Ιστορικά στοιχεία:Το πολύ δημοφιλές Fiat 500A - Topolino (ποντικάκι) κατασκευάστηκε σε 122.213 κομμάτια από το 1936-1948 οπότε και αντικαταστάθηκε με το Fiat 500Β.
Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που το κατασκεύαζαν εξουσιοδοτημένες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Το Topolino πολύ γρήγορα άρχισε να το χρησιμοποιεί και ο Ιταλικός Βασιλικός Στρατός (Regio Esercito) για τις κινήσεις αξιωματικών και τα ταξίδια τους αλλά και για επικοινωνία μεταξύ μονάδων.
Είναι το μοναδικό όχημα που χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς χωρίς ιδιαίτερες μετατροπές από τη βασική έκδοση, παρά μόνο σκληρότερη ανάρτηση, κοντύτερες σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων, άλλα φίλτρα αέρος και λαδιού. Ο Ιταλικός στρατός χρησιμοποίησε μόνο την soft top έκδοση αμαξώματος και το χρησιμοποίησε σε όλα τα μέτωπα που ενεπλάκη όπως και στη Β. Αφρική.
Το κιτ:Είναι της Model Victoria 1/35.
Χωρίς να έχω ιδιαίτερη εμπειρία από κιτ ρητίνης...η ποιότητα και εφαρμογή αλλά και η λεπτομέρεια είναι καταπληκτική. Αποτελείται όλο κι όλο από 16 κομμάτια + μία καρτελίτσα με p.e. (καθρέπτης-σκιάδια και πινακίδες).
Έχω καθαρίσει και κόψει σχεδόν όλα τα κομμάτια από τις βάσεις και μελετώ το τι θα συναρμολογήσω και τι θα βάψω πρώτα.
To Topolino συν ένα ακόμα οχηματάκι που θα παρουσιαστεί λίγο αργότερα σε αυτό το topic...σε μία σχεδόν παράλληλη κατασκευή... θα αποτελέσουν μέρος ενός μικρού διοράματος που μου έχει καρφωθεί στο μυαλό εδώ και κάμποσο καιρό. Σύντομα νεότερα από το...μέτωπο.