και πιο πριν. Συγκρίνεται ανόμοια πράγματα! Τι σχέση έχουν οι SAMPUBLICATIONS με τις εκδόσεις του κ. Τσαγκαράτου και το βιβλίο για το Phantom; Συμφωνώ απόλυτα πως και οι δύο είναι εξαιρετικές είδικά του Αντώνη είναι η κορυφαία ποιότητα έκδοσης στην Ελλάδα, αλλά για άλλο σκοπό αγοράζεις το HAFy, για άλλο το SAMPUBLICATIONS και για άλλο το βιβλίο για το Phantom!

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 10:24:23 πμ »
συγνώμη παίδες αλλα εχετε αρχίσει την γρίνια....
η αγορά ειναι ελευθερη...οποιος θέλει αγοραζει.... όποιος δεν θελει δεν το αγοραζει..
τωρα αν ειναι αγγλικά η ελληνικα... απλα ο καθενας θελει να αυξάνει το κοινό που μπορεί να αγορασει το προιον του.
δεν το κανει για την ψυχή της μανας του.
και μην με πειτε επιθετικο.... απλα ρε παιδια η τιμη ειναι υποκειμενικη... αν βγαζεις 10000EUR τον μηνα....χεστηκες για το κόστος 28EUR αν βγαζεις 500EUR σου φαίνεται υπερογκο.... τοτε πολυ απλα κανεις υπομονη μπας και το δανειστεις απο κάποιον που το εχει αγορασει..
εγω δεν βγαζω 10000EUR αλλα θα το αγορασω.
πιστευω τα υπολοιπα ειναι για να λεμε κατι.
με απεριοριστη εκτιμιση στα λεγομενα του καθενος.... καλη συνεχεια.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 10:37:27 πμ »
συγνώμη παίδες αλλα εχετε αρχίσει την γρίνια....
η αγορά ειναι ελευθερη...οποιος θέλει αγοραζει.... όποιος δεν θελει δεν το αγοραζει..
τωρα αν ειναι αγγλικά η ελληνικα... απλα ο καθενας θελει να αυξάνει το κοινό που μπορεί να αγορασει το προιον του.
δεν το κανει για την ψυχή της μανας του.
και μην με πειτε επιθετικο.... απλα ρε παιδια η τιμη ειναι υποκειμενικη... αν βγαζεις 10000EUR τον μηνα....χεστηκες για το κόστος 28EUR αν βγαζεις 500EUR σου φαίνεται υπερογκο.... τοτε πολυ απλα κανεις υπομονη μπας και το δανειστεις απο κάποιον που το εχει αγορασει..
εγω δεν βγαζω 10000EUR αλλα θα το αγορασω.
πιστευω τα υπολοιπα ειναι για να λεμε κατι.
με απεριοριστη εκτιμιση στα λεγομενα του καθενος.... καλη συνεχεια.

Εχεις δίκιο dive και το ξέρουμε όλοι ότι θα το αγοράσουμε απλώς να μην μας βαράνε και κατακέφαλα για την τρέλα μας είναι προσωπικά πιστεύω μας  εκμεταλεύονται και σε τελική ανάλυση όντως καλά κάνουν και το βγάζουν στα αγγλικά αλλά πόσο νομίζουν θα πουλήσουν πχ στην Αγγλία πάντως λιγότερα από ότι εδώ πιστεύω γιατί δεν νομίζω να περιμένουν οι εγγλέζοι να πάρουν τιε εκδόσεις περισκόπιο για να ενημερωθούν που έχουν πληθώρα και πληθώρα βιβλίων.Το ξαναλέω για να μην παρεξηγηθούμε εδώ τελικά θα το πάρουμε όλοι απλώς η κουβέντα γίνεται για να μην μας νομίζουν και χαζούς για το θέμα της τιμής.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 10:54:26 πμ »
Θα γίνω κακός αλλά θα πω ότι και EUR10,00 να ήταν η τιμή του και στα ελληνικά να ήταν πάλι θα υπήρχε μία μερίδα αγοραστών-καταναλωτών που θα έλεγε ότι είναι ακριβό :!:
 :wink:
Το βιβλίο έχει 132 σελίδες και 400 φώτος αν έχω καταλάβει καλά.
Προσωπικά αγοράζω ξενόγλωσσα βιβλία με λιγότερες σελίδες και τα πληρώνω στην ίδια τιμή και δεν παραπονιέμαι. Θα μου πείτε βέβαια ότι μπορώ να έχω την οικονομική ευχέρεια.......
 :mrgreen:
Και στην τελική, ελεύθερη αγορά είναι, όποιος θέλει το αγοράζει, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος.
Θεωρώ πάντως ότι τέτοιες προσπάθειες θα πρέπει να τύχουν ένθερμης υποστήριξης, προκειμένου οι δημιουργοί τους να μπορούν να τις συνεχίσουν.
 :wink:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 20, 2009, 11:15:38 πμ »
To θέμα της τιμής όντως είναι υποκειμενικό.Το θέμα δέν είναι όμως άν ο εύπορος το θεωρεί φτηνό ή ο φτωχός ακριβό αλλά άν η τιμή δηλ. τα 28 ευρώ αντικατοπρίζονται σε ποιότητα  :wink:. Επειδή είμαι αρκετά χρόνια αναγνώστης και παρακολουθώ ιδιαίτερα τον χώρο των αεροπορικών εκδόσεων έχω σχηματίσει την εντύπωση πώς η τιμή είναι κάτι το αυθαίρετο.Βγάζουμε ένα βιβλίο του F-4 και με την εντύπωση πώς θα πουλήσει κολλάμε μια τιμή 28 ευρώ.ʼν σε κάποιο διάστημα δέν πουλήσει η τιμή μειώνεται ακόμα και στο μισό ή μήπως δέν έχετε δεί τέτοιες καταστάσεις (πχ εκδόσεις που κυκλοφόρησαν στα 13 ευρώ επανακυκλοφορούν στα 7  :wink:).

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η μονογραφία του A-7H που κυκλοφόρησε το τελευταίο διάστημα.14 ευρώ για μια έκδοση σε ποιότητα χαρτιού εφημερίδας  :evil: όταν τα 2 προηγούμενα βιβλία της σειράς κόστιζαν το ήμιση και η ποιότητα τους ήταν απείρως καλύτερη.Μήν παρεξηγηθώ δέν λέω πώς το ίδιο ισχύει με το βιβλίο του F-4 απλά αναφέρω κάποια παραδείγματα που δικαιολογούν την γκρίνια ορισμένων (μεταξύ των οποίων και εγω  :mrgreen:) οι οποίοι όμως θα είμαστε και από τους πρώτους που θα το πάρουμε  :wink:.

Επίσης υπάρχει και μια άλλη όψη που δέν την έχουμε αναφέρει.Πόσοι από εμάς από πιτσιρικάδες δέν μπήκαμε στό χώρο του μοντελισμού και δέν καταθέταμε το χαρτζιλίκι μας στόν περιπτερά της γειτονιάς  :?: ʼς σκεφτούμε λοιπόν πόσοι από εμάς πιτσιρικάδες θα είχαμε την δυνατότητα να διαθέσουμε 28 ευρώ για ένα βιβλίο και πόσοι πιτσιρικάδες έχουν σήμερα την δυνατότητα αυτή  :?: :roll:

Αποσυνδεδεμένος papagolf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βέροια
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 10:07:16 πμ »
Το πρόβλημα είναι πως αυτό που για κάποιους είναι χόμπυ για κάποιους άλλους είναι επάγγελμα και τα κριτίρια που καθορίζουν επαγγελματικές επιλογές είναι τελείως διαφορετικά. Δεν θέλω να μπω σε ανάλυση κοστολόγησης που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν (ίσως χωρίς να γνωρίζουν το αντκείμενο). Όπως και κάθε τι άλλο στον καταναλωτικό κόσμο που ζούμε διέπεται από τις αρχές της ελεύθερης αγοράς. Γι αυτό βλέπει κανείς στο δρόμο και καμία (ίσως πολύ περισσότερες από καμία) Mercedes και δεν βλέπει μόνο LADA. Πριν μιλήσει οποιοσδήποτε λοιπόν θα πρέει να δεί το βιβλίο και να το αξιολογήσει με τα δικά του κριτίρια και το δικό του πορτοφόλι. Αν η επόμενη κίνηση είναι να πάει στο ταμείο, σημαίνει πως το βιβλίο αξίζει τα 28 ευρώ. Όσο για τη γλώσσα, η ελληνική αγορά (όπως απέδειξε το F-104) είναι πολύ μικρή για να στηρίξει μια τόσο εξειδικευμένη και πολυτελή έκδοση. Αν το βιβλίο είχε βγεί στα ελληνικά θα στοίχιζε πολύ περισσότερο.

Ενημερωτικά τώρα, το βιβλίο δεν θα κυκλοφρήσει στα περίπτερα. Κυκλοφορεί ήδη μόνο σε μοντελιστικά καταστήματα και στα γνωστά βιβλιοπωλεία που διακινούν στρατιωτικές εκδόσεις. Φυσικά μπορεί να το παραγγείλει κανείς και από τον εκδότη (Περισκόπιο). Το βιβλίο για το F-104 (το ελληνικό γιατό το αγγλικό έχει εξαντληθεί) υπάρχει επίσης στο Περισκόπιο.

Αποσυνδεδεμένος Harris Charalambous

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Maryland, USA
  • IPMS 410 MC 85
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 01:35:01 μμ »
Isos tha itan kalitera ean to vivlio itan digloso - opos px kanoun oi Polonoi kai oi Germanoi  :roll:
Μοντελιστής από Αμερική

Αποσυνδεδεμένος phantomphlyer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bogotá
  • Stay SPOOKED in Bogotá
    • delivery-volos.gr
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 01:51:34 μμ »
Isos tha itan kalitera ean to vivlio itan digloso - opos px kanoun oi Polonoi kai oi Germanoi  :roll:

...συμφωνα ομως με τις παραπανω αποψεις που εκφραστηκαν σου λεει οτι δεν τιθετε θεμα συγκρισης με εκδοσεις που προερχονται απο αλλες χωρες αφου το ελληνικο κοινο ειναι "περιεργο"... :?

Αποσυνδεδεμένος papagolf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βέροια
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 21, 2009, 07:46:30 μμ »
Οι Πολώνοί και οι Γερμανοί έχουν μια εσωτερική αγορά 40-60 εκατ. ανθρώπων μοντελιστικά αναπτυγμένη. Γι αυτό εξ' άλλου έχουν και πολλές εταιρείες παραγωγής μοντέλων και γενικά μοντελιστικών ειδών. Στις χώρες αυτές δεν υπάρχει πόλη χωρίς μοντελιστικό σύλλογο, χωρίς τοπική έκθεση, χωρίς μοντελιστικά καταστήματα. Παρ όλα αυτά όμως αναγκάζονται να εκδίδουν δίγλωσσες εκδόσεις διότι η εσωτερική αγορά δεν επαρκεί να καλύψει το κόστος. Εάν συγκρίνει δε κανείς την ποιότητα (αριθμός έγχρωμων σελίδων, αριθμός και σπανιότητα φωτογραφιών, ποιότητα χαρτιού κλπ) θα δει πως συχνά καλείται να πληρώσει περισσότερα για λιγότερα.
Η δική μας είναι μια αγορά 11 εκατ. ανθρώπων όπου ο μοντελισμός αποτελεί ακόμη "παιχνίδι με αεροπλανάκια" στα μάτια συχνά ακόμη και μελών της οικογένειας μας.
Θα πρέπει κανείς να αντιλαμβάνεται τα μεγέθη πριν κάνει συγκρίσεις.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουαρίου 23, 2009, 03:46:11 πμ »
παιδες ακουστε κατι..... ενα υλικό αν μας κάνει για αυτό που θελουμε το αγοραζουμε αλλιως μενει στα ράφια.
τωρα απο εκει και περα πιστευω ως ελληνες ειμαστε γρινιαριδες....παρτε παραδειγμα μια κοινωνική εκδηλωση... τιποτα δεν μας αρεσει..αλλα παμε.  :mrgreen:
ειμαστε ανωμαλος λαος..... γρινιαζουμε χωρις λογο..... να δεις ποσοι θα το αγορασουμε δαγκωτό μην πω περικοι θα το παρουν και 2 φορες....για να μην χαλασει το πρωτο.... ::glossa::
Ε'ιναι τρελοι αυτοι οι ελληνες.... :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουαρίου 25, 2009, 02:26:12 μμ »
παιδες ακουστε κατι..... ενα υλικό αν μας κάνει για αυτό που θελουμε το αγοραζουμε αλλιως μενει στα ράφια.
τωρα απο εκει και περα πιστευω ως ελληνες ειμαστε γρινιαριδες....παρτε παραδειγμα μια κοινωνική εκδηλωση... τιποτα δεν μας αρεσει..αλλα παμε.  :mrgreen:
ειμαστε ανωμαλος λαος..... γρινιαζουμε χωρις λογο..... να δεις ποσοι θα το αγορασουμε δαγκωτό μην πω περικοι θα το παρουν και 2 φορες....για να μην χαλασει το πρωτο.... ::glossa::
Ε'ιναι τρελοι αυτοι οι ελληνες.... :mrgreen: :mrgreen:

Συμφωνω ότι όποιος το θέλει το αγοράζει και όποιος δεν το θέλει δεν το αγοράζει.... απλά κουβέντα γίνεται βρε φίλε και ο καθένας λέει την αποψη του δεν ειναι θεμα γκρίνιας!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουαρίου 25, 2009, 04:31:45 μμ »
απλά ξέρεις φίλε μου τι πιστευω οτι παρα πολυ απλα ως ελληνες (βαζω και την αφεντομουτσουνάρα μου μεσα...χεχεχε) εχουμε μαθει τα παντα να γινονται τζαμπα και οτιδηποτε να μην μας κοστιζει τιποτα. Για αυτο το λεω.
παντως εγω πιστευω οτι τα 28EUR τα αξιζει με το παραπανω.... ειδικα τετοιες εκδοσεις με 140 σελιδες με υλικο που δυσκολα το βρισκεις.....παρα μονο απο αρκετα μεγαλη ερευνα στο ιντερνετ. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουαρίου 25, 2009, 08:49:30 μμ »
το ξεφυλλισα πριν λιγο,τα αξιζει τα λεφτα του ::salut:: θα το προτιμουσα στα Ελληνικα βεβαια :oops:

Tags: