Αποστολέας Θέμα: DFW T28 "FLOH" στην 1/72  (Αναγνώστηκε 1900 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
DFW T28 "FLOH" στην 1/72
« στις: Ιανουαρίου 01, 2009, 11:59:35 πμ »
      Καλή χρονιά σε όλους με υγεία καί πολύ.............μοντελιστικό χρόνο.

Πρώτο νέο κατασκευαστικό θέμα γιά το 2009,με ελπίδες να δούμε κι άλλα πολύ καλύτερα μέχρι αυτή η χρονιά να φύγει.

Το μοντελάκι αυτό αφιερώνεται στον φίλο μου τον gkontog γιά............προφανείς λόγους.

Το θέμα

Το αεροπλάνο DFW T28 "FLOH" (που σημαίνει ψύλλος) σχεδιάστηκε το 1915 από την ομάδα του Hermann Dorner με σκοπό την δημιουργία ενός καθαρόαιμου μαχητικού υψηλής ταχύτητας.
       Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν πράγματι επαναστατικός,ειδικότερα ή άτρακτος,η οποία ήταν εντελώς πρωτοποριακή γιά τα δεδομένα της εποχής.Ήταν ιδιαίτερα στενής διατομής καί απόλυτα σταγονοειδούς μορφής.Με 4,5 μέτρα μήκος καί 6,5 μέτρα άνοιγμα πτερύγων,ήταν πραγματικά μικρό αεροπλάνο.
       Εκτός όμως από αυτό,το πρωτότυπο σχεδιάστηκε χωρίς τα κλασσικά στυλίδια μεταξύ των δύο πτερύγων καί φυσικά χωρίς τα αντίστοιχα συρματόσχοινα.Ο κινητήρας βρισκόταν ολόκληρος μέσα στην άτρακτο,όπως καί το πολυβόλο που έβαλε ανάμεσα στα πτερύγια του έλικα.
       Οι πρώτες δοκιμές στο έδαφος έδειξαν πως η κατασκευή δεν άντεχε χωρίς τα στυλίδια καί τα συρματόσχοινα κι έτσι οι σχεδιαστές αναγκάστηκαν να τα προσθέσουν.
       Η πρώτη πτήση του "ψύλλου" ήταν απόλυτα πετυχημένη (κατά τον κατασκευαστή),όμως αποφάσισαν να αλλάξουν καί τις κινούμενες επιφάνειες των πτερυγίων ύψους-βάθους με νέες πιό αεροδυναμικές.Η τελική ταχύτητα των 180 χιλιομέτρων την ώρα ήταν πραγματικά εντυπωσιακή καί η κορυφαία μεταξύ των αεροπλάνων της εποχής.Είχε έρθει η ώρα να το παρουσιάσουν στην στρατιωτική ηγεσία.
       Αυτή εντυπωσιάστηκε από την υψηλή ταχύτητα του αεροπλάνου,αλλά καί από την ευελιξία του,αλλά εξέφρασε αντιρρήσεις γιά την πολύ υψηλή ταχύτητα προσγείωσης καθώς καί την κακή ορατότητα του πιλότου προς τα κάτω,που έκανε τους ελιγμούς προσγείωσης ακόμα πιό δύσκολους.
       Αυτό ήταν καί το τέλος του Τ28 που έμεινε στην λήθη της ιστορίας μέχρι που το θυμήθηκε η..............elf models

Το μοντέλο

Το κιτ βρέθηκε πριν απο 1 χρόνο σε περίοπτη θέση στα ράφια του Hannants σε λογική τιμή καί λόγω του παράξενου θέματος δεν δίστασα να το αγοράσω.Προσέξτε τον αριθμό του κιτ πάνω στο κουτί.
       Η elf models είναι μιά σχετικά άγνωστη Τσέχικη εταιρεία που ο κατάλογός της δίνει μόνο 4 αεροπλάνα της εποχής του Α΄ παγκοσμίου πολέμου,εκ των οποίων έχουν μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει μόνο τα δύο,ενώ τα άλλα δύο εδώ καί πολύ καιρό..............αναμένονται.
       Το κιτ αποτελείται από ένα καί μοναδικό πλαίσιο,με καλή λεπτομέρεια,ένα μικρό φύλλο photo etched κοματιών παραγωγής eduard,μία ζελατίνη με τον πίνακα οργάνων (που φυσικά δεν φαίνεται καθόλου όταν κλείσει το κόκπιτ) καί ένα χαρτί με τις απαιτούμενες χαλκομανίες.Στο κιτ δίνονται καί οι 2 διαφορετικοί τύποι των πτερυγίων ύψους βάθους που ανέφερα παραπάνω καί όλες οι κινητές επιφάνειες των πτερύγων δίνονται ξεχωριστά.

Η κατασκευή έχει προχωρήσει,καθώς ήταν μιά εύκολη καί ευχάριστη δουλεία γιά τις αργίες των Χριστουγέννων.
       Δεν ανεβάζω φωτογραφίες από την κατασκευή τώρα,καθώς είναι ώρα να στήσουμε το πρωτοχρονιάτικο ...............τραπέζι,αλλά επιφυλλάσομαι γιά αργότερα. :wink:

Καλή χρονιά.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: DFW T28 "FLOH" στην 1/72
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 01, 2009, 12:48:18 μμ »
      Καλή χρονιά σε όλους με υγεία καί πολύ.............μοντελιστικό χρόνο.
Υγεία πάνω από όλα, για να έχει νόημα και ο μοντελιστικός χρόνος αν και όποτε προκύπτει!

.... ενός καθαρόαιμου μαχητικού υψηλής ταχύτητας.
Μα αυτό θα έπρεπε να λέγεται F-τάδε ...

Καλές υπόλοιπες διακοπές και βέβαια καλή συνέχεια στο project. To 2009 προβλέπεται μοντελιστικά συναρπαστικό!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 01, 2009, 03:12:36 μμ »
Καλή χρονιά "σκανδαλιάρη"....  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Ρε συ, αυτό ήταν που ήταν μικρό στο κανονικό του, τώρα στην 1/72 θα είναι σαν μπρελόκ....

Καλή επιτυχία και περιμένουμε φωτογραφίες...  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 01, 2009, 06:18:52 μμ »
Πολύ ενδιαφέρον, πολύ ωραίο και μάλλον πολύ μικρό (σε μέγεθος) το θέμα σου Νίκο.  :wink:

Καλή επιτυχία!!!
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 01, 2009, 09:16:10 μμ »
       Συνέχεια από τα προηγούμενα.............. :)

Χορτάτοι (μάλλον  :roll: ) από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι συνεχίζουμε την παρουσίαση.

Το........τεραστίων διαστάσεων μοντέλο άρχισε να παίρνει μορφή.Το κόκπιτ (που όπως έχω ήδη αναφέρει) είναι πλήρες με πίνακα οργάνων,χειριστήρια,ποδωστήρια,ως καί ζώνες ασφαλείας γιά τον πιλότο.Δυστυχώς είναι λίγο πιό φαρδύ από τον διαθέσιμο χώρο μέσα στο αεροπλάνο.Γιά να χωρέσει λοιπόν,τρίφτηκαν τα εσωτερικά πλαινά της ατράκτου,αλλά καί το κάθισμα του πιλότου κι από τις δύο πλευρές.Βάφτηκαν όλα σε αποχρώσεις του ξύλου κι ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Τα δύο κομμάτια της ατράκτου δεν έχουν οδηγούς γιά να κολληθούν.Το ίδιο συμβαίνει καί σε όλο το ουραίο πτερυγικό συγκρότημα.Οι τέσσερις ημιπτέρυγες υποτίθεται πως έχουν αλλά γιά να τις δείς μάλλον χρειάζεσαι μικροσκόπιο.

ʼρα γιά να γίνουν οι κολλήσεις χρειάζεστε............
     1) Κόλλα
     2) Τάμα σε άγιο (εγώ το έκανα στον ʼγ. Βασίλειο που είναι καί η γιορτή του).
     3) Μάτια αετού (τουλάχιστον 10 ζευγάρια)
     4) Την τύχη του............Γκαστόνε.
     5) Εγκράτεια καί αυτοσεβασμό (καθώς κυκλοφορούν καί παιδιά στο σπίτι  :x ).
     6) Δάκτυλα λεπτά σαν της Barbie.......... :shock:  (τουλάχιστον 10 κι αυτά).
     7) Ιώβειο υπομονή..........

Από τον παραπάνω κατάλογο εγώ δεν διαθέτω περισσότερα από τρία στοιχεία.Ο καθένας σας ας διαλέξει όποια νομίζει. ::glossa::  ʼρα χρειάστηκα.............στόκο. Όχι πολύ,αλλά πόσο πολύ να βάλεις σε ένα μοντέλο-μπρελόκ (Γειά σου Στελάρα  ::salut::
       Υγρός στόκος gunze καί τρίψιμο με μπατονέτα βρεγμένη με οινόπνευμα.Καί ξανά καί ξανά...........

Είμαστε τώρα εδώ..................

.............καί δεν είμαστε κι άσχημα.

Να κάνουμε μερικά ρετουσαρίσματα που φανήκανε στις φωτογραφίες καί πάμε γιά βάψιμο αύριο.Μονόχρωμο γκρι είναι,δεν πιστεύω να έχουμε τίποτα ντράβαλα. :?

Μετά όμως έχουμε συρματόσχοινα...............κι εκεί θα έχουμε καί ντράβαλα. :evil:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 01, 2009, 10:19:59 μμ »
Κοίτα, αν καμιά φορά θελήσεις να το μετάφεις, σε καμιά έκθεση ας πούμε, έχω....... ένα μεγάλο σπιρτόκουτο.... αν θες να στείλω..
 ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Sorry αλλά δεν κρατήθηκα....

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 02, 2009, 02:50:33 πμ »
Κοίτα... για όλα τα άλλα είμαι ok και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να βρεθώ στην μοντελογιάφκα σου να βάλω και εγώ ένα χεράκι (αν και αεροπλάνο :? )...

Αλλά αυτό άνθρωπέ μου τι το ήθελες?????

6) Δάκτυλα λεπτά σαν της Barbie.......... :shock:  (τουλάχιστον 10 κι αυτά).
Όσο και να ψάξω δεν μου βρίσκετε πάνω μου κάτι λεπτό.... ούτε καν το χιούμορ!!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 04:07:43 μμ »
     Ωωωωωωπ...........συνέχεια του μπρελόκ.

Συνεχίστηκε εν μέσω καί άλλων κατασκευών το γιγαντιαίο project του αεροπλάνου-μπρελόκ-ψύλλου.

Φτάσαμε λοιπόν στα βαψίματα..........Η εταιρεία πρότεινε το 127 της Humbrol,αλλά μου φάνηκε πολύ.........σύγχρονο.F15 καί floh ίδιο χρώμα :?: :?: :roll:   δεν μου πήγαινε με τίποτα. :oops: :oops:
     Χρησιμοποίησα λοιπόν το 128 της molak,που στο μάτι μου πήγαινε καλύτερα,αλλά καί σε όσες φωτογραφίες μοντέλων του floh βρήκα στο intermet το χρώμα τους ήταν πιό κοντά σ΄αυτό παρά στο 127.Μην το πάρετε τοις μετρητοίς,καθώς η απόφαση γιά το χρώμα που χρησιμοποίησα δεν είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς ιστορικής έρευνας. :oops:  Αν έχετε άλλη άποψη μην διστάσετε να την καταθέσετε εδώ........

Το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό καί το χρώμα "έκατσε" καλά.Είχα φροντίσει πριν το αραιώσω να το ζεστάνω λιγάκι.Είναι κάτι που τελικά βοηθάει πολύ,ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα.
      Δυστυχώς όταν το αεροπλανάκι βάφτηκε,φάνηκε ένα μικρό-μικρό σκαλοπατάκι σε όλο το μήκος του μπροστινού μέρους της ατράκτου που όταν τοποθέτησα την έλικα το έκρυβε εντελώς αλλά τελικά αποφάσισα να το στοκάρω ξανά.Αυτή τη φορά όχι με υγρό στοκο,αλλά με τον κλασσικό,λευκό της squadron.Σε κάποιες από τις παραπάνω φωτογραφίες φαίνεται.

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει παραστατικά το μέγεθος του μοντέλου........Μισό μανταλάκι μήκος καί ένα μανταλάκι άνοιγμα πτερύγων. ::glossa::

Ελαφρύ τρίψιμο λοιπόν καί βάψιμο ξανά.................

Ελπίζω οι φωτογραφίες να είναι πάνω από τα φωτογραφικά μου standards αυτή τη φορά  :wink:

Συνεχίζεται.....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 04:19:41 μμ »
Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που βλέπω αυτό το post!

Λοιπόν Νίκο, το χρώμα του ψύλου παραμένει μυστήριο. Ανάλογα με το πως ερμηνεύεις τις φωτογραφίες μπορεί να είναι από εντελώς λευκό, ανοικτό γαλάζιο. κοντά στο RLM65 μέχρι ανοικτό γκρι ή γκρι-μπλε. Επίσης σίγουρα ήταν κάποιο πολύ ανοικτό χρώμα γιατί δεν υπήρχε λευκό υπόβαθρο στα εθνόσημα, πάγια τακτική σε πιο σκούρα χρώματα. Οπότε πιστεύω πως μια χαρά είσαι με το molak 128.

Να τονίσω το μαύρο σειρήτι που υπήρχε στην περιφέρεια των πτερύγων!

Τέλος συγχαρητήρια για τη συναρμολόγηση, δείχνει απόλυτα συμμετρική και αυτό είναι το δύσκολο στα διπλάνα. Ειδικά αν είναι μεγέθους καλοθρεμένου μπάμπουρα... Ελπίζω να έχεις κάνει τρύπες στα στυλίδια των πτερύγων για τα συρματόσκοινα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 04:30:38 μμ »
Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι που βλέπω αυτό το post!
X 100  :wink: :wink: :wink:

Νίκο θα συμφωνήσω με τον Γιώργο για την ποιότητα κατασκευής  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Για πληροφορίες δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω  :( :(   :wink:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 07:15:27 μμ »
Ελπίζω να έχεις κάνει τρύπες στα στυλίδια των πτερύγων για τα συρματόσκοινα.

Αγαπητέ φίλε gkontog.

Προσπαθούσα εδώ καί ώρα να αποφύγω την απάντηση στην παραπάνω ερώτησή σου,αλλά φοβήθηκα μήπως χαρακτηριστώ αγενής.Τελικά θα απαντήσω,αλλά θα σε παρακαλούσα πρώτα να λάβεις σοβαρά υπ΄όψιν σου τις παρακάτω οδηγίες μου καθώς είμαστε καί οι δυό σε κρίσιμη ηλικία..........

Διάβασε την απάντησή μου καθιστός.
        Όταν θα την διαβάσεις,να μην είσαι μόνος.
        Έχε κοντά σου τα φάρμακά σου.Ακόμα κι αν δεν παίρνεις φάρμακα,φέρε κοντά σου ότι φάρμακο σου βρίσκεται πρόχειρο.
        Θα σου πρότεινα να μην διαβάσεις την απάντησή μου.Αν όμως επιμένεις τόσο πολύ............ορίστε.......

Το μοντέλο δίνει κομμάτια photo etched,που αναπαριστούν τα μεταλικά σημεία που "πιάνουν" τα συρματόσχοινα.Είναι μάλιστα καί τρυπημένα γιά να περαστούν τα συρματόσχοινα από μέσα.Κι αυτό συμβαίνει καί γιά όλες τις κινούμενες ουραίες επιφάνειες. :mrgreen: :mrgreen:
         Να υποθέσω πως αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος αυτών των κοματιών.Καλά-καλά δεν τα βλέπω καί πρέπει όχι μόνο να τα κολήσω,αλλά καί να περάσω από μέσα από τις τρύπες τα συρματόσχοινα.................Είπες τίποτα  :?: :?: :?:

Εγώ πάντως σε είχα προειδοποιείσει........... :?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 07:58:31 μμ »
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 11, 2009, 08:04:32 μμ »
         Εγώ πάντως σε είχα προειδοποιείσει........... :?   
Επειδή όπως ίσως υποπτεύεσαι έχω το ίδιο κιτ, θα μελετήσω το θέμα. Πάντως στα horns στήριξης των συρματόσκοινων των επιφνειών ελέγχου ΔΕΝ απαιτούνται τρύπες, τοποθετείς το συρματόσκοινο παράλληλα ακουμπώνταςτο στηνκορυφή του στελέχους, κυανοακρυλική παχύρευστη, zip kicker και voila, έτοιμο!

Θα επανέλθω με λεπτομέρειες.

Επίσης εξαιρετικό και το εργαλείο του LIVERPOOL, να παρακαλέσω, σπαμάροντας :oops: , να μας κάνει μία παρουσίαση και να αναφέρει σημεία αγοράς ::eusa_pray::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Tags: