Αποστολέας Θέμα: ΚΡΙΤΙΚΗ - τι θελουμε ;  (Αναγνώστηκε 4080 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
ΚΡΙΤΙΚΗ - τι θελουμε ;
« στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 09:54:02 μμ »
http://www.migproductionsforums.com/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=3102

το θέμα τέθηκε στο MIG forum

μια καλή ευκαιρία να συζητηθεί και δω

θέλουμε κριτική "μας χάιδεψαν τα αυτιά" ή θέλουμε ουσία;;

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: ΚΡΙΤΙΚΗ - τι θελουμε ;
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:13:35 μμ »
κριτική ουσίας, αντικειμενική (όσο γίνεται) και καλοπροαίρετη
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:19:13 μμ »
και εδώ έχει τεθεί και συζητηθεί Πέτρο

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:20:58 μμ »
Σ.Σ.

Σταύρο  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αν διάβασες προσεκτικά το διάλογο, τα πράγματα δεν είναι  τόσο απλά και γενικόλογα

δες για παράδειγμα για τις δημοσιεύσεις του τύπου " φοβερό, εκπληκτικό......" χωρίς καμιά ουσία

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:25:13 μμ »
Δηλαδή να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε εκφράσεις με σκοπό να ενθαρρύνουμε τους άλλους συναδέλφους μοντελιστές :?:
Εμένα δε μου φαίνεται σωστό.
Καλή η κριτική αλλά το χόμπυ μας κάνουμε στην τελική ανάλυση.
Δεν είμαστε όλοι MIG τί να κάνουμε.....
 :mrgreen:
Προσωπικά μου αρέσει να μου δίνουν συμβουλές και να λένε τη γνώμη τους για τα μοντέλα μου.
Ούτε επαγγελματίας είμαι, ούτε πρόκειται να γίνω.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:30:22 μμ »
Δηλαδή να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε εκφράσεις με σκοπό να ενθαρρύνουμε τους άλλους συναδέλφους μοντελιστές :?:
Εμένα δε μου φαίνεται σωστό.
Καλή η κριτική αλλά το χόμπυ μας κάνουμε στην τελική ανάλυση.
Δεν είμαστε όλοι MIG τί να κάνουμε.....
 :mrgreen:
Προσωπικά μου αρέσει να μου δίνουν συμβουλές και να λένε τη γνώμη τους για τα μοντέλα μου.
Ούτε επαγγελματίας είμαι, ούτε πρόκειται να γίνω.
 :wink:

ακριβώς το θέμα που θέτεις - Προσωπικά μου αρέσει να μου δίνουν συμβουλές και να λένε τη γνώμη τους για τα μοντέλα μου.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ φαντάζομαι

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:35:30 μμ »

Θίγεις ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Ξεκινάς μιά συζήτηση κάνοντας μιά ερώτηση.

Γράψε μας την θέση σου επί του θέματος. Γιατί άλλο οι κριτική καί άλλο οι συμβουλές.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:40:40 μμ »
Σ.Σ.
Σαφώς! Και όπου είναι δυνατό να συνοδεύεται από προτάσεις και περιγραφές τεχνικών προς βελτίωσης της εικόνας της δουλειάς του άλλου.

Και επειδή δεν υπάρχουν ειδήμονες οι προτάσεις πάντα με επιφύλαξη, ειδικά αυτές που αφορούν σε ιστορικά θέματα γιατί υπάρχουν κάτι κουφά που δεν τα βάζει ο νους του ανθρώπου, προσφάτως έπεσα πάνω σε κάτι ανάλογο...

Και τέλος να μην ξεχνάμε πως βλέπουμε το αποτέλεσμα του ελεύθερου χρόνου του άλλου, δε χρειάζετε να εξαντλούμαι όλη μας την αυστηρότητα. Χόμπυ είναι, πάνω από όλα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:41:37 μμ »

Θίγεις ένα πολύ σοβαρό θέμα.

Ξεκινάς μιά συζήτηση κάνοντας μιά ερώτηση.

Γράψε μας την θέση σου επί του θέματος. Γιατί άλλο οι κριτική καί άλλο οι συμβουλές.

δεν έθεσα θέμα θέσης, αλλά προβληματισμού, όπως προκύπτει από τη συζήτηση του θέματος  στο MIG forum

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:51:17 μμ »
Σ.Σ.
Σαφώς! Και όπου είναι δυνατό να συνοδεύεται από προτάσεις και περιγραφές τεχνικών προς βελτίωσης της εικόνας της δουλειάς του άλλου.
Και επειδή δεν υπάρχουν ειδήμονες οι προτάσεις πάντα με επιφύλαξη, ειδικά αυτές που αφορούν σε ιστορικά θέματα γιατί υπάρχουν κάτι κουφά που δεν τα βάζει ο νους του ανθρώπου, προσφάτως έπεσα πάνω σε κάτι ανάλογο...
Και τέλος να μην ξεχνάμε πως βλέπουμε το αποτέλεσμα του ελεύθερου χρόνου του άλλου, δε χρειάζετε να εξαντλούμαι όλη μας την αυστηρότητα. Χόμπυ είναι, πάνω από όλα!

επειδή το θέμα ερμηνεύεται ποκιλοτρόπως
να κάνουμε μια μετάφραση;;;;

το αποτέλεσμα του ελεύθερου χρόνου του άλλου: ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟ , αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης σε αυτό το φόρουμ (ΦΟΒΑΜΑΙ)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 10:57:27 μμ »
Σ.Σ.

το αποτέλεσμα του ελεύθερου χρόνου του άλλου: ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΕΒΑΣΤΟ , αλλά ΟΧΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΑΣ που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης σε αυτό το φόρουμ (ΦΟΒΑΜΑΙ)
Η μετάφραση με μπέρδεψε... Τι είναι σεβαστό, το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό ή το ότι αποτελεί αποτέλεσμα ελευθέρου χρόνου;

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 11:04:49 μμ »

Η μετάφραση με μπέρδεψε... Τι είναι σεβαστό, το αποτέλεσμα αυτό καθεαυτό ή το ότι αποτελεί αποτέλεσμα ελευθέρου χρόνου;

Από την στιγμή που το δημοσιεύεις υπόκειται στην ελεύθερη κριτική όλων,ανεξάρτητα του λόγου που το φτιάχνεις μόνος σου στο σπίτι....
Σεβαστό είναι ουτως ή άλλως,το θέμα είναι εαν θέλεις να το κάνεις καλύτερο ή σε ικανοποιεί όπως είναι....

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 11:10:21 μμ »
Σ.Σ.

Γιώργο, δεν έχω καμιά διάθεση για άνευ λόγου αντιδικίια και ...έξυπνες απαντήσεις    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ
απλά παραπέμπω στο θέμα που υποθέτω έχει σημασία σε όλα τα σημαντικά μοντελιστικά φόρουμ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 11:26:20 μμ »
Γιώργο, δεν έχω καμιά διάθεση για άνευ λόγου αντιδικίια και ...έξυπνες απαντήσεις    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ
απλά παραπέμπω στο θέμα που υποθέτω έχει σημασία σε όλα τα σημαντικά μοντελιστικά φόρουμ
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Πια αντιδικία ρε παιδιά; Ποιες έξυπνες απαντήσεις; Μάλλον έγραψα κάτι που ακούστηκε άσχημα και ζητώ συγγνώμη, ΔΕΝ αντιδικώ και ΔΕΝ έχω διάθεση για έξυπνες απαντήσεις. Απλά η ερώτησή μου ισχύει, δεν κατάλαβα αν μιλάς για το μοντέλο ή το ότι είναι προϊόν ελεύθερου χρόνου. Επίσης τώρα που το ξαναδιαβάζω, δεν είναι κανόνας το οτι είναι σεβαστό ή το μοντέλο δεν είναι κανόνας.

Αν εννοείς πως το μοντέλο δεν είναι "κανόνας", συμφωνώ απόλυτα μαζύ σου, αν υπάρχουν μοντέλα "κανόνες" τότε υπάρχουν και μοντελιστές τέλειοι σε όλα κάτι που είναι ουτοπικό εκ των πραγμάτων λαμβανομένης υπ' όψη της ανθρώπινης φύσης και των αδυναμιών της, φυσικών και μη.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 25, 2009, 11:52:49 μμ »
Constructive criticism is an important part of contributing to the discussions.
Think of constructive criticism as a critique with the goal of improvement. So, rather than reviewing another modeler's work and commenting on aspects you like and dislike, you should support your statements. Why don't you like it? How can it be improved? Simply stating negatives can be seen as trolling or flaming and sometimes it is.

Constructive criticism doesn't mean sugar coating anything.
It is important to be honest. However, supporting your statements does give a more positive and helpful perspective. It also gives you more credibility as a fellow artist/modeler.

This also goes for posting "fluff" or "great job bud!" posts.
If that's all you have to say, then it's better to just say nothing.
While it's nice to get compliments, it's tiring for the modeler and thread readers to sift through 20 fluff posts with no useful substance.

ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ
To make this clear: If you're just posting "looks great" or "that's awesome", you will be getting a Private Message from one of the Moderators regarding spamming. If you continue to make a habit of it, you will be placed on Probation.

Τι λετε;

Σωστό ή λάθος

:roll: :roll: :roll:

DON'T SHOOT ME

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 12:00:52 πμ »

ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ
To make this clear: If you're just posting "looks great" or "that's awesome", you will be getting a Private Message from one of the Moderators regarding spamming. If you continue to make a habit of it, you will be placed on Probation.

Τι λετε;

Σωστό ή λάθος
Το βρίσκω λίγο ακραίο και δίνω παράδειγμα. Ποστάρισε ο nino1969 το Chi-Ha. Οι γνώσεις μου επί του αντικειμένου, αλλά και οι κατασκευαστικές μου δυνατότητες για κάτι ανάλογο, είναι τουλάχιστον πενιχρές. Κρίνω λοιπόν δια του οπτικού αποτελέσματος και βασικών μοντελιστικών κανόκων, πχ είναι κάθετες οι ρόδες σε σχέση με το έδαφος, έχουν silvering τα σήματα κλπ. Βρίσκω το αποτέλεσμα καλό, πάντα με τα παραπάνω "στενά" προσωπικά κριτήρια και απαντώ εκφράζοντας συγχαρητήρια. Αν δεν μπορώ να το κάνω αυτό, τότε αυτόματα το forum διαιρείται σε γνώστες και μη, κάτι που δε μου αρέσει...

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 12:09:16 πμ »

ΣΕ ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΥΜ

Τι λετε;

Σωστό ή λάθος
Το βρίσκω λίγο ακραίο και δίνω παράδειγμα. Ποστάρισε ο nino1969 το Chi-Ha. Οι γνώσεις μου επί του αντικειμένου, αλλά και οι κατασκευαστικές μου δυνατότητες για κάτι ανάλογο, είναι τουλάχιστον πενιχρές. Κρίνω λοιπόν δια του οπτικού αποτελέσματος και βασικών μοντελιστικών κανόκων, πχ είναι κάθετες οι ρόδες σε σχέση με το έδαφος, έχουν silvering τα σήματα κλπ. Βρίσκω το αποτέλεσμα καλό, πάντα με τα παραπάνω "στενά" προσωπικά κριτήρια και απαντώ εκφράζοντας συγχαρητήρια. Αν δεν μπορώ να το κάνω αυτό, τότε αυτόματα το forum διαιρείται σε γνώστες και μη, κάτι που δε μου αρέσει...

ναι, είναι ακραίο παράδειγμα, αλλά μην το απομονώνεις από τα υπόλοιπα ( σαν δικηγόρος κάνεις  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

η αναφορά γίνεται για κάποιον που συστηματικά κάνει μόνο αυτό

Υ.Γ. λείπουν αυτοί που συστηματικά κάνουν μόνο αυτό στο MC;;;;

και του nino1969 το Chi-Ha είναι άψογο, οπότε λογικό είναι να το παινεύεις , έστω και ...δια του οπτικού αποτελέσματος    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 12:59:19 πμ »
Εγω μονο μια απορια εχω.Γιατι θα πρεπει να ποσταρουμε στο mc με βαση το τι κανουν στο φορουμ του καθε Μig? Σιγοτρα τα υπερβολικα παλαμακια με το παραμικρο δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα αν καποιος θελει να το κανει γιατι πρεπει να του το απαγορευει καποιος?

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 01:09:54 πμ »
Εγω μονο μια απορια εχω.Γιατι θα πρεπει να ποσταρουμε στο mc με βαση το τι κανουν στο φορουμ του καθε Μig?
Σιγοτρα τα υπερβολικα παλαμακια με το παραμικρο δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα αν καποιος θελει να το κανει γιατι πρεπει να του το απαγορευει καποιος?

η αναφορά γίνεται για λόγους προβληματισμού και μόνο - και συζήτησης -  προκειμένου να διατυπωθούν οι απόψεις του καθένα

άλλωστε και στο Mig forum η αναφορά γίνεται για λόγους συζήτησης και προβληματισμού και όχι δογματικά

τίποτε δεν απαγορεύεται .....

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 01:14:42 πμ »
Ας πάρουμε ένα υποθετικό και ακραίο παράδειγμα.
Νέος μοντελιστής ποστάρει και του γίνεται η κατάλληλη εποικοδομητική κριτική με υποδείξεις κλπ.

Επειδή έχει αυτός ο νέος και τις κατάλληλες ικανότητες βελτιώνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις και στο επόμενο μοντέλο του, δέχεται και πάλι την κατάλληλη εποικοδομητική κριτική με υποδείξεις κλπ. Λιγότερες βέβαια γιατί έχει βελτιωθεί.

Μετά από λίγα μοντελάκια ποστάρει ένα ΟΥΑΟΥ μοντέλο και κανείς δεν βρίσκει ψεγάδι, κανείς δεν έχει να κάνει υπόδειξη...και κανείς δεν του απαντά...παρά μόνο ο Μig για να του υποδείξει να μη χρησιμοποιεί τις σκόνες της Αgama αλλά τις δικές του που δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Και ο νέος κάθετε με τις ώρες μπροστά στην οθόνη του προσπαθώντας να καταλάβει τι πήγε στραβά, γιατί ακόμα και οι φίλοι του δεν του απαντάνε; Καλά τόσο πολύ δεν τους αρέσει;;;

Βάζει λοιπόν τα δυνατά του και φτιάχνει το πιο super μοντέλο που εμφανίστηκε ποτέ στο διαδίκτυο...και χρησιμοποιεί και σκόνες Mig... Στήνεται και πάλι μπροστά στην οθόνη του και περιμένει...και περιμένει... μέχρι που απογοητεύεται και άντε γειά σας

Εγώ λοιπόν θα έλεγα ότι όλες οι απαντήσεις έχουν την αξία τους, τον σκοπό τους και πιάνουν και τόπο... Σήμερα θα πεις σε κάποιον ένα ξερό «φοβερό», αύριο θα του κάνεις μία υπόδειξη για διόρθωση, μεθαύριο θα πεις πάλι ένα ΟΥΑΟΥ!!! και αντιμεθαύριο θα του λύσεις μία απορία και θα του πεις και τη μαλακιούλα σου για να σπάσετε πλακίτσα.
Αυτό είναι που μας έχει βγάλει από τη μοναξιά του hobby. Αυτό είναι που μας κάνει να θέλουμε να πηγαίνουμε κάθε Σάββατο να δούμε φίλους στο café, αυτό είναι που μόλις ζητήσουμε κάτι θα «τσακιστούν» να στο προσφέρουν ένα κάρο άτομα.

Στου Mig αλλά και σε άλλα forum ας πορευτούν όπως νομίζουν...

Συμφωνώ επίσης απόλυτα με το παράδειγμα του Γιώργου για τη τσίχλα του Νίκου...και εμένα οι γνώσεις μου ήταν μηδαμινές...εδώ είναι για αυτά που φτιάχνω εγώ...τι λοιπόν θα πρέπει να είμαι ο μουγγός επειδή δεν έχω να πω κάτι πιο ουσιαστικό;

Όλα αυτά σας τα λέω με πολύ καλή διάθεση φυσικά .

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 01:23:52 πμ »
Όλα αυτά σας τα λέω με πολύ καλή διάθεση φυσικά .

Φυσικά, Φίλιππε, καμιά αντίρρηση

ΕΔΩ, πως θα πορευτούμε;

αυτό είναι το ερώτημα προς συζήτηση και όχι τι γίνεται αλλού

αφορμή πήρα από το θέμα στο φόρουμ του ΜΙΓΚ για να υπογραμμίσω  ότι και σε άλλα φόρουμ υπάρχει ο ίδιος προβληματισμός

Υ.Γ. με πολύ καλή διάθεση φυσικά  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 01:40:53 πμ »
Εγώ βρε Πέτρο δεν έχω κανέναν τέτοιο προβληματισμό περί της πορείας του φόρουμ...οπότε δεν έχω κάποια πρόταση  για το πως  θα πορευτούμε ΕΔΩ.:lol:
Πορευόμαστε ήδη και ο τρόπος που πορευόμαστε δεν μου δημιουργεί προβληματισμούς, αντίθετα μάλιστα. ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 04:02:42 πμ »
Προσωπική άποψη είναι ότι προτιμώ μια ξερή απάντηση τύπου ουαου, καλό, εξαιρετικό , μαμακία, παραρία, κλπ από τις χιλιάδες εμφανίσεις με μερρικές δεκάδες μόνο απαντήσεις, γιατί τουλάχιστον έτσι έχεις ένα μέτρο, αλλιώς, ψάχνεσαι να δεις τι γίνεται.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 07:28:56 πμ »

Οσον αφορα το μοντελο ::arrowdown::
Θελουμε καλοπροαιρετα σχολια, που σαν σκοπο θα εχουν τη συμβουλη & βοηθεια στο συναδελφο μοντελιστη που μας δειχνει το δημιουργημα του,ετσι θα εντοπισει τυχον λαθη η παραλειψεις  και θα βελτιωθει στις επομενες κατασκευες.

Οσον αφορα τον ιδιο το ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΗ ::arrowdown::
Θελουμε παροτρυνση για συνεχιση της προσπαθειας απο μερους του ΑΛΛΑ και επικροτηση τοσο για τη προσπαθεια που καταβαλει ωστε να βελτιωνετε εστω και με αργα βηματα (ειδικα αν ειναι σχετικα πιο νεος στο χομπυ) οσο και για τη τιμη που μας κανει να μας παρουσιαζει τη κατασκευη του.

Βεβαια απο την επικροτηση μη (ξανά)φθάσουμε στο αλλο ακρο με φρασεις του τυπου:

::arrowred:: Ασύλληπτα ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΜΑ!!!...,
 ::arrowred:: καλυτερο α/φ στην 1/32 που εχει μοντελαριστει ποτε!!!! :shock:
 ::arrowred:: ...απο ενα επαγγελματια του ειδους!!!!
 ::arrowred:: Απαγορευεται οι  θνητοι να σε σχολιαζουν!!! :o
 ::arrowred:: ...μουσειακου επιπεδου :shock:

και αλλα γραφικα...

γιατι δε θελει και πολυ ο αμοιρος μοντελιστης να καβαλησει την....κάλαμο  :? (ασχέτως αν ειναι "κακος",μετριος η καλος/πολυ καλος μοντελιστης)

Μη ξεχναμε βεβαια και την "αντιθετη" πλευρα,τον μοντελιστη που δειχνει τη δουλεια του και περιμενει τα σχολια μας.....
Θελουμε να σεβεται τη γνωμη και τα συμβουλευτικα σχολια των συναδελφων μοντελιστων και να ρωτα οτιδηποτε δε καταλαβαινει,σιγουρα πολλα μπορει να μαθει ο ενας απο τον αλλο κι επειδη τα γραπτα αυτα θα μεινουν, θα βοηθηθουν ακομα περισσοτεροι στη πορεια του forum.

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 26, 2009, 09:44:26 πμ »
Κάποιοι πρόγονοι μας είχαν πει Παν μετρό ʼριστον, Και γνώμη μου είναι οτι σε αυτό τουλάχιστον το φόρουμ υπάρχει.

Ναι πρέπει να γίνεται καλοπροαίρετη κρητηκη, με τεκμηρίωση της περισσότερες φόρες της άποψης του κάθε μοντελιστη που κάνει το σχόλιο.
ʼλλα πρέπει να υπάρχουν τα επευφημίες για να δίνουν κουράγιο στους πιο παλιούς μοντελιστες και ώθηση στου νέους 
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Tags: