Αποστολέας Θέμα: Avro Lancaster 1/72 Revell  (Αναγνώστηκε 1572 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
Avro Lancaster 1/72 Revell
« στις: Ιανουαρίου 17, 2009, 06:54:30 μμ »
Καλησπέρα

Θα ήθελα να σας παρουσιάσω την πρόοδο μου στο πρώτο μου σοβαρό μοντέλο και να ζητήσω τις συμβουλές σας και τα φώτα σας.

Μέχρι στιγμής έχω κάνει το εσωτερικό του αεροσκάφους αλλά το αποτέλεσμα μου φαίνετε πολύ ψεύτικο.

Τι χρειάζομαι για να το βελτιώσω όπως ο κ. Κούκλος στις παρακάτω φωτογραφίες?

::arrowred:: http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,7657.msg161896.html#msg161896

Επίσης διάβασα οτι η κόλλα που χρησιμοποιώ για να κολήσω τα κομμάτια μεταξύ τους δεν κάνει για την τοποθέτηση διάφανων κομματιών. Τι είδους κόλλα πρέπει να χρησιμοποιήσω?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
Απ: Avro Lancaster 1:72 Revell
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 17, 2009, 07:18:04 μμ »
Το μοντελάκι είναι ένα από αυτά που έχω κατά νου να φτιάξω.

Από ότι βλέπω τα όργανα είναι χαλκομανίες. Όμως οι επιφάνειες που τα κόλλησες είναι ανάγλυφες? Αν ναι θα έπρεπε να δημιουργήσεις εσύ τις λεπτομέρειες. Τι θέλω να πω , περνάς το βασικό χρώμα και αφού στεγνώσει κάνεις ένα ελαφρύ wash με μαύρο και μετά dry brush με μεταλλικό χρώμα. Έτσι τσουπ εμφανίζονται τα όργανα πολύ όμορφα. Όσο αφορά το υπόλοιπο εσωτερικό μετά το βασικό χρώμα κάνεις wash με burn umber.

Πειραματίσου λίγο κοίτα και παρόμοια μοντέλα μέσα στο forum για ιδέες !!!
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 17, 2009, 07:49:27 μμ »
Οντως με λιγη φθορα αλλα οχι υπερβολικη,θα γινει πολυ καλυτερο.Ειναι βαμμενο με πινελο?
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος Alexander21

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 17, 2009, 08:20:48 μμ »
Οντως με λιγη φθορα αλλα οχι υπερβολικη,θα γινει πολυ καλυτερο.Ειναι βαμμενο με πινελο?

Συμφωνώ μόνο που δεν θα φαίνεται τίποτα στο τέλος.Οπότε καν το ως γουστάρεις.

Αποσυνδεδεμένος slufpilot

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 12:19:01 πμ »
θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες κ θα προσθεσω ακομη οτι το πρασινο ειναι πολυ εντονο κατα τη γνωμη μου.ακομη μπορεις ανετα να το διορθωσεις φιλε μου :wink:
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΑΡΓΑ Κ ΟΧΙ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 07:22:14 πμ »
Να σε ρωτήσω, για χρώματα χρησιμοποιείς αυτά που λένε οι οδηγίες; Γιατί συνήθως οι οδηγίες της Revell είναι εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά στα χρώματα... Ρώτα τώρα που είσαι στην αρχή και σε λίγο καιρό θα έχεις την εμπειρία να βρίσκεις το σωστό χρώμα.

Τώρα το πράσινο του cοkcpit σαν απόχρωση είναι μακρυά από αυτή του interior green των βρετανών. Μικρό το κακό στη φάση αυτή γιατί όπως είπαν και οι συνάδελφοι λίγα θα φαίνονται. Για τα τοιχώματα του cοkcpit χρησιμοποίησε Humbrol 120 (Gunze H312, FS34227, Model Master 1716, Xtracolor 148) ή κάποιας εταιρείας που προσφέρει ακριβώς το χρώμα αυτό πχ White Ensign RN28 interior gray green.

Τέλος να προσθέσω πως έχεις κάνει πολύ όμορφη και καθαρή δουλειά. Ενα wash με μαύρο και λίγες φθορές και κάποιο αλουμινί (πχ Humbrol 56) και θα είσαι μια χαρά. Συνέχισε έτσι και ρώτα και προβλέπω πως το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 01:05:06 μμ »
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας, σας υπόσχομαι ότι με τον καιρό θα γίνω καλύτερος :)

::arrowred:: Όταν λέτε wash τι ακριβώς ενοείται? Αν μπορεί κάποιος να μου περιγράψει αναλυτικά την τεχνική, θα ήμουν υπόχρεος.

::arrowred:: Με τί είδους κόλλα θα κολλήσω τα τζάμια στην άτρακτο? Σε προηγούμενο (αποτυχημένο) μοντέλο χρησιμοποίησα την ίδια κόλλα που χρησιμοποίησηα για τα πλαστικά και η καλύπτρα θόλωσε

Ναί είναι βαμμένο με πινέλο, αν ξαναξεκινούσα σίγουρα θα χρησιμοποιούσα αερογράφο

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 01:08:57 μμ »
::arrowred:: Όταν λέτε wash τι ακριβώς ενοείται? Αν μπορεί κάποιος να μου περιγράψει αναλυτικά την τεχνική, θα ήμουν υπόχρεος.
Τα χρώματα που έχεις χρησιμοποιήσει είναι ακρυλικά ή σμάλτου;

::arrowred:: Με τί είδους κόλλα θα κολλήσω τα τζάμια στην άτρακτο? Σε προηγούμενο (αποτυχημένο) μοντέλο χρησιμοποίησα την ίδια κόλλα που χρησιμοποίησηα για τα πλαστικά και η καλύπτρα θόλωσε
Υπάρχουν ειδικές μοντελιστικές κόλλες αλλά κάνεις μια χαρά τη δουλειά και με λίγη απλή UHU, το κίτρινο σωληνάριο. Την τοποθετείς πάνω στην καλύπτρα με οδοντογλφίδα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος locust

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 01:25:50 μμ »
Τα χρώματα που έχεις χρησιμοποιήσει είναι ακρυλικά ή σμάλτου;

Μέχρι στιγμής έχω χρησιμοποιήσει ακρυλικά Tamiya, έχω όμως στην κατοχή μου και μερικά ακρυλικά revell και σμάλτου humbrol

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 18, 2009, 01:29:40 μμ »
Για τις καλυπτρες ο πιο ασφαλης τροπος ειναι η κρυσταλιζε ατλακολ,ξυλοκολα δηλαδη! Δεν υπαρχει περιπτωση να κανει ζημια στα διαφανη κοματια και συγχωρει πολλα λαθη.

Tags: lancaster