Αποστολέας Θέμα: Βελτίωση OLFA Cicrle Cutter  (Αναγνώστηκε 8833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Βελτίωση OLFA cicrle cutter
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 09:25:33 πμ »
Να απαντήσω και στους δύο Παναγιώτηδες ταυτόχρονα. Το ίδιο προστατευτικό κάλυμα μύτης το είχε και ο παλιός κλασσικός διαβήτης rotring που έδινε και επιπρόσθετο εξάρτημα με μύτη κοπής  :wink: Έχοντας και το olfa μπορώ να πώ οτι το τελευταίο έιναι πιό σταθερό όσο μεγαλώνει η διαμέτρος - κάτι που είναι αναμενόμενο. Και το ξαναγράφω για να το πάρουν χαμπάρι κάποιοι. Το κατάλληλο εργαλείο είναι φθηνό εργαλείο. Το αναποδο δεν ισχύει πάντα. Το να αγοράζεις linex αντί για rotring ή olfa επειδή είναι φθηνότερα είναι λάθος.
Γιώργο το δικό μου olfa είχε το κάλυμμα της μύτης

Αποσυνδεδεμένος Ηλιας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 10:44:26 πμ »
Γειά σας!
Μήπως γνωρίζει κάποιος αν το συγκεκριμμένο

http://www.micromark.com/yardstick-circle-cutter,8287.html

κάνει για την ίδια δουλειά και αν ναι,πια είναι η ελάχιστη διάμετρος;

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 06:20:05 μμ »
Δεν θυμάμαι το δικό μου με τέτοιο κάλυμμα και οδηγό μέσα αλλά μάλλον είμαι λάθος  :roll: Αγοράστηκε όταν πήγαινα Λύκειο τέλη '90,πού να θυμάμαι? ::dontknow:: Όπως και να'χει,είναι χρήσιμα και τα 2 (κάλυμμα/οδηγός)  ::salut::

Σε αυτό έχεις δίκιο ούτε το δικό μου είχε και είναι αγορασμένο πρίν καμιά 5ετία περίπου.Στα καινούργια μπορεί να έβαλα αυτό το τεφλονάκι.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 24, 2014, 06:31:28 μμ »
Ακόμα μία ψιλοβελτίωση στο εν λόγω εργαλείο. Επειδή μου είχε σπάσει τα νεύρα γιατί δεν έκοβα κύκλους αλλά τυχαία οβάλ σχήματα και για να βγει κύκλος έπρεπε, ειδικά στις μικρές διαμέτρους, να κόψω 10 για να χρησιμοποιήσω ένα, είπα να το μελετήσω λίγο το θέμα...

Ανακάλυψα λοιπόν πως πέραν της γνωστής σε όλους κουλαμάρας μου, το ίδιο το εργαλείο έχει ένα θέμα. Οσο και να σφίξει κανείς τη βίδα υπάρχει πάντα μία ανοχή ανάμεσα στο κίτρινο στέλεχος και το μαύρο κομμάτι που έχει την ακίδα. Η ανοχή αυτή επιτρέπει τη μετακίνηση της ακίδας σε σχέση με τη λεπίδα ίσως και κατά ένα ολόκληρο χιλιοστό οπότε την ώρα που έκοβα έναν κύκλο η εφαρμογή δύναμης από τις οπλές μου τα χέρια μου ανάγκαζε το όλο σύστημα να κινηθεί στα όρια της ανοχής καταλήγοντας να κόβω πεπόνια αντί για κύκλους.

Και επειδή έχω κάνει σε φαναρτζίδικο γνωρίζω πως άμα έχεις τζόγο, σφηνώνεις κάτι για να σταματήσει να τζογάρει, απλά πράγματα... οπότε έκοψα μία λουρίδα ντουκόχαρτο 400άρι, έλυσα το εργαλείο και στο μαύρο κομμάτι τοποθέτησα τη λουρίδα αυτή έτσι ώστε η άγρια επιφάνεια να βλέπει προς το μαύρο κομμάτι για να μην μετακινηθεί στο μέλλον...

Click to see the original size.

...πέρασα το κίτρινο στέλεχος και από το άλλο μέρος έχωσα όσο έπαιρνε ακόμα μία λουρίδα ντουκόχαρτου με τον ίδιο προσανατολισμό.

Click to see the original size.

Τώρα η κίνηση του μαύρου κομματιού πάνω στο κίτρινο στέλεχος έχει γίνει πολύ πιο σφιχτή αλλά τζόγος μηδέν και κόβω κάτι κυκλάρες μούρλια, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει ::glossa::

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν το δοκιμάστε, προσοχή στο σφάξιμο, πριν από οποιαδήποτε εργασία αφαιρέστε τη λεπίδα. Επίσης, το εργαλείο διαθέτει μυτερή μεταλλική άκρη και μπορεί να γίνει δυσάρεστο, εγώ πρωτού το βελτιώσω (τρομάρα μου...) την σκέπασα με μερικές περιελίξεις χαρτοταινίας.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 24, 2014, 10:24:01 μμ »
Μπραβο μια φορα για την προσπαθεια για την βελτιωση/επιδορθωση του και αλλη μια φορα που εβαλες φωτογραφιες με εξηγηση στο φορουμ. ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Idomeneas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 27, 2014, 06:14:14 μμ »
Θα το δοκιμασω οταν γυρισω στας Αθηνας. Εχω το εργαλειο καμια 15ρια χρονια πεταμενο στην ακρη ακριβως γιατι δεν κοβει κυκλους αλλα οβαλ.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #31 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 03:19:08 μμ »
Καλησπέρα,

μια ερώτηση αφου υπάρχει το συγκεκριμένο thread, να μην ανοιγω άλλο.

Θέλω να πάρω ενα Olfa circle cutter. Και βρίσκομαι αναμέσα σε αυτό που βλέπω οτι έχουν οι περισσότεροι και σε ενα άλλο μοντέλο της Olfa που η λεπίδα του είναι κυκλική.

Πιστέυετε να είναι καλύτερό? Απο την άποψη οτι θέλοντας να κόψω είναι καλύτερο μια λεπίδα που κινείται κυκλικά πάνω στο κομμάτι που κόβουμε απο ότι μια λεπίδα που σέρνεται πάνω του. Θεωρητικά πάντα, οπότε ακούω γνώμες απο εσάς που τα χρησιμοποιείται ήδη.

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #32 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 05:30:24 μμ »
- edit  Ακυρο, καταλαβα εγω λάθος τελικα,συγνωμη  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 06:25:34 μμ »
Αν έχω καταλάβει σωστά σε ποιό εργαλείο αναφέρεσαι, δε νομίζω ότι θα καταφέρεις να κόψεις στρογγυλά κομμάτια, με αυτό.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 08:44:14 μμ »
Αυτα τα δύο έχω βρεί. Να πάρω το πρώτο με το μαχαίρι η το δεύτερο με το κυκλικο?

Αποσυνδεδεμένος piaggio250

• Γιώργος Α.
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
  • Modelling for fun not for passion.
« Απάντηση #35 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 09:36:42 μμ »
Αυτα τα δύο έχω βρεί. Να πάρω το πρώτο με το μαχαίρι η το δεύτερο με το κυκλικο?

Εξαρτάται τι μέγεθος κύκλους θέλεις το πρώτο είναι για μικρές διαμέτρους από 1cm-15cm, το δεύτερο από 4,7cm-21,59cm πολύ μεγάλους για μας κατά τη γνώμη μου. Εχω το πρώτο και πραγματικά θέλει προσπάθεια για να βγάλει τέλειους κύκλους, θα κάνω την πατέντα που είπε ο gkontog για να το βελτιώσω, μέχρι τώρα το έχω χρησιμοποιήσει για να κάνω μάσκες από ταινία μασκαρίσματος  για βάψιμο τροχών. Δες αυτό για να καταλάβεις την διαφορά http://www.softexpressions.com/software/notions/Tools.php#rotsm

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 10:10:09 μμ »
επιβεβαιωνω οτι δουλευει η πατεντα. Απορω πως δεν το ειχα σκεφτει απο το 1997 που εχω αυτο το διαολι. Παντα θεωρουσα οτι εφταιγε η ακιδα που βυθιζοταν και χαλαγε ο κυκλος. Εγω εβαλα ταινια διπλης οψης και ενα χαρτακι, θα δοκιμασω και με πολυ λεπτο φυλλο πλαστικου.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 10:11:52 μμ »
Σε ευχαριστώ! Με αυτά τα δεδομένα θα πάω για το πρώτο και θα δοκιμάσω και την πατέντα για να μην τζογάρει.

το θέλω για να κόβω κύκλους σε φυλλά πλαστικού γιατι με διαβήτη και μετα ελεύθερο χέρι κατι ανάμεσα σε ελλειψη και πολύγωνο βγαίνει... χαχα

Αποσυνδεδεμένος Nicolas_mk2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΦΡΑΠΕΔΟΥΠΟΛΗ (Θεσ/νίκη)
« Απάντηση #38 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 10:18:18 μμ »
Αυτο της X-Acto το εχει δοκιμασει καποιος? Μηπως κανει πιο σταθερη δουλειά

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #39 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 10:21:34 μμ »
Σε ευχαριστώ! Με αυτά τα δεδομένα θα πάω για το πρώτο και θα δοκιμάσω και την πατέντα για να μην τζογάρει.

το θέλω για να κόβω κύκλους σε φυλλά πλαστικού γιατι με διαβήτη και μετα ελεύθερο χέρι κατι ανάμεσα σε ελλειψη και πολύγωνο βγαίνει... χαχα
Μεχρι τωρα χρησιμοποιουσα ενα στενσιλ κυκλων και μια λαβη x-acto με περασμενη μια μυτερη βελονα. Μπορω να πω οτι αν εχεις υπομονη βγαινει καλο αποτελεσμα και το πολυ να χρειαστει λιγακι γυαλοχαρτισμα.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 10:51:30 μμ »
Ιδομενέα απο τα στένσιλ που έχω θέλω 1 χιλιοστο τριψιμο για να βγάλω το κύκλο που χρειάζομαι. Ειναι πολύ για να το φάω και να παραμείνει κύκλος :)

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 10:58:29 μμ »
Ιδομενέα απο τα στένσιλ που έχω θέλω 1 χιλιοστο τριψιμο για να βγάλω το κύκλο που χρειάζομαι. Ειναι πολύ για να το φάω και να παραμείνει κύκλος :)
Συνηθως τα στενσιλ εχουν απο 1mm μεχρι 35mm και ανεβαινουν ανα μισο κσι μετα ενα χιλιοστο, οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μην πετυχεις τον κυκλο που θες.

Αποσυνδεδεμένος John1981

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 11:04:45 μμ »
Να θυμηθω να γραψω στην λιστα δώρον Χριστουγεννων ( προοριζεται για γυναικα και λοιπους συγγενεις ) και ενα καινουριο στενσιλ με πολλους πολλους κυκλους!! ;)

Αυτο που έχω είναι εντελως ερασιτεχνικο... ξεκιναει απο 5 χιλιοστα.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 28, 2015, 11:07:17 μμ »
Να θυμηθω να γραψω στην λιστα δώρον Χριστουγεννων ( προοριζεται για γυναικα και λοιπους συγγενεις ) και ενα καινουριο στενσιλ με πολλους πολλους κυκλους!! ;)

Αυτο που έχω είναι εντελως ερασιτεχνικο... ξεκιναει απο 5 χιλιοστα.
Στο Πλαισιο εχει οχι πανω απο 3-4 ευρω αν δεν κανω λαθος  :lol:

ΥΓ
http://www.plaisio.gr/zografiki-diy/sxedio/organa-sxediasis/Linex-1116S-Circle-Template-561400.htm
τελικα 6 ευρω εχει

Tags: olfa