Θυμάστε το Horch Kfz 15 που ξεκίνησα στα μέσα του καλοκαιριού; Αν όχι
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,9162.msg182895.html#msg182895Ξεκίνησε τότε η κατασκευή του προκειμένου να πάρει μέρος σε διόραμα με Συριανό θέμα. Επειδή όμως αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν πολύ "προχωρημένο" το άφησα για αργότερα.
Έτσι, για να μην μείνει άλλο ένα μισοτελειωμένο μοντέλο στον πάγκο μου, βρέθηκε "στέγη" για το horch μου.
Θα "αποκτήσει" έναν κόκκινο σταυρό και θα βρεθεί πάνω σε ξύλινη γέφυρα προκειμένου να αναπαραστήσει το συγκεκριμένο:

Δυστυχώς η φωτογραφία βρέθηκε στο internet χωρίς σχόλια, άρα δεν γνωρίζω την περιοχή και την χρονική στιγμή που τραβήχτηκε.
Απ' ότι μπορώ να καταλάβω πάντως από τη χαλαρότητα και τη χρονική άνεση που φαίνεται να έχουν οι Γερμανοί, μάλλον στο "πήγαινε" βρίσκονται και όχι στο "γύρνα".

Επίσης είναι προφανές, ότι είναι άνοιξη ή καλοκαίρι.
Ξεκίνησα φτιάχνωντας τη βάση του διοράματος από σκληρό αφρολέξ το οποίο πήρε το βασικό σχήμα του εδάφους έτσι ώστε να δεχτεί το γύψο αργότερα.
Προσπάθησα πολύ να καταλάβω τη λογική κατασκευής της γέφυρας (η κατασκευή της οποίας στα δικά μου μάτια φαίνεται πολύ ασταθής) προκειμένου να την αναπαραστήσω όσο πιο πειστικά μπορώ. Έφτιαξα λοιπόν ένα σχέδιο, οπλίστηκα με φύλλα και κομμάτια μπάλσα (σ' ευχαριστώ πολύ Rawshooter) και ξεκίνησα...
...φτιάχνοντας τη βάση της

... και τις τέσσερις ράμπες

Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι αυτό: