Αποστολέας Θέμα: Νοσταλγία...  (Αναγνώστηκε 21633 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Νοσταλγία...
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 11:43:31 μμ »
...ένας commodore64
Τι είπες τώρα!!!! Και με full extra!!! Κασετοφωνάκια  :!: μονάδα δισκέττας 51/4  :!: το δε joystick όλα τα λεφτά  :lol:

Αποσυνδεδεμένος panagis_48

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2012, 11:45:48 μμ »
και βέβαια λειτουργεί κανονικά ! και έχω ξεκινήσει και γράφω παιχνίδια σε κασέτες...και δίσκους 5.25''..έχω γύρω στις 200 δισκέτες..και καμιά 100 κασέτες.
Ποτέ μην τα βαζεις με έναν ηλίθιο,
θα πρέπει να πέσεις στο επίπεδο του,
και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας.....

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 12:04:23 πμ »
Ωχ, o STARFIGHTER χτύπησε κέντρο!

Καλά, τι συζητάμε... εμείς στην εποχή μας τα καλοκαίρια ήμασταν σε συνεχή δράση....
(α) το πρωί περίπτερο Μπλεκ, Αγόρι κλπ
(β) αργά το πρωί Subbuteo (remember;)
(γ) το μεσημέρι συναρμολογούμενο
(δ) αργά το μεσημέρι amiga κλπ
(ε) το απόγευμα ποδόσφαιρο
(ζ) το βράδυ κρυφτό...

Αααααχχχχ....

απ'αυτα τα μονα που δεν κανω ακομη ειναι το α και το ζ.
μηπως τελικα κατα βαθος παραμενουμε παιδια;
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 12:13:42 πμ »
άμα θέλετε έχω μπλεκ σε pdf να σας βάλω να τα πάρετε...

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 12:16:10 πμ »
Απιστεύτου.
 Κάπου έχω θαμένο ενα ΙΒΜ ΧΤ8086 χωρίς δισκο με σιδερένιο κημπορντ. Παλιόπαιδα θα με βάλετε να κανω ανασκαφές βραδιάτικα!!
Και με αφορμή τον Plastic_lust και ένα 72αρι Rf 84 Italaerei που είχα ξεχάσει.
Ακόμα θυμίζω Δυναμικό  Αγόρι, Ζαγκορ και Όμπραξ  για τους νεότερους και για τους πιό παλιούς τα κομικ Υπεράνθρωπα, Παράξενα, Δυναμικά, που ήταν όλα εκδόσεις της DC Comics στα ελληνικά γύρω στο '67 και ακόμη πιό πίσω Ταρζάν, Γκαούρ Ταρζαν και η λίστα μεγαλώνει μεγαλώνει
Θυμίζω ακόμη έρφιξ σε μπλιστεράκια σειρά ένα προς 35δρχ και σειρά δύο σε κουτι προς 50 δρχ (το χελντάιβερ το έχω ακόμη) και κόλλες ερφιξ στο λευκό σωληνάριο με το αποσπώμενο στόμιο και τις απίστευτες κηρομπογιές από τα ψιλικατζίδικα των γειτονιών μας.

'Αντε και εις άλλα με υγεία

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 12:17:47 πμ »
Νίκο Κυπραίε

Δεν ειναι ερωτήσεις αυτές. Και βέβαια είμαστε

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 12:18:50 πμ »
ξεχάσατε κάτι βασικό....http://camerastyloonline.files.wordpress.com/2011/06/mikroshroas9_thumb.jpg?w=417&h=587
και θα παραμείνουμε παιδιά όσα και χρόνια να περάσουν... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #57 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2012, 12:21:35 πμ »
Panagi
Priceless

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 12:15:27 πμ »
άμα θέλετε έχω μπλεκ σε pdf να σας βάλω να τα πάρετε...

βάλε, βάλε ::icon_thumright::::icon_thumright::...αυτή την ερώτηση έκανα σε άλλο φόρουμ πριν λίγες μέρες
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #59 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 02:52:59 πμ »
  Απέφευγα να φτιάχνω Μάτσμποξ παρ' ότι φθηνότερα γιατί τα θεωρούσα πολύ "παιχνίδι" με όλα αυτά πολύχρωμα σπρους τους. Ακόμη έχω εκείνο το καταπληκτικό για την εποχή Σπιτ 9 που ήταν σε πράσινο και καφέ πλαστικό όπως και το Ζέρο. Σε πολλές περιπτώσεις δε, έβγαιναν λίγο μεγαλύτερα από της Έρφιξ που τότε ήταν για μένα κορυφή, με όλα εκείνα τα λειτουργικά τμήματα που είχαν τα κιτ. Κάναμε κόντρες τότε ποιανού θα λειτουργούν πιό εύκολα οι πυργίσκοι, τα φλαπς οι έλικες και με όλα εκείνα τα μπιχλιμπίδια . Στις προτιμήσεις μου ήταν κατά σειρά Έρφιξ, Ρέβελ, Χέλερ και τέλος Μάτσμποξ, άσε που σε Μάτσμποξ είχα χιλιάδες νταικάστ αυτοκινητάκια. Τότε τα αυτοκινητάκια άν θυμάστε ήταν συνώνυμα με τα μάτσμποξ (Αχ Αφοι Πανταζόπουλοι).
¨Ετσι το πρώτο μου Φάντομ ήταν Μάτσμποξ - σειρά 3 - σε μπέζ - άσπρο - μαύρο - πλαστικό και φθηνότερο από το αντίστοιχο της 'Ερφιξ. Χωρίς σκέλη προσγείωσης, με  Ό Λ Α  τα οπλικά φορτία κολλημένα κάτω από την άτρακτο (και η Μάτσμποξ έδινε ότι εναλλακτικά έπαιρνε ο εγγλέζος φαντομάς), χωρίς πυλώνες, βαμμένο με δικό μου πάτερν, με ότι χρώματα μου είχε πασάρει ο απίθανος βιβλιοπώλης μου καθώς και ότι είχα κλέψει από τις λαδομπογιές της μικρής αδελφής και (ΦΥΣΙΚΑΑΑ!!) σήματα κομμένα στο χαρτί τους, κολλημένα με ούχου. (ΕΠΙΣΗΣ). Έτος?? 1975.
Κανείς λόγος για Μόνογκραμ με τα θηριώδη πάχη στα πλαστικά αλλά την κ α τ α π λ η κ τ ι κ ή εσωτερική και εξωτερική λεπτομέρεια, όπου όταν κάποιο κιτ εξαιρετικό, εμφανιζόταν τότε στον Πειραιά στους Αφούς Μακρυγιάννη (που ήταν και το πρώτο τους μαγαζί), γινόταν χαμός ποιός θα μαζεψει γρήγορα χρήματα για να το αποκτήσει.
ʼλλοι καιροι τότε. Οι ίδιοι όμως - θέλω να πιστεύω - άνθρωποι.
Είμαστε????

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #60 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 09:23:27 πμ »
πως μπορώ εδώ να βάλω pdf ? ααα οκ άνοιξα θέμα στα γενικά θέματα...

Αποσυνδεδεμένος picos

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #61 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 04:39:29 μμ »
Τωρα που ξαναασχολουμαι θυμαμαι χαρακτηριστικα τα κιτ της matchbox στην 1/32 messerschmit spitfire kai dauntless , απιστευτη λεπτομερεια καηα θα ελεγα εφαρμογη αλλα πολυ θα γουσταρα να βρω και να φτιαξω ενα και τωρα !!!! με τρωνε τα δαχτυλα μου στο ebay

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #62 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2012, 05:47:05 μμ »
Το Lysander ακόμη κοσμεί την συλλογή μου. Το Dauntless το έχω χαρίσει. σκέψου ότι στο Λυσα.. είχα φτιάξει δεσμίδα για το πισω πολυβόλο από το περιθώριο από φακελάκι στιγμιαίου καφέ.
Τα δάχτυλα σου ξύσε τα και αγόρασε έχει μερικά καλά αλλά ακριβά βιντατζ Μάτσμποξ εκεί.
Χρόνης Ασλάνης

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 09:54:09 μμ »
Ε μια και εξομολογουμαστε το παρελθον να πω κι εγω. Καλοκαιρι του 1991. Θα πηγαινα απο την νεα σχολικη χρονια δευτερα Γυμνασιου. Ο πατερας του κολλητου διπλα εκανε διανομη τυπου και ετσι εκει που καθομασταν μας εφερε ενα τευχος-τομο του ΜODEL KIT. Αρχισαμε να το χαζευουμε στην αρχη αδιαφορα και μετα κυριολεκτικα μας εφυγαν τα ματια! Για πρωτη φορα ειδαμε οτι τα ''αεροπλανακια'' που συναντουσαμε σε κατι βιβλιοπωλεια-παιχνιδαδικα και ειχαμε καταστρεψει 2-3 φορες στο παρελθον (προσπαθηστε να κολλησετε ενα Mirage f-1 με UHU. Epic fail) μπορουσαν να γινουν τοσο ζωντανα που νομιζες οτι θα απογειωθουν σε 5 λεπτα. Βλεπαμε τα διοραματα και ο νους μας ταξιδευε. Για να μην τα πολυλογω αποφασισαμε να μπουμε στο χορο. Ο Μακρυγιαννης στον Πειραια για μας εγινε συνωνυμο του μοντελισμου. Τον επισκεπτομασταν για αρκετα χρονια. Περναγαμε γρηγορα την στενη εισοδο και τους παγκους με τα τηλεκατευθυνομενα και κατεβαιναμε στο μαγικο υπογειο. Σαν να το βλεπω. Οπως κατεβαινες ειχε μοντελα ΒΒ gun και πλοιων. Στην μικρη προθηκη υπηρχαν καποια παλια σετ απο στρατιωτακια της Αirfix σε σκληρο πλαστικο. Στον τοιχο πισω απ τον παγκο μοντελα αυτοκινητων. Δεξια μοντελα αρματων και οχηματων με τις σετ φιγουρων και στο βαθος τα αεροπλανα. 3000 δρχ μεση τιμη κιτ για τα Monogram, 2000-3000 δρχ η Academy και οσο πιαναμε Tamiya, Esci ανεβαιναμε για να πιασουμε το ζενιθ με Hasegawa.
O υπαλληλος ο Σπυρος παντα εξυπηρετικοτατος και βοηθουσε με τις αποριες μας. Θυμαμαι οτι αφου ειχαμε γινει τακτικοι μας ανοιγε ακομη και κλειστα κιτ για δουμε αν μας αρεσαν, ή ελεγε την γνωμη του και ποτε δεν θυμαμαι να μας δουλεψε ωστε να αγορασουμε κατι πιο ακριβο. Τον πηγαιναμε με χιλια τον Σπυρο καλη του ωρα οπου ειναι. Ο Μακρυγιαννης για εμας δεν ηταν απλα ενα μαγαζι. Ηταν οροσημο της εφηβειας μας. Ακομη και οταν κοψαμε λιγο με τον μοντελισμο γιατι τα λεφτα μας τα ετρωγε το Rock City, ολα τα ραντεβου μας στον Πειραια ηταν μπροστα απο την βιτρινα του. Οσο περιμενες χαζευες και ταξιδευες. Πολυ κριμα που δεν υπαρχει πια. Περναω καμια φορα απο εκει και φανταζομαι 3 εφηβους (ο ενας με καρε μαλλι) να βγαινουν απο την πορτα σκουντουφλωντας γιατι χαζευουν τι εχει μεσα η τσαντα που κρατανε...

Αποσυνδεδεμένος iliasbass

• χρόνος... ποτέ δεν είναι αρκετός...
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:13:20 μμ »
με ενα σου ποστ ξετυλιξες την εφηβεια μου...
rock city, μακρυγιαννης -επετρεψε μου να προσθεσω- ζοζεφ για χορδες και εγχορδα ονειρα...
3% μοντελιστης
97% θαυμαστης των εργων σας...

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 11, 2012, 10:18:15 μμ »
με ενα σου ποστ ξετυλιξες την εφηβεια μου...
rock city, μακρυγιαννης -επετρεψε μου να προσθεσω- ζοζεφ για χορδες και εγχορδα ονειρα...
Φαντασου ποσο εντονα εχουν χαραχτει αυτες οι αναμνησεις που θυμαμαι πως ειχε οργανωμενα τα εμπορευματα ο Μακρυγιαννης και δεν θυμαμαι τι εφαγα χθες...
Για χορδες πηγαινα στο DoREMI και για ταμπλατουρες στον Αρμαο  :lol:
ΥΓ Θυμαμαι ποσο αρρωστακια ημασταν που κατεβαιναμε Πειραια με τα Σταγιερ τοτε με τις επικες απεργιες

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:01:31 πμ »
Την πρώτη μου κιθάρα μια Εκο από τον Ζοζέφ τον πατέρα όμως τότε που ήταν στου Βρυώνη, καθώς και το πρώτο μου μπάσο πάλι Εκο Καντετ από το γέρο. Αργότερα πηραν τα παιδια τα ηνία στα χέρια και πηγαν κέντρο. Θυμαστε τότε στου Ζοζεφ υπάλληλο τον Αντώνη το Μίτζελο - ο οποίος είναιι πολυ καλά και ακούγετε - Μοντέλα αν θυμάστε βρίσκαμε ακόμη στο Πετιτ Πουπέ - υπάρχει ακόμη - και στην Κολοκοτρώνη πίσω από το Δημοτικό στου Κυλώνη. Πολύ αργότερα εφερε ο πατέρας του Γιώργου το Μόντελ-ουαν στην Τερψιθέα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:09:51 πμ »
Ο Μακρυγιαννης για εμας δεν ηταν απλα ενα μαγαζι. Ηταν οροσημο της εφηβειας μας. Ακομη και οταν κοψαμε λιγο με τον μοντελισμο γιατι τα λεφτα μας τα ετρωγε το Rock City, ολα τα ραντεβου μας στον Πειραια ηταν μπροστα απο την βιτρινα του. Οσο περιμενες χαζευες και ταξιδευες. Πολυ κριμα που δεν υπαρχει πια. Περναω καμια φορα απο εκει και φανταζομαι 3 εφηβους (ο ενας με καρε μαλλι) να βγαινουν απο την πορτα σκουντουφλωντας γιατι χαζευουν τι εχει μεσα η τσαντα που κρατανε...

Κλασικά, Μακρυγιάννης, Model One και στα καπάκια Rock City και Καλφάκης και Plastimodelismo και Airwaves 107!!

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:17:42 πμ »
Ποιο ειναι το Ροκ σίτι. Πήγαινα Ροκ Ντρακγον Βασ. Σοφίας τερμα, στη Γουβα του Βάβουλα

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:21:16 πμ »
...Μοντέλα αν θυμάστε βρίσκαμε ακόμη στο Πετιτ Πουπέ...

Αν μου επιτρέπεις τη διόρθωση, Ροζ Πουπέ!
(Και μια που πιάσαμε τα μπαράκια, "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ" απέναντι από το Cavo d' Oro και πιό πρόσφατα "RED" στο Πασαλιμάνι!)
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:23:52 πμ »
Ποιο ειναι το Ροκ σίτι. Πήγαινα Ροκ Ντρακγον Βασ. Σοφίας τερμα, στη Γουβα του Βάβουλα
Rock dragon, rock city, revenge of rock...
Όλα τα μπαράκια καλά, αλλά δεν σχετίζονται με τον μοντελισμό!!!!!!!!!!
 ::ontopic::

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 12:36:05 πμ »
Πολυ σωστά Ροζ. Βρέθηκα εκεί πριν από ένα χρόνο περίπου και τα μόνα κιτ που βρηκα εκεί ήταν κάποια της Ρεβελ ενα δυο κομμάτια και μερικά ακόμα σε κάποιο σκονισμένο ράφι και φυσικά τα μάζεψα. Το ένα είναι το Βιλχελμ Μπάουερ 1/144 που σύντομα θα το δουλέψω. Αλλα τι τα θελετε, οι χρυσές εποχές του μοντελισμού στον Πειραιά τουλαχιστον, φαίνεται οτι έχουν περάσει χωρίς επιστροφήι. Μουσικά πάντως τα πράγματα είναι καλύτερα

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 02:16:19 πμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος RONACE

• Scale 1/144
  • *
  • ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 02:42:18 πμ »

To F4 που δείχνω το είχα πάρει από του Κυλώνη και το είχα φτιάξει στα τελη του '70, το 104 που ισα φαίνεται από του Πανταζόπουλου στην Αθήνα λίγο μετά. Αυτά είναι 32αρια. Το Huey  είναι το 24 της Μονογκραμ. Το είχα αγοράσει από του Μακρυγιάννη και είναι αυτό που είχα παρουσιάσει στο τεύχος 9 του περιοδικού "Μοντέλο" το καλοκαίρι του '90, αν θυμάστε οι παλαιότεροι.

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
Απ: Μοντελιστικα Καταστηματα στην Ελλαδα
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 12, 2012, 04:02:57 μμ »
   Ξεφυλλίζοντας ένα Modelling του 1992 δεν μπόρεσα να μη μελαγχολήσω βλέποντας τις διαφημίσεις των καταστημάτων της εποχής. Βάλτε και πόσα άλλα δεν έβαζαν διαφήμιση.. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι λοιπόν:

ΗΝΙΟΧΟΣ  (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)
ALEXANDER THE GREAT  (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ)
ΗΟΒΒΥ SHOP  (ΦΑΛΗΡΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)
VOLOS HOBBY CENTER (ΒΟΛΟΣ)
MODEL SHOP  (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)
ΜΑΤΣΙΝΗΣ (ΔΡΑΜΑ)
HOBBY TIME  (ΣΕΡΡΕΣ - το παλιό δικό μου)
ΗΟΒΒΥ SHOP (ΠΑΤΡΑ)
ΜΟΝΤΕΛΟ (ΠΑΤΡΑ)
ΣΥΝ (ΠΥΡΓΟΣ)
ΥΠΟ ΚΛΙΜΑΚΑ (ΠΥΡΓΟΣ)
ΚΑΟΥΝΤΟΥΡΗΣ  (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
ΚΛΙΜΑΞ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΙΚΑΡΟΣ AIR MODELS (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ (ΛΑΡΙΣΑ)
ΠΟΛΥΓΩΝΟ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)
KOYNTOYRIS (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
MODEL ONE (ΑΘΗΝΑ)