Καλή Χρονιά σε όλους λοιπόν και επιτρέψτε μου να σας στείλω τις θερμότερες ευχές μου μέσα από ένα καθαρά μοντελιστικό νέο topic.
Νέα χρονιά και αποφάσισα να αφήσω όλα τα ημιτελή project για να πιάσω κάτι φρέσκο, με την ελπίδα πάντα ότι εντός του έτους θα το δω και ολοκληρωμένο.
Πρόκειται για ένα θέμα που με έχει απασχολήσει εδώ και καιρό...
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,1320.msg19407.html#msg19407Αν πάμε μισό αιώνα πριν θα βρούμε στην Πολεμική μας Αεροπορία τον πρώτο ίσως κλασσικό τουρμποκίνητο αναχαιτιστή, το F-86 Sabre. Η κατασκευή πιθανώς να έχει ως στόχο ένα μαχητικό της
341MAH.
Το θέμα:
Academy F-86E σε 1/72. Ένα ωραίο, απλό και σχετικά φτηνό κιτ.
Δείτε και σχετικό review του συγκεκριμένου στο
http://www.internetmodeler.com/2002/june/first-looks/acad_f-86e.htmΘα χρειαστεί την σχετική τροποποποίηση για την κατάργηση των slats ώστε να γίνει -Ε(Μ) αλλά αυτό είναι πολύ επόμενο επεισόδιο... Τα Icarus Decals κλασσικά θα φροντίσουν προς το τέλος για την ελληνοποίηση του μοντέλου.
Τις προηγούμενες ημέρες βρήκα κάποιο χρόνο και σας παρουσιάζω έτσι τα πρώτα βήματα της νέας αυτής κατασκευής:
Μπανιέρα κόκπιτ.
ʼφηνε μεγάλα κενά μέχρι το κάθισμα. Έτσι ντύθηκε εσωτερικά με φίλο πλαστικού. Επί τη ευκαιρία φτιάχτηκε και κάτι ως μανέτα στην αριστερή κονσόλα. Τέλος προστέθηκαν κάποια κουτάκια στην πλάτη απλώς για λίγο παραπάνω ενδιαφέρον.

Κάθισμα.
Μπήκαν ζώνες από αλουμινόφυλλο (χρειάστηκε να τρυπηθεί και το κάθισμα στα πλαϊνα για να περαστούν) και πόρπες από χαλκόσυρμα (το παραδέχομαι, εκτός κλίμακας αυτές των κάτω ζωνών που προσπάθησα να τις κάνω φαρδύτερες - αλλά από το ολότελα...). Προστέθηκαν επίσης κάποια κουτάκια πίσω από το κάθισμα, ανοίχτηκαν τρύπες στις κάθετες δοκούς (υποθετική λεπτομέρεια) και τέλος βγήκε με την βοήθεια λίγου πλαστικού πιο έξω το προσκέφαλο.

Ας δούμε και τον συνδυασμό... Λίγο καλύτερο από την straight OOB προσέγγιση που αρχικά πήγα να υλοποιήσω...

Το τελικό σύνολο θα βαφτεί μαύρο (βλέπε παλαιότερες αναφορές Markpa από Μουσείο ΠΑ) οπότε το όλο παιχνίδι θα είναι η ανάδειξη της επιπρόσθετης λεπτομέρειας με στεγνά πινέλα κλπ.
Αυτά λοιπόν προς το παρόν!
