Χθες παρελαβα το κιτ του Τ-2C. Πρωτες εντυπωσεις,
Οι ρητινες περιλαμβανουν, πολυ καλα καθισματα, καλες πλαινες κοσνολες, πινακες οργανων και τον μηχανισμο των θυριδων των σκελων προσγειωσης.
Καλυπτρες: Μια χαρα ειναι, ο σκελετος ειναι ευδιακριτος, και η γραμμη που πρεπει να κοπει το κινητο κομματι απο το αλεξινεμιο ειναι πολυ καθαρη και βαθεια για να χρησιμοποιειθει σαν οδηγος.
Κιτ:
Ατρακτος: καλη γραμμωση αν και σε μερικα σημεια ισως λογο καλουπιου, ισως λογο χυτευσης, δεν ειναι τοσο ειδιακριτες. Οχι οτι δεν φαινονται απλα ειναι λιγο πιο ρηχες. ενα περασμα με το scriber και τελος. εσωτερικο πιλοτηριων, πλαινα, και διαχωριστικα ειναι μια χαρα με πριτσινια και γραμμωση.
Σκελη Π/Σ: Πολυ καλα σκελη, σε δυο κομματια τα κυρια σκελη (ισως δυσκολευει το στοκαρισμα εκει) και ψαλιδια που δεν ειναι φλατ αλλα εχουν λεπτομερεια. Φωλεες σε δυο κομματια η καθε μια συν την λεπτομερεια στο εσωτερικο της πτερυγας. Σωληνωσεις και ειναι οκ.
Ξεχωριστες ολες οι επιφανειες ελεγχου (flaps, ailerons, πηδαλια ανοδου-καθοδου και καθετου σταθερου)
Εξτρα πλεονεκτημα ο0ι βαθειες εισαγωγες / εξαγωγες που σημαινει οτι με το βαψιμο δεν θα φαινονται και πολλα απο τα fan των κινητηρων
Οι χαλκομανιες ειναι της microscale και οι οδηγιες για τα σημετα ειναι ενα εγχρωμο δισελιδο.
Το CD περιλαμβανει φωτο τοσο απο μουσιακα εκθεματα οσο και απο επιχειρησιακες μοιρες (CTW-8) αλλα και απο καλαματα. Και για το οτι καποιες θυριδες στην στρακτο δεν εχουν λεπτομερεια (οι θυριδες fire access δεξια και αριστερα κατω απο την πτερυγα).....το cd δινει τις καταλληλες φωτο για να συμπληρωθει.
Το μοναδικο σημειο που εχουν δικιο οι κριτικες (και βγαζει ματι) ειναι οτι οντος το κιτ δεν εχει αναγλυφα πιρτσινια οπως το πραγματικο (σαν το canadair ενα πραγμα). Δεν φαινεται σωστο αλλα δεν με χαλαει κιολας. Το δευτερο ειναι οτι μαλλον λογο χυτευσης, ο τροχος του ρηναιου σκελους δεν εχει τρυπα στην οποια να κολληθει το σκελος. Κοντρα στο φως ομως κατι φαινεται..και μπορει να ανοιχτει.
Το μεγαλο προβλημα ομως ειναι αλλου. Το κιτ δινει αμερικανικα σηματα. Αμα θες να φτιαξεις ενα αμερικανικο και ενα ελληνικο λοιπον, το ΜΕΓΑ προβλημα ειναι που θα βρεις και δευτερο κιτ!!!!!
Αν υπαρχει καποιος που δεν του αρεσει τελικα και νομιζει οτι του πιανει χωρο....ευχαριστω θα του το αγοραζα.