Καλημερα, χρονια πολλα και καλη μοντελιστικη χρονια σε ολους ....
Βρισκομαι εδω και ενα μηνα στο σχεδιασμο (1/48 η περιπου Ο scale) και στη συλλογη απαραιτητων αξεσουαρ για τη δημιουργια ενος διοραματος που υποτιθεται οτι αναπαριστα μια σκηνη
σε ενα εγκατελειμενο και μπαρουτοκαπνισμενο rail yard καποιας Γερμανικης πολης λιγες εβδομαδες μετα τη συνθηκολογηση ...τα κυρια στοιχεια του διοραματος ειναι ενας Switch Tower, ενα κομματι ενος κτιριου αποθηκης με αποβαθρα στο υψος φορτωσης των βαγονιων, γραμμες και μερικα βαγονια - flatbed με παρατημενο υλικο...
Εκτος απο την προκληση της κλιμακας, η οποια δεν προσφερει και πολλα εξεσουαρ (αν και αυτο βολευεται καπως ) η μεγαλυτερη προκληση μου ειναι οτι ειμαι εντελως ΑΣΧΕΤΟΣ με τα τρενα .... γιαυτο απευθυνω ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

στους συναδελφους τρεναδες κυριως για πληροφοριες αλλα και για υλικα !!!!
Για να μην πλατιαζω πολυ παραθετω τις ερωτησεις μου.
1) Ραγες στην 1/48 υπαρχουν ? Αν οχι υπαρχουν σχεδια και διαστασεις να σκρατσαρω ? αν υπαρχουν και για διασταυρωση διπλα υποχρεωμενος...Φαναρια, switchers, σημανση, και αλλες λεπτομερειες που εσεις θεωρειτε απαραιτητες ???
2) Υπαρχουν τιποτα φωτο απο κτιρια αποθηκων η υποστεγα της εποχης ??? (οχι πλατφορμες πολιτικου σταθμου) Κατι πιο βιομηχανικο και πιο προχειρο....Αν υπαρχουν και ετοιμα καλως (αν οχι δεν πειραζει, τουλαχιστον με τις φωτο θα σκρατσαρω).....Επισης κατι απο switch towers ?
3) Υπαρχουν βαγονια, μηχανες στην κλιμακα και στην εποχη σε καποιο μαγαζι στην Ελλαδα?
Αυτα προς ωρας.....σας ευχαριστω προκαταβολικα......

Α. Οικονομου