Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα με Micro Gloss της Microscale  (Αναγνώστηκε 1737 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
Πρόβλημα με Micro Gloss της Microscale
« στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 01:04:18 πμ »
Χαιρετώ τους συνμοντελιστές,
Έβαφα ένα επιβατικό DC-10 με χρώματα Gunze & Tamiya όλα Gloss.
Μετά τις χαλκομανίες θέλησα να περάσω όλο το αεροπλάνο με gloss βερνίκι.Αρχικά δοκίμασα το ίδιο ακρυλικό βερνίκι της Tamiya αλλά είδα ότι πάει να μου ανακατέψει τα χρώματα (δεν ξέρω γιατί) στα φτερά και σταμάτησα αμέσως.Μετά είπα να δοκιμάσω με το micro gloss της microscale το οποίο και χρησιμοποίησα αδιάλυτο (γιατί δε ξέρω και με τι διαλύεται).Μετά από μισή ώρα - καταστροφή.Στην επιφάνεια του μοντέλου εμφανίστηκαν ρωγμές πάνω στο χρώμα λες κι είχε περάσει από πάνω του σεισμική δόνηση.
Ξέρει κανείς γιατί μπορεί να συνέβη κάτι τέτοιο;
Κάποιος που χρησιμοποιεί τα βερνίκια της microscale μπορεί να μου πει με τί διαλύονται και επάνω από τι τύπο χρώματος είναι προτιμότερο να τοποθετούνται (σμάλτο ή ακρυλικό);
Αναφέρω επίσης ότι το μοντέλο είχε μείνει αρκετές μέρες απείραχτο ύστερα από την τοποθέτηση των χαλκομανιών και μετά περάστηκε το βερνίκι,
Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: Πρόβλημα με Micro Gloss της Microscale
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 11:41:51 πμ »
Υπαρχουν 2 πιθανες εξηγησεις.Η πρωτη ειναι οτι το χρωμα δεν ειχε στεγνωσει εντελως.Τα Gunze ειδικα μπορει να κανουν και μια εβδομαδα.Η δευτερη περιπτωση ειναι να ψεκασες υπερβολικη ποσοτητα βερνικιου σε ενα περασμα.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 12:15:00 μμ »
Mε το flat βερνίκι της ίδιας εταιρείας είχα αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα πάνω από gunze... δε θυμάμαι με τι το είχα αραιώσει....

Αποσυνδεδεμένος karld76

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα-Aθήνα
  • Κάρολος Δαρκαδάκης
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 09, 2008, 01:14:36 μμ »
Το 2ο έγινε CROW γιατί πάνω στο gloss white του αεροσκάφους δεν έβλεπα καλά την ποσότητα βερνικίου που ψέκαζα.
Ισχύει ακόμα το ερώτημα με τι αραιώνονται τα βερνίκια της microscale και ζητείται συμβουλή από όποιον τα έχει χρησιμοποιήσει πάνω από τι χρώμα να τα ψεκάσω.Προς το παρόν τα βάζω στην άκρη γιατί τα φοβήθηκε το μάτι μου.

Αποσυνδεδεμένος ΖΑΦ

• ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΑΤΡΙΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΧΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ
  • ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 04:30:46 μμ »
Eγώ το χρησιμοποίησα πάνω στα ακρυλικά της LIFECOLOR,ΤΑΜΙΥΑ και σμάλτου της HUMBROLL χωρίς κανένα πρόβλημα.Το αραιωσα 1:1 με καθαρό οινόπνευμα.Τώρα για τις άλλες εταιρίες δεν εχω γνώμη
GOOD MORNING VIETNAM
Στέλιος

Αποσυνδεδεμένος Panos

• Scale 1/48
  • *
  • Knowledge talks, wisdom listens.
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 23, 2010, 08:11:15 μμ »
 ::salut:: και από μένα karld76!
Χρησιμοποιώ τα βερνίκια της Microscale χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής και τα αραιώνω με νερό ή οινόπνευμα (όπως προτείνει η εταιρία)! Το γεγονός ότι σου "έσπασε" οφείλεται σε αυτό που είπε ο Crow  ::salut::!   
Παράθεση
πάνω στο gloss white του αεροσκάφους δεν έβλεπα καλά την ποσότητα βερνικίου που ψέκαζα.
Δοκίμασε να κρατάς υπό γωνία με το φως το μοντέλο όταν ψεκάζεις βερνίκια μπορεί να σε βοηθήσει!  ::salut::