Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Δέντρου για διόραμα! 1η προσπάθεια!!  (Αναγνώστηκε 3058 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Oslo
  • Δημήτρης
Κατασκευή Δέντρου για διόραμα! 1η προσπάθεια!!
« στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:37:41 μμ »
Καλησπέρα σε όλους απο όταν πρωτοξεκίνησα αυτο το χόμπυ πάντα εντυπωσιαζόμουνα με τα διοράματα αλλά ποτέ δεν το τολμησα!!!
αφού λοιπόν ασχολούμε δυναμικά των τελευταίο καιρό λόγω ανεργίας είπα να ξεκονήσω το 1ο μου Project! Αν κ πιστεύω οτι αρχίζω με λίγο ζόρικο αντικείμενο θα το παλέψω υπολογίζοντας
πάντα στην βοήθειά σας :D
Το θέμα δεν το ξέρω αρχικά σκεύτομαι να φτιάξω ένα διόραμα με africa corps  Sd.kfz.222 tamyia 1/35 βέβαια δεν ξέρω αν το δέντρο (αν στο τέλος βγεί καλό) θα μπεί εκεί :oops:
Προς το παρόν ξεκινάω με αυτό το οποίο θα το τοποθετήσω σε ένα βράχο που σκεύτομαι να είναι απο πεπιεσμένο χαρτί κ στόκο!

Ανυπομωνώ για το σχόλεια σας προτάσεις φωτογραφίες ότι έχετε ευχαρίστηση!!!
υπόψει ότι τα υλικά μου είναι σχετικά περιορισμένα δεν έχω ξαναδουλέξει υλικά για να φτιάξω κάτι οτιδήποτε ούτε καν γύψο κ δεν έχω την δυνατότητα εδώ να βρώ υλικά που μαθαίνω μέσα
απο το modelclub λόγω επικοινωνιακώ προβλημάτων :oops: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ευχαριστώ εκ των προτέρων κ ανυπομωνώ για την βοήθειά σας!

Η αρχή λοιπόν:
[IMGt]http://i179.photobucket.com/albums/w312/jimr1pap/diorama/IMG_3463.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i179.photobucket.com/albums/w312/jimr1pap/diorama/IMG_3458.jpg[/IMGt]
ακόμα ούτε το σχήμα δεν έχω αποφασίσει πως θα βγεί!!! βλέποντας κ κάνοντας :mrgreen:
 ::lovemodel:: ::lovemodel:: ::lovemodel:: ::lovemodel::

"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks." Winston Churchill

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: Κατασκευή Δέντρου για διόραμα! 1η προσπάθεια!!
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:50:54 μμ »
Καλή αρχή.
Εχει καποιες πληροφοριες στο armorama αν τις χριαστεις
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:53:17 μμ »
Ευχαριστώ αυτά είδα κ είπα να δοκιμάσω! :wink:
κ μία φώτο για σύγκρηση με μία φιγούρα

[IMGt]http://i179.photobucket.com/albums/w312/jimr1pap/diorama/IMG_3465.jpg[/IMGt]
"Today we say that Greeks fight like heroes, from now on we will say that heroes fight like Greeks." Winston Churchill

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 02:56:51 μμ »
Κοντό μου φαίνεται, εξαρτάτε βεβαία τι δέντρο θέλεις να κάνεις.
Θα βγάλεις και ελα κλαδιά έτσι? εγω τα πιο λεπτά κλαδιά τα ΕΚΑΝΑ με λεπτό σύρμα, από καλοδιο
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 03:01:57 μμ »
Ναί έχει πολύ ακόμα αλλά ούτε το σχήμα δεν έχω καταλήξει! προχωρόντας κ βλέποντας :shock:

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 03:03:27 μμ »
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 04:26:09 μμ »
Το δεντράκι είναι καλύτερο τώρα αλλά θέλει ακόμα θα το καλύψω με milliput το έβαλε σε κάτι πρόχειρο σαν βράχο κ σκεύτηκα να κάνω κάτι σαν πηγή μπροστά
κ αυτών των τοίχο δοκιμαστηκά ιδεές :?: :?: :?:
[IMGt]http://i179.photobucket.com/albums/w312/jimr1pap/diorama/IMG_3468.jpg[/IMGt]
σκεύτηκα να κάνω κ μία προσπάθεια να φτιάξω αφρικανικά σπίτι απο γύψο αλλά δεν ξέρω :roll:

ερωτήσης!
1..κολάει για κάποιο σκηνικό σε αφρική ή να πάω σε ευρώπη μεριά :?:
2.. κάνα τιπ πως να χρησιμοποιήσω τον στόκο για το δέντρο :?:
3.. έχω 2 βασούλες αλλά νομίζω ότι η 19Χ28 είναι λίγο μικρή οπότε πάω για την 29Χ39 σωστός?

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 04:34:03 μμ »
κο κτίριο σίγουρα δεν κάνει για ΑΦΡΙΚΗ, ψάξε λήγω στο νετ να δεις τη δεντρά υπάρχου στην ΤΥΝΗΣΙΑ, άλλα πρόσεξε να ταιριάζουν και οι φιγούρες, απο οτι καταλαβα η φυγουρα ειναι με την κλασική γερμανική στην ΕΥΡΩΠΗ στολή και οχι DAC

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 04:35:43 μμ »
η φιγούρα είναι περίσευμα δεν θα χρησιμοποιηθεί αυτή

το θέμα τώτα είναι ότι πρέπει να βρώ κάτι φελιζόλ ή κάτι τέτοιο ώστε να μπορέσω να διαμορφώσω το έδαφος αλλά δεν ξέρω τι να βρώ εδω :(
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 04:40:11 μμ »
πλαστικό πίλο ίσος. σε μαγαζια με ειδή ζωγραφικής, χωρίς γυψο σε μαγαζί με οικοδομικά, να κοιτάξεις για μονωτικά για τοίχους

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 04:54:09 μμ »
Ευχαριστώ! τιλικά βρήκα μονωτικό μπλέ είχα απο όταν μετακώμισα το κομπρεσέρ για ασφάλεια στο κουτί του :)

::please:: πως να κάνω το χάραγμα στο δέντρο υπάρχει κανένα κόλπο γιατί με το νυστέρι γραμμές γραμμές δεν μου κάθονται καλά στο μάτι :(

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 05:06:55 μμ »
με κάποια βελόνα ίσως;

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 05:14:26 μμ »
Αυτό πως σασ φαίνεται? στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο χάλια :oops:
κ το έχω βελτιώσει κι΄άλλο (όσο μπορώ δηλαδή :oops:)
[IMGt]http://i179.photobucket.com/albums/w312/jimr1pap/diorama/IMG_3470.jpg[/IMGt]

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 05:19:45 μμ »
εμένα μια χαρά μου φαίνεται!!! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 06:12:08 μμ »
Το τι θα γίνει στο τέλος ένας θεός ξέρει κ το κακό είναι ότι δεν έχω κ πολύ στοκ να έχω επιλογές :!: :!: :!:
Η εργασίες προς το παρόν ανυπομωνώ για προτάσεις σας κ σχόλεια προς το παρόν έχω βάλει το δέντρο στην γωνία πάνω σε ένα βράχο (πιστεύω θα γίνει βράχος στην πορεία 8))
και απο γύρω θα περνάει ένα ρυάκι.
Δεν ξέρω πως σας φαίνεται ίσως είναι πολύ γωνειακό προς το παρόν αλλά όπως είπα πάει βήμα βήμα και βλέπουμε!
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 06:16:13 μμ »
το δεντρο ειναι  ::icon_thumright::, και ος γνωστόν όσο πιο πολύ το δουλεύεις τόσο μαθαίνεις

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 07:48:43 μμ »
Τελικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι βρήκα των μπελά μου :( :( το δέντρο είναι δύσκολο κ τα κλαδιά βρήκαν λίγο χοντρά τώρα προσπαθώ με μικρότερα κλαδιά να
δείξει λίγο καλύτερα. ο στόκος πρέπει να είναι μια πενταετία κ δεν των είχα δουλέψει ποτέ οπότε μπορεί κ αυτό να φταίει που δεν βγήκε καλό τι να πω δεν ξέρω :oops:

τώρα φτιάχνω των βράχο που θα "κάθεται" το δέντρο κ θα ανεβάσω φώτο για κράξιμο :roll:

μία ερώτηση να περάσω το δέντρο primer πριν βαφτή? μπορώ να χρησιμοποιήσω σαν primer χρώμα πιθανός enamel?

Αποσυνδεδεμένος MORFEAS62

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 08:55:20 μμ »
Καλησπέρα σε όλους. Καλύτερα να το περάσεις αστάρι, αφού έχεις χρησιμοποιήσεις σύρμα για λεπτά κλαδιά. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ομοιογενές και φυσικά πιο εύκολο στο βάψιμο. Μέχρι στιγμής πάντως το δεντράκι παίρνει καλή μορφή, αλλά θέλει ακόμα δουλίτσα. Καλή συνέχεια λοιπόν, και μεγάλη υπομονή και ηρεμία. Στο φινάλε για να νοιώσουμε ωραία ασχολούμαστε με το χόμπι και σιγά σιγά θα σου βγει μια χαρά  ::icon_thumright::
 ::salut:: Βασίλης

Υ.Γ. Αν ο στόκος έχει σκληρύνει από τη πολυκαιρία βάλτον πάνω σε καλοριφέρ για λίγη ώρα !

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 10:08:54 μμ »
Όμορφη αρχή.  ::icon_thumright::

Καλή συνέχεια στο διόραμα και μην αγχώνεσαι, χαλαρουίτα. Δέσε καλά τα κλαδιά γιατί διαφορετικά όταν θα τα επικαλύπτει με το υλικό, αυτό θα ραγίζει και θα σου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Όσο για τον βράχο γιατί δεν δοκιμάζεις να βρεις μία αληθινή πέτρα; Εύκολα και ανώδυνα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 10:38:26 μμ »
τα κλαδιά δεν είναι καλά κλεισμένα απο τον στόκο δυστηχώς έκανα ότι μπορούσα αλλά ήταν δύσκολο :oops: πέρασα υπόστρωμα κ θα δείξει στο χρώμα :!: τώρα μοιάζει
με γέρικο δέντρο που φαίνεται ο κορμός σε πολλά σημεία :roll: :roll:

Αυτό με την πέτρα το σκεύτηκα!!! αλλά έχει εδώ τώρα κάπου στους 40 πόντους χιόνι το χώμα είναι πάγος μάλλον θέλω εκσκαφή να κάνω για να βρώ πετρούλα :D :D :D
και έχω ένα υλικό που υποτίθεται κάνει γιαυτήν την δουλειά μου το αγόρασε ο αδελφός μου χωρίς να ξέρει οπότε ευκαιρεία να το δοκιμάσω :wink:
βέβαια δεν έχω κ μεγάλες βλέψεις απλά ελπίζω να είναι τουλάχιστων αξιοπρεπές :roll:

• Scale 1/35
  • *
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 30, 2009, 10:48:48 μμ »
Μην μασας μπορει την  προτη να ειναι πατατα μαθε απο τα λαθει σου και η επομενη θα ειναι πολυ καλητερη, και στο κατω κατω πρεπει να αυτοσχεδιαζεις, να ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα και τρόπους. μερχι εδω τα πας καλα. ανέβασε και αλλες φωτο

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 12:43:12 μμ »
Καλησπέρα απο το δροσερό Όσλο :!: (-10 ::alarm:: :shock:)
Έκανα ένα μικρό update έβαλα μία σκόνη σαν τσιμέντο το οποίο υποτίθεται μόλις στεγνώσει θα μοιάζει με βράχια :wink:
τώρα βάβαια αυτό θα το δούμε στο τέλος. Το δέντρο δεν μου αρέσει ιδιαίτερα αλλά πέρασα ένα πρώτο καφέ χρώμα κ θα πάω να επισκευτό
ένα κατάστημα με τρένα εδώ μήπως βρώ κάτι να χρεισημοποιήσω για φύλλα. Το διόραμα απο όσο σκεύτομαι θα γίνει αρχές άνοιξης με λίγο χιόνι
ένα σπίτι στην γωνία που έχω κάνει κάτι σχέδια μήπως το προσπαθήσω και αυτό αυτοσχέδιο με ξύλο αλλά δεν νομίζω ότι το έχω :oops:
Οπότε μόλις πάω στο μαγαζί μπορεί να βρώ κάνα ωραίο σπιτάκι...

[IMGt]http://i179.photobucket.com/albums/w312/jimr1pap/diorama/IMG_3480.jpg[/IMGt] [IMGt]http://i179.photobucket.com/albums/w312/jimr1pap/diorama/IMG_3485.jpg[/IMGt]
στην φώτο το μίγμα δεν έχει στεγνώσει αλλά το έχω στρώσει έτσι ώστε να μπεί κ χώμα αργότερα με λίγο γρασίδι.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 03:23:56 μμ »
Μια χαρά το πας ::icon_thumright:: Συνέχισε έτσι
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος Spartan

• Scale 1/72
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 04, 2009, 04:56:45 μμ »
Ευχαριστώ :!:
Αυτό το πράμα που έβαλα στέγνωσε αλλά δεν με εντυπωσίασε έτσι όπως τα έλεγε στην συσκευασία φαινότανε για ποιό καλό :(
τέλος πάντων μήπως μπορεί κάποιος να μου πει με τι χρώματα καλύτερα να βάψω τα πετρώματα κ με τι να κάνω για ποιο σκούρο σκιές :?:
κατά προτίμηση με humbrol

Tags: