Αποστολέας Θέμα: T-2 Buckeye 1/48 από τους Two Bobs!!!!!  (Αναγνώστηκε 32115 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Regia Aeronautica

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Κρήτη
Απ: T-2 Buckeye 1/48 από τους Two Bobs!!!!!
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 02:18:05 πμ »
Θα αναμεινω για την κυκλοφορια της MPM :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 02:24:18 πμ »
Διορθώνω!
Θα βγει με αμερικάνικα και με επετειακό και έξτρα σετ για τα ελληνικά...
http://twobobs.net/
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #152 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 02:33:39 πμ »
Διορθώνω!
Kαι να ελπίζουμε οτι θα βγάλουν τις χαλκομανίες για το επετειακό και για την 1/72.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #153 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 02:37:52 πμ »
Eγώ πιστεύω ότι είναι μια φιλότιμη προσπάθεια... Ασφαλώς και υπάρχουν καλύτερα κίτ που μπορείς να πάρεις με 49 ευρόπουλα - άν βλέπεις τον μοντελισμό ως οικονομική επένδυση! Αν θές να φτιάξεις ένα 48άρι Buckeye όμως, οι εναλακτικές σου είναι το ρητινένιο Collect Aire ή το vacuform της Maintrack - και σε τιμές φαρμάκι!

Οι πιό χτυπητές του ελλείψεις για εμένα είναι τα χαρακτηριστικά πριτσίνια στην ατράκτο και η απουσία λεπτομέρειας στο εσωτερικό της vac καλύπτρας...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #154 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 10:06:39 πμ »
Διορθώνω!
Kαι να ελπίζουμε οτι θα βγάλουν τις χαλκομανίες για το επετειακό και για την 1/72.
(Image removed from quote.) (Image removed from quote.)

Εσεις θα το τελειωσετε ομως ?? :twisted: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #155 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:05:17 πμ »
Καταλαβαίνω το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω Π.Α. για το κιτ, αλλά δεν καταλαβαίνω χαρακτηρισμούς όπως "χρέπι" κλπ σε δήθεν review κλπ.
Είναι γνωστό ότι η MPM είναι μια εταιρεία κατασκευής short-run κιτ, που βασικά σημαίνει ότι παρουσιάζει θέματα που δεν "συγκινούν" τους μεγάλους κατασκευαστές ενώ επίσης απευθύνεται σε κάπως πιο έμπειρους μοντελιστές. Στα τελευταία χρόνια μάλιστα, η ποιότητα τέτοιων κιτ έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τις πρώτες προσπάθειες. Οι τιμές συνήθως είναι και υψηλότερες σε τέτοια κιτ, όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν συζητηθεί αρκετές φορές και στο modelclub αλλά και σε άλλα fora διεθνώς.
Από τις φωτογραφίες που έχω δει, έχοντας δουλέψει με αρκετά τέτοια κιτ και φυσικά έχοντας εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που το έχουν ψάξει (όπως ο mmaker και ο wildcat) είμαι σίγουρος ότι είναι μια πράγματι καλή προσπάθεια η οποία με λίγη δουλίτσα από τον μοντελιστή μπορεί να αποδώσει ένα αξιοπρεπέστατο μοντέλο του Τ-2.
Προσωπικά πάντως θα περιμένω να το κυκλοφορήσει η ίδια η MPM για να το αγοράσω!  :mrgreen:
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #156 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:13:10 πμ »
Διορθώνω!
(Image removed from quote.) (Image removed from quote.)

Εχουμε γνωριστεί από κοντά φίλε μου? :roll:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #157 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:27:58 πμ »
...
Προσωπικά πάντως θα περιμένω να το κυκλοφορήσει η ίδια η MPM για να το αγοράσω!  :mrgreen:
Η οποία διαισθάνομαι (δηλαδή δέν έχω καμία πληροφόρηση αλλα απλό ένστικτο!) ότι θα δίνει injection καλύπτρα και P.E. τουλάχιστον για τους πίνακες οργάνων - κατα πάσα πιθανότητα και Ελληνικά σήματα :wink:

Πάντως δέν νομίζω να κυκλοφορήσει σύντομα, ούτε ότι θα έχει διαφορά στην τιμή... Γι'αυτό και αποφάσισα οτι "κάλιο πέντε και στο χέρι" - ούτως ή άλλως Αμερικάνικο θέλω να το κάνω! 8)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #158 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:32:08 πμ »
...
Προσωπικά πάντως θα περιμένω να το κυκλοφορήσει η ίδια η MPM για να το αγοράσω!  :mrgreen:
Η οποία διαισθάνομαι (δηλαδή δέν έχω καμία πληροφόρηση αλλα απλό ένστικτο!) ότι θα δίνει injection καλύπτρα και P.E. τουλάχιστον για τους πίνακες οργάνων - κατα πάσα πιθανότητα και Ελληνικά σήματα :wink:

Ποσο αργοτερα κ. Συνονοματε?? :roll:

Επειδη ξαφνικα "ψηθηκα" με ολα αυτα ::tanzen_009:: ::eetsmakelijk::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:33:21 πμ »
Εχοντας πιάσει αρκετά χρέπια και βλέποντας τις φωτογραφίες των κομματιών, μόνο χρέπι δεν είναι το αεροπλανάκι.

Καταλαβαίνω το αυξημένο ενδιαφέρον λόγω Π.Α. για το κιτ, αλλά δεν καταλαβαίνω χαρακτηρισμούς όπως "χρέπι" κλπ σε δήθεν review κλπ.
Είναι γνωστό ότι η MPM είναι μια εταιρεία κατασκευής short-run κιτ, που βασικά σημαίνει ότι παρουσιάζει θέματα που δεν "συγκινούν" τους μεγάλους κατασκευαστές ενώ επίσης απευθύνεται σε κάπως πιο έμπειρους μοντελιστές. Στα τελευταία χρόνια μάλιστα, η ποιότητα τέτοιων κιτ έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τις πρώτες προσπάθειες. Οι τιμές συνήθως είναι και υψηλότερες σε τέτοια κιτ, όλα αυτά είναι γνωστά και έχουν συζητηθεί αρκετές φορές και στο modelclub αλλά και σε άλλα fora διεθνώς.
Ακριβώς! Εν ολίγοις είναι αυτό που εγώ θα έλεγα τίμια πρόταση.

Ωπα! Σε πάω και στοίχημα αν θές...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #160 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:40:28 πμ »
Στοιχημα!!?? :lol:

Δεν το εχω το κιτ και ειπα τι περιμενω :mrgreen: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:42:11 πμ »
...
Προσωπικά πάντως θα περιμένω να το κυκλοφορήσει η ίδια η MPM για να το αγοράσω!  :mrgreen:

Σίγουρα οι TwoBobs δέν θα ρίξανε τα δολλαριάκια τους χωρίς να εξασφαλίσουν οτι θα έχουν την αποκλειστικότητα στα καλούπια για ένα διάστημα... προσωπική εκτίμηση, τουλάχιστον για ένα χρόνο :roll:

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #162 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:54:18 πμ »
...

Σίγουρα οι TwoBobs δέν θα ρίξανε τα δολλαριάκια τους χωρίς να εξασφαλίσουν οτι θα έχουν την αποκλειστικότητα στα καλούπια για ένα διάστημα... προσωπική εκτίμηση, τουλάχιστον για ένα χρόνο :roll:
::eusa_wall:: ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #163 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 11:56:31 πμ »

Συμφωνώ!  ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #164 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 12:01:25 μμ »
Να υποθέσω ότι θα έχουν την αποκλειστικότητα κανένα 6μηνο,όπως για παράδειγμα ο Κάλφαξ το Kinetic?
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #165 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 01:01:57 μμ »
Το διαβασα και στο private φορουμ της Helmo.

Το διάβασες, οκ...
Το είδες από κοντά? Το έπιασες στα χέρια σου? Δοκίμασες την εφαρμογή του?
Πως ξέρεις ότι είναι χρέπι?
Μην χάβετε ότι σας πετάνε στη μούρη οι "γκουρού" και οι "επίσημοι" και αν θέλετε ντε και καλά να τα χάβετε, κρατήστε τα για τον εαυτό σας.

Εγώ πάντως το είδα από κοντά και είναι μια χαρά κιτ! Λεπτομέρια έχει, ρητίνες δίνει, καλύπτρα σε vac και μάλιστα δύο φορές, σίγουρα δεν είναι Tamiya και δεν απευθύνεται σε άπειρους.

Spoiler (hover to show)
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 02:01:57 μμ »
Kαλό είναι να προσέχετε τις εκφράσεις σας για αλλα forum, πόσο μάλλον όταν ο άλλος δεν μπορεί να σας απαντήσει ευθέως. Δεν τιμά εσάς και δεν τιμά και το δικό μας forum.
Όσο για το buckeye, τα πράγματα είναι απλά.
Έχει την τιμή F-16D χωρίς να είναι εφάμλλης ποιότητας του F-16D - από το οποίο είδαμε και πολλά φτιαγμένα. Καλή εξωτερική γράμμωση έχει, οι πίνακες οργάνων θα μπορούσαν να είναι και καλύτεροι, τα καθίσματα δεν μου φανήκαν top-class (αλλά από την άλλη δεν είχα μαζί μου τα αντίστοιχα 72άρια της Pavla για να κάνω σύγκριση), η καλύπτρα είναι vac και όχι διαφανές πλαστικό, για τις φωλέες δεν μπορώ να έχω απόψη γιατί δεν ξρω πως είναι του πραγματικού αεροσκάφους.
Δεν είναι μοντέλο που απευθύνεται στον καθένα. Και δεν δίνει 50 ευρώ ο καθένας για μοντέλα. Στον τομέα quality for money χάνει σαν μοντέλο, στον τομέα value for money κερδίζει λόγω ουσιαστικής μοναδικότητας του στην 1/48.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 02:30:37 μμ »
Να υποθέσω ότι θα έχουν την αποκλειστικότητα κανένα 6μηνο,όπως για παράδειγμα ο Κάλφαξ το Kinetic?
Μάλλον αυτό θα υποθέσω !!!!!!!!!!!! ::glossa::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 03:08:44 μμ »
Εγώ πάντως την υπόθεσή μου την κατέθεσα 2 post πρίν ρωτήσεις... :mrgreen:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 03:52:40 μμ »
Εγώ πάντως την υπόθεσή μου την κατέθεσα 2 post πρίν ρωτήσεις... :mrgreen:
::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 24, 2010, 04:22:59 μμ »
συγνωμη απλα να πω κατι.....γιατι γινεται τοσο κουβεντα.... απλα απο την στιγμη που ειχαμε λαχταρα να ερθει ενα 48αρι Τ-2 που δεν υπηρχε ....τωρα ηρθε και λιγακι διακρινω γρίνια...
απλα το μόνο που θελω να πω...οτι παλι καλα που υπαρχει πια και οποιος μπορει να το βελτιωσει θα το κανει κουκλα.
τα υπολοιπα εγω τα παραβλεπω...γιατι εχω δει πολλα μοντελα να εχουν 50 βαλε.... και να μην τα αξιζουν.
αρα εγω το θεωρω οτι απλα το περνεις και επειδη εχουμε πολλους και εμπειρους μοντελιστες θα το αναδειξουν σε κατι παρα πολυ καλο.......  ειδικα μεσα σε αυτο το σιτε ουκ ολιγους μαστορες εχουμε μην πω δασκαλους..... και γενικα καλυτερους απο εμενα.... που ειμαι ταπεινος μοντελιστης...χεχεχε
......αρα......απλα ειδομεν τι θα γινει στο μελλον.
μην αγχωνεστε...κανει κακο στην υγεια....  :wink: :mrgreen:

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
« Απάντηση #171 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 02:22:46 μμ »
Το κιτ ηρθε...και ξεκινησαν τα οργανα λοιπον. Διαβασα και το λινκ απο την ενωση Ιωαννινων...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ????? Εχουμε φτασει στο σημειο να κανουμε αρνητικη κριτικη γιατι η καλυπτα ειναι τελεια στην διαφανεια αλλα ειναι vac??? H οτι οι τροχοι ειναι καλοι και ρεαλιστικοι αλλα τιποτα περαν αυτου?? Τι αλλο περαν αυτου δηλαδη??
Η μηπως ξεχναμε μερικοι οτι μεχρι πριν λιγο καιρο ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ VAC καλυπτρες γιατι το κομματι του κιτ ηταν λιγουλακι χοντρο ενω το vac λεπτοτερο. Τωρα η vac τους χαλαει την εικονα??
Μεγαλη κουβεντα για τις θυριδες του Σ/Π. Ποιο κιτ εχει καλυτερη θυριδα?? (εξαιρω το F-18E/F της Revel γιατι αυτο βαζει τα γυαλια σε ολα τα κιτ). Και σε πιο μοντελο δεν βαζουμε τα καλωδιακια μας και τις σκρατσιες μας??  Τοσο πολυ χασαμε το μετρο τελικα??? Γιατι με βαση αυτα που διαβασα δυο πραγματα μπορει να ισχυουν
1) Η οτι περιμεναμε το σουπερ κιτ που να γινεται ΟΟΒ απλα κουνοντας το κουτι.
η
2) Η οτι το επιπεδο μας εχει ανεβει σε τετοια υψη που οτιδηποτε λιγοτερο απο 20 πλαισια πλαστικου και 55 κομματια ριτηνη μας φαινεται λιγο.

Αν ισχυει το πρωτο...καλα να παθουνε οποιοι περιμεναν κατι τετοιο γιατι οι δυο μικιδες το ειχανε πει: Το κιτ δεν θα εχει πολλες ριτηνες και PE λογου κοστους. οσοι θελουν μπορουν να τις προμηθευτουν ξεχωριστα.
Αν ισχυει το δευτερο....σιγουρα το κιτ δεν θα εκανε 49 ευρω....αλλα 249 και τοτε θα κραζανε για την τιμη.
Το θεμα ειναι πολυ απλο. Αν σας αρεσει φτιαξτε το, αν δεν ειναι η κλιμακα σας η ο μοντελιστικο σας τομεας, η το βιτσιο σας..ποιος ο λογος του κραξιματος??
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #172 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 02:36:29 μμ »
Το κιτ ηρθε...και ξεκινησαν τα οργανα λοιπον. Διαβασα και το λινκ απο την ενωση Ιωαννινων...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ????? Εχουμε φτασει στο σημειο να κανουμε αρνητικη κριτικη γιατι η καλυπτα ειναι τελεια στην διαφανεια αλλα ειναι vac??? H οτι οι τροχοι ειναι καλοι και ρεαλιστικοι αλλα τιποτα περαν αυτου?? Τι αλλο περαν αυτου δηλαδη??
Η μηπως ξεχναμε μερικοι οτι μεχρι πριν λιγο καιρο ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ VAC καλυπτρες γιατι το κομματι του κιτ ηταν λιγουλακι χοντρο ενω το vac λεπτοτερο. Τωρα η vac τους χαλαει την εικονα??
Μεγαλη κουβεντα για τις θυριδες του Σ/Π. Ποιο κιτ εχει καλυτερη θυριδα?? (εξαιρω το F-18E/F της Revel γιατι αυτο βαζει τα γυαλια σε ολα τα κιτ). Και σε πιο μοντελο δεν βαζουμε τα καλωδιακια μας και τις σκρατσιες μας??  Τοσο πολυ χασαμε το μετρο τελικα??? Γιατι με βαση αυτα που διαβασα δυο πραγματα μπορει να ισχυουν
1) Η οτι περιμεναμε το σουπερ κιτ που να γινεται ΟΟΒ απλα κουνοντας το κουτι.
η
2) Η οτι το επιπεδο μας εχει ανεβει σε τετοια υψη που οτιδηποτε λιγοτερο απο 20 πλαισια πλαστικου και 55 κομματια ριτηνη μας φαινεται λιγο.

Αν ισχυει το πρωτο...καλα να παθουνε οποιοι περιμεναν κατι τετοιο γιατι οι δυο μικιδες το ειχανε πει: Το κιτ δεν θα εχει πολλες ριτηνες και PE λογου κοστους. οσοι θελουν μπορουν να τις προμηθευτουν ξεχωριστα.
Αν ισχυει το δευτερο....σιγουρα το κιτ δεν θα εκανε 49 ευρω....αλλα 249 και τοτε θα κραζανε για την τιμη.
Το θεμα ειναι πολυ απλο. Αν σας αρεσει φτιαξτε το, αν δεν ειναι η κλιμακα σας η ο μοντελιστικο σας τομεας, η το βιτσιο σας..ποιος ο λογος του κραξιματος??
::icon_thumright::
ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #173 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 03:51:50 μμ »
Αν και το θέμα του κιτ είναι έξω από τα μοντελιστικά μου ενδιαφέροντα, διαβάζοντας το Review στο forum της ΕΜΙ, μου δόθηκε η εντύπωση, χωρίς καμία δόση ειρωνείας για να μην παρεξηγηθώ, ότι ο συνάδελφος που έκανε το review πρέπει να έχει ελάχιστη εμπειρία από limited run kits ή απλά είχε πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες  για το συγκεκριμένο κιτ. Το review στο forum της Helmo δεν το διάβασα, καθώς δεν είμαι μέλος, αλλά από ότι ανέφεραν άλλοι συνάδελφοι πέφτει  και εκεί πολύ θάψιμο.   
 Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι η κριτική που ασκείται από κάποιους στο συγκεκριμένο Κιτ είναι υπερβολική και άδικη. Δεν πρόκειται για την τελευταία κυκλοφορία της Tamiya αλλά για ένα limited run κιτ με σπάνιο θέμα, γεγονός που ήταν γνωστό από την αρχή. Με βάση αυτά το κιτ είναι μια χαρά και η τιμή του είναι ΟΚ.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #174 στις: Ιανουαρίου 25, 2010, 04:01:36 μμ »
Ένα review από το Cybermodeler: http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/tb/kit_tb_48002.shtml
Πρώην Hartman

Tags: t-2 buckeye